Прескочи до съдържание

Канто - Кансай за начинаещи нърдове (16 дни – април/май 2023)

Роца

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
В момента, Роца каза:

Няма, няма! Златният е на пОчетно място в програмата за втория ден, веднага след Ryoan-Ji! Ще пробваме и сладоледа! 😄

@ДиянаВ, аз се отказах от Химеджи именно защото ще има дворец в Киото, дворец в Хирошима, дворец в Осака, та ако сложа още един, ще изпиля нервите на домочадието 😂. Пък и така ни остава време за още малко разходка из Осака.

Аз харесах повече този в Осака. Препоръчвам Хоп он там. Спира за голяма обедна почивка преди замъка, слизаш, отиваш до замъка, гледаш, от там се качваш на следващата спирка. Има време да разгледате и да се качите на същия бус. И към Хоп он дават тур с корабче. Вземаш краткия, не се лакоми за дългия, не е добре.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, ДиянаВ каза:

И аз съм в чуденка за последния ни ден в Осака. В 18.10 имаме полет, съответно доста преди този час и трансфер до летището. По програма на ТА в този ден се предвижда аквариума и някакъв етнографски музей. Първоначално мислех да запълня деня с пътуване до Химежи, но напоследък се разколебавам. Едно, че нямаме пасове и скоростният влак дотам и обратно не е много евтин, друго - по-съществено, няма ли да ни дойде много припряно? А и след седмица ходене по замъци и храмове няма ли да се получи излишно препускането дотам? Така сега се разкъсвам между културната и развлекателната страна на Япония🙂@Роца, ти защо си махнала Himeji от програмата ви?
Честно казано на аквариум не ми се ходи. Ако се откажа от Химежи с какво да запълня деня? Шопинг? Хаха, не че ще излезе по-евтино😄. Или нещо друго по-наблизо?

Иначе програмата в Осака предвижда: Umeda Sky Building, замъка Осака, Дотонбори в един ден - предходния.

Моето менние е да не се насилвате в последния ден. Химеджи е красиво по време на сакура, но извън това време е поредния замък/храм - не си струва да се ходи до там само за да се види за малко.
Не подценявайте аквариума - интересен е, а и района край него е идеален за шопинг, има виенско колело с хубави гледки. Етнографския музей само гадая какво би могло да е, но ако е Цутенкаку кулата - мисля, че ще ви е интересно.
Когато сте на Умеда Скай - не пропускайте да слезете "в мазето" - на подземното ниво има ресторанти, които са оформени като кварталче от 50те години на миналия век.

@Роца аз не бих пропуснала парта Уено. Улицата в Токио и тази в Осака са близнаци. А и Осака е гурме града. Поговорката гласи, че токиийци си пилеят парите по обувки, киотчани - по дрехи, а осакчани - по храна.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 час, samuraika каза:

Моето менние е да не се насилвате в последния ден. Химеджи е красиво по време на сакура, но извън това време е поредния замък/храм - не си струва да се ходи до там само за да се види за малко.
Не подценявайте аквариума - интересен е, а и района край него е идеален за шопинг, има виенско колело с хубави гледки. Етнографския музей само гадая какво би могло да е, но ако е Цутенкаку кулата - мисля, че ще ви е интересно.
Когато сте на Умеда Скай - не пропускайте да слезете "в мазето" - на подземното ниво има ресторанти, които са оформени като кварталче от 50те години на миналия век.

@Роца аз не бих пропуснала парта Уено. Улицата в Токио и тази в Осака са близнаци. А и Осака е гурме града. Поговорката гласи, че токиийци си пилеят парите по обувки, киотчани - по дрехи, а осакчани - по храна.

