Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Публикувано:

Като цяло обичам да гледам стари градове, но тъй като ще ходя юли и предполагам ще е адска жега съм в чуденка за колко часа да си запазя билет. Но може би е хубаво да предвидя поне половин ден, а пък колкото дойде. 🙂

Публикувано:

Според вас кога ще е ок да се ходи спокойно в Италия ? Знам, че въпросът е малко в стил "хвърлете ми боб", но дето се вика ... гладна кокошка просо сънува

Публикувано:
8 minutes ago, PizzaVegetariana said:

Според вас кога ще е ок да се ходи спокойно в Италия ? Знам, че въпросът е малко в стил "хвърлете ми боб", но дето се вика ... гладна кокошка просо сънува

Аз се записах за август 🙂 Ще летим до Бари и там ще спим, като ще обикаляме района. Ето тук гледам, засега нещата изглеждат ок там. 

https://www.citypopulation.de/en/italy/covid/puglia/072__bari/ 

• Харесвам 1
Публикувано:

Моя приятелка българка живее в Пиза. Февруари си дойде в Бг за месец, хвана я  ситуацията и отвися почти 4 месеца. Вече е в Пиза, няма никакви проблеми, маските не са задължителни,няма туристи, няма студенти. Отиде и до Венеция, Рим и Римини - същата ситуация. Сега е време да се пътува. Особено Рим и Венеция да видиш почти пусти.

• Харесвам 2
Публикувано:
3 hours ago, clevermary said:

Моя приятелка българка живее в Пиза. Февруари си дойде в Бг за месец, хвана я  ситуацията и отвися почти 4 месеца. Вече е в Пиза, няма никакви проблеми, маските не са задължителни,няма туристи, няма студенти. Отиде и до Венеция, Рим и Римини - същата ситуация. Сега е време да се пътува. Особено Рим и Венеция да видиш почти пусти.

За Пиза и аз мога да потвърдя. Бях миналата седмица и нямаше никакви хора, но за съжаление и кулата и дуомото бяха затворени. Иначе маските са си задължителни за транспорта и когато влизаш в магазините, дори и те карат да си дезинфекцираш ръцете и ти мерят температурата.

Във Флоренция имаше доста хора, поне според моите виждания, но доколкото разбрах, това не било нищо в сравнение, с това което е по принцип.

Но като цяло нещата доста се раздвижиха в сравнение с предишните месеци и на много места може да чуеш чужда реч, освен Италиански.

IMG_20200622_173329.thumb.jpg.a20eb0693a15a6057987d16a728455ef.jpg

IMG_20200622_174110.jpg

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

А на север как е ситуацията? В момента има едноцифрени билети до Милано и ми се иска да купя за август, да наемем кола и да отпрашим на север към Алпите и езерата. За идващите от Великобритания няма карантина или covid тест (ако информацията на британското правителство е коректно обновена).

Има ли все още блокирани райони? Хотелите работят ли? Предполагам, че езерата все още са там и работят. 😄 

Публикувано:

От прочетено тук-там е отворено за туризъм, част от хотелите и заведенията са затворени към момента, просто защото няма хора.

Публикувано:
преди 2 часа, bad kid каза:

От прочетено тук-там е отворено за туризъм, част от хотелите и заведенията са затворени към момента, просто защото няма хора.

Да, аз също чета, но идеята ми беше някой да се включи от мястото на събитието и да каже каква е обстановката там. Нямам никакво намерение да се навирам между шамарите, сядайки на ресторанти и тратории. От летището в кент-а-кара и газ към планината. По цял ден разходки (ако позволява времето), нощувки в хотела и чат-пат улична храна или магазин.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Включвам се от мястото на събитието с доста неприятна информация - от тази вечер излезе заповед на министъра на здравното министерство, според която всички пристигащи и пребивавали в последните 14 дни в България и Румъния, подлежат на задължителна 14 дневна карантина. Нека хората, които плануваха пътувания в Италия си преценят..Много жалко, и на мен ми се провалят плановете, бяхме поканили приятели на гости, а сега едва ли ще могат да дойдат..

• Харесвам 4
Публикувано:

Към момента влизащите в Италия попълват ли декларация (или друг документ), когато идват от държава без карантина, конкретно Великобритания? Може ли линк към актуална информация на английски?

Публикувано:

удължена е карантината - първоначално до 31.07 беше, сега са я удължили с още две седмици. днес трябваше да летим. 🙂 

Публикувано:
преди 6 часа, vorbis каза:

Към момента влизащите в Италия попълват ли декларация (или друг документ), когато идват от държава без карантина, конкретно Великобритания? Може ли линк към актуална информация на английски?

Да, при всички случаи при влизане или излизане от Италия се попълва декларация с данните на пътуващия. Ето линк към сайта на тяхното МВНР.

https://www.esteri.it/mae/en/ministero/normativaonline/decreto-iorestoacasa-domande-frequenti/focus-cittadini-italiani-in-rientro-dall-estero-e-cittadini-stranieri-in-italia.html

• Благодаря 1
Публикувано:

Ние се летяхме до България малко преди да се въведе карантината за българи и румънци.На връщане на летището в Болоня нито сме попълвали, нито някой ни е искал да попълваме декларация.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Някой знае ли какво е положението с карантината за българи, които отиват в Италия и съответно - за връщащите се от там? 

Публикувано:

@crazyhorse До 7ми септември сме с 14-дневна карантина от България за Италия . Скоро трябва да решат дали ще продължи. На връщане мисля, че няма от Италия към България . https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26172 / https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/31/rd-01-488.pdf

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, darinamarinova каза:

@crazyhorse До 7ми септември сме с 14-дневна карантина от България за Италия . Скоро трябва да решат дали ще продължи. На връщане мисля, че няма от Италия към България . https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/26172 / https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/08/31/rd-01-488.pdf

Благодаря! 

• Харесвам 2
  • 8 месеца по-късно ...
Публикувано:

Мненията за ограничения за придвижване в Италия са преместени в темата за Ограничения при пътувания, свързани с Covid-19

Цитат

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Италия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Колко струва посещението на Ватикана?

- Колко време отнема летищния трансфер между Бергамо и Милано?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Къде между Неапол и Рим може да се направи нощувка? Искам да разделя на две отсечки тези 3 часа с влак/автобус между двата града. 🙂

Публикувано:
преди 2 минути , bobole4e каза:

Пътува ли се свободно вече между областите? Не са ли още в разни цветове и да се съобразяваш с цвета?

Гледам, че всички области са в жълтата зона в момента и трябва да може да се пътува. Но за да отидеш до Капри, май трябва да си направиш тест на пристанището. 🙄

Публикувано:
преди 29 минути , Мари Николова каза:

Къде между Неапол и Рим може да се направи нощувка? Искам да разделя на две отсечки тези 3 часа с влак/автобус между двата града. 🙂

Аз съм си записал Касино за такава спирка с нощувка. С разглеждане на абатството на Монтекасино. Само виж работно време, че, ако правилно си спомням, дори и преди пандемията беше много странно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.