Прескочи до съдържание

Панама, Коста Рика, Никарагуа - обща тема за планиране

Препоръчани мнения

Да, това го видях. На мен също ми дава така, но като избера дати и искам да видя цените ми показва, че на тези дати няма полет. И изобщо на никоя дата не ми излиза полет. Играх си доста 😞  Дава ли ви цени за някоя дата?

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, предстои ни поредно приключение през декември, а именно Колумбия и Коста Рика. Относно наемането на кола за КР или по-скоро шофирането-трябва ли международна шофьорска книжка или с нашите е ОК?също така мъжът ми ми спомена за няксква такса при напускане на КР, ако може да ме просветлите по въпроса. Благодаря 

Връзка към коментар

Здравей, за Коста Рика не ви е необходима международна книжка. Има такса за излизане от Коста Рика, но предполагам, че ще напускате страната със самолет - в този случай тази такса е включена в цената на билета. Само ако напускате границата сухопътно, има гишета, където трябва да платите таксата.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

А как се случват нещата логато нямаш кредитна карта за депозит на кола под наем? В Мексико платихме кеш, но беше някакво велико изключение и ни коства много уговорки и нерви

Връзка към коментар

По принцип ако искате да сте сигурни с наем на кола където и да е трябва кредитна карта. Иначе е точно голямо изключение. Разбира се ако някой има опит, да каже...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Компаниите, които приемат дебитни карти, са изключение, а тези, които приемат кеш - още по-голяма рядкост. Възможно е някоя малка местна фирма да приема дебитни карти, но си е риск. Аз държа кредитната си карта единствено заради колите под наем.

Иначе за първото ми наемане на кола нямах кредитна карта. Беше в Германия, не помня фирмата, може би Europcar. Позволяваха с дебитна карта само за най-ниския клас кола, което на мен ми вършеше работа. В Занзибар съм наемала с кеш. Тоест, с ровене и търсене е възможно, но при всички положения трябва да питате фирмата, преди да отидете, и най-добре, преди да направите резервацията.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.