Argentique Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 43 минути , Hazel каза: Времето е чудно слънчево и тихо. Какви несъпоставими за моя опит условия виждам в едно изречение. Цитат Четири пълни дни на Мадейра са крайно недостатъчни и ако някой ми каже да тръгваме пак, веднага потеглям. На някои и седем не им стигат. Аз пак да си кажа – ходи ми се, но веднага не потеглям. Вероятно ще ида някоя година, но не в натоварен топъл сезон. Късна есен-зима. Не съм фен на студа и с радост изчезвам от тук в тези месеци. Интересите си за този точно остров съм ги посочила по-горе (обикаляне по пътеки и гори с хилене, кулинарен туризъм ). Ако някой иска да види и Тенерифе, и за там имам същите желания, предпочитания и интереси. 6 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 @Argentique Сходни са и моите интереси, а на Тенерифе не съм била - планирах го за догодина, живот и здраве. Даже съм намерила най-близкото до Люксембург летище, Лиеж, откъдето има директен полет и което не ти смъква 100 кожи от гърба, както прави местната авиокомпания. Иначе да не отварям дума за понши и мадейренски манджи... даже обмислям скоро да посетя тукашния ресторант "Мадейра", несъмнено основан от някой от над 90-те хиляди португалци в Люкс. 4 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 15 май, 2023 Сподели Публикувано: 15 май, 2023 За пръв път ям риба с банан и пия понша. И двете са чудесни и те карат да се почувстваш на екзотичен остров. Ден 2, организирана разходка по левада 25 fontes. С бусче ни взеха от пред един хотел на 5 минути пеша от нашето място и почнахме да събираме групата предимно от Лидо - хотелската част на Фуншал. Моята спътница беше прекарала първите 2-3 дни там и въодушевено ми показа нейния хотел с басейн и морска гледка. Видяхме и други хубави хотели, от които към нас се присъединиха германски, испански, холандски и португалски пенсионери (e, не само, една баба беше с внучката си на около 20). Водачът/шофьорът обясняваше и отговаряше на въпроси на немски, испански, португалски и английски. Разходката е доста красива и не е трудна, само дето се минава през дългичък тунел (800 м) и трябва да си светиш. 15 4 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 21 май, 2023 Сподели Публикувано: 21 май, 2023 Ден 3. Преходът от Пико до Пико ме притесняваше малко, а притеснението силно нарасна в 6 сутринта, когато в буса на Pico Tranfers се натовариха 6-7 млади и спортни създания. Ние със спътничката ми не сме нито едното, нито другото. Обаче пристигнахме първи на крайната точка, 4 часа и половина със спиране за снимки, сандвичи и тоалетна с дълга опашка. Силно препоръчвам на всеки, дълго е, но не е трудно. Залезът на Пико до Ареейро е фантастичен и си определено си струва ранното ставане. На връщане минахме през Сантана. Шофьорката беше венецуелка, живееща в Мадейра от 7 тодини, и ни разказа много интересни неща за острова. 18 6 Връзка към коментар
Hazel Публикувано: 21 май, 2023 Сподели Публикувано: 21 май, 2023 Разбира се, че е _изгрев_ на Пико до Ареейро, но изгреви ми се случват рядко:) 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега