Прескочи до съдържание

Обмяна на валута в Япония и преди заминаване

stanimir

Препоръчани мнения

• 8 месеца по-късно ...
  • 10 месеца по-късно ...

здравейте, предстои ми обмяна на японски йени и от няколко седмици следя йената, но курс продава не пада под 1,61 за 100 йени в бюрото на Граф Игнатиев, където купувам обикновено...

Вчера съвсем случайно попаднах на бюро на Дондуков 31 "Полана1" и курсът е към 1,57 лв. Разликата за обмен на голяма сума е голяма и се чудя да няма някой проблем? 

Връзка към коментар

Имаме цяла тема посветена на обмяна на валута. Предполагам някой модератор ще премести и тези мнения там. Два са възможните проблеми, които могат да възникнат в описания от теб казус - скрита комисионна за самото бюро (вероятен) и продажба на фалшива валута (почти изключен). Не знам къде е притеснението всъщност?

Връзка към коментар

здравейте, предстои ми обмяна на японски йени и от няколко седмици следя йената, но курс продава не пада под 1,61 за 100 йени в бюрото на Граф Игнатиев, където купувам обикновено...

Вчера съвсем случайно попаднах на бюро на Дондуков 31 "Полана1" и курсът е към 1,57 лв. Разликата за обмен на голяма сума е голяма и се чудя да няма някой проблем? 

Както е коментирано в раздел Япония, най-добре е да обмениш на летището в Токио. Дават ти квитанция и ако ти останат неизхарчени йени, на тръгване си ги обменяш с тази квитанция пак там, като ти ги изкупуват на цената, на която са ти ги продали и не губиш нищо. Курсът им също е по-изгоден от на нашите обменни бюра. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Както е коментирано в раздел Япония, най-добре е да обмениш на летището в Токио. Дават ти квитанция и ако ти останат неизхарчени йени, на тръгване си ги обменяш с тази квитанция пак там, като ти ги изкупуват на цената, на която са ти ги продали и не губиш нищо. Курсът им също е по-изгоден от на нашите обменни бюра. 

ех, късно видях, иначе със сигурност щях да си обменя по твоята препоръка...

Връзка към коментар

Добре сте се ориентирали към кеш за Япония. Горещо ви препоръчвам винаги да имате сериозни резерви кеш в йени. Болшинството от банкоматите и пос терминалите, въпреки че на тях има логото на Виза или Мастеркард не приемат карти издадени извън Япония. Кой точно банкомат или пос терминал ще ви приеме картата е лотария! В Киото единствено банкомата на Citibank ме обслужи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Кой точно банкомат или пос терминал ще ви приеме картата е лотария! В Киото единствено банкомата на Citibank ме обслужи.

На банкомати не сме пробвали да теглим, но на ПОС терминали плащахме на много места и проблем никъде не е имало. Плащахме с Visa КК на ПИБ. За банкоматите по-големият проблем е таксата според мен. Нас също ни наплашиха, че едва ли не Япония е в каменната ера по отношение на карти и без КЕШ едва ли не си загубен, поради което накупихме повече отколкото ни беше необходим и в последствие се наложи да обменяме обратно йени, губейки от разликата в курса (понеже ги бяхме купили от Тавекс). 

Връзка към коментар

Не бъдете толкова категорични в мненията си какво винаги е най-добре да се направи. За едни може да съвпадне с вашето мнение, за други не... 

Не е все едно дали се купува просто евро, долари или екзотична валута. 

Поглеждали ли сте тези темички, които сме коментирали, а модераторите събрали на едно за да ни е по-лесно... 

Разплащания в чужбина 

Обмяна на валуа за Япония 

Обмяна на валута преди пътуване 

Редактирано от Polina
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

В кое бюро ги смени на 1,59?

www.currencycenter.eu - намира се на "Витоша" 36 и "Гладстон" 33

има един сайт, където можете да видите основните обменни бюра: http://www.bgchange.com/%D0%BE%D0%B1%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D1%8E%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F?p=3

аз влязох в сайтовете на някои и оттам се информирах за курса за деня. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 години по-късно ...
1 hour ago, Марин said:

Извинявам се за спамът но имам едни  въпрос😃. Дойде момент с обмяната на парите. Запътил съм се към Tavex. Някакво по-добро предложение?

Аз си обмених парите в Тавекс и съм доволна. 

Връзка към коментар
Преди 1 час, Марин каза:

Извинявам се за спамът но имам едни  въпрос😃. Дойде момент с обмяната на парите. Запътил съм се към Tavex. Някакво по-добро предложение?

аз си поръчах в ПИБ със заявка- на следващия ден ти ги доставят. Продадоха ми ги на курс 1,60 за 100 йени, в тавекс беше 1,65...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.