Прескочи до съдържание

Размяна на коледни подаръци - сезон 2022

Препоръчани мнения

преди 2 часа, Marusinka каза:

Mного исках да изпратя нещо на Mary, което да пристигне до нея ПРЕДИ Коледа и без да натоварвам майка ми прекалено. След коментарите на всички тикволюбци в Какво готвите, реших, че ще е най-добре да я помоля да отиде до 2-3 магазина за тиква, кори за баница, опаковки, да се пребори с нарязване, белене и настъргване на тиквата, после да навие тиквеника, да го изпече и да го изпрати 

Някак и аз усетих облекчението на майка ти  :girl_wacko:

• Смея се 17
Връзка към коментар
преди 34 минути , Костов каза:

В Стара Загора, бе @jul. Питай @Crazy Horse как са ушите. @Дани Магелани, и ти се чувствай поканена. Не гарантирам, че ще ви харесат.  По специфично е. Но печените свински уши са емблематични за нашия край

И в нашия - всички деца на село се биеха за пърлени уши и свински кожи, а аз пищях от ужас и чаках дядо да започне да пече вратните пържоли от току-що закланото прасе.

преди 19 минути , funny каза:

Някак усетих облекчението на майка ти  :girl_wacko:

И аз, особено като ми каза: “борих се 2 часа с тая тиква, с много дебела кора беше” 😂

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
Преди 1 час, Костов каза:

В Стара Загора, бе @jul. Питай @Crazy Horse как са ушите. @Дани Магелани, и ти се чувствай поканена. Не гарантирам, че ще ви харесат.  По специфично е. Но печените свински уши са емблематични за нашия край

Е точно за тях питам ✌️ Не ща да питам CrazyHorse 😜 Дай конкретно място в Стара Загора за ушеядене 😁 Направо спрятаме сбирка още тоз уикенд. 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

@Marusinka отдъхнах си , че сте одобрили сътвореното от моите джуджета .

Много дни прекарах заровила поглед в мазилката на тавана как да разделя Коледата от твоя рожден ден ( да не помисли някой, че знам кога е ). Просто по  Коледа подаръците се мислят за цялото семейство , пък ние тук малко ги индивидуализираме.  Когато някой те е допуснал толкова много до себе си , както ти нас до теб и семейството ти , страхът от неуспеха, мисля, е съвсем на място. 

Бейлисът беше ясен отдавна, ама как да го изпратя при толкова тършуващи из мирните хорски подаръци ? Даже се върнах от магазина веднъж без него. Отговорът ми даде @Bozhidar1978, хиляди благодарности и да си знаеш, че батерията на ябълката свърши - ще тичам тия дни за нова , хайде де, бъди малко по - смела , и ти имаш излишна такава опаковка ! От къде да знам , че сме ги стигнали американците ?! С тонер касетите ! Ти да видиш ! @Madonna  моля те, намини тия дни до Адама и му подшушни новината. Да не се кахъри човекът ! 

Виж, да не я опаковам нея и кутията, хрумката си е моя - да заблудя тършуващите ! Те пък хич и не ми обърнаха внимание ! Вероятно заради опашката, не знам. У наше село се познаваме и те знаят номерата на всички ни, ама ми стана жал за Люк . Остана си човекът с една пура .  Можеше да си разкваси устните и с малко уиски , имам и друга изостанала обвивка от касетки. Че и балончета имам скрити на дълбоко .Ама това е - няма си късмет човекът със страхливка като мен .

Та за пурата. 

Нищо не разбирам , а и не пуша от сто години, та разпитах чичо Гугъл и се метнах в най - близкия магазин .

- Искам една пура .

- Каква пура ?

- Опакована .

- Кхм, кхм, имах предвид лека или друга .

-  Ъ????????.

- Вероятно човекът ще я пуши с ром .

- Той е ирландец! ( хайде сега,  няма да обяснявам на продавачката за американец с ирландски корени , остава и за надпития дядо да й кажа - не е заслужила ).

Туй ,последното, докара консултантката до решението да свали де що има опаковано в тубус и да ми даде да си избера . Избрах тази с жълтия . Веселка е , какво пък . 

Радвам се, че Люк е доволен.

Да, шоколадовите яйца са за децата и трябваше да са в гнездо , ама това, което имам, се оказа малко , а хич не ме бива в преустройствата.  Виж нашата щъркелка е майсторица първа . Прави ремонт всяка година. 

Книгоразделителите са последния писък на модата в "моя район ", разбирайте - там където работя. Ще спечелите всеки бас "кой ги е изкупил ". Имат магнит . Понеже и двете предложения много ми харесаха, затворих очи и ги разделих . Марусинка , майка ти е първият употребител на опаковки и наш виден пример - как да я подмина ?

Шегата на страна - майка ти е част от теб и твоето семейство, та не беше въпросът дали , а какво . 

Докато четях писмото на Мари с избраното ми "послушно дете " , ми звънна синът ми с вестта , че следващата седмица ще бъде на първата си командировка в Брюксел . Ето ти бонбонки, с намигване към твоето пребиваване там. 

И следващото намигване е онова дето прилича на портмоне, но вие правилно сте го разгадали на нещо за патрони . Не знам как се казва, ама в него си редиш патрони и го носиш на колан на панталон. Тук джудже беше братовчед ми , който научи нещо ново за братовчедка си и отбеляза, че за пръв път му искали ходатайство не за ловно оръжие , а за аксесоар. Да не разправям колко се смя ! Не го е срам - ми то всеки знае , че всичко тече , всичко се променя , та аз ли да стоя на едно място ! Не беше добро джудже , защото обеща да е кожен, ама се оказало само от някакъв плат. Кожените били за разнообразни патрони . Уфффф.  Сега, може и аз да имам някаква вина, заради обясненията ми за кого ми трябват , ама той рече, че в Аризона стреляте с карабина, а не с лека пушка и за нея имал само от тези . 

Цял ден припках из магазините за къщичка и накрая избрах тази смехория с Дядо Коледа на комина - за радост на младите дами ! От къде да знаех тогава, че имаш цяло коледно село ...

Бъдете здрави , сплотени и вълнуващи се един от друг ! 

Весела Коледа ! 

ПП Само да допълня, че шоколадът ми се вижда малко.:grin:

• Харесвам 7
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 14 минути , jul каза:

Е точно за тях питам ✌️ Не ща да питам CrazyHorse 😜 Дай конкретно място в Стара Загора за ушеядене 😁 Направо спрятаме сбирка още тоз уикенд. 

Ако искаш да правим Сбирка за ушеядене, хайде да е след Нова Година, че да мога и аз да дойда. А иначе ушите "При кмета" ми харесват. Другото заведение е "Кипарис". А може и " Стимул". А извън Стара Загора любимо ми е " Сребърното  езеро" Като там има място и за спане.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Marusinka каза:

И в нашия - всички деца на село се биеха за пърлени уши и свински кожи, а аз пищях от ужас и чаках дядо да започне да пече вратните пържоли от току-що закланото прасе.

И аз, особено като ми каза: “борих се 2 часа с тая тиква, с много дебела кора беше” 😂

От вратното месо, по-хубаво няма. Ушите са прекрасно мезе, но за стабилно ядене вратните пържоли са номер 1. Все пак, вратни пържоли ядат навсякъде, но свински уши само при нас.

• Харесвам 8
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@zvezda9001 Доживях да прочета, че варненка (варненлийка, а?) признава родния Бургас за по-хубаво море! 🤪

Направила съм скрийншот, ако после премислиш и си промениш поста. 😛

• Смея се 16
Връзка към коментар

Щастлива съм,че имам истински приятели сред магеланци. 

@Миланка и @peterpup,БЛАГОДАРЯ ВИ!За споделените моменти,за удоволствието от общуването с вас.

Днес получих прекрасен подарък.

В чудесната  коледна торбичка има вълшебства.

Книга,в която героите са гениални личности,оказали огромно влияние върху съдбата на света и човечеството.

Към нея идеално пасва цял пакет шоколад за пиене.Комбинация за зимните вечери.

Пустинна роза от Тунис.

Красива коледна шишарка.

Елегантна кутия с... познайте какво?

Разкошни меденки!

Картичка с най-милите и сърдечни пожелания! 

Радостта ми е голяма.

Но най-голямото щастие са приятелите!

БЛАГОДАРЯ ,ЧЕ ВИ ИМА!

20221215_201549.jpg

20221215_203255.jpg

20221215_202830.jpg

• Харесвам 20
  • Браво 8
Връзка към коментар

Хей,вие от Варна и Бургас,

радвайте се,че морето е да вас.

Без значение от сезона

го виждате от балкона.

А ний по другите градове

си мечтаем за море!

Но имаме си планина

в столицата София.

Добре сте ни дошли на гости

и рибка да ни носите.

Поздрави за всички вас

щастие и късмет от нас.

• Харесвам 6
  • Браво 10
Връзка към коментар
преди 38 минути , DaBo каза:

@zvezda9001 Доживях да прочета, че варненка (варненлийка, а?) признава родния Бургас за по-хубаво море! 🤪

Направила съм скрийншот, ако после премислиш и си промениш поста. 😛

Няма нужда да си го записваш така си е! Ако видиш колко сме бели през лятото ще ти стане ясно 😄

• Смея се 4
Връзка към коментар

Благодаря много на моето коледно джудже @jungfraujoch за чудесният подарък. Вино от любимата Италия, бонбонки и чаша за чай и свещи за добра атмосфера.

БЛАГОДАРЯ

DD20A4B4-3B88-4B16-9DAD-5FB47E398E67.jpeg

A884216B-5628-4276-8278-7D12BFBB8F18.jpeg

471FC42C-601A-4C16-AEC0-8A9A77821403.jpeg

• Харесвам 17
  • Благодаря 1
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 38 минути , zvezda9001 каза:

Няма нужда да си го записваш така си е! Ако видиш колко сме бели през лятото ще ти стане ясно 😄

Аз пък ще си призная, че лятото винаги се крием при приятели над Варна. 😉

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Костов каза:

От вратното месо, по-хубаво няма. Ушите са прекрасно мезе, но за стабилно ядене вратните пържоли са номер 1. Все пак, вратни пържоли ядат навсякъде, но свински уши само при нас.

