consequence Публикувано: 19 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 19 октомври, 2023 Имам въпрос към използващите услугата шопинг лимит. Мисля да я активирам, защото ми се стлува по-удачен вариант за разсрочено плащане сравнено с кредитната ми карта. Въпроса ми е има ли начин все пак да се плати комунална услуга в случай, че ми се наложи? Освен това, прави ми впечатление, че често има проблеми с услугите им. Включително и със споменатата от мен. Когато им писах, за да ми разяснят на какъв принцип работи услугата, сами ме уведомиха, че имат проблем с нея (Това беше преди два дни, може би вече всичко е нормално). Мога ли да прехвърля пари от шопинг лимита към Револют например или Уайз, за да се застраховам, че ако ми потрябват ще имам достъп до тях? Благодаря предварително на отзовалите се. Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 Спряха да показват в основното меню и разходите, стоят си само приходите. Чак като тръгнеш от търсачката тогава излизат. 1 Връзка към коментар
Magnata Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 (редактирано) Днес се ъпдейта апа на Тибиай и вече ми показва правилно личният адрес (вече не е Джурово)! При мен показва разходи в "Сметки" като скролна надолу. Относно шопинг лимита не мога да кажа нищо, не го използвам, може би най-точно биха отговорили служители на Тибиай. Редактирано 20 октомври, 2023 от Magnata 2 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 преди 22 часа, consequence каза: Имам въпрос към използващите услугата шопинг лимит. Мисля да я активирам, защото ми се стлува по-удачен вариант за разсрочено плащане сравнено с кредитната ми карта. Въпроса ми е има ли начин все пак да се плати комунална услуга в случай, че ми се наложи? Освен това, прави ми впечатление, че често има проблеми с услугите им. Включително и със споменатата от мен. Когато им писах, за да ми разяснят на какъв принцип работи услугата, сами ме уведомиха, че имат проблем с нея (Това беше преди два дни, може би вече всичко е нормално). Мога ли да прехвърля пари от шопинг лимита към Револют например или Уайз, за да се застраховам, че ако ми потрябват ще имам достъп до тях? Благодаря предварително на отзовалите се. Как действа - имаш примерно твои 1000 лв по сметката и разрешен шопинг лимит 1000 лв. Правиш покупка за 100 лв - твоята наличност става 900. Ако решиш да разсрочиш тази покупка с шопинг лимита - връщат ти 100 лв по сметката, твоята наличност става 1000 лв и свободния шопинг лимит става 900 лв. Следващите 3 месеца погасяваш по 1/3 ако си разсрочил покупката на 3 вноски. Шопинг лимита реално е кредитна карта /в ЦКР вписват целия разрешен шопинг лимит като "кредитна карта"/. Единственото предимство спрямо разсрочване на покупка със стандартна кредитна карта, е безплатното разсрочване на 3 вноски. Но разсрочване на повече вноски вече се оскъпява с 1.5% месечно /другите банки обикновено взимат 1% при разсрочване на покупка с кредитната карта/. Като скоро писаха, че вече може да го ползваш този шопинг лимит и без да имаш твои средства по сметката. Но тогава реално ползваш потребителски кредит с 30% годишна лихва и изобщо не си струва. Затова ако ще го ползваш - само ако имаш твои средства по сметката. Прехвърляне към Револют и др. подобни не може - шопинг лимита се ползва само за покупка на стока/услуга и не може да се ползва за теглене на банкомат или паричен превод. 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 Превалутирах в картата сума от лева в евро и опитах да я изпратя /валутен превод/ към WISE, но дава грешка " нещо се обърка". В мене ли е проблема. Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 Преди 1 час, timobg каза: безплатното разсрочване на 3 вноски Между другото до 31.01.2024г. може да се разсрочи до 6 месеца без лихва. 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 преди 13 минути , The Doctor каза: Превалутирах в картата сума от лева в евро и опитах да я изпратя /валутен превод/ към WISE, но дава грешка " нещо се обърка". В мене ли е проблема. в Wise не се ли прави локален трансфер в лв и Wise си правят превалутирането? Те дават българска сметка, където да преведеш парите, поне така беше преди Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 преди 27 минути , neuromancer каза: в Wise не се ли прави локален трансфер в лв и Wise си правят превалутирането? Те дават българска сметка, където да преведеш парите, поне така беше преди Да, в лева става. Въпросът е защо не минава валутен превод. Връзка към коментар
Zlia Публикувано: 20 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 20 октомври, 2023 Защото толкова си могат ТиБиАй. Понякога минава, понякога не. На късмет е, но постоянно бърникат. Надявам се ще го оправят. PS Сега пробвах превод към Револют евров и мина, а от Револют към Уайз ще мине 100% Та ако имаш Револют това е временен вариант. 1 1 Връзка към коментар
Mitko-first Публикувано: 23 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2023 Здравейте, Пробвах левов превод от TBI към револют - казва ми непълен или невалиден IBAN. Някакъв коментар? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 23 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2023 преди 4 минути , Mitko-first каза: Здравейте, Пробвах левов превод от TBI към револют - казва ми непълен или невалиден IBAN. Някакъв коментар? Няма да стане с превод, а с топ ъп от Неона към Револют. 4 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 23 октомври, 2023 Сподели Публикувано: 23 октомври, 2023 преди 26 минути , Mitko-first каза: Здравейте, Пробвах левов превод от TBI към револют - казва ми непълен или невалиден IBAN. Някакъв коментар? Трябва да се пусне валутен превод в Евро. Левов само към сметки в български банки. 2 Връзка към коментар
Тиби фен Публикувано: 6 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 6 ноември, 2023 Да видим дали ще се подобрят нещата. Над 150 софутерни робота вече улесняват клиентите и служителите на tbi банк Връзка към коментар
free Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 А има ли вариант за трансфер в лева от Револют към TBI без комисионна? Връзка към коментар
WanderlustME Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 преди 45 минути , free каза: А има ли вариант за трансфер в лева от Револют към TBI без комисионна? Трансфер по IBAN Връзка към коментар
Zlia Публикувано: 9 ноември, 2023 Сподели Публикувано: 9 ноември, 2023 Е топъп на Неон картата от револют картата не е ли пак без комисионна и става моментално? Връзка към коментар
Romana Публикувано: 3 декември, 2023 Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 (редактирано) След последния ъпдейт вече може да се генерират извлечения за седмица, месец, 3 месеца и т.н. и да се създава pdf или xlsx файл. Редактирано 3 декември, 2023 от Romana 2 1 Връзка към коментар
vaskovass Публикувано: 9 декември, 2023 Сподели Публикувано: 9 декември, 2023 Специално се регистрирах, тъй като попаднах на форума да споделя болката. В понеделник отивам да се занимавам... Та днес влизам случайно в Апп-а. Гледам наличност в Neon винаги на 0 да я държа и картата заключена, всичко обикновенно в сейфа го държа и ако ми се наложи плащане тегля колкото ми трябват от там. Както оня ден си бях на 0 наличност в Неон, гледам днес - 400лв.... Отварям евровата сметка, която никога не съм ползвал: -204.52 EUR, което също е точно 400лв. Отварям сейфа.. гледам си сумата, нещо по- малка ми се видя от предишния път. И аз понеже съм предпазлив и често си правя скрийншоти имах от преди няколко дни на наличността и какво се оказа... - 400 лв и от сейфа.. Трансакции няма, звънях на "загубени карти" че само те работят през уикенда и нищо не можа да ми каже момичето, пусна запитване до картов отдел.. Сега излиза, че мистериозно, без да съм пипал картата са ме избомбили с по -400 лв от всяка от 3-те сметки там: Еврова, Neon и Сейф.. Няма да ги чакам изобщо да ми звънят и в понеделник направо отивам в офиса да видим какво се случва. Надявам се да оправим нещата без много разправии и направо изтеглям всичко от там и повече и стотинка няма да вкарам в TBI сметката. Четох доста от предишните страници, някой друг подобен проблем да е имал ??? Връзка към коментар
iMari Публикувано: 10 декември, 2023 Сподели Публикувано: 10 декември, 2023 @vascovass, назад в темата има информация за бъг в приложението - показва грешно сумите по наличността на сметките. И на мен ми се е случвало. Оправя се след няколко часа. На такова ми прилича. Връзка към коментар
