Прескочи до съдържание

Аржентина - обмяна на валута и плащания

Цвете

Препоръчани мнения

Публикувано:

И аз не разбрах какво е станало с Юберите. Аз плащах само в кеш, избира се тази опция от апликацията. До далечното летище ходих един път през нощта миналия месец и ми излезе 25 евро за 36км, в Бг ще е х2 поне за тези километри.

Който иска да си сменя пари, който не да плаща с карта, за да не носи "пачки". Това с балите се повтаря периодично, просто се търси - иска като се сменя от най-големите номинали  по 20 000 песо което е  20 долара, не е 2. Сега, ако някой харчи по 2000 долара на ден може да му е трудно да носи кеш.

За самата смяна, още от тук се взимат долари от по-новите серии и няма никакви проблеми никъде.

Този път разликата в курса беше малка 10% и още 10% на много места за плащане в брой и става общо 20%.

Не може всеки път да се удря кьоравото, предния път преди 2 години от тая разлика и смяна на валути ми излязоха самолетните билети на тримата без пари-буквално, отделно там бях с 35-40% надолу заради курса.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 19 часа, Alexander каза:

И аз не разбрах какво е станало с Юберите.

както писах  - нямахме песо  и няма как да му платя  примерно 22,38 € .  а и са наплашени и не взимат малки банкноти

преди 20 часа, Alexander каза:

35-40% надолу заради курса

е , при такива разлики щях да преглътна да разнасям бали с песо. ама за 7-8% ...мерси, отишъл съм да разглеждам а не да се оглеждам.
Както и да е , раздърпахме я темата че и се поувлякохме. дано следващите в тази посока са се ориентирали

• Харесвам 1
Публикувано:
21 hours ago, swimmer said:

И в някои случаи неизбежно 

Дам, затова 200на евро на по 20ки и до там. Като за едно място е неизбежно, избягвате мястото.

Публикувано:
49 minutes ago, era123 said:

Като за едно място е неизбежно, избягвате мястото.

Че това най-често са най-интересните и недокоснати места.

1 hour ago, stefanrusev said:

както писах  - нямахме песо  и няма как да му платя  примерно 22,38 € .  а и са наплашени и не взимат малки банкноти

е , при такива разлики щях да преглътна да разнасям бали с песо. ама за 7-8% ...мерси, отишъл съм да разглеждам а не да се оглеждам.
Както и да е , раздърпахме я темата че и се поувлякохме. дано следващите в тази посока са се ориентирали

Е не може ли да платиш Юбер с карта?или PayPal 

Публикувано:
3 hours ago, swimmer said:

Че това най-често са най-интересните и недокоснати места.

Не са много фирмите на точно тия места, който не приемат карти. Ако едната не приема, следващата ще. Това имам предвид. 

В Ушуая 100% само с карта за всичко - от пържола до входа в парка, рейсове и таксита. 

Публикувано:
На 15.01.2025 г. в 13:30, stefanrusev каза:

По темата за обмяна на валута и плащания  - едва днес ми остана време да погледна транзакциите.
Ето една от тях :  313 200 ARS платени с Visa credit , платени в аржентинско песо ( защото ти дават да избираш между песо и евро, а картата ми е в лева ) са осчетоводени като 561,08 лв.  Кой както иска да си го смята, но на конвертора и през централния курс ми излиза че трябваше да ми удържат дори  570,86 лв.
Почти навсякъде плащахме с Visa credit.  Само на Аржентинското Игуасу не прие Виза, но пък прие Маестро кредит, 
С Юбер обаче не се получваше - всяка една Виза или Маестро минаваше само по един път, докато накрая се сетихме че носим някаква никога-не-използвана Револют и с нея вече всичко си дойде на място. 
В брой сме плашали само в € защото курса им беше остарял и доста по изгоден от $ , като курса им беше доста над официалния. На много места е зиписан и по витрините. С удоволствие ще ви го вземат защото и те плащат данъци и такси...
Иначе "магурата" в БА е източно от Обелиска и по-точно по пешеходната улица Lavalle  но там предпочитаха $ , в нови 100-тачки и на по-нисък курс от заведения/магазини
Че е изгодно да плащаме с Виза кредит директно в песо го забелязах още тук в Бг, когато купувахме вътрешните полети...

Моето мнение -  Не си губете времето със:    обмени курсове ...  " тая банкнота не я искам или ще ти я обменя на по нисък курс: ....  " ама през 3 -4 улици може да е по-изгодно" ... Цените както @Sun4o повтаря са повече от европейски и разликата в курса ви е най-малкия проблем,

За мен най-разочароващо и вбесяващо са парите които заминаха по таксита от/до летищата ( ама  то аз по принцип бакшишите не ги долюбвам, ,особено българските 🤮 )     А  като се има предвид че два пъти кацахме в БА на EZE след 22:00 и излитахме към 04:00  а все на успявахме с Юбер 🥵 ... Отивам да си сипя една "сълза" че пак ми се дорева щом се сетих...

Може с кредитна карта да е различен курса, не знам. Аз ползвам Револют, малък съм още за КК и министъра на финансите

• Харесвам 1
Публикувано:

Още малко сравнения по темата “евтината” Аржентина.

Цена за транспорт с еднакви автобуси, на еднакви що-годе километри:

1.Ел Калафате - Ел Чалтен - 220 км - 38 долара (c Caltur или Taqsa Marga)

2. Ел Калафате - Пуерто Наталес - 265 км - 58 долара (c Taqsa Marga)

3. Пуерто Наталес (Чили) - Пунта Аренас (Чили) - 248 км - 8 долара…, тук даже автобуса беше по-нов от аржентинските (с Bus Sur). Да се има предвид, че даже бензин/дизел е 15-20% по-скъп в Чили….

Можело значи…

• Харесвам 1
Публикувано:
2 hours ago, Sun4o said:

Още малко сравнения по темата “евтината” Аржентина.

Цена за транспорт с еднакви автобуси, на еднакви що-годе километри:

1.Ел Калафате - Ел Чалтен - 220 км - 38 долара (c Caltur или Taqsa Marga)

2. Ел Калафате - Пуерто Наталес - 265 км - 58 долара (c Taqsa Marga)

3. Пуерто Наталес (Чили) - Пунта Аренас (Чили) - 248 км - 8 долара…, тук даже автобуса беше по-нов от аржентинските (с Bus Sur). Да се има предвид, че даже бензин/дизел е 15-20% по-скъп в Чили….

Можело значи…

За моженето е ясно, че може. Ама кви за заплатите в Аржентина? Как се оправят с тия цени?

Публикувано:
преди 5 часа, era123 каза:

За моженето е ясно, че може. Ама кви за заплатите в Аржентина? Как се оправят с тия цени?

Стискат бузки сигурно. Както беше споменато по-рано, сигурно в малките градове не е толкова скъпо. Ама кой ще ти ходи в Кордоба примерно, като ми е на 19-то място в списъка за посещение в Аржентина.

Аз говоря за обикновения (тъп) турист, който си знае - билета, хотела, входна такса и ядене - в магазин или кръчма. Там е страшно…

Публикувано:
На 19.01.2025 г. в 19:05, era123 каза:

Ама кви за заплатите в Аржентина?

Български, поне на полиция и учители. ( аз поне за тези професии питам и се опитвам да сравнявам )

Публикувано:
On 1/19/2025 at 10:16 PM, Sun4o said:

Стискат бузки сигурно. Както беше споменато по-рано, сигурно в малките градове не е толкова скъпо. Ама кой ще ти ходи в Кордоба примерно, като ми е на 19-то място в списъка за посещение в Аржентина.

Аз говоря за обикновения (тъп) турист, който си знае - билета, хотела, входна такса и ядене - в магазин или кръчма. Там е страшно…

Стискат те, може, ама само в Сан Салвадор де Хухуй. 🙂

Той на кое място ти е? 

Значи местни по кръчмите няма. Или?

• Смея се 1
Публикувано:

Ето една статия за цените в Аржентина, не знам има ли на друг език, или с Гугъл преводача

https://www.bbc.com/portuguese/articles/czdlvrelel2o.amp

"superweight" в превода всъщност е "супер песо"

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 26.01.2025 г. в 16:29, neuromancer каза:

Ето една статия за цените в Аржентина, не знам има ли на друг език, или с Гугъл преводача

https://www.bbc.com/portuguese/articles/czdlvrelel2o.amp

"superweight" в превода всъщност е "супер песо"

А аз пак нищо не разбрах…🙃

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.