Така е! В нашето семейство никой не признаваше хрущящите части на прасето, а Царят на мезетата беше сланина с праз и маслини (селското плато разядки 😂) или сланина навита на руло с подправки или сушена рибица. Наставаше бой и за осмянката (с модерното название свинско коремче или pork belly). Но от свинските вратни пържоли, по-вкусни няма! 

преди 27 минути , jungfraujoch каза:

Без значение от сезона

го виждате от балкона.

А ний по другите градове

си мечтаем за море!

Но имаме си планина

в столицата София.

и рибка да ни носите.

Поздрави за всички вас

щастие и късмет от нас.

Зависи накъде гледа балконът 😂

преди 1 час, patilana каза:

@Marusinka отдъхнах си , че сте одобрили сътвореното от моите джуджета .

Много дни прекарах заровила поглед в мазилката на тавана как да разделя Коледата от твоя рожден ден ( да не помисли някой, че знам кога е ). Просто по  Коледа подаръците се мислят за цялото семейство , пък ние тук малко ги индивидуализираме.  Когато някой те е допуснал толкова много до себе си , както ти нас до теб и семейството ти , страхът от неуспеха, мисля, е съвсем на място. 

Бейлисът беше ясен отдавна, ама как да го изпратя при толкова тършуващи из мирните хорски подаръци ? Даже се върнах от магазина веднъж без него. Отговорът ми даде @Bozhidar1978, хиляди благодарности и да си знаеш, че батерията на ябълката свърши - ще тичам тия дни за нова , хайде де, бъди малко по - смела , и ти имаш излишна такава опаковка ! От къде да знам , че сме ги стигнали американците ?! С тонер касетите ! Ти да видиш ! @Madonna  моля те, намини тия дни до Адама и му подшушни новината. Да не се кахъри човекът ! 

Виж, да не я опаковам нея и кутията, хрумката си е моя - да заблудя тършуващите ! Те пък хич и не ми обърнаха внимание ! Вероятно заради опашката, не знам. У наше село се познаваме и те знаят номерата на всички ни, ама ми стана жал за Люк . Остана си човекът с една пура .  Можеше да си разкваси устните и с малко уиски , имам и друга изостанала обвивка от касетки. Че и балончета имам скрити на дълбоко .Ама това е - няма си късмет човекът със страхливка като мен .

Та за пурата. 

Нищо не разбирам , а и не пуша от сто години, та разпитах чичо Гугъл и се метнах в най - близкия магазин .

- Искам една пура .

- Каква пура ?

- Опакована .

- Кхм, кхм, имах предвид лека или друга .

-  Ъ????????.

- Вероятно човекът ще я пуши с ром .

- Той е ирландец! ( хайде сега,  няма да обяснявам на продавачката за американец с ирландски корени , остава и за надпития дядо да й кажа - не е заслужила ).

Туй ,последното, докара консултантката до решението да свали де що има опаковано в тубус и да ми даде да си избера . Избрах тази с жълтия . Веселка е , какво пък . 

Радвам се, че Люк е доволен.

Да, шоколадовите яйца са за децата и трябваше да са в гнездо , ама това, което имам, се оказа малко , а хич не ме бива в преустройствата.  Виж нашата щъркелка е майсторица първа . Прави ремонт всяка година. 

Книгоразделителите са последния писък на модата в "моя район ", разбирайте - там където работя. Ще спечелите всеки бас "кой ги е изкупил ". Имат магнит . Понеже и двете предложения много ми харесаха, затворих очи и ги разделих . Марусинка , майка ти е първият употребител на опаковки и наш виден пример - как да я подмина ?

Шегата на страна - майка ти е част от теб и твоето семейство, та не беше въпросът дали , а какво . 

Докато четях писмото на Мари с избраното ми "послушно дете " , ми звънна синът ми с вестта , че следващата седмица ще бъде на първата си командировка в Брюксел . Ето ти бонбонки, с намигване към твоето пребиваване там. 

И следващото намигване е онова дето прилича на портмоне, но вие правилно сте го разгадали на нещо за патрони . Не знам как се казва, ама в него си редиш патрони и го носиш на колан на панталон. Тук джудже беше братовчед ми , който научи нещо ново за братовчедка си и отбеляза, че за пръв път му искали ходатайство не за ловно оръжие , а за аксесоар. Да не разправям колко се смя ! Не го е срам - ми то всеки знае , че всичко тече , всичко се променя , та аз ли да стоя на едно място ! Не беше добро джудже , защото обеща да е кожен, ама се оказало само от някакъв плат. Кожените били за разнообразни патрони . Уфффф.  Сега, може и аз да имам някаква вина, заради обясненията ми за кого ми трябват , ама той рече, че в Аризона стреляте с карабина, а не с лека пушка и за нея имал само от тези . 

Цял ден припках из магазините за къщичка и накрая избрах тази смехория с Дядо Коледа на комина - за радост на младите дами ! От къде да знаех тогава, че имаш цяло коледно село ...

Бъдете здрави , сплотени и вълнуващи се един от друг ! 

Весела Коледа ! 

ПП Само да допълня, че шоколадът ми се вижда малко.:grin:

Уау! Толкова съм трогната от твоето отношение и вложена енергия! Ние вкъщи обаче сме супер лесни за подаръци - шоколадче, книжка, алкохолче 😳- и сме предоволни.