vaskovass Публикувано: 10 декември, 2023 Сподели Публикувано: 10 декември, 2023 Преди 1 час, iMari каза: @vascovass, назад в темата има информация за бъг в приложението - показва грешно сумите по наличността на сметките. И на мен ми се е случвало. Оправя се след няколко часа. На такова ми прилича. Случвало ми се е да се обърка наличност преди и да, проблемът се е оправял за няколко часа, надявах се да е нещо подобно, но толкова объркани до сега не са били никога и тъкмо проверих и още е същата ситуация. Появила се е и мистериозна трансакция "Осчетоводяване на неразрешен овърдрафт" и при това е отбелязан като +400 лв... а сметките продължават да си стоят на -400 наличност. Нито съм бил на овърдрафт, нито има логика. Като направих пълен отчет от началото по извлечението кредит/дебит, без този "неразрешен овърдрафт" нещата се връзват точно както трябва да са, с него, отбелязан като приход излиза че ми дължат те на мен още 400 лв от нищото. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 10 декември, 2023 Сподели Публикувано: 10 декември, 2023 Добре, освен минусите нямаше ли други индикации. Обикновенно пращат "отлетяха 400 лева"... или нещо подобно. Казуса ако не е бъг е интересен... Връзка към коментар
vaskovass Публикувано: 10 декември, 2023 Сподели Публикувано: 10 декември, 2023 преди 13 минути , КОКО22 каза: Добре, освен минусите нямаше ли други индикации. Обикновенно пращат "отлетяха 400 лева"... или нещо подобно. Казуса ако не е бъг е интересен... Никакви индикации, всичко си беше точно, докато не станаха на -400... Никъде няма отбелязана трансакция, още повече ме озадачава, че от касата са излетяли и там толкова, отново без трансакция, а си мислех че парите там няма как да бъдат пипнати, тъй като не са свързани с карта.. Не коментирам, че и картата беше блокирана също така като е станал проблемът. Единственото по- различно нещо този месец в сравнение с всичките предишни, което направих беше: теглих 2 х 400 лв от банкомат с неон картата (знам че е 800лв на месец лимита). Въпреки, че имах необходимата наличност в картата, направих покупка, която разделих на промоцията 6 вноски без лихва чрез шопинг лимита, за да го тествам докато още е промоцията, излезна ми в кредити, върнаха ми парите в сметката, всичко беше точно. Мисля, че няма да се стигне до грозни разправии, тъй като най- вероятно е бъг от тяхна страна и числата са си числа - просто събиране и изваждане. Само че е много некоректно към клиентите и повече ми намирисва на някакви вътрешни операции, които те са си правили във връзка с "разделянето на вноски" в петък следобяд, свършило е работното време и са зарязали нещата до под кривата. Ще видим. В понеделник съм в офиса, ще пиша как са се развили нещата, но не възнамерявам да губя 1200лв 😄 1 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 10 декември, 2023 Сподели Публикувано: 10 декември, 2023 преди 3 часа, vaskovass каза: Единственото по- различно нещо този месец в сравнение с всичките предишни, което направих беше: теглих 2 х 400 лв от банкомат с неон картата (знам че е 800лв на месец лимита). Въпреки, че имах необходимата наличност в картата, направих покупка, която разделих на промоцията 6 вноски без лихва чрез шопинг лимита, за да го тествам докато още е промоцията, излезна ми в кредити, върнаха ми парите в сметката, всичко беше точно. Това го пропусна в първия си пост, а е много важно. Явно е свързано с тези тегления. Може би си изтеглил сумите, веднага след това си прехвърлил всичко в евровата сметка, а системата на TBI е регистрирала по-късно тегленията и затова си на минус в левовата сметка? Може ли скрийншот/и? 2 Връзка към коментар
vaskovass Публикувано: 11 декември, 2023 Сподели Публикувано: 11 декември, 2023 преди 19 часа, Patrick K каза: Това го пропусна в първия си пост, а е много важно. Явно е свързано с тези тегления. Може би си изтеглил сумите, веднага след това си прехвърлил всичко в евровата сметка, а системата на TBI е регистрирала по-късно тегленията и затова си на минус в левовата сметка? Може ли скрийншот/и? Не съм пипал евровата сметка, никога. И да не е отчело веднага 2х 400 лв е едно, в случая липсват 400 лв от еврова, 400лв от неон сметка и 398.11 лв от отделените пари в сейфа. Ето скрйншоти туко що направени. Вече не e нa - 400 лв левовата, защото преди малко ми пристигна и се отчете превод от 150 лв, който ми бяха пуснали в Събота., за това пише - 250лв 1 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 11 декември, 2023 Сподели Публикувано: 11 декември, 2023 Пратиха съобщение, че спират програмата за кешбек. Аз имах само една покупка и 20-30 стотинки кешбек. Да видим дали ще преведат 50 лв бонус 🙂 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега