Прескочи до съдържание

Какво става с цените на нощувките, кръчмите, хранителните продукти в магазините и качеството им в България?

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , Coo каза:

Цената на "ретро" филия в закусвалня в бизнес сграда на Околовръстното в София 🤯

IMG-38aa6404b1273740d7af22cf65a56d1a-V.jpg

Ретро филия трябва да е сух хляб, тук-там с малко мухъл, с лютеница с добавка парчета от мишки, нокти и т.н. Това произвеждаха комбинатите. 

• Браво 1
  • Смея се 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 6 минути , Alexander каза:

Повечето се смеят, ама положението е плачевно, щом половин кренвирш с филия хляб се продават за тази ценичка..

От друга страна, ял ли си кренвирш, ял си всичко. Филийката е с много екстри.

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:

Ще се продават, докато има желаещи да купят нискокачествен продукт на висока цена. 
Фастфуд веригите по магистралите също не страдат от липса на клиенти. 

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 52 минути , Coo каза:

Цената на "ретро" филия в закусвалня в бизнес сграда на Околовръстното в София 🤯

Предполага се че е за бизнесмени с носталгия 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Живея на 20 минути пеша от Женския пазар, но от години го избягвам заради крайно неприятните продавачи. Преди месец реших да му дам пак шанс. Харесах едни хубави малини, а на сергията имаше ясно обявена цена: ХХХ лв / кг. Помолих да ми измерят половин килограм - не можело, продавало се само по 1 килограм и нагоре (казано със супер дразнеща интонация). Попитах защо - ами продавачът нямал време да губи с такива дребни продажби 🙂 Пожелах му да си държи плодовете докато се развалят и си заминах. Ще пробвам отново пазара някъде към 2028-а, а дотогава предпочитам да давам лев-два отгоре в супермаркетите и да си избирам каквото и колкото искам.

• Харесвам 13
Публикувано:

Сигурно от над 15 години не съм стъпвала там и като чета, нищо ново. Очевидно решението ми е правилно и няма да стъпвам и в следващите години. 

До нас (около и близо до 3-та градска) има няколко щанда.  Те са ми източника на плодове и зеленчуци през летния сезон. Може да е малко по-скъпо, но поне знам какво купувам. 

• Харесвам 4
Публикувано:
1 hour ago, Zaro said:

Ретро филия трябва да е сух хляб, тук-там с малко мухъл, с лютеница с добавка парчета от мишки, нокти и т.н. Това произвеждаха комбинатите. 

Никога не съм виждал нещо подобно , а съм влизал като ученик и в хлебозавод 🙂Между другото плесенясалия хляб не е вреден 😉

Ако е имало е било инцидентно , както и днес се случва да попаднеш на нокът или костица в колбас.Аз счупих зъб преди година с неевтин  суджук на добра марка месни продукти.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 17 минути , stanimir каза:

Никога не съм виждал нещо подобно , а съм влизал като ученик и в хлебозавод 🙂Между другото плесенясалия хляб не е вреден 😉

Ако е имало е било инцидентно , както и днес се случва да попаднеш на нокът или костица в колбас.Аз счупих зъб преди година с неевтин  суджук на добра марка месни продукти.

А бе едно време който ходеше на бригада в някой консервен комбинат, спираше да яде това, което се произвеждаше там. Като пък си спомня как сме брали тютюн, не знам какви цигари са успели да произведат от това. Спасили сме животи без да си даваме сметка. 

• Харесвам 5
Публикувано:
49 minutes ago, Zaro said:

А бе едно време който ходеше на бригада в някой консервен комбинат, спираше да яде това, което се произвеждаше там. Като пък си спомня как сме брали тютюн, не знам какви цигари са успели да произведат от това. Спасили сме животи без да си даваме сметка. 

Аз съм била на бригада и в бирената фабрика Леденика, но си пиехме бира и тогава и след това 😁

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, Coo каза:

Деноминацията още не е напаснала цената даже :D

Публикувано:
Преди 1 час, Zaro каза:

Аз съм ходил на бригада в КК и мога да кажа, че каквото паднеше на земята отиваше за ракия. Работехме компот от сини сливи за вътрешния пазар. Пода беше абсолютно чист. Ако се счупеше буркан всичко се изхвърляше. Не знам на други места как е било, но ми се струва, че са соцлегенди. Ами като е било толкова мръсно защо някои толкова харесват "онова време"?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , traveler каза:

Аз съм ходил на бригада в КК и мога да кажа, че каквото паднеше на земята отиваше за ракия. Работехме компот от сини сливи за вътрешния пазар. Пода беше абсолютно чист. Ако се счупеше буркан всичко се изхвърляше. Не знам на други места как е било, но ми се струва, че са соцлегенди. Ами като е било толкова мръсно защо някои толкова харесват "онова време"?

Щото огледалата са били хубави, сега като погледнеш и ти се отщява. 

• Шок 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 1 час, Zaro каза:

Зависи къде, аз съм бил на бригада в Айтос, в консервната фабрика дето правеха нектари - нектар не съм кусвал оттогава, без значение къде е правен. Бил съм и във винпром Славянци - оттогава започнах с бялото вино, хубаво бяло вино пия и сега без значение от къде е. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Това продавача на пазара или в магазина да избира какво да ти сложи мислех че е останало в едно друго време. Да, понякога ми предлагат - примерно питат да ви помогна, но ако кажа 'не, благодаря, сам ще си избера' не настояват. Единствено ако купувам на касетка си избирам касетката но не мога да махам от плодовете в нея. А някакво минимално количество ми искат само фермери които ми доставят на адрес, те няма да ми донесат 500 грама малини, но пък и цената им е 40% от цената на магазина и си поръчвам доста повече от минималното. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Най-добре  и в момента човек да не знае как се приготвят много от храните у нас, защото ще мине изцяло към "внос на провизии".

Всъщност по "Дискавъри" мисля върви една поредица показваща фабрични канадски и американски хранителни продукти ...най-добре и нея не гледайте , че е страшно , а уж целта е да демонстрират нещо хубаво 😞Не че е опасно или липсва хигиена , просто хранителните качества и съставки на масовите храни са потресаващи.

• Харесвам 8
Публикувано:

Моят брат не сядаше на масата без кренвирш. Под всякаква форма - суров, пържен, печен. Като ученик в първи курс на средното му образование ги завеждат на бригада в птицекланница. От тогава кренвирш не слага в устата си.  

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, дядо Пепи каза:

Моят брат не сядаше на масата без кренвирш. Под всякаква форма - суров, пържен, печен. Като ученик в първи курс на средното му образование ги завеждат на бригада в птицекланница. От тогава кренвирш не слага в устата си.  

Аз по принцип никога не съм обичал много популярната соц-консерва  "Русенско варено", но вече след бригадата в КК "Дунавия" повече не посмях да вкуся. :bad:  
Миризмата на бомбирала консерва продължава да ме преследва след толкова десетилетия. А най-гадно беше ако си наблизо до такава консерва и вземе че те опръска ...  
Кренврирши обаче (въпреки да съм напълно наясно от какво и как се правеха едно време, а и досега повечето видове) винаги съм обичал (без птичите :wacko: ) и продължавам чат-пат да си хапвам и да си слагам на домашно приготвена пица. :grin:

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, traveler каза:

преди 3 часа, Zaro каза:

Щото огледалата са били хубави, сега като погледнеш и ти се отщява. 

Изказването ми наистина навежда на мисълта, че изпитвам носталгия към онова време.За протокола, не бих се върнал, пък ако ще и огледалата да са бил хубави.:yes:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 часа, Nayden Bondzhev каза:

Снощи след 2 часа изминаване на разстояние от 5 км преди Кресна в посока София, гладни и изнервени седнахме на Воденичната. Три основни, плюс пържени картофи със сирене, шопска салата, голяма бира и малка бутилка вила Ямбол шардоне, две малки води, даде резултат от 97 лв.

IMG20250831195242.jpg

Не сте само вие…

Днес сутринта (04:40 ч.) тръгнахме от Сандански към летище София – перфектно пътуване. За около 2:15 ч. стигнахме спокойно при нормално каране, без да бързаме и без особени задръствания. Честно казано, приятно изненадан бях колко леко мина всичко.

На връщане обаче… олеле! От Симитли до Кресна – направо кошмар. Цялото дефиле беше едно безкрайно спиране–тръгване, колона след колона, и само този участък ми отне над 1:20 ч. Накрая вече откачах – толкова много коли, че просто не е истина. Целият обратен път до Сандански стана около 3:10 ч.

Толкова беше положението, че дори един шофьор на ТИР, докато чакаше колоната, реши да си „свърши работата“ край пътя.

И макар темата да не е за Гърция, ще споделя и още нещо – приятели преди няколко дни пътували до Иракли и са чакали около 40 мин. на тол таксите при Кулата, а на връщане към България – още 25 мин. пак на същите тол такси.

Няма значение, че е септември – лудница е, колите са страшно много, и дефилето си остава голямо изпитание за нервите на всички ни.

20250901_091112.jpg.2bf7aa01bb102ccced6b97a48156e873.jpg

20250901_091100.jpg.66d18b2f7a698faef8fec66da8b23245.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

image.png.72ee9f409a83b9ae92529e6e3624f51e.png

Чисто информативно, просто за сравнение. 
В Дания, както е известно, по принцип хич не е евтино.
В Роскилде, на главната пешеходна улица - Rib house с  бюфет на самообслужване - all you can eat за 189DKK , което е точно 50лв. - имаше супа, салати, ребърца, още някакво месо, наденички, сьомга, разни картофени гарнитури, паста, различни сосове плюс сладоледен бар.
Еми възползвахме се, много добре хапнахме, даже няколко пъти пълнихме чиниите и малко прекалихме :blush:, ама всичко беше вкусно, а и то като е all you can eat и някак предразполага към оливане ... :grin:  Добре, че бяхме изгорили достатъчно калории след цял ден пешеходене в Кьоге и Роскилде.

image.jpeg.933eb3fe885207ce2b917e947ae6ba1a.jpeg  image.jpeg.b32d53ad2cd8966177fa6ff4b49b9d4e.jpeg

• Харесвам 34
  • Браво 2
Публикувано:

Понтеведра, на центъра, пълно с хора на бар.

Това от снимката, всичко каквото се вижда, виното е Албариньо, сипва се от бутилка, обща цена 5€!

e4d30c6d-a3d0-4270-ab1f-441cec1c8e12.jpeg.b81b989264a349b62985e7d9f268acac.jpeg

• Харесвам 16
  • Шок 1
  • Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Неотдавна коментирахме разни агенции и точно сега ми се наби в очите една оферта.Разбирам да изкараш печалба от някаква организирана екскурзия , но да слагаш 100% надценка на входен билет за атракция 🤣

Визирам Кулата , но 80-100% отгоре е и за останалите предложения в списъка  :

IMG_20250920_190812.jpg

IMG_20250920_190833.jpg

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Браво 1
  • Смея се 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.