Iliyan Minchev Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари Ново в Tbi приложението При създаване на "касичка" освен в BGN, вече може да се спестява и в EUR. 9 1
Iliyan Minchev Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари преди 10 минути , era123 каза: Как/къде как да си видя ПИН-а на неон-а? Ако не го знаеш избери от началния екран като влезеш в приложението "Още", след това "Данни за карта и банкова сметка" и "Промени пин код" - "Въведи НОВ пин код" 2
R SS Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари преди 14 часа, Iliyan Minchev каза: Ново в Tbi приложението При създаване на "касичка" освен в BGN, вече може да се спестява и в EUR. Това с касичките не е ли отдавна? При мен откакто имам сметка (повече от година) е така - в BGN и EUR... Или за нещо друго става въпрос? 1
Яничка Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари А при мен много странно - като отида на Сейф, там където пише "Общо спестявания", отдолу имам 2 касички, но реално имам една т.е. показва ми двоен размер на спестяванията, една и съща сума имам във всяка една от 2-те касички, което не е коректно. При всички ли е така?
Iliyan Minchev Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари преди 1 минута , Яничка каза: А при мен много странно - като отида на Сейф, там където пише "Общо спестявания", отдолу имам 2 касички, но реално имам една т.е. показва ми двоен размер на спестяванията, една и съща сума имам във всяка една от 2-те касички, което не е коректно. При всички ли е така? Обикновено приложението бъгва след няколко ъпдейта. Триеш и го инсталираш наново. На мен така преди седмица ми изчезна Gpay бутона за захранването. 1 1
Яничка Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари преди 1 минута , Iliyan Minchev каза: Обикновено приложението бъгва след няколко ъпдейта. Триеш и го инсталираш наново. На мен така преди седмица ми изчезна Gpay бутона за захранването. Благодаря. Нали не трябва да минавам пак идентификация?
Джимбо Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари Здравейте, карта неон дали работи в чужбина, по-специално Виетнам и Камбоджа?
timobg Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари В чужбина работи, точно в тези 2 държави може и да не работи - https://tbibank.bg/lichno-bankirane/mobile-app/ - тук има линк към файл с изброени държави, в които услугите на мобилното приложение и картата са ограничени. Но дали реално е така - не знам. 2
Джимбо Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари преди 4 часа, timobg каза: В чужбина работи, точно в тези 2 държави може и да не работи - Да, пише че там са ограничени. Момата от чата днес ме излъга, каза че работят.
Iliyan Minchev Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари преди 6 часа, Джимбо каза: Здравейте, карта неон дали работи в чужбина, по-специално Виетнам и Камбоджа? Не разчитайте напълно и само на Неон картата дори и в държави в които следва да работи. От личен опит и пресни случаи - Армения и Франция. Винаги имайте алтернатива без значение каква. 3
Kamen Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари От вчера съм им клиент и не съм задълбавал много. Нормално ли е преди 4-5часа вкарах кеш сума и сега не мога да вляза в приложението, не ми излиза Пина за идентификация. Рестартирах не помага, чата не отговаря. Някаква идея?
Patrick K Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 12 часа, Kamen каза: От вчера съм им клиент и не съм задълбавал много. Нормално ли е преди 4-5часа вкарах кеш сума и сега не мога да вляза в приложението, не ми излиза Пина за идентификация. Рестартирах не помага, чата не отговаря. Някаква идея? PIN-ът на картата ли? Първоначално трябва да изпратиш SMS с кода от плика, ако за този PIN говориш. Чатът отговарят, но се чака дълго.
Kamen Публикувано: 24 януари Публикувано: 24 януари преди 2 минути , Patrick K каза: PIN-ът на картата ли? Първоначално трябва да изпратиш SMS с кода от плика, ако за този PIN говориш. Чатът отговарят, но се чака дълго. Не е Пина. Приказвах с банката - акаунта се е блокирал, не знам защо. Ще отида по-късно до офиса.
Konst Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Здравейте, за валутни преводи горе долу колко време отнема до постъпване при получателя (превод по българска сметка, но и генерално в ЕИП)? От клон на банката ми казаха 2-3 дни, но това ми звучи доста дълго.
Zlia Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Ако сметката на получателя е в банка подържаща SEPAinst става веднага. Иначе би трябвало до един работен ден.
КОКО22 Публикувано: 27 януари Публикувано: 27 януари Правил съм от приложението /до 5000 евра/ до германска банка и става почти веднага. Предполагам до българска банка ще е същото
Mihaela Dudovska Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари Здравейте, и аз искам да ползвам неон в Азия (тайламд, Малйазия, сингапур), но като 2ра оция. Според списъка работи в тези държави, но днес от ТБИ ми казаха, че не излизало много на оферта да се ползва заради скъпо превалутиране, но не разбрах защо и каква е разЛиката с обикновените банки. Какъв опит имате извън Европа? Прочетох няколко мнения напред, че има недоволни.
Shlosera Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 49 минути , Mihaela Dudovska каза: Здравейте, и аз искам да ползвам неон в Азия (тайламд, Малйазия, сингапур), но като 2ра оция. Според списъка работи в тези държави, но днес от ТБИ ми казаха, че не излизало много на оферта да се ползва заради скъпо превалутиране, но не разбрах защо и каква е разЛиката с обикновените банки. Какъв опит имате извън Европа? Прочетох няколко мнения напред, че има недоволни. Експериментирах с плащане на пос в автобус в Истанбул 30 лири в средата на януари: ДСК Wizzair 1.69 лв. Curve - 1.63 лв. ТБИ банк - 1.63 лв. При такива курсове не виждам ползи от използването на ДСК, освен ако изрично не се налага използването на кредитна карта. Недостатъците на Curve са лимита за обмяна до 250€/мес. и уикенд таксите. Но пък ползата, е че може да се използва с карта от която може да се трупа кешбек. Недостатъка на ТБИ, е че няма никакъв кешбек, но пък покупки над 40 лв могат да се разсрочват безлихвено на 3, понякога и 6 месеца. 2
yavorfly Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари ДСК(спестовна каса) - само за ипотека пенсия и плащане в БГ. Аз изполвам neon за захранване с BGN/EUR след това си зареждам чрез BLINK и SEPA inst революта и не ме интересува изобщо ДСК(спестовна каса) , тия от дск ми превалутират еврото на 1.98+ .... шшшшшш алоооооо? Неона ми обръща еврото по фиксинга на 1.95583 , след това мятаме в революта и живота е розов . Защо трябва да се напрягаме с ДСК? 1
Shlosera Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 24 минути , yavorfly каза: Защо трябва да се напрягаме с ДСК? Заради кешбека... но има едно но... така или иначе по някое време ще достигна лимита и на ДСК, в чужбина даже и през Кърв ги избягвам... Иначе Револют и Кърв лично мен ме напрягат заради лимитите и уикенд таксите. При равни условия предпочитам да използвам ТБИ - нямам лимит, добри обменни курсове и не ми се налага да му мисля кога и колко да ги използвам. Ако няма да получа кешбек защо ми е да използвам друго в чужбина? 1
Patrick K Публикувано: 7 февруари Публикувано: 7 февруари преди 4 часа, Mihaela Dudovska каза: Здравейте, и аз искам да ползвам неон в Азия (тайламд, Малйазия, сингапур), но като 2ра оция. Според списъка работи в тези държави, но днес от ТБИ ми казаха, че не излизало много на оферта да се ползва заради скъпо превалутиране, но не разбрах защо и каква е разЛиката с обикновените банки. Какъв опит имате извън Европа? Прочетох няколко мнения напред, че има недоволни. Поредното незнание на служителите. Превалутирането е по курса на MasterCard(или Visa за Visa картите) и под него наша банка не дава. Изключение са няколко валути https://tbibank.bg/valutni-kursove/ От тук https://www.mastercard.us/en-us/personal/get-support/convert-currency.html може да провериш колко ще ти струва за всяка валута(слагаш 0% на Bank Fee). 1
mitrov Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари Здравейте! Обмислям разкриване на сметка в TBI, тъй, като ОББ, вече ми скъсаха нервите....Имам няколко въпроса, за които бих искал да ми помогнете. Ясно ми е, че трябва да сваля приложението и да поръчам от там карта Неон. С тази карта, ,мога ли да се разплащам в чужбина и в частност екзотични дестинации, например Мексико. Имам ли лимит зададен от банката на плащане с картата? Например разполагам с 20 000 лева в сметката, искам да заплатя хотела си в Малдиви например, който е 7 000 лева ... Трябва ли да предупреждавам банката, че ще пребивавам за определен период в екзотична дестинация...примерно Мексико и там, ще извършвам плащания с картата? И изобщо, моля споделете моля впечатления за разплащания в чужбина!
vinidj Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари преди 11 минути , mitrov каза: Здравейте! Обмислям разкриване на сметка в TBI, тъй, като ОББ, вече ми скъсаха нервите....Имам няколко въпроса, за които бих искал да ми помогнете. Ясно ми е, че трябва да сваля приложението и да поръчам от там карта Неон. С тази карта, ,мога ли да се разплащам в чужбина и в частност екзотични дестинации, например Мексико. Имам ли лимит зададен от банката на плащане с картата? Например разполагам с 20 000 лева в сметката, искам да заплатя хотела си в Малдиви например, който е 7 000 лева ... Трябва ли да предупреждавам банката, че ще пребивавам за определен период в екзотична дестинация...примерно Мексико и там, ще извършвам плащания с картата? И изобщо, моля споделете моля впечатления за разплащания в чужбина! Може да се плаща навсякъде и в Евро, ако имаш в лева сметка няма проблем, за лимитите вероятно трябва с тях да се говори. Превалутират на хубав курс.
timobg Публикувано: 13 февруари Публикувано: 13 февруари Лимитите им са посочени в тарифата. Конкретно хотела на Малдивите за 7000 лв няма да може да се плати, лимита за една транзакция на виртуален ПОС извън БГ е 3000 лв.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега