Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

Здравейте, 

Някой може ли да ми предложи вариант за стигане от летище Тервизо (Венеция) до Милано на 06.06.2022 г. с тръгване след 12:30. Опитах се да потърся информация, но всичко е много объркано... Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 20 минути , Ники Петров каза:

Здравейте, 

Някой може ли да ми предложи вариант за стигане от летище Тервизо (Венеция) до Милано на 06.06.2022 г. с тръгване след 12:30. Опитах се да потърся информация, но всичко е много объркано... Благодаря предварително!

Ти си знаеш, защо ти трябва да правиш това сложно упражнение, но погледни сайта на италианските железници:

https://www.trenitalia.com/it.html

или някой сходен като:

https://www.thetrainline.com/ - на мен повече ми допада като визуализация.

При всички случай ще се прекачваш, въпросът е веднъж или два пъти и на коя гара искаш да слезеш - Чентрале или

Лампуняно.

Първо трябва да стигнеш до ЖП гарата на Тревизо. Виждам, че има градски автобуси от летището - 101 и 102.

И там вече да си избереш влак.

Ето тук може да видиш целият маршрут:

https://www.rome2rio.com/map/Venice-Treviso-Airport-TSF/Milan#r/Train-via-Venezia-Mestre

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 18 минути , iMari каза:

Ти си знаеш, защо ти трябва да правиш това сложно упражнение, но погледни сайта на италианските железници:

https://www.trenitalia.com/it.html

или някой сходен като:

https://www.thetrainline.com/ - на мен повече ми допада като визуализация.

При всички случай ще се прекачваш, въпросът е веднъж или два пъти и на коя гара искаш да слезеш - Чентрале или

Лампуняно.

Първо трябва да стигнеш до ЖП гарата на Тревизо. Виждам, че има градски автобуси от летището - 101 и 102.

И там вече да си избереш влак.

Ето тук може да видиш целият маршрут:

https://www.rome2rio.com/map/Venice-Treviso-Airport-TSF/Milan#r/Train-via-Venezia-Mestre

Благодаря много! Трябва спешно да пътувам за изпити в Милано, а цените в този период до Бергамо са над 300 лева и то без багаж и в този случай упражнението си заслужава.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Планираме уикенд в Чинкуе Тере 16-18.09 с кацане в Болоня в 21 ч. в петък и връщане обратно от Бергамо в 16 ч. в неделя, тоест активното време за разглеждане ще бъде съботата.

Вероятно ще бъдем с градски транспорт и ще ползваме влакчето, което е като hop on, hop off между селцата.

Питанката ми е как е най-практично да стигнем до Чинкуе Тере с влаковете (или пък автобус за някоя от отсечките)? Да кажем, че в петък ще спим в Болоня.

Аз намерих тази комбинация от влакове, но ако има по-добра, ще е чудесно:

Събота рано сутрин Болоня - Риомаджоре:

Screenshot_20220502-101201_Chrome.jpg.343249eaff980c5c4a56d5a91ab9cc21.jpg

После цял ден по селцата и вечерта Монтеросо - Генуа:

Screenshot_20220502-101358_Chrome.jpg.e8613d93bab9639bff073122f78efb24.jpg

Неделя сутрин - Генуа - летище Бергамо:

Screenshot_20220502-102312_Chrome.jpg.647779cbfc41e26f112b91d402104495.jpg

И също - от кой сайт е най-добре да се вземат билетите за влакове?

Връзка към коментар

За Чинкуе автобуси няма открити, а точно заради сложните връзки от Болоня летях до Рим и сутринта с директен експрес стигнах до Специя за три часа и нещо на по-ниска (от болонските сложни схеми) цена. Между самите селца автомобилен транспорт по-добре да не се ползва, автобуси няма. Можете да разнообразите с корабчета между някои отсечки (ако морето е тихо), тъкмо да видите селцата от вода. Добре е това да става следобед, за да се осветяват от слънцето.
Продава се еднодневна карта за влака между селцата, иначе всяка една отсечка е пет евро, но забравете да купувате там билети от автомат или продавач, тълпите са нечовешки. Вземете си или целодневна карта (от сайта на националния парк), или преценете колко отсечки ще направите и дали няма да ползвате кораб. По влаковете за билети никой не проверява. Аз си купих целодневна карта с включени пътеки. 
Билетите за влакове от Болоня си вземете от trenitalia.
Ако ви се ходи, спокойно можете да минете някои от отсечките пеша – аз минах Корнилия-Вернаца и Вернаца-Монтеросо, като това са най-дългите отсечки. Дори и с такова „губивреме“ и неособено бърз обяд в Монтеросо, от старта в осем сутринта в Корнилия до към пет вечерта в Манарола всичко беше минато и огледано. Е, след пет продължихме в един бар в Манарола, но това са екстри. 🙂
Ако имате време и желание, имам един дълъг пост тук, някъде след средата е за Чинкуе Тере.
За жалост, през уикенда тълпите са огромни. Евентуално в първото селце може да се надявате на спокойствие.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Argentique каза:

По влаковете за билети никой не проверява. Аз си купих целодневна карта с включени пътеки. 

За билети - нас ни провериха на една от гарите, след като слязохме. Не в самия влак, но щом слязохме  - проверяващи бяха ограничили излизането и  преглеждаха билетите на пътувалите 😉

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, DGTG каза:

За билети - нас ни провериха на една от гарите, след като слязохме. Не в самия влак, но щом слязохме  - проверяващи бяха ограничили излизането и  преглеждаха билетите на пътувалите 😉

Не вярвах, че местните кондуктори са толкова жертвоготовни. 🙂 При нас при слизане от влак следобед тълпата чакаше по пет минути за влизане по стълби в подлез. Нямаше нужда да мислиш много накъде да вървиш – тълпата те подхваща и изнася навън. Не виждам кой кондуктор би устоял на такова мощно течение. 🙂
Но явно все пак проверяват.

• Шок 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Argentique каза:

Не знам друг сайт освен официалния. Разпродават се за седмици напред.

А в последната неделя в месеца,когато музеите трябва да са безплатни,дали за Ватикана трябват билети?

Връзка към коментар
Преди 1 час, valpet каза:

А в последната неделя в месеца,когато музеите трябва да са безплатни,дали за Ватикана трябват билети?

Не, няма билети за безплатната неделя. Отиваш рано и чакаш на опашка.

Връзка към коментар
преди 25 минути , Zara каза:

Не, няма билети за безплатната неделя. Отиваш рано и чакаш на опашка.

Това да се провери дали е актуално в момента. По време на пандемията безплатната неделя беше отменена и ако не се лъжа септември м.г., когато аз ходих, положението беше същото.

Относно интереса към билетите за Ватикана, всичко е относително. Когато аз взимах, имаше свободни слотове за близки дни, за седмици напред не се разпродаваха. Сега интересът сигурно се е повишил, но мисля, че още не са достигнати туристическите нива отпреди пандемията.

Връзка към коментар

Здравейте! Ние сме в Рагуза, Сицилия и утре трябва да пътуваме за Сиракуза. Разчитаме на обществен транспорт, но се оказа, че утре (Неделя) няма такъв. Някой случайно да има контакт на някой който да ни закара до Сиракуза? Тук е адска жега, няма хора по улиците които да попитаме дори.

Връзка към коментар
преди 42 минути , bad kid каза:

А кой ви каза, че няма? Освен ако няма стачка утре...

https://www.etnatrasporti.it/ тези имат линия Рагуса до Катания през час, от Катания влак или автобус до Сиракуза

Да, търся директно Сиракуза. 

*редактирано 

Благодаря ви, все пак! 

Връзка към коментар

Някой знае ли какви са глобите за минаване през Telepass с рент а Кар? Минах 2 пъти като разстоянието беше под 5 Км,ако това има значение.Реално за подобна отсечка платих по късно 0.9Е.

Връзка към коментар
преди 26 минути , ivan69 каза:

Някой знае ли какви са глобите за минаване през Telepass с рент а Кар? Минах 2 пъти като разстоянието беше под 5 Км,ако това има значение.Реално за подобна отсечка платих по късно 0.9Е.

В бг.мамма, в една от темите се дискутираше такъв казус. Една мацка беше минала през телепас някъде около Милано. Една българка, живееща в Италия й даде акъл да пише на  пътната администрация (или каквото се води там). Глобата беше около 2 пъти стойността на отсечката, но съветът беше тя да им пише, а не да чака рент а кар компанията да получат глобата по служебен ред и после да я чарджват.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, clevermary каза:

Не мога да не се похваля, че след месец ще съм с приятелка във Венеция - 3 нощувки( в Местре) , 1 в Тревизо и 1 в Падуа. Не знам как ще издържа да мине времето.

Браво! И аз исках във Венеция с приятелка, ама жена ми не даде. Някои хора са си родени с късмет.

• Харесвам 1
  • Смея се 23
Връзка към коментар

Да знаете има ли на гарата в Тревизо шкафчета за багаж и , евентуално , цена. Няма да можем да си оставим багажа в квартирата до полета, който е в 16.20. Имаме едни 4 часа  да го оставим някъде.

Връзка към коментар
преди 14 часа, clevermary каза:

Не мога да не се похваля, че след месец ще съм с приятелка във Венеция - 3 нощувки( в Местре) , 1 в Тревизо и 1 в Падуа. Не знам как ще издържа да мине времето.

Колкото пъти мина през Местре се в Osteria da Gino сядам.

IMG_20200201_184640.jpg

• Харесвам 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Zaro каза:

Браво! И аз исках във Венеция с приятелка, ама жена ми не даде. Някои хора са си родени с късмет.

Разбирам те напълно, но късмет за някой е като идея за  добро или недобра лично бъдеще.

Ако ще се оплакваш темата е друга и тук.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• horus92
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.