Прескочи до съдържание

eTA за Великобритания

Препоръчани мнения

Публикувано:

Току що пуснах през приложението им. Цялата процедура е не повече от 5 минути. Накрая трябва да се избере държава/територия от която зависи валутата в която ще се плати. Най-добре да изберете някоя английска територия, например Isle of Man, за да може да платите в Паунд. Валутния курс, по който обръщат от други държави е доста щедър в тяхна полза.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

И аз днес пуснах за мен по бг обедно време и за дъщерята преди час. Моята ЕТА дойде на секундата, нейната се позабави десетина минути. Нямах проблеми с приложението, само снимките не ставаха от първия път. Общо взето бързо става. Избрах държава самата UK за плащането /защо да търся други английски територии?/. Моята през Револют излезе 23.02 лв. а на щерката през TBI - 23.17 лв.

• Харесвам 3
Публикувано:

Само за информация, ако някой случайно реши да декларира истината и избере България като държава за плащане, цената автоматично се превалутира в размер на 12.43 EUR или 23,33 BGN в моя случай, но пък губите цяло левче и кусур... 😞

• Шок 1
Публикувано:
преди 26 минути , Duke каза:

Само за информация, ако някой случайно реши да декларира истината и избере България като държава за плащане, цената автоматично се превалутира в размер на 12.43 EUR или 23,33 BGN в моя случай, но пък губите цяло левче и кусур... 😞

@Duke - решихме да сме честни с приятелката и си избрахме България като държава за плащане и наистина са си 12.43 EUR на ETA, като Revolut реши да си вземе 24.41 BGN. Отидоха по 2 лева на човек 😄 

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

И аз си казах истината и платих с карта на ПИБ - 24,33лв.

Но ще го преживея. По-важно е да обърнем внимание на този исторически момент, който разтърси деня ми - Револют дава по-лош курс от ПИБ.

преди 15 минути , Zdravko Nestorov каза:

Revolut реши да си вземе 24.41 BGN. 

😱😵🤯

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , iMari каза:

Но ще го преживея. По-важно е да обърнем внимание на този исторически момент - Револют дава по-лош курс от ПИБ.

😱

• ПИБ: 12.43 EUR = 24.33 лв.
  • Револют: 12.43 EUR = 24.41 лв.

Това наистина е супер странно. Колкото пъти съм плащал през ПИБ, винаги курса ме е цакал (а и май имаше някаква минимална такса, която се доплащаше 😮).

Публикувано:
преди 4 минути , iMari каза:

Но ще го преживея. По-важно е да обърнем внимание на този исторически момент - Револют дава по-лош курс от ПИБ.

😱

При мен ПИБ ми взеха 23,33 лв, но всички във форума знаят, че аз от години съм с връзки там... 😛 

• Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

При мен ПИБ ми взеха 23,33 лв, но всички във форума знаят, че аз от години съм с връзки там... 😛 

Не ти вярвам, дай скрийншот! 😛 

П.п.Винаги съм харесвала начина, по който тук може да възникне цяла дискусия, с нови и нови разкрития за света около нас за няма и лев разлика. 🙃

• Харесвам 1
  • Смея се 12
Публикувано:
преди 5 минути , Duke каза:

Screenshot_20250408_093312.jpg.d6abb3fb086793ae590786bc2288a7f0.jpg

Така де, 24,33лв, колкото показва и моето приложение. 

@Zdravko Nestorov, случайно открих, че евровия курс на ПИБ хич не е лош. Просто Револют вече не е това, което беше.

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , iMari каза:

Да, права си, първоначално ми се стори, че излезе нотификация за 23,33 лв. Обаче, ти нямаш сърце, сега направо ми развали деня с този един допълнителен лев... 😞 

преди 5 минути , iMari каза:

@Zdravko Nestorov, случайно открих, че евровия курс на ПИБ хич не е лош. Просто Револют вече не е това, което беше.

А, недей така, всички много добре знаят, че ПИБ са големи измамници... 😛

• Смея се 5
Публикувано:
преди 5 минути , iMari каза:

@iMari - дааа... няма лъжа в това. Хората масово започнаха да използват вече TBI за EUR, ама за малки суми хич не ми се занимава.

@Duke - олекна ми. Сега се чувствам прецакан само с няколко стотинки. Оправи ми се деня 😄 

• Смея се 1
Георги Матеев
Публикувано:

Много честни хора са се нароили, брех, в такъв случай винаги избирайте "лева" когато плащате на сайта на Уиз, нали сме от България 🙂 Аз пък съм от другата категория с много свободно време и с кеф си платих 10 паунда - въпросът е абсолютно принципен и очевидно не опира до спестяването на левче, а до нежеланието британската система да ме изцака втори път. Така или иначе самата еTA е напълно излишна за ЕС граждани, по принцип.

@Duke ПИБ чак измамници не са, но по много параграфи отдавна не стават 😋

Револютският курс евро-лев от доста време е поне 1.96 и нагоре (дори без да е уикенд) и въобще не е ОК, ако плащам с Револют винаги оставям Curve да превалутира по БНБ фиксинг. При малко по-големи суми разликите са сериозни.

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
Преди 1 час, Георги Матеев каза:

Много честни хора са се нароили, брех, в такъв случай винаги избирайте "лева" когато плащате на сайта на Уиз, нали сме от България 🙂

Че аз когато ги ползвам с омерзение винаги така правя. Що, ти форинти ли избираш? 😛 

• Смея се 3
Публикувано:

Той има предвид билети от Абу Даби до Египет, това София - Бергамо - София е прекалено тривиално.

• Смея се 1
Публикувано:
1 hour ago, Duke said:

Че аз когато ги ползвам с омерзение винаги така правя. Що, ти форинти ли избираш? 😛 

Може и да бъркам, но от разни писания в този форум съм запомнила, че на синьо/ жълтите и лилавите се плаща в €, защото техния курс на превалутиране е по-дървен от на банките в БГ. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 минути , neuromancer каза:

София - Бергамо - София

Аз и до Милано често предпочитам да летя с Луфти с прекачване щото на тия мизерници лилави и синьожълти цените са умопомрачителни, а сега се оглеждам да пробвам и едно връщане от Милано с ITA - пак с прекачване в Рим, но не знам дали да им се доверя на италианците...

преди 2 минути , Antigona каза:

Може и да бъркам, но от разни писания в този форум съм запомнила, че на синьо/ жълтите и лилавите се плаща в €, защото техния курс на превалутиране е по-дървен от на банките в БГ. 

Правилото е да плащаш във валутата на страната на заминаване... 

• Шок 1
Публикувано:

За спорта, върнах си част от загубите...

Снощи през моето приложение вадих еТА на съпругата и платих със същата карта, но през електронния портфейл. Този път по неясни за мен причини, след признанието, че кандидатства от България, сумата за плащане беше определена от системата на 12.17 EUR или 23.82 BGN. Сега вече се чувствам истински магеланец...

• Смея се 4
Публикувано:
преди 10 часа, Miladina каза:

@Duke и @iMari, не искам да чупя ентусиазма Ви, но нямате ли такса превалутиране? 

П.П. При мен тази такса се вижда само в извлечението.

Е, сега що бъркаш в раната баш в петък следобед?

6 ст. е таксата при мен, абсолютни изедници са тези...

• Смея се 4
Публикувано:

Някой подавал ли е молба за еТА през уикенда? Бързо ли пристига и тогава или се чака до следващия работен ден?

Публикувано:
преди 12 минути , Topfly каза:

Някой подавал ли е молба за еТА през уикенда? Бързо ли пристига и тогава или се чака до следващия работен ден?

Подадох делничен ден и ми дойде в рамките на 1 (една) минута от плащането

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен е напълно автоматизиран процес и ако не отговориш, че си осъждан наркодилър по професия, член на терористична организация, няма защо да не получиш документа веднага след плащане. Поне за нас, като граждани на ЕС няма и минута забавяне, въвеждането на данните и въпросите следват един след друг, не чакаш верификация или одобрение. Едва ли през уикенда да е по-различно. 

А някой пътувал ли е до UK след 02.04. за да каже има ли забавяне при проверките по летищата?

@Miladina, съсипа ни! 😛

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.