Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

Мамалига, Старата кръчма, Даляна /донякъде/ и При Поли са с поносими цени и що годе прилично качество. На крайбрежната алея Al mare и споменатата 8mamas, и ресторанта на хотел Луксор са с една идея по-високи цени и добра кухня. Към тази категория мога да прибавя и Olea в Сарафово /единственото място от споменатите където обслужването е на прилично ниво/. А и La flor ама там е по-скоро не особено добро копие на Хепи. 

В по-горната категория като цени но и като качество са Златна рибка, ресторанта на Променад - много вкусно! /един до друг са със Златна рибка/, Док5, Нептун /последно чух не особенно добри отзиви, основно за цените но нямам лично впечатление/. 

В района мога още да отбележа La luna rosa в Поморие - добра кухня и сравнително добро, за Поморие, обслужване. 

Колкото до града @Kosta Grudov правилно го каза лятото да дойдеш да видиш родата и да отидеш на плаж за седмица две става ама за повече не и затова си живее в София. Не знам накъде дърпа града ама впечатлението ми е че не е в правилната посока. 

🙂

@ivailo_radev

И тука е същото - лятото след 22 часа, а зимата след 20 часа улиците са празни. 

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
преди 20 минути , Miladina каза:

@EmoKrastev, аз не исках да се оплаквам от заведението, а по- скоро да споделя, че през 2025 г. в центъра на Бургас могат да ти сервират това нещо и да го наричат капучино. Това не е скъпо, то и няма защо да бъде скъпо. А за “Капана” винаги ме изумява, че това заведение съществува в този си вид и все още е пълно. 

Сподели, моля кои заведения са актуални.

На крайбрежната алея малко след Капаните в посока Солниците, след като подминете Сакса бийч вдясно има малко заведение, трите стени са стъклени, лятото частично ги отварят - работят само с кафета на Дъбов и ще ви направят наистина хубаво кафе или капучино. На мен много ми харесва капучиното - 6 или 6.50 е. Поддържат и няколко вида ядкови млека. Сервират само в хартиени чаши което не е много ок но поне чашките  не са от най-евтините. 

• Харесвам 2
Публикувано:
7 hours ago, stanimir said:

Като се сетя какво беше у нас само допреди десетина години ми минаваше , но се усещах как ги гледам снизходително.

Много интересна тема се е заформила. На мен ми се налага да поостана в България за първи път от 10 години за повече от седмица и първите дни бях със същото впечатление - нещата все пак са мръднали една йота. После, седнахме в едно много известно Пловдивско място за наргиле, вечеря и напитки.

“Извиняваме се, но червеното вино е свършило”. Буквално на десет метра има магазин за алкохол. Такова нещо като да отиде един от тях и да вземе бутилка и после да я продаде на нас на двойка цена е много сложна аритметика и прави прекалено много смисъл. “Извиняваме се, но нямаме ток в кухнята заради бурята и поръчката ще се забави”. Ток има в целия град, освен в тяхната кухня. Валеше, а до кухнята няма заслон. Кажи бе, “Може ли да изчакате да спре дъжда, че ще ми се размаже гримът?”

Ако си водех записки за последния месец, щях да изпиша един тон.

В Грузия не съм била и не ми е в списъка, но ако са десет години назад, доста по-назад са от 90-те, защото аз 90-те ежедневно ги наблюдавам.

Иначе откъм вкусни домати и краставици нямаме стигане. Изядох доматите на цялото околие.

Публикувано:
преди 5 часа, luba_rizova каза:

Доматите в селския ни магазин са на прилични цени, @Guinness, ти откъде купуваш ? По карловския  път онзи ден имаше много домати и краставици по пътя, цени 1-3 лева. 6 лева за домати, как пък не. 

Тази година имах щастието да ям на корем разкошни розови домати. Имам един възрастен колега, който си ги гледа в двора и си купувам от него. Той с такова желание си гледа дворчето, обработва си земята, създава чудесни домати, чушки, краставици, малини, ягоди и т.н. Толкова вкусни зеленчуци и плодове от години не бях ял. Това наистина си е в темата за похвали.

преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

Иначе за заведения - обслужването в града абсолютно навсякъде е под всякаква критика, така че ние не очакваме много, просто се фокусираме върху храната, все още по-"нормални" цени предлагат кварталните "Бели Нощи" в Изгрев, "Like Foods" в Славейков, "МаМалига" в Зорница, "Старата кръчма" в центъра. А за малко по-високи цени "Замъка" в Изгрев и "GoTi" в Зорница също са доста ок.

Егати имената, честно! Някои от тях не бих ги посетил, дори да предлагат най-вкусната храна в Бургас. 

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Едно време, наистина нещо като миналия век, когато разни хора, които живееха в чужбина ми казваха, че заведенията там са скъпи и хората рядко си позволяват да се хранят навън, а не като в България - всеки ден по кръчми, на мен ми беше интересно; а още по-интересно ми ставаше, когато ми казваха, че някой ден и в България ще е така. Ето ни днес тук...  

Евала на хората с крайпътния плод-зеленчук, защото последните пъти, когто съм си купувала така импулсивно беше по късен ковид. Всеки път от различно място, но винаги на двойна и тройна цена от тези в супермаркетите. Едните домати бяха супер безвкусни, друг път картофите бяха поизгнили вътре. 🫣

И да съм в тон с обсъждането на Бургас - 8Мама е окей. Обаче аз не съм гурме тип човек и всичко, което не ми причинява чревни изненади ми е окей.  

Бургас тази година ми се стори по-занемарен от предишните, не знам кметът дали има право да играе за още един мандат или го е ударил на уволнение, за да има после следващият какво да си сложи, че е оправил и да хване и той няколко мандата. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Няма ограничение в броя на мандатите , може до живот да си кара като кмет.

А иначе , да. Изглежда емигрантите от завист ни проклеха.Чудо голямо като всички са любезни , ама излизаш на вечеря два пъти месечно.

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Lyubina каза:

Ще се радвам обаче да споделите прилични места за хапване.

Ние сме фенове на кухнята на "Чиплаков" на Фердинандова. Имаме апартамент буквално зад хотел-ресторанта и при всяко посещение в Бургас първата вечер задължително прекарваме в "Чиплаков". Обстановката е непретенциозна, но кухнята (най-вече риба и производни, както и една прекрасна домашна погача, която там правят) е чудесна на съвсем разумни цени...

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:

В Бургас знам къде най-хубаво готвят, ама нямат голям капацитет и ако им се изсипете всички, няма да стане работата.

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 5 минути , neuromancer каза:

Еми някакъв график трябва да се направи...

Ще питам мама за колко души може едновременно да готви у тях 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 19
Публикувано:
16 hours ago, Lindt said:

в което сервитьорът ми сяда на масата и си тръска цигарата в моя джобен пепелник

🙂

Това някаква метафора за секс ли е?

Какво е джобен пепелник?

Че преди 20-25г банскалии бяха диви селяни, е верно, ама пък чак...в джобен пепелник да я тръскат?!

Публикувано:
преди 6 часа, Gisp каза:

🙂

Това някаква метафора за секс ли е?

Какво е джобен пепелник?

Че преди 20-25г банскалии бяха диви селяни, е верно, ама пък чак...в джобен пепелник да я тръскат?!

Малка, кръгла кутийка с поставка за цигара, затваряща се, събира 2-3 фаса в случай на липсващ пепелник в околността. Не пуша от 15 години истински цигари (ползвах електронни), но бях пушач-чистофайник и си имах. 

10631-Преносим-пепелник-от-неръждаема.jpg

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

В Бургас 2 пъти ме водиха тия дни местни хора на Библиотеката, където менюто е кратко, но доволно, и е перфектно за деца (понеже ние бяхме с няколко такива екземпляра), защото е с голям вътрешен двор и малка площадка, на която всички деца играеха заедно (включително чуждите) и нямаше нито едно на телефон или таблет 😁 От друга страна не беше и най-посещаемото място, тъй като е малко встрани от туристопотока, а цени не мога да коментирам, че все имаше прекалено много желаещи да плащат, но не мисля, че много се различаваха от конкуренцията... Е, и няма гледка 😁 но приоритети все пак 😉

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 11 часа, stanimir каза:

Тъщата или наистина ? 

При тъщата никой не смее да яде - даже и мъжа и. Та нея няма да я препоръчвам, спокойно 😄

• Смея се 12
Публикувано:
преди 17 часа, Lyubina каза:

Е, то не може всеки път на Doc-a. Народните заведения са мястото, което винаги търсим и когато сме на път. Прави като местните, нали така? 🙂 

Е, преди няколко месеца един приятел ни заведе в някакво мъничко, почти тайно заведение близо до Булаир. На външен вид - нищо особено. Но хората бяха толкова любезни, храната беше добра, а за цените изобщо няма да говоря. Ама като не помня имена....

Като Бургазлия,който живея постоянно тук в Бургас,мога да ви препоръчам едно мое любимо народно заведение  Me gusto,намира се в Лазур до Пиргос,до морската градина,храната е отлична на добри цени и е постоянно пълно,често трябва и резервация през лятото.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 6 часа, ivailo_radev каза:

При тъщата никой не смее да яде - даже и мъжа и. Та нея няма да я препоръчвам, спокойно 😄

Само да няма профил тук....

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 20 часа, EmoKrastev каза:

На крайбрежната алея малко след Капаните в посока Солниците, след като подминете Сакса бийч вдясно има малко заведение, трите стени са стъклени, лятото частично ги отварят - работят само с кафета на Дъбов и ще ви направят наистина хубаво кафе или капучино. На мен много ми харесва капучиното - 6 или 6.50 е. Поддържат и няколко вида ядкови млека. Сервират само в хартиени чаши което не е много ок но поне чашките  не са от най-евтините. 

+1 за заведението, Албатрос се казва, малко бавно се приготвят напитките и са сравнително скъпи, но наистина качеството на кафето е супер и има много разнообразие, откакто го отвориха преди 2 или 3 години всяко лято ходим там за плаж, защото е супер спокойно в сравнение с останалата част от ивицата, а дори и събота и неделя, когато не можеш да си намериш места дори на общинските шезлонги, там има място. 🙂 Кофтито е, че построиха до него една кръчма, от която яко бичат ритми и спокойствието малко се загуби, но пак е ок. 🙂

• Харесвам 4
Публикувано:

Отново от нашето море.

След като силно се разочаровахме от рибената чорба в култовото заведение до шабленския фар "При бай Пешо", което вече не се стопанисва от бай Пешо, по препоръка на стара варненка хапваме рибена чорба в Ателие 60. Препоръчвам я!

IMG_20250822_174858_MP.jpg 

IMG_20250822_174846_MP.jpg 

IMG_20250822_172038_MP.jpg

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 34 минути , Дани Магелани каза:

Отново от нашето море.

След като силно се разочаровахме от рибената чорба в култовото заведение до шабленския фар "При бай Пешо", което вече не се стопанисва от бай Пешо, по препоръка на стара варненка хапваме рибена чорба в Ателие 60. Препоръчвам я!

IMG_20250822_174858_MP.jpg 

IMG_20250822_174846_MP.jpg 

IMG_20250822_172038_MP.jpg

Заведение без българско меню-шок,а пък цените-ужас!С три думи-шок и ужас!

• Харесвам 2
Публикувано:

Прясно инфо от две родни кафенета.

Във Варна,  баски чийз кейк 8лв, не видях цени за кафето и поръчах едно единично и едно двойно еспресо.

Сметка 24лв, бая се зачудих, върнах се на касата  и викам я дай касовия бон, бях сигурен, че има нещо нередно. 

Взех го, поглеждам после и изненада, всичко е точно, 8лв кейка, 7лв единично и 9лв двойно еспресо. Говорим за нормални кафета, не гейши и пр, то друго нямаше освен тях, не е по-скъп избор.

В Пловдив двойното еспресо на фемили ростър ме изненада с 10лв..

Приятел беше в Синеморец, на някаква посредствена кръчмица, 3 бири, 1 студен чай и една порция цаца, 40лв.. цацата била гадна, горчала много, а той не е претенциозен като цяло.

• Харесвам 1
  • Шок 5
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.