Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 49 минути , Vasil Georgiev каза:

Здравейте, предсто ими пътуване до Рим. Може ли малко инфо как да се придвижа от летището до града, има ли смисъл да си купувам предварително билети за вход и да ми предложите някакъв ред за посещение на забележителностите? Каква е практиката с градския транспорт, от къде се закупуват билети/карти?

Ако кацате на Чампино в работното време на градския транспорт, най-евтин начин за придвижване до ЦГЧ е с билет 100 минути за 1.50€. Купува се от гише Infopoint, което се намира вдясно малко преди излизане от „Пристигащи“. После излизате и право напред към спирка на автобус 520. Валидирате билета в автобуса, возите се известно време до спирка Cinecitta, където слизате и веднага влизате в метрото със същия билет. Хващате посока Batistini и слизате в ЦГЧ на Термини или на по-централни спирки.
Доколкото знам, билети особено за Ватиканските музеи се купуват предварително.
Хубаво е да прочетете тази тема:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте, в Неапол сме, търся препоръки за хубави заведения за хранене с автентична неаполитанска кухня, че към момента май все на туристически попадаме или такива в които пък нямат никакво желание да обслужват чужденци. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, gery_2431 каза:

Здравейте, в Неапол сме, търся препоръки за хубави заведения за хранене с автентична неаполитанска кухня, че към момента май все на туристически попадаме или такива в които пък нямат никакво желание да обслужват чужденци. 

Пицария устройва ли ви? Pizzeria Napoli In Bocca, малко над Кастело Нуово, като вървиш към Галерия Виктор Емануеле. Мн малка традиционна пицария, с магазин до нея за лимони и други нещица. Пиците по спомен бяха 4,5 евро голямата😉 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, Levantino каза:

Пицария устройва ли ви? Pizzeria Napoli In Bocca, малко над Кастело Нуово, като вървиш към Галерия Виктор Емануеле. Мн малка традиционна пицария, с магазин до нея за лимони и други нещица. Пиците по спомен бяха 4,5 евро голямата😉 

Благодаря за препоръката!

Връзка към коментар

Здравейте,

питането ми може би не е за тази тема, но не намерих по подходяща.

Девойката ни от Октомври е записала магистратура в Рим. Може ли да ми кажете кои квартали са по безопасни за търсене на квартири за живеене?

Благодаря предварително за отговорите!

Връзка към коментар

Едни приятели живееха до Via Acaia, много спокойно ми се стори на мен, буквално до стените на града се пада, малко повече се ходи до метро,. Appio Latino май се води кварталът, не съм убеден.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , vino4erpec каза:

Здравейте, някой кацал скоро на Чампино може ли да ми каже има ли откъде на летището да си купя карта 72h за градския транспорт?

От info point-a вдясно на десетина метра преди изхода от „Пристигащи“. Там се продават и всякакви други билети плюс Roma pass.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

имаше един голям универсален магазин Ринашенте (Rinascente), и на последния етаж е кафето

това преди сто години, ама сигурно още си е същото

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Mistela каза:

Когато резервирате нощувки за Италия освен Букинг друго ползвате ли? И Сардиния също, друго платформа?

Ползвала съм и agoda, понякога при едни и същи условия за даден хотел цените са по-добри. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Mistela каза:

Когато резервирате нощувки за Италия освен Букинг друго ползвате ли? И Сардиния също, друго платформа?

Директно от хотела, цените даже са по добри.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте,

интересува ме, за влизане в Италия има ли значение видът на ваксината. Ваксинирана съм с Янсен пред септември, но при проверка с италианското приложение VerifikaC19 ми излиза, че сертификата е с изтекъл срок. Възможно ли е, да имам проблем на летището при положение, че на сертификата е видно, че е правен през м. септември 2021 г. Пътувам за Италия на 22 май.

Връзка към коментар
На 16.05.2022 г. в 18:58, Popolis каза:

Здравейте,

интересува ме, за влизане в Италия има ли значение видът на ваксината. Ваксинирана съм с Янсен пред септември, но при проверка с италианското приложение VerifikaC19 ми излиза, че сертификата е с изтекъл срок. Възможно ли е, да имам проблем на летището при положение, че на сертификата е видно, че е правен през м. септември 2021 г. Пътувам за Италия на 22 май.

