Прескочи до съдържание

Аржентина - обмяна на валута и плащания

Цвете

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Kamen каза:

WU като че ли са загубили най-добрите котировки $ срещу арж.песо. 

1.00 usd = 332.50 ars/wu/

Докато blue dollar дава 355 ars

Днес обменят по бюрата 442 ars за 1 usd по бюрата, не е 355. Информация от място😀.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Marisha каза:

Днес обменят по бюрата 442 ars за 1 usd по бюрата, не е 355. Информация от място😀.

Един път и ние да сме от печелившата страна.

WU не дават добра котировки и през кръстосания курс с бг лев, ощетяват допълнително с 5-6%.

Можеш ли да провериш дали на летището EZE има практика да се сменят долари в магазини, заведения....по blue rate

Връзка към коментар
преди 3 минути , Kamen каза:

Един път и ние да сме от печелившата страна.

WU не дават добра котировки и през кръстосания курс с бг лев, ощетяват допълнително с 5-6%.

Можеш ли да провериш дали на летището EZE има практика да се сменят долари в магазини, заведения....по blue rate

Казаха ми, че е проблемна смяната на парите на летище по нормален курс. Аз си резервирах трансфер до апартамента, не ми се занимава с таксита и смяна на пари, че пристигаме късно вечерта.

Връзка към коментар
преди 1 час, Marisha каза:

На сайта на виза вече има официално обявен курс на аржентинско песо

1 USD = 327.280260 ARS

1 ARS = 0.003055 USD

1 BGN = 181.893767 ARS

1 ARS = 0.005497 BGN

Картите в левове би трябвало и те да сработват по blue rate, оттам и драстично спадане на цените на самолетните билети.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Kamen каза:

1 BGN = 181.893767 ARS

1 ARS = 0.005497 BGN

Картите в левове би трябвало и те да сработват по blue rate, оттам и драстично спадане на цените на самолетните билети.

Не се знае онлайн плащания по какъв курс ще минат.

Връзка към коментар
преди 8 минути , Kamen каза:

1 BGN = 181.893767 ARS

1 ARS = 0.005497 BGN

WU.   1 BGN = 175.65 ARS

Връзка към коментар
На 16.01.2023 г. в 14:42, Kamen каза:

Щом имат котировки на ARS - BGN би трябвало да сработват, иначе оставаше само visa в usd

Мен ме притеснява изречението " при плащане в страната", много разтегливо понятие.

На 16.01.2023 г. в 14:37, Kamen каза:

WU.   1 BGN = 175.65 ARS

WU 1.00 BGN = 187.2629 ARS

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 10.01.2023 г. в 12:41, venceremos каза:

Вчера направих плащане с MasterCard - 40 хил. песос ми ги таксуваха 413,46 лв. или по курс 0,0103365 лв. Ще докладвам дали и кога ще ми върнат някаква разлика. 

Докладвам, че днес са ми върнали по картата 161,19 лв. от платената сума. Т.е. курсът ARS/BGN ми излезе 0.006327. Ако не бяха дървените условия на ДСК, можеше и по-изгодно да бъде, но късно се сетих 😄 Първото плащане ми е сметнато през курс ARS/EUR и от там EUR/BGN, върнатата сума е в USD/BGN. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , venceremos каза:

Докладвам, че днес са ми върнали по картата 161,19 лв. от платената сума. Т.е. курсът ARS/BGN ми излезе 0.006327. Ако не бяха дървените условия на ДСК, можеше и по-изгодно да бъде, но късно се сетих 😄 Първото плащане ми е сметнато през курс ARS/EUR и от там EUR/BGN, върнатата сума е в USD/BGN. 

Отлична новина!

Картата в левове или е еврова?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Предполагам много хора чаках да видях какво се случва при купуване на вътрешни  билети от АА.

Confirmaros que compré 5 vuelos internos con la tarjeta Rebellion Mastercard en pesos argentinos, con un cargo de 1280€ (252.000 pesos aproximadamente) en mi tarjeta y Mastercard, a los 4 días, me ha hecho un reembolso de 554€, por lo que se aplica el cambio MEP para la compra de vuelos en Aerolineas Argentinas.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

За който е в района на Палермо, споделям чейндж бюро, което преди няколко дни ни обмени доларите на курс 376, при син долар 380. Това е мястото. Съвсем цивилизовано е с гишенца и броячни машини, а не по криминални дупки.

Връзка към коментар
преди 1 час, venceremos каза:

За който е в района на Палермо, споделям чейндж бюро, което преди няколко дни ни обмени доларите на курс 376, при син долар 380. Това е мястото. Съвсем цивилизовано е с гишенца и броячни машини, а не по криминални дупки.

Ние обменихме в Реколета до нашия апартамент в чейндж бюро на курс 380. Пак с гишенца и броячни машини.

https://www.google.com.ar/maps/place/Cambio+Baires+Barrio+Norte/@-34.5948222,-58.4047263,17z/data=!3m1!4b1!4m10!1m2!11m1!2ss1ITiLQ89SNOp9sy8lGN1I7D2FgTOg!3m6!1s0x95bccbaf52a57e21:0xf0467051cf9b2e6f!8m2!3d-34.5948267!4d-58.4004991!15sCgEqkgEZY3VycmVuY3lfZXhjaGFuZ2Vfc2VydmljZeABAA!16s%2Fg%2F11frtljsn2

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, venceremos каза:

Не излиза чейндж бюрото в Палермо.

Връзка към коментар

Сега разгледах котировките на Виза за usd - ars. До 27 януари са били по синия курс 330+, от 28 до днес са по официален банков курс 189. Дали има общо с почивните дни или са върнали предишните банкови котировки?

• Замислям се 1
Връзка към коментар
На 30.01.2023 г. в 17:57, Kamen каза:

Сега разгледах котировките на Виза за usd - ars. До 27 януари са били по синия курс 330+, от 28 до днес са по официален банков курс 189. Дали има общо с почивните дни или са върнали предишните банкови котировки?

Visa явно са си коригирали калкулатора на 27 януари. При въвеждане на обратното, тъй като водещата валута е песото, 1 ARS към USD дава котировки днес 1 февруари

1 ars = 0.003057 usd или

1 usd = 327.12 ars,

Това означава, че картата би трябвало да калкулира почти blue dollar и е отлична новина за онлайн плащания.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте.Искам да попитам дали някой може да ми извърши плащане на услугата на Тидал.Имам аржентински акаунт,но от този месец само карти издадени в Аржентина се приемат.Акаунта ми е от доста време с много музика и не ми се иска да го губя.Много ще съм благодарен,ако някой ми свърши тази услуга или ме посъветва за друг начин на плащане.Извиняван се,че не е по темата,но няма към кого да се обърна.Хубав ден на всички.

Само не уточних,че става въпрос за 145 арж.песо на месец.Или ако е възможно да се направи виртуална да я захранвам от БГ,просто незнам как стоят нещата.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.