Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2022

Препоръчани мнения

преди 42 минути , ДиянаВ каза:

вие може да си падате по панди

Абе и на еленчета се радваме,ама пандите са много пуФкави за гушкане.

А еленчетата са си баш коледни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Mary каза:

А аз бих искала да уточня, че това отново не е подаръкът от тазгодишната размяна на ДиянаВ.

Та ще чакаме още истории, написани от нея.

Този подарък е извън размяната, бях помолена за съдействие, попитах я за разрешение, и дадох данни за доставка.

Та който както си постеле през годината е работата - който е слушкал, помагал и съдействал, получава разни бонуси.

Видно от темата, Диянчето е работила на много фронтове. /cdn-cgi/mirage/f1f3f8d82bda90bbb3afeb4c62101d0b88f2ee121eac334c78ef52c10d0ce9dd/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/clapping.gif

Е ти направо ме срази🙉. Бооожееее, без думи останах.

Вярно, че ти дадох данните си за неочакван подарък, но продължавам да мисля, че е изненадата на Звездето, която през годината си е затрила съобщенията и информацията от миналата година🙊

Е това наистина е пълна изненада😄

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 2 минути , ДиянаВ каза:

Е ти направо ме срази🙉. Бооожееее, без думи останах.

Вярно, че ти дадох данните си за неочакван подарък, но продължавам да мисля, че е изненадата на Звездето, която през годината си е затрила съобщенията и информацията от миналата година🙊

Е това наистина е пълна изненада😄

Хвърли едно око на първия пост, където са написани всички участващи и ще разбереш, че е извън размяната този подарък. :smile:

Аз съм длъжна да следя какво се случва, че отмятам с червената химикалка всяко получаване.

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 28 минути , jungfraujoch каза:

Подаръкът ти е чудесен.

Обаче ей за тази комбинация,се замислям дали да не хвана влака за РусИ и да ми дадеш 1/2 от нея.

😀😀😀

В замяна предлагам 1/2 от меденките и портокалчетата,които @Maryми подари.

Това щото знам,че си по-бавничка в отварянето на подаръците.

@ДиянаВ, поздравления за теб!

Наистина е забавно.А най-хубавото е,че @blueriverе благодарна и много мила.

Първо щях да кажа категорично НЕ, но като прочетох за меденките на @Mary се разколебах😄😋

Има сделка, но с още едно условие. Докато се разхождаш из Русе, да ти връча няколко от чувалчета на Звездето😛😄

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 9 минути , ДиянаВ каза:

Първо щях да кажа категорично НЕ, но като прочетох за меденките на @Mary се разколебах😄😋

Има сделка, но с още едно условие. Докато се разхождаш из Русе, да ти връча няколко от чувалчета на Звездето😛😄

Аууу как ще ми даваш чувалчетата! Абе на тебе не ти ли станаха много подаръците! Това сега много ме заинтригува Испанското, не съм го пробвала 😛

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 7 минути , zvezda9001 каза:

Аууу как ще ми даваш чувалчетата! Абе на тебе не ти ли станаха много подаръците! Това сега много ме заинтригува Испанското, не съм го пробвала 😛

Като шоколадова нуга/халва е. Тази година за пръв път го пробвах в Мадрид, докато бях на гости при приятелка, да дегустирам дали става за почерпка за колегите. Много ми хареса и по-късно, когато свекърва ми ходи до Майорка и заръчах да ми вземе. Донесе един още по-страхотен турон, на вкус повече като тахан халва, но не точно. Не мога да го опиша, трябва да се пробва🙂 Някой ден ще ти подаря😄

• Харесвам 5
Връзка към коментар

На салфетките може да има написани пожелания с невидимите мастила. На наши приятели децата бяха пощурели по такива химикалки наскоро, та оттам ги знам. Четат се на тъмно, като се осветяват с фенерче с някаква по-така светлина. 😉

• Харесвам 4
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Дойде време и аз да се похваля с получения от мен подарък в тазгодишната размяна.

@lesy благодаря ти за прекрасния подарък!

Не е за вярване, но вчера в Спиди чаках не повече от две минути, за да вляза в офиса. Повече време отне на служителката да рови из всички кашони и с недоумение да ме гледа, след като разбра, че не знам какво чакам - подарък казах.

След дълго ровене измъкна един кашон, облепен с лепенки чупливо и ми го връчи. На прибежки стигнах до нас и се заех с отварянето, а мъжът ми само даваше акъл - отрежи тук, разлепи там ... знам аз как да действам с подаръци. :laugh:

Отворих кашона, а вътре имаше пакет - нито издава звуци, нито се клати нещо - направо не е за вряване, че нищо не се местеше.

Махнах и красивата коледна хартия, а отвътре започнаха да се подават разни неща - вадя гледам, мигам на парцали и се радвам като малко дете на първата си осъзната Коледа.

Първо извадих картичката - освен милите пожелания, имам и целева част, само остава и планове да направя.

След това извадих кутия със сладки - прекрасен подарък от Аржентина.

Стигнах до книгата - ако нямах и още за отваряне, щях да се позавабя да надничам в нея. Чакам с нетърпение да имам време да ѝ се насладя напълно и да почерпя опит за места, които много искам да видя и за които е разказано в книгата. Точно в десетката е!

Хоп, малка тобричка с коледно късметче се показа - фигурката закачих на елхата, а самото късметче дадох на мъжа ми, да не е капо все пак, а на него пише: "Богата Нова година, ама яка гърбина!" - някак точно като за мъжа ми ми се видя това късметче.  :ph34r:

Стигнах до нещо здраво обвито в предпазен найлон - явно е чупливо, ама доста добре беше завито и залепено, а аз нетърпелива да надникна.

Е, вярвайте ми, имало е за какво да бъда нетърпелива - отвътре се показа най-красивото ръчно изрисувано плато и то на пътешественическа тематика.

Разтопих се от удоволствие - сега съм го оставила на масата и даже не искам нещо да слагам в него - ей така само да си го гледам.

Може някога да реша и да го напълня с нещо, но засега ще ме радва с празнотата си. :wub:

Всяка година си мисля, че имам най-хубавия подарък - и тази година пак така. Благодаря на Lesy от цялото си сърце, че доведе магията отново у нас!

Да взема да покажа и малко снимки накрая?!

IMG_E0699.JPG

IMG_E0700.JPG

IMG_E0711.JPG

IMG_E0712.JPG

IMG_0703.JPG

От всички рисунки на платото едно нещо ми липсва в посетените от мен места - тази чудна пагода с цъфнало клонче до нея - пандемията ми я провали, но явно е време пак да я включа в плановете ми, щом и на късметчето от Леси е написана Япония на първо място!

• Харесвам 16
  • Браво 20
Връзка към коментар
преди 12 минути , DaBo каза:

На салфетките може да има написани пожелания с невидимите мастила. На наши приятели децата бяха пощурели по такива химикалки наскоро, та оттам ги знам. Четат се на тъмно, като се осветяват с фенерче с някаква по-така светлина. 😉

Майко мила, миналата година имаше интегрални схеми, тази година високи технологии, догодина кой знай какво...

Какво се случва с Добрия старец:girl_wacko:

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
Преди 1 час, Mary каза:

Дойде време и аз да се похваля с получения от мен подарък в тазгодишната размяна.

@lesy благодаря ти за прекрасния подарък!

Не е за вярване, но вчера в Спиди чаках не повече от две минути, за да вляза в офиса. Повече време отне на служителката да рови из всички кашони и с недоумение да ме гледа, след като разбра, че не знам какво чакам - подарък казах.

След дълго ровене измъкна един кашон, облепен с лепенки чупливо и ми го връчи. На прибежки стигнах до нас и се заех с отварянето, а мъжът ми само даваше акъл - отрежи тук, разлепи там ... знам аз как да действам с подаръци. /cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/laugh.png

Отворих кашона, а вътре имаше пакет - нито издава звуци, нито се клати нещо - направо не е за вряване, че нищо не се местеше.

Махнах и красивата коледна хартия, а отвътре започнаха да се подават разни неща - вадя гледам, мигам на парцали и се радвам като малко дете на първата си осъзната Коледа.

Първо извадих картичката - освен милите пожелания, имам и целева част, само остава и планове да направя.

След това извадих кутия със сладки - прекрасен подарък от Аржентина.

Стигнах до книгата - ако нямах и още за отваряне, щях да се позавабя да надничам в нея. Чакам с нетърпение да имам време да ѝ се насладя напълно и да почерпя опит за места, които много искам да видя и за които е разказано в книгата. Точно в десетката е!

Хоп, малка тобричка с коледно късметче се показа - фигурката закачих на елхата, а самото късметче дадох на мъжа ми, да не е капо все пак, а на него пише: "Богата Нова година, ама яка гърбина!" - някак точно като за мъжа ми ми се видя това късметче.  /cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/ph34r.png

Стигнах до нещо здраво обвито в предпазен найлон - явно е чупливо, ама доста добре беше завито и залепено, а аз нетърпелива да надникна.

Е, вярвайте ми, имало е за какво да бъда нетърпелива - отвътре се показа най-красивото ръчно изрисувано плато и то на пътешественическа тематика.

Разтопих се от удоволствие - сега съм го оставила на масата и даже не искам нещо да слагам в него - ей така само да си го гледам.

Може някога да реша и да го напълня с нещо, но засега ще ме радва с празнотата си. :wub:

Всяка година си мисля, че имам най-хубавия подарък - и тази година пак така. Благодаря на Lesy от цялото си сърце, че доведе магията отново у нас!

Да взема да покажа и малко снимки накрая?!

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_E0699.JPG.e66aa7ba749610f7c2d709cb94b4eabb.JPG

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_E0700.JPG.85a46023a5315704b1587178683ffae9.JPG

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_E0711.JPG.32c6c3d632b65d4d627ebd5108cff2f3.JPG

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_E0712.JPG.59fa762e3723b5e0231eae62f20af2fa.JPG

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/IMG_0703.JPG.0e5ed2034f3e55cf7c3926af16a4d48f.JPG

От всички рисунки на платото едно нещо ми липсва в посетените от мен места - тази чудна пагода с цъфнало клонче до нея - пандемията ми я провали, но явно е време пак да я включа в плановете ми, щом и на късметчето от Леси е написана Япония на първо място!

Ооо купата ти е истинско съкровище! Искам и аз такавааа, @lesy ще трябва да ми подшушне на следващата варненска сбирка това онова 😛

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Показвам какво е турон😄

Цял

6E4E04BB-CB92-4F95-A1AA-300FF9F10C9A.jpeg.094afe2384a2159c8fcd24620093df52.jpeg

Нагризан 😄

D72F62EB-1162-460E-BBA7-03D8BF58AE7A.jpeg.10ea44ce1fe79bb8afbc4e2efcadd9d1.jpeg

този е с повече съдържание на какао от другите, които съм яла /35% минимум пише отзад/. Ммм топи се😋, направо ме удари какаова енергия🙃

• Харесвам 13
  • Браво 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Kalina Ivanova каза:

Какво се случва с Добрия старец

Ами модернизира се и той! 21-ви век е все пак… 😉🤣

Или салфетките са като забравената ножица миналата година… 🤣

• Смея се 9
Връзка към коментар
преди 1 минута , DaBo каза:

Ами модернизира се и той! 21-ви век е все пак… 😉🤣

Или салфетките са като забравената ножица миналата година… 🤣

Само да не са използвани 😄 както ножицата 😄

• Харесвам 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 14 минути , feel_the_rush каза:

Много е приятно, когато разбереш, че една неволна препоръка за книга е имала такъв ефект @Mary

Книгата наистина е уникална. И аз я получих точно от теб @feel_the_rush, когато ти беше моето джудже преди няколко години. 🙂

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 34 минути , feel_the_rush каза:

Много е приятно, когато разбереш, че една неволна препоръка за книга е имала такъв ефект @Mary

преди 19 минути , iabulka каза:

Книгата наистина е уникална. И аз я получих точно от теб @feel_the_rush, когато ти беше моето джудже преди няколко години. 🙂

Абсолютно уникална е книгата.

След като я прочетох, ме накара да проверя какво се случва и към днешно време с дейността, за която се разказва в книгата - съществува си, занимават се със същото.

Sheldrick Wildlife Trust и страницата им във Фейсбук, където публикуват част от ежедневието.

Откакто я прочетох правя планове и за Кения, дано е тази година.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 4 часа, Mary каза:

Хвърли едно око на първия пост, където са написани всички участващи и ще разбереш, че е извън размяната този подарък. /cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/smile.png

Аз съм длъжна да следя какво се случва, че отмятам с червената химикалка всяко получаване.

Ама според списъка аз съм вътре та @ДиянаВ толкос може да ти е за тази година 😄

• Шок 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Здравейте,

вчера успях да взема коледния си подарък. Искам да изкажа благодарности на моето джудже @EmoKrastev, който ми е спреднал чудесен подарък и даващ ми насока да погледна към точка от земното кълбо, където досега не съм бил. 

my_christmas_gift.jpg.bcf64dd1a57b8720c0bcbc4953f20463.jpg

Бутилка ром - аз досега само веднъж съм пробвал (не помня какъв), но ми хареса, така че ще чакам за подходящ момент да го отворя в най-скоро време и да проверя вкуса му. А, към напитката Емо е добавил предвидливо пакет ядки и пура. Сега тука за пурата , не знам дали ще пробвам (никога не съм пушил пура), ще си помисля. 😛
И перфектното допълнение към идеята на подаръка е книга за приключения из Никарагуа, която ще прочета с най-голямо удоволствие. 

Желая на Емо и на всички Вас весели празници, здраве, щастие и безброй пътешествия.

• Харесвам 13
  • Браво 11
Връзка към коментар
преди 1 минута , zvezda9001 каза:

Ама според списъка аз съм вътре та @ДиянаВ толкос може да ти е за тази година 😄

Абе ти нямаше ли днес да летиш за Лондон? Да не изтървеш полета😛

@zvezda9001 може да съм български реотан, но не съм албански😛. Ти нали вече изпрати официален подарък, значи не си моя “късмеК” 😉 /както казваше един приятел/

Еххх, не ме оставяш на спокойствие. А като си помисля, исках да карам една спокойна, пенсионерска размяна на коледни подаръци. Да ви гледам сеира и само да давам по някоя реакция🙉 …. Мечтииии😄

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 9
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , ДиянаВ каза:

Абе ти нямаше ли днес да летиш за Лондон? Да не изтървеш полета😛

@zvezda9001 може да съм български реотан, но не съм албански😛. Ти нали вече изпрати официален подарък, значи не си моя “късмеК” 😉 /както казваше един приятел/

Еххх, не ме оставяш на спокойствие. А като си помисля, исках да карам една спокойна, пенсионерска размяна на коледни подаръци. Да ви гледам сеира и само да давам по някоя реакция🙉 …. Мечтииии😄

Самолетите в провинцията летят вечер, щото  софиянци  ги ползват цял ден, а за нас каквото дойде 😄 Хайде чао от мен, ще се видим скоро  в Лондон

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 43 минути , ДиянаВ каза:

@zvezda9001 

Сама не си вярваш като пишеш това нали 😄

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 47 минути , Граф Вронски каза:

Здравейте,

вчера успях да взема коледния си подарък. Искам да изкажа благодарности на моето джудже @EmoKrastev, който ми е спреднал чудесен подарък и даващ ми насока да погледна към точка от земното кълбо, където досега не съм бил. 

/cdn-cgi/mirage/8cd13930af3effdebdd7a54ae01a24a88fd8ac50cead81dc4204d04f6da55384/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2022_12/my_christmas_gift.jpg.bcf64dd1a57b8720c0bcbc4953f20463.jpg

Бутилка ром - аз досега само веднъж съм пробвал (не помня какъв), но ми хареса, така че ще чакам за подходящ момент да го отворя в най-скоро време и да проверя вкуса му. А, към напитката Емо е добавил предвидливо пакет ядки и пура. Сега тука за пурата , не знам дали ще пробвам (никога не съм пушил пура), ще си помисля. 😛
И перфектното допълнение към идеята на подаръка е книга за приключения из Никарагуа, която ще прочета с най-голямо удоволствие. 

Желая на Емо и на всички Вас весели празници, здраве, щастие и безброй пътешествия.

И ние не пушим с мъжа ми, ама в Куба пробвахме пурите нямаше как 😄 Съвета ми е само пробвай, ама не я пуши цялата, че на следващия ден бяхме като напушени из Куба 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Връзка към коментар

преди 2 часа, Mary каза:

Абсолютно уникална е книгата.

Ох, обърках се... Коя е книгата? Толкова много хора казват, че е страхотна, да взема да я купя и прочета и аз.

Купих си коледни звезди. И кашпите вече са оползотворени!

IMG_3555.JPG.f652305e26c99d9b1ae97a1262d6ec24.JPG

Едната е на най-важното място, хо-хо-хо!

• Харесвам 12
  • Браво 7
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.