Вече се писа многократно, че никой нищо не иска освен личната карта.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 8 часа, Яничка каза:

Някой да даде акъл? @Mary?

Ползвала съм само хартиена, купена от машинките. Имай предвид, че за разлика от 24-часовата карта, тази важи до полунощ на третия ден.

Като натиснеш "Enter the fare Mi1-Mi9" не се ли появяат още възможности?

• Благодаря 1
Връзка към коментар
На 17.05.2022 г. в 23:29, muchachote каза:

Вече се писа многократно, че никой нищо не иска освен личната карта.

Никой не иска, но официално не са отпаднали сертификатите за влизане и излизане в/ от Италия.

На 17.05.2022 г. в 23:29, muchachote каза:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , clevermary каза:

Никой не иска, но официално не са отпаднали сертификатите за влизане и излизане в/ от Италия.

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=1

Връзка към коментар
На 17.05.2022 г. в 22:55, Яничка каза:

Инсталирах си апп-а за билети за гр. транспорт за Милано ATM MILANO APP. Обаче не виждам опция за 3-дневна карта:

Screenshot_20220517-225239.jpg.cbc5c7338b9b5e8328fde3311517389c.jpg

Някой да даде акъл? @Mary?

@Яничка Не съм @Mary , но да си кажа. 😄 И аз не съм се справяла с това тъпо приложение, но забелязах, че нямаше проблем купуването на карта дали от машинка, или от централната гара / на автобусната гара в гадните кафета отсреща продаваха карти също - за преди 3 г. става въпрос, но вероятно и сега важи. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Ако може малко информация за Италия:

Ще пътуваме началото на юли със съпругът ми и две деца (6 и 10) и планът ми е следния:

София-Болония и оттам вземане на рент а кар (ако може някакви оферти, ако занете, че много са скочили цените за 4дни 260-300Е)

От летището към Маранело привечер разходка и разглеждане на музея на Ферари, засега съм запазила хубав хотел в Маранело-

https://www.booking.com/hotel/it/maranello-palace.html?aid=1280102;label=pagesbsearch-see-1280102-click;sid=fed6f2cd4f71b56755201ee39dff263f&from_list=1;checkin=2022-10-07;checkout=2022-10-10;age=12;age=12;req_age=12;req_age=12;group_rooms=1;group_adults=2;group_children=2;no_rooms=1;req_adults=2;req_children=2, но се двоумя за по-евтин в околните селца. На следващия ден или ако имаме време още предходния тест драйв на Ферари (съпругът ми-това ще му е подарък от мен) и след това към Болония. За Болоня програмата ми е да видим центъра и да хапнем пици, има ли нещо дръго което си заслужава в района?

Разглеждане през деня в Болоня и вечерта или нощувка там или да тръгнем в посока Равена, където искам да изненадам децата с Мирабиландия-паркът с атракций.

За там също се чудя дали да наемам тематична стая в хотел, или обикновенна, ако някой е посещавал парка или околността да сподели, моля.

https://www.superoffertamirabilandia.it/en/a1d97bdfcf6f/hotel.html - през сайта на парка има оферти за нощувки и оттам ми е информацията. Ако отидем в този район ще ни е по-удобно от сутринта за парка или да останем в Болония една нощувка и да отидем сутринта към Равена и там да спим последната нощувка.

Все още съм объркана с планът си и ще съм ви благодарна ако можете малка да ми помогнете. Виждам, че има и много готини хотелчета по крайбрежието близко до Равена и може и там да запазя.

Благодаря предварително!  

Връзка към коментар
преди 51 минути , neliml каза:

Здравейте,

Ако може малко информация за Италия:

Ще пътуваме началото на юли със съпругът ми и две деца (6 и 10) и планът ми е следния:

София-Болония и оттам вземане на рент а кар (ако може някакви оферти, ако занете, че много са скочили цените за 4дни 260-300Е)

Преди няколко дни в Болоня ние взехме кола от Goldcar - предварително я бях букнала и то Key'n go - излизаше ни най-евтино за кола с пълна застраховка (за 4 дни беше 191 евро).

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.