Иначе само като започнах да обяснявам това за патроните какво е на мъжа и той: “Разбрах. Кога да чакаме пратката?”

За яйцата пък такова съвпадение, сигурна съм, че 2023-та ще е супер берекетна, защото нашият гущер се оказа гущерка и снесе в неделя цели 9 яйца!! и с твоите 3 ще ни донесат късмет  ($$$) през всички 12 месеца на Новата година 🤩 

9B900729-F9C1-4E3F-99C3-90AEC5F0DCC8.jpeg.15dc96a2443f1f93de08c1da6b9e48e5.jpeg
(тук са само 6, защото другите ги беше счупила гущерката при зариването)

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Когато прекараш дори и малко време с човек, с който има какво да споделиш и го чувстваш много близък, се зареждаш с много позитивизъм. Когато получиш и коледна изненада от него, ти става леко еуфорично. Когато отвориш изненадата и усетиш как около теб се завихря ято пеперуди...

БЛАГОДАРЯ ти @jungfraujoch

за най-милият подарък, който скоро съм получавала! И да обичам да държа мечтите си здраво в ръцете, без значение дали са книга или желание. А най-обичам, когато стават реалност.

Пожелавам ни сбъдване на мечтите, ярки усмивки в делниците и весели наздравици в празничните дни!

Получих най-великолепната дрешка за книги, прекрасни салфетки, шоколад, страхотна щипка коледно еленче и картичка с пожелания от сърце!

IMG_20221215_221519.jpg.d79893b0b8a503057032f26f385dba5e.jpg

IMG_20221215_221603.jpg.ac6cc6adbd790921a9c10a236ddf81af.jpg

IMG_20221215_221714.jpg.615485ff5b1392756fa2be8c79364e19.jpg

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 17 часа, jungfraujoch каза:

Без значение от сезона

го виждате от балкона.

А ний по другите градове

си мечтаем за море!

Но имаме си планина

в столицата София.

и рибка да ни носите.

Поздрави за всички вас

щастие и късмет от нас.

Всъщност виждаме и планини през балкона, ама мечтаем за летище с целогодишни полети и нови дестинации 😉 

Радвам се, че @zvezda9001 е доволна от подаръка, че аз малко се притесних, като ми се падна тя. Не за друго, ама нейните подаръци са .... знаете какви, а аз по обясними причини, точно тази година и точно в този период нямах възможността да съм особено оригинален. 

Но да се върнем на темата - днес следобед ми се обадиха от Еконт, и след като взех пратката и преди да взема (вече) каката от детска градина, имах време точно да отворя, го оставя в антрето и пак да потегля навън. Ама пустото любопитство надделя. 

AL9nZEWUPiFfNkuUKCNK-eMszyLJKbjUzoK-rSKw

Очевидно вътре имаше коледна кутия със сладки, книга, свитък и още нещо опаковано допълнително.  

AL9nZEUe4I9tSfk3MDhRmC7Avw72NGQWVnmdbp9X

Тук някъде си погледнах часовника и си казах - е, мога да отворя свитъка и да видя поне кой го е изпратил, нали? Отворих го, видях, и реших да тръгвам. 
Обаче в пожеланията се споменаваше червено вино и понеже част от подаръка подозрително напомняше кутия с размери и форма за шише, реших да видя виното - знам ли, можеше да е бяло и да трябва да го сложа в хладилник ... 

01-1.jpg

И тук стана интересно, след като успях да я отворя, вътре имаше красива коледна преспапие лампа и добре опакована с bubblewrap бутилка, която определено не беше от вино. Естествено, че вече нямаше как да тръгна, преди да я измъкна от там и да видя какво всъщност съм получил. 

01-2.jpg

В първия момент бях в ступор и ми минаха през главата няколко нереалистични сценария, после се сетих, че в скорошна тема за "алкохол (без уиски)" споменах този джин. Е, много благодаря на @Румяна . Щракнах по една бърза снимка докато стигнах до тук, взех раничката с нещата за плуване и хукнах към градината.
В по-късен момент, вече успях спокойно да разгледам нещата - имам си книга с пътеписи, но не какви да е, а родни такива - "Пътеписи за душата на България". Аз из България съм пътувал доста малко и мисля, че тази книга би била чудесно вдъхновение. 

01-3.jpg

Ето го и целият подарък, още веднъж благодаря 🙂 

01-4.jpg

Редактирано от Mary
  • Харесвам 17
  • Браво 7
Връзка към коментар
преди 51 минути , stormbringer каза:

Всъщност виждаме и планини през балкона, ама мечтаем за летище с целогодишни полети и нови дестинации 😉 

Радвам се, че @zvezda9001 е доволна от подаръка, че аз малко се притесних, като ми се падна тя. Не за друго, ама нейните подаръци са .... знаете какви, а аз по обясними причини, точно тази година и точно в този период нямах възможността да съм особено оригинален. 

Но да се върнем на темата - днес следобед ми се обадиха от Еконт, и след като взех пратката и преди да взема (вече) каката от детска градина, имах време точно да отворя, го оставя в антрето и пак да потегля навън. Ама пустото любопитство надделя. 

AL9nZEWUPiFfNkuUKCNK-eMszyLJKbjUzoK-rSKw

Очевидно вътре имаше коледна кутия със сладки, книга, свитък и още нещо опаковано допълнително.  

AL9nZEUe4I9tSfk3MDhRmC7Avw72NGQWVnmdbp9X

Тук някъде си погледнах часовника и си казах - е, мога да отворя свитъка и да видя поне кой го е изпратил, нали? Отворих го, видях, и реших да тръгвам. 
Обаче в пожеланията се споменаваше червено вино и понеже част от подаръка подозрително напомняше кутия с размери и форма за шише, реших да видя виното - знам ли, можеше да е бяло и да трябва да го сложа в хладилник ... 

fOrlWBkEdLqteVWh8bTv6OHcELRFFLzYZ56qwd8s_8IllIWeSkBzuH6c7KgdyW5bh4JTbiiSaHVMPYNOClrs011gkkhdmJ5poLPdhltuJldl_9INHWK1M2gJ6d_s2SR0eZV4FgGKAOKjCtRdlrt4fz8FqejqZwzMuVeWtU5e5p-OxDJT3FUy6DBNONmsBfiCyYq21oPO2Tu7EsGMnXVsZcDMXVUrGFaoO3VFHcfgUryR57pJVWvltiQaoYhaDxTkR1TtPE86uOKeGF4rmBBzMvwhZpVAWHah3YvvEOHURdoQVm1bFe2zJ7RSrimhnjhVasLm9p2IPlKp--AGltF4MXNmvIDg9DZKtGw9ze2iNXSuEMXMF3pWGDIZ3aJeYAwc59DK2V0tcqHJEKEpVM9HSh8ue1JfdC0--Ix0hsAdFfK_n6LCmhLTXSjfUSD5XkRLXyobhWwBcN4zSmkCl0pd0qXqdelmihPmMKQcoZGgbP38JCOm9rHNVABQSCG3yDkQm29KneTQmNKY5SHoBnKkiOA_ZZpvUnKwYZfF_M3qTYj6xVh5A2Yihh2Z8CdNfIVQwq-iYy0AvkPNq8FhoT1caIFX0DKLT0EoZ7QRAHRikhShyNH5BFfPQJjja7Y9HQUThB7a-MY31qAl5eKHXxCpI_YH76DYJ6TrN4IGcSir5FdniXoiOXHazRkQcwPMfqjfdxGS3_2DrsFlMuVOrlLhp3LfaEPlOkCFEjZ-p9hielw3TpJNriFAoll9M_5yhNOLizWW4b2Z5f5bQvnRUZZS_iZd-ehczeAu1A-1z1O5LuzuO7DYie6XOUONBU8P0W-xWuwnmmhXBEripNS0aQVv9Ral6f_QvsCSiJ3Fszzq6OJ5OK8AoVZVHmBHYZbfSGB8Fim4CQRYb7ymALAbrO7Vmtej71lpXpR9wQMFH9oee3G-2XiZKfbggEFUxUuFFJT9ItuaTcQnMS2NLqZ1lgSiFWi4FFO1MZ_pcZuGBO_qZxdcHPEUtljXDJyIEwcRBAJGfdG2h7yZ_YdRtz8kKjcvbbhy=w509-h902-no?authuser=2

И тук стана интересно, след като успях да я отворя, вътре имаше красива коледна преспапие лампа и добре опакована с bubblewrap бутилка, която определено не беше от вино. Естествено, че вече нямаше как да тръгна, преди да я измъкна от там и да видя какво всъщност съм получил. 

As1KSoWUTUs-q00RY6I12FT-oqFLnU0Vjfno6skp0fZXVU33EXh0RgTsXW81hfW0wNiACGxyQMXpeHKXwtz7IsIMkckPEH0j84s3oSZUdD2baqKUtlR3KleMZ_VvIpyj2-00fTdBqDcoRuzVqFNMtPPnyaFXBo4uk-lICcGA0aiFqn3BNPySCu9cjPtuL5pUUeVGXVxvcCNZcMGxgSM1HCMtWF33AJV9z3Va-QYSXTPW2RBco4ucyoMwCBBp6NEjKHsC9y7sTmmEQod97EbwhiAC2_7xr8XUp35E4Wc1JoeoLkBSzkmobFDLoDSOE0XUxwSQIRivQ7MeV4Sfyy0c-KCKVSWeCesQlsfTGjL-eQX-XBVEZbuuTZGJrTje1Bxt7K4J6a4AyDET0ppoWQiLh0zj1wds-tpaW81I5reFCWtFHpKfL55mY4ure-Rpz9DMv_c4sSPMTvVdCLOauNNtsx8Jb3q84MHnRz1WCbbwkAyowI5wlu5JLNdHD3katB4PwGNKfjKDINxWdDrBvJSzMcaM-WQHvMDOfQm5Uvs41b_Oxjx5UWVOu4eYKvgK0fqyC4GLxGapC_KnDXjs4LU8EIw_pQHN698KuyenAMmoGGJubWrHKpMMbsWhRgTT2M3wm_eBKOg5eoQkg-8LBClTtCRz38ni03ijIbdmKFWJcMXaFyLMtNNh5RNRAn-DHIFLdy88wc29p0ryX-hZR95g_k-9ufM3i34wvxdgus2kCD_437BK_IQ1sGCUzWqGC4bRyHHN-utEYmnSGp_0KlqOoZiPJczL0Gtoz3Nw6HdcXxMs7eE6cww_LwQYm_ilz5AvC3kH8jWcV0uc-Oc-o4DKNeAyAbiVA5V7ljnIQnCXwf8CeE1eJ7L956b9qqevyNTBbzqxiDPkKLXztFqbgKmR9BwRpxUDPELWbuurs-fDbZRzjygf4EshKeDmKEmnQ_IYjwvaqGMNpds0L4Mw9-L0__NZrfhb5JP26lfHk2SIdUSEK7Z5wVGhGJ9ikR_Dgv7Q8iOGFxdiEw3sYieKXMgQQsL1=w509-h902-no?authuser=2

В първия момент бях в ступор и ми минаха през главата няколко нереалистични сценария, после се сетих, че в скорошна тема за "алкохол (без уиски)" споменах този джин. Е, много благодаря на @Румяна . Щракнах по една бърза снимка докато стигнах до тук, взех раничката с нещата за плуване и хукнах към градината.
В по-късен момент, вече успях спокойно да разгледам нещата - имам си книга с пътеписи, но не какви да е, а родни такива - "Пътеписи за душата на България". Аз из България съм пътувал доста малко и мисля, че тази книга би била чудесно вдъхновение. 
NqaQx7EElrgt-LrVRjlgtvIzr0XnH7PIszJM3Oi7jqC7Op40VWslvK2a9NBAKE_UBQmfLl_hKe2FHmvLabPlF7aV2_CGC021goYQdWDHrxN_YclOqx-Dvhb5eB1YLD2LeenA1o6nK3E2EaVK7EDCB22y13rhlHfKeexjMsFyUDmkCGPwyLsFpKVxr_KkjoAHn8ANrecxEul2DvM2ZYy8VibKcG63LwUKK-WbBGhC1zqJVBb-dOnevX6l8fSkzuFsm6Ff3m7SNVt81ryKqFnG_1nKgRe8HA6r5vY29mYFjNNe7NEgGbuDc0fiERRENRLk-Nn9pkOhgYd7HgbLBhAyUYCs2rCRCS9JjJDBjKM0KI85eQA89G3rLzd3qHdhkuxdVibpekMQOpReSmaxM8IBeW4EK36EF7f3juwjCIxjkKhmVyY3V7RZcUP0ke8Yw28c-i0deor8Y8K6WugqMRRgnVx_p75nDfQiX_k376YStmPcMQlzTFuTmJba8-iYVIg4grKLPA6mc9f6w_v3hWhRMZOJRFmvNxguNGfMqcqGBymbdLTgMMcRzQ5RA0lVf3SXUkSMbB24cVdCiZmq7n4tkXI7JBumxvlTtX5RRHqyybg88uJwtGYmB7v0OYTMkNBc0puF4lOqXTTL5M4dAQE0Bi9nwH2iynU8V6ouScPzyChHCcI1LIX-TaRijNLGHaqpEPC-RBERjU_RZ3MvNNjmsX0_YHD6BdMlT__1LOkK-Iu0fXYukfHJFTWgW0N2VPm9UaVXkZXcwIWIeB2Zb2D27kzaQ8cBIZBgr55HcxUClUdlyVUftyVJrZtFlbU5b9_uGrfKLqJMGnnSmCHIMyKpEWa11Is-4e_In98oDD1prhdPoKvhCVVGDJuqSgLFZRLWnyYmOaIT0oUcRvY2o_kVIXpGiJ41I2Yp29JzOOyVSPJrIEU2rKBBJ2C6aC6GHk9IKE_SKjdEC4IyehHd5JKOuu_11UqjmPhrW6-amjon_E6nFbvHt5vAHXpryTfGDr3O-ElOvImaqXeZgGMjfex1QOJ4=w509-h902-no?authuser=2