Етнографският музей е този

AB36B105-D133-4154-9BE9-C111756D71F8.png.3b43df1a0bf30591b85a9a63dcb22974.png

А Цутенкаку кулата това ли е? На пръв поглед ме привлича🙂

7ADF7651-AB19-4724-B316-8D976AB36807.png.415e7cdb53bcc412354c3ce9d4c16a56.png

Благодаря за подсказките🤗 Не че очаквам аквариумът да е кофти, но за два и то непълни дни в Осака не ми се губи време точно в такова изживяване. Може би друг път😃Била съм в Лисабон за 5 дни, от които единият кажи-речи отиде в Аквариума. Хареса ми, но не беше най-добрата идея за оползотворяване на времето. 
В Осака шопинг за последни подаръци по Sennichimae Doguyasuji /боже как се произнася това?😄/ и кула Цутенкаку биха се получили чудесно🤩

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз лично съжалявам, че бях само за ден в Осака. Ходих до замъка, имаше едни сгради с гледка с мост между тях, но не помня как се казваха, Дотомбори и като цял се разхождах. Но за мен Осака е мястото за супер вкусната японска храна и там бих се върнала с удоволствие, дори и само за храната. На аквариума не съм ходила, но като се има предвид предишните ми опити, не бих си отделила деня само за това. Като цяло аквариумите са почти еднакви навсякъдел

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
В момента, Plamsi каза:

Но за мен Осака е мястото за супер вкусната японска храна и там бих се върнала с удоволствие, дори и само за храната. На аквариума не съм ходила, но като се има предвид предишните ми опити, не бих си отделила деня само за това. Като цяло аквариумите са почти еднакви навсякъдел

Споделям мнението за храната. Аквариумът в Окинава бие европейските по всички показатели. Ако в Осака е от същия мащаб, с най-големите китови или тигрови акули, ще е добре да се види.

• Харесвам 5
Публикувано:

Като човек, посетил аквариума в Осака, съм на мнение, че категорично си заслужава (ако това ви вълнува, естествено)! Определено не бих го пропуснала за сметка на шопинг или нещо подобно. По спомени на нас ни отне около 3 часа (посетихме го вечерта) и на излизане наблюдавахме виенското колело, на което цветовете на осветлението се сменят и по-скоро си заслужава да се гледа отдолу, отколкото от гондолите. 

No photo description available.

Kayaukan

На снимката по-долу - китова акула - най-голямата акула, по спомени единствената в аквариум...

P.S. Бяхме толкова впечатлени от аквариума, че в последствие отказахме и двамата с мъжа ми да влезем в този във Валенсия, който също се слави като много голям и добър, тъй като се опасявахме, че ще бледнее пред Kayuakan и ще останем разочаровани.

• Харесвам 6
Публикувано:

Гладна кокошка просо сънува😄. Я кажете вярно ли е, че тези чери блосъм дръвчета след Сакурата не дават плод? Стерилни били. Аз си мислех, че поне джанки ще има 😄… за снимки😜

• Смея се 6
Публикувано:
преди 14 часа, samuraika каза:

Значи аз съм по душа смес между токийка и осакчанка 😂 - и обувки харесвам, и ядене. Само дето след 3 години почти изцяло хоум офис, клоня повече към осакчанка, понеже единствените обувки, които износвам в момента, са домашните ми пантофи 😂

Щом улиците са близнаци, запазвам парка в Уено и ще пазарувам в Осака (понеже улицата тъй и тъй ми е в програмата)! Даже и магазин си харесах, за клечки и бенто кутии - https://www.osakashikki.info/ - нищо не разбрах от текста, но снимките в галерията ми легнаха на душата 😍

И, понеже нали, сакън да не останем без достатъчно места за посещение 😂, включих в Киото и градината Kyoto Gyoen National Garden, че ми се видя красива. Нека има алтернативи!

Ъпдейтнатият файл с програмата:

Japan_program_v2.0.xlsx

@ДиянаВ, за сакурата и аз така знам.

• Харесвам 7
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

Kayaukan

На снимката по-долу - китова акула - най-голямата акула, по спомени единствената в аквариум...

P.S. Бяхме толкова впечатлени от аквариума, че в последствие отказахме и двамата с мъжа ми да влезем в този във Валенсия, който също се слави като много голям и добър, тъй като се опасявахме, че ще бледнее пред Kayuakan и ще останем разочаровани.

Няма да се надскачаме. Само да кажа, за който ходи в Окинава. Аквариумът е с няколко китови акули и е толкова огромен, че си иска време да го обиколиш. Около него е ресторантът. Вземаш си храна, сядаш на масичка до стъклото и си наблюдаваш с часове. Ние имахме в тура 4 часа за всичко там, крайно недостатъчни. Скъпичко е, но си струва всяка йена. Впечатляващо! Препоръчвам!

Сега на Хавай пак влизах в аквариум. Нищо особено. Като европейските беше. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Споделете за самолетните билети.

И аз исках това лято да се върна в Япония, но цените са отказващи (~1100Е). Преди платихме около 500Е (2017).

Публикувано:
преди 36 минути , era123 каза:

И аз исках това лято да се върна в Япония, но цените за отказващи (~1100Е). Преди платихме около 500Е (2017).

И ние гледахме към Азия за следващото далечно пътуване, но цените май са отчайващи.

Публикувано:
преди 1 час, era123 каза:

И аз исках това лято да се върна в Япония, но цените са отказващи (~1100Е). Преди платихме около 500Е (2017).

На нас ни излезе даже повече (билетите ги купихме в началото на декември), затова и не съм го споменавала. Но имай предвид, че ние летим от Франция, по време на ученическата ваканция на парижкия район и с дълги почивни уикенди, тоест, всички насъбрани фактори за високи цени. Отделно Благоверния отказва да лети с Търкиш и искаше пътуване, продължаващо по-малко от 24 часа.

Та затова летим през Франкфурт. Другият вариант беше през Сеул. Щерката прояви интерес към него, защото си представяше как на летището ще видим всички хубави мъже, дето ги гледаме по корейските сериали 😄  Та се наложи да й напомня, че в Сеул бихме били само за 2 часа на летището, та ще е по-добре за хубавите мъже да идем там за повечко време след някоя и друга година 😄 .

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Дани Магелани
Публикувано:
В момента, Роца каза:

На нас ни излезе даже повече (билетите ги купихме в началото на декември), затова и не съм го споменавала. Но имай предвид, че ние летим от Франция, по време на ученическата ваканция на парижкия район и с дълги почивни уикенди, тоест, всички насъбрани фактори за високи цени. Отделно Благоверния отказва да лети с Търкиш и искаше пътуване, продължаващо по-малко от 24 часа.

Та затова летим през Франкфурт. Другият вариант беше през Сеул. Щерката прояви интерес към него, защото си представяше как на летището ще видим всички хубави мъже, дето ги гледаме по корейските сериали 😄  Та се наложи да й напомня, че в Сеул бихме били само за 2 часа на летището, та ще е по-добре за хубавите мъже да идем там за повечко време след някоя и друга година 😄 .

Два пъти смених на Сеул. Едно от любимите ми летища. С малка сценичка и изпълнения на живо, детски кътове до всеки гейт почти,  красив интериор, но не открих работещ лоундж, вероятно поради часа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, ДиянаВ каза:

Гладна кокошка просо сънува😄. Я кажете вярно ли е, че тези чери блосъм дръвчета след Сакурата не дават плод? Стерилни били. Аз си мислех, че поне джанки ще има 😄… за снимки😜

Една приятелка беше твърдо убедена, че в Япония се пие много вишновка 🙂 Голям зор видях, доде й обясня, че тия вишни са декоративни и са за гледане и нищо друго. Мисля, че и до сега не вярва много-много и си мисли, че аз пак нещо съм недоразбрала.

Amazing pass не мисля, че ще ви върши работа. Той е за сити брейк тип туристи, които посещават района за няколко дни и искат да покрият основните забележителности и малко шопинг (има талони с купони за намаление). Не мисля, че ще си избиете цената.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 16 часа, chandni каза:

Като човек, посетил аквариума в Осака, съм на мнение, че категорично си заслужава (ако това ви вълнува, естествено)! Определено не бих го пропуснала за сметка на шопинг или нещо подобно. По спомени на нас ни отне около 3 часа (посетихме го вечерта) и на излизане наблюдавахме виенското колело, на което цветовете на осветлението се сменят и по-скоро си заслужава да се гледа отдолу, отколкото от гондолите. 

Kayaukan

В Япония може би аквариумите са друга бира. 😁 След аквариума в Рио, който беше скъп и се минаваше за няма и половин час, честно казано скоро не бих посетила такъв и вече съм предубена към всякакъв вид аквариуми.

Публикувано:
преди 9 часа, Роца каза:

Малко смях😄. Представих си да имаш зет от Сеул😄. Какво би се получило между хубава парижанка и хубав сеулчанин🤭

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 36 минути , ДиянаВ каза:

Малко смях😄. Представих си да имаш зет от Сеул😄. Какво би се получило между хубава парижанка и хубав сеулчанин🤭

Замислих се...това лято големият син планира да води прителката си в България. Казвайте овреме, ако не е добра идея.🤔

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 38 минути , samuraika каза:

Замислих се...това лято големият син планира да води прителката си в България. Казвайте овреме, ако не е добра идея.🤔

Защо да не е добра идея? Не би било добра идея да я води на Слънчев бряг, но пък навсякъде другаде е супер. А приятелката предполагам е японка? Копривщица, Пловдив, Велико Търново, Рилския манастир, Пирин и на японката ум ке и зайде. 😄

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 44 минути , samuraika каза:

Добра идея е. Аз с най-добри чувства си представих на Роца бъдещия зет от Сеул🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Смях, смях, ама като гледам какъв вкус за мъже има щерката, вероятността някой ден да дондуркам внуче мулатче или полуазиатче е доста голяма 😉 .

Иначе, нищо против зет от Сеул! Със сватята ще си хортуваме за козметика и сериали, може и рецепти да си обменяме 😄  

преди 3 часа, samuraika каза:

Тъкмо щях да пиша "ама той стана ли на възраст, че да си има приятелка и да я води в България?"... и се усетих, че фърфалака, когото помня, е година-две по-голям от мойта мамзел 🤣

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 11 часа, samuraika каза:

В Розовата долина, направо на розобер.

В мандра да не я води. При вас киселото мляко е по-добро.

На море някъде към Шабла или Синеморец. На СПА в Поморие, на пикник в Банско с местни месни заготовки.

• Харесвам 1
Публикувано:

Такааа, моята нърдовска програма за 24 часа загуби доста нърдовски точки. Ама кой да знае, че билетите за музея на Студио Джибли се разпродават за нула време! Пуснати в продажба в 2ч сутринта френско време за месец април, по-малко от 24 часа по-късно бяха напълно разпродадени за целия месец 😭.

Та, предупреждение за някой ако иска да си купи - ще трябва да стане в ранни доби (или да не си ляга). Но още ме е яд (на себе си, не за друго, че отложих купуването за след работа!)- Както и да е, станалото - станало, музея ще го оставим за другия път 😉 .

Та, сега имам две алтернативи за замяна в програмата:

- номер 1 - тъй като сутринта ще сме около парка Уено, да минем през кампуса на Университета на Токио, към Tokyo Dome и Koishikawa Korakuen Gardens за следобеда. И после с влака да идем към Nakano, където съм набелязала един бар на тема JoJo's Bizarre Adventure (любимата манга и аниме на щерката).

- номер 2 - сутринта след парка Уено, вземаме влака за Коганей и Edo-Tokyo Open Air Museum. Така сме близо до Накано и после си вземаме влака за 3-4 спирки до бара и после се прибираме към Токио.

Аз лично, клоня повече към втория вариант, но ще помисля още ден-два. И ще трябва да поразместя още дните, понеже видях, че барът вече не работи във вторник, когато бяхме предвидили посещението.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.