Ето го и целият подарък, още веднъж благодаря 🙂 

f-NAZMqYkRz2h-yQ3Cc0WYBdSRPi7Pz41kB3VC1oZJ0wmW-HGvJ24haopknZXpft8MYRJCFDkbAP9-cwFjXtBr8bFQJm3wCyAcADGZzQI0bkRvSnpZ04xHwdKIcWiiEycSXdDKMloTPxN4h2t9GGhX_io2fx7Y1LVh60O-kHXF0c07YmV9HFPhkoT3yeYkkHFdHoH2jEnqNCqn05X3xETcDSZkE55zA2VkJF3vhWuz5YxcfL8EkZWQ9guxmN2SO6C7yr4MJ2mejUKJ94LGbFBPABh9ZCNEGeL9WGmTwvxKcoNUDz1_YkOU_k9DJqfrHkmr_8uJwVwsokpcq091pTmuNqkDxu5WAU7Je_21najxgwPji8kBGQgs9dBBfq1KmVl1a6T3SobY2cgkbzn0aeQ1esRgjb48E-oq2Lmh5_ZuMnsHtB0BQksbmyPaqGHUPzIzZlH9tySSja9obZRzM6f6Pp6XfbxiKQzg_hib0Y-SZ89zRUd8YTQPFreHUt07LuJ4xpUONjhx7uWmH3lMh_76U9_3YR9EbTyGB0Jh1JVFEgeqgFu4v-pAK-JQIxyR3tp4BvIFyqsuO73l2aKsGFMSivEKaRkuYwO_AmPY4sigFEZWivB4bkTJSmiCD4hBimIW9yIErkAG_IcTaI2EN9wHr8maoqoG-AGvgv080QahBByjDRhN2eduImBWhUTWV42nKxP_T_7e-6lETqGwHfJQ4KYZQMfim4gWiN614YPRNFdzDRsPwm3qBJuowMXMWtQ7WfHufnK0EMQuPfwmOK5re_velkSKm47OWf8vRtXfUZVHEcuWwlDkdbusxXJEj4GvUCTTeZx3h85jVtNrlAsNSALQZ3DdHZYHFwH2hjr6ejhW-zUYYti0rcgguu2rdzdbcJRTBN-s0e9p4V7MNHL6PKdzC0idBbkwnB520uSqj8NkebVRy4bXna3G_d7EPPFyRd1tBJVuqy79zvM2i1i8H0ktCzjQUxDvl5xKMKycj05yMitxRh9ub0dfvbULMbB9lQhK0D-N_txRlOw_ihO77Z=w509-h902-no?authuser=2

И аз само за това им завиждам за летището и полетите 😛 тази вечер мъжа вика дай да отворим бирата, ааа викам не е охладена достатъчно 😄 ще чака до коледа или пък не ще видим 😛

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 11 часа, zvezda9001 каза:

Ако видиш колко сме бели през лятото ще ти стане ясно

Ахаааа, намесвам се в разговор за подаръци, в които не участвам по обективни причини, за тях си мълча, ама за морето не мога. Всички живеещи покрай морето са бели по цяло лято. Наблюдения от последните 30 години. Докато живях във Варна не успях да убедя приятелите си, че морето е богатство и аз му се радвам през всеки един сезон (и го посещавах редовно 😉 ). 

Сега гледам и бургазлии, и те много много не му обръщат внимание (с изключение на рибата). 

Но пък всички как се кефят на планините..... Изобщо не мога да разбера хората живеещи край морето. Аз при първа възможност тичам натам (независимо кое море - Варна, Бургас, околните градчета, гръцкото или турското, де що е море си е разкош).

• Харесвам 11
  • Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Lyubina каза:

Ахаааа, намесвам се в разговор за подаръци, в които не участвам по обективни причини, за тях си мълча, ама за морето не мога. Всички живеещи покрай морето са бели по цяло лято. Наблюдения от последните 30 години. Докато живях във Варна не успях да убедя приятелите си, че морето е богатство и аз му се радвам през всеки един сезон (и го посещавах редовно 😉 ). 

Сега гледам и бургазлии, и те много много не му обръщат внимание (с изключение на рибата). 

Но пък всички как се кефят на планините..... Изобщо не мога да разбера хората живеещи край морето. Аз при първа възможност тичам натам (независимо кое море - Варна, Бургас, околните градчета, гръцкото или турското, де що е море си е разкош).

Ааа за гръцкото никой нищо не е казал, ние обожаваме морето едното няма общо с другото! Ако видиш посетените ни държави ще видиш че повечето са ни острови,а не планини 😛 Просто състава на нашата вода така да кажем не ни харесва 😄 цвета също, ама за града и гледката към морето никой нищо не казва 😄 оххх избягах съсвсем от тематааа за коледа 😄 Спирам че @Mary ще ме изрита вече хахахах 

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 6
Връзка към коментар

Добро утро от ранобудното чувалче номер 16, което ще направи бърза обиколка на най-популярното място в Русе - площад Свобода🙂 Както виждате времето е мъгливо, но какъв по-добър естествен ефект за открояване на нашето червено чувалче😉

874ECC08-8826-4A37-BE65-16CA876E8535.jpeg.40e056e17ce54f7803dfaab5d5db6fae.jpeg
Започваме със Съдебната палата

3F8BC00D-DA40-4811-ADE7-25C7B0944751.jpeg.33e260d6faffa31abf6f040af1f5f3fb.jpeg

и продължаваме със символа на града - Паметника на Свободата

24510A2E-3BB2-49C8-8449-71A36ABFEAA1.jpeg.7b88950701843eab5495ad9dce7602ff.jpeg

2FAA015D-B13F-4219-AA19-2145EB49AEA3.jpeg.ca216862c495a3ebb8bc43e6222aaff7.jpeg

Имаме и коледен базар, който не е много за гледане🙈, заради грозните къщички, приличащи на химически тоалетни😄🙊

6AC604A9-4146-4B50-B424-C99B33A2A9E2.jpeg.5df27393ba06f0c9f05856a3b329b9ed.jpeg

Стоките е ясно, че са Алиекспрес трейд😉 Поне има два фургона за хапване и по-късно днес, ако се сбъдне прогнозата за по-топло и слънчево време, ще обядваме кебапче с греяно вино😋

Но сега да насочим поглед към красотата🙂

54D39FD4-2D52-4D5A-B8A0-A695AC777600.jpeg.8a84be3be886c14dd3b6ed4759c3a76f.jpeg

DE4FEFBD-276C-431F-9F5B-7AF7977C6B99.jpeg.414850bdb09e6759d19eb7c371d5845e.jpeg

и друг символ на града - Театъра или старото Доходно здание

DDDA9A48-4AE1-4E07-903B-59690F9BBC68.jpeg.054145c010707c062fb20853b1bb7a10.jpeg

70607860-21BB-480E-BA9D-2536B0D24384.jpeg.d08477856316f16df7dd904d3e58aebf.jpeg

E5C4BED5-8BB4-4DC4-9120-334E75CEE5CB.jpeg.cca803e135d8649d7548b3b847064578.jpeg

0240B1E0-6B1E-4653-8F0E-4B860AB4FA77.jpeg.66df580e9e85c0b072fceec703e274b8.jpeg

Ето и корабът-майка😄 - сградата на бившия Партиен дом, където сега се помещава основната общинска администрация с кмета🙂 и някои други служби. Един приятел, като обяснявал на чужденец, че сградата има форма на кораб, той възкликнал: Аха, Титаник! 😄 Все пак е по-красива от варненското си подобие😛

F650138B-753C-49E6-AB16-E5F2690FCE9E.jpeg.8d5c6f02217e44eb79119607607a8514.jpeg

Чувалче 16 е сравнително пълно, но много леко. При почукване се чува звук на куха кратунка🙂. Формата е много специфична и безпогрешно смятам, че мястото му за финални снимки е тук🎄

7688DA45-087B-4D5C-97B4-893D7262D277.jpeg.971587b3835b8789dfddfbe6024bd07d.jpeg
Много се радвам, че тази година махнаха една желязна конструкция, играеща ролята на елха и сложиха жива.

4EBA75BC-F113-4220-9754-096ED5937769.jpeg.1c9a3284df430c56310b68cbf4cc39a9.jpeg

Ма как му ходи на това чувалче коледната елха🙂

E7FB0F85-58C0-47B5-973D-75E3E3D02F1C.jpeg.790699a08179b2d0f75622829b2145bd.jpeg

Безпогрешно съм отгатнала съдържанието - коледна играчка ботушче👍 Виждате ли я как краси елхата? 😄

871EC21F-5D72-47EB-B52C-7C374F54120E.jpeg.4c6e28716896d5746e933bf69104608b.jpeg
Хайде ето🙃

75F531A1-3E90-4A84-9514-59208460B222.jpeg.2f5e9a9826473a2e473edfd68a87b993.jpeg

E6E9DFD7-DC99-42E6-A605-64B41B3259C5.jpeg.e8bd136c47f5dc2cff3b0c72a4704282.jpeg

A33E53F5-6EB0-483A-9988-A9E2098D72C6.jpeg.d24cdf403eba640404b4728a6df3ac90.jpeg

А ето и моят кът, който си заформих тази сутрин😋

C67AD9F1-24FA-49EC-A587-850E516EAEE1.jpeg.04405d86d472aa7dcb26b7b638f16b31.jpeg
Добре че се изтощи батерията на кантара ми 😄😜

• Харесвам 16
  • Браво 9
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Аз нещо не виждам последните снимки от подаръка на @stormbringer. При вас как е? Като прикачах снимки ми даде грешка, а после уж неуспешно качените снимки се дублираха.

• Харесвам 4
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , ДиянаВ каза:

Аз нещо не виждам последните снимки от подаръка на @stormbringer. При вас как е? Като прикачах снимки ми даде грешка, а после уж неуспешно качените снимки се дублираха.

И аз така.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , stormbringer каза:

Да, и аз снощи ги виждах, а днес вече не. 
Малко е късно за редакция на мнението, ще ги сложа в нов малко по-късно 

Пусни ми ги на лични и ще ги добавя в мнението ти.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 14.12.2022 г. в 11:47, DryGuy каза:

Привет, отново искрени пожелания да "откриеш" списъка с посетени държави в Южна Америка (и след това бързо да го допълваш)! Светли празници! 

Амин!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 14.12.2022 г. в 22:00, kreo каза:

Дойде и моят ред да се похваля с подарък. Благодаря, @antony2001!

Усетих силното послание. Мисля, че 2023 ще ми донесе желаното пътуване до Перу! 

След като не успяхме да се видим на живо поради многото ми ангажименти през последната седмица, Аntony беше така добър да не чака последния момент и да ме зарадва с коледни подаръци. 

Шампанско и шоколад с испански привкус, чудесна чаша-Дядо Коледа за горещ шоколад😀, термос за напитки и чаша за капучино (в това количество пия капучино) на Starbucks и сладурска картичка с вълшебно пожелание. 

Очертава се вкусна и пивка нова година😀😉

Благодаря за чудесния подарък! 

IMG_20221214_195531.jpg

IMG_20221214_195556.jpg

IMG_20221214_200241.jpg

Дааааа @kreo, не успяхме да се видим, но може пък да открия сметката Южна Америка както ми пожела @DryGuy с Перу в твоя компания! 

Весели празници !

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.