Zdravko Nestorov Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 Аз подадох моята около 11 вечерта и около 2:30 след полунощ получих и визата. Ама при приятелката ми стана за под минута, но беше точно след работа. 2
Topfly Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 преди 20 минути , iMari каза: Според мен е напълно автоматизиран процес и ако не отговориш, че си осъждан наркодилър по професия, член на терористична организация, няма защо да не получиш документа веднага след плащане. Поне за нас, като граждани на ЕС няма и минута забавяне, въвеждането на данните и въпросите следват един след друг, не чакаш верификация или одобрение. Едва ли през уикенда да е по-различно. А някой пътувал ли е до UK след 02.04. за да каже има ли забавяне при проверките по летищата? @Miladina, съсипа ни! 😛 Официалният срок е до 3 работни дни, което предполага, че най-малко в определени случаи се налага оторизация от жив човек.
yordanov Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 Преди 1 час, Topfly каза: Някой подавал ли е молба за еТА през уикенда? Бързо ли пристига и тогава или се чака до следващия работен ден? Помогнах на роднина да подаде миналата събота - одобрението дойде в рамките на 10-15 мин. Вярвам, че повечето са автоматизирани, но да, официално са писали до 3 работни дни. 2
iMari Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 преди 4 минути , Topfly каза: Официалният срок е до 3 работни дни, което предполага, че най-малко в определени случаи се налага оторизация от жив човек. Напълно възможно е в определени случаи. Опитах се да кажа, че в нито един момент не оставаш с впечатлението, че реален човек анализира информацията, която даваш. Верифицирането при финтех компаниите например е къде, къде по-бавен процес.
stanimir Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 При мен също не беше автоматизирано одобрение. Първоначално получих само това и чак след около 2-3 часа дойде мейла с approved: Въпреки това , мисля че всичко е формалност с цел да понапълнят Кралската хазна. За 2-3 минути на гранична проверка могат да получат абсолютно всички данни, които попълваме в апликацията.За разлика от тези за Австралия , Нова Зеландия или Канада тук не се иска нищо извън паспортната информация.
Duke Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 Потвърждавам, че може би процесът не е напълно автоматизиран. При мен одобрението дойде буквално с разлика от една минута от потвърждението за получаване на искането. При съпругата обаче се забави с няколко часа. Имам подозрение, че стана така заради нехаресване на снимката от нейна страна и няколкото повторни опита. Хем и казах, че по всяка вероятност никой няма да погледне как изглежда на снимката, ама оправяй се с жена пред огледалото или с телефон за селфи в ръка... 4
ДиянаВ Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 преди 2 часа, Duke каза: Потвърждавам, че може би процесът не е напълно автоматизиран. При мен одобрението дойде буквално с разлика от една минута от потвърждението за получаване на искането. При съпругата обаче се забави с няколко часа. Имам подозрение, че стана така заради нехаресване на снимката от нейна страна и няколкото повторни опита. Хем и казах, че по всяка вероятност никой няма да погледне как изглежда на снимката, ама оправяй се с жена пред огледалото или с телефон за селфи в ръка... Това обяснява защо при дъщерята се забави с около 10 мин., а при мен дойде за по-малко от минута. Точно със снимката-селфи имаше фасони😂. Или непълнолетни тийнейджъри са по-така с ета-та. Може забавянето при някои да произтича от натовареността на системата😉 1
neuromancer Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 по въпроса за паспортните снимки баба ми казваше "магаре застанало - магаре излезнало" (на снимката) 1 2
ДиянаВ Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 преди 3 минути , neuromancer каза: по въпроса за паспортните снимки баба ми казваше "магаре застанало - магаре излезнало" (на снимката) Е няма как да си Наоми Кембъл, като не си😄 1
neuromancer Публикувано: 11 април, 2025 Публикувано: 11 април, 2025 аз съм впечатлен, че лицевото разпознаване работи и с избръснато лице, и с двуседмична брада та въобще няма значение как излизам на снимката (в една сграда, където ходя трябва да си свалям очилата, за да ме пусне, ама ще пробвам да си регистрирам снимка с очила) 2
Mary Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 За транзитно преминаване през UK необходима ли е eTA? Имам прекачване в Единбург и по спомен трябва да извадя, но да питам и тук.
Argentique Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Имам някакъв спомен, че само Хийтроу и Манчестър бяха транзитни летища, но нека някой се изкаже по-подготвен. :) 1
Дани Магелани Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 преди 19 минути , Mary каза: За транзитно преминаване през UK необходима ли е eTA? Имам прекачване в Единбург и по спомен трябва да извадя, но да питам и тук. По принцип не. Но на мен ми потрябва. Изтървах по вина на ВА полета за НЙ, качиха ме на следващата сутрин, минавах граничен и трябваше. Те имат при тях информацията и не трябваше да показвам разпечатката. Нали съм аналогови поколение, хартийките с мен винаги. 1 1
twikster Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 Преди 1 час, Mary каза: За транзитно преминаване през UK необходима ли е eTA? Имам прекачване в Единбург и по спомен трябва да извадя, но да питам и тук. Ако останеш в транзитна зона, т.е не преминаваш през паспортен контрол, не би трябвало да ти трябва ЕТА. Ако обаче излезнеш от транзитната зона (сменяш летище, терминал и т.н.) предполагам ще ти изискат. 1
Zaro Публикувано: 6 август, 2025 Публикувано: 6 август, 2025 На 11.04.2025 г. в 22:24, neuromancer каза: аз съм впечатлен, че лицевото разпознаване работи и с избръснато лице, и с двуседмична брада та въобще няма значение как излизам на снимката (в една сграда, където ходя трябва да си свалям очилата, за да ме пусне, ама ще пробвам да си регистрирам снимка с очила) Лицевото разпознаване всъщност е снимка на очите. Брадата няма значение. И ушите да не се виждат, все тая.
ZORI Публикувано: 6 септември, 2025 Публикувано: 6 септември, 2025 Като Ви чета сега. Всички през приложението ли сте го правили.Аз защо го направих онлайн и платих 19 евро, това ще го преживея, но ми трябва спешно, дано до понеделник стане, как мислите.... че улучих и събота и неделя... стискайте палци дано я имам тази Ета в понеделник... ако не.. къде мога за звъня да питам.. няма никакви координати за връзка, поне аз не видях.Ако някой може да ми помогне с тел.. Благодаря предварително!
Zaro Публикувано: 7 септември, 2025 Публикувано: 7 септември, 2025 преди 6 часа, ZORI каза: Като Ви чета сега. Всички през приложението ли сте го правили.Аз защо го направих онлайн и платих 19 евро, това ще го преживея, но ми трябва спешно, дано до понеделник стане, как мислите.... че улучих и събота и неделя... стискайте палци дано я имам тази Ета в понеделник... ако не.. къде мога за звъня да питам.. няма никакви координати за връзка, поне аз не видях.Ако някой може да ми помогне с тел.. Благодаря предварително! Най-вероятно вече си получил отговор. Аз също правих през уикенда и дойде за минути. Процесът е автоматизиран. И цената е една и съща, няма нищо за преживяване. 1
ZORI Публикувано: 7 септември, 2025 Публикувано: 7 септември, 2025 На 6.08.2025 г. в 10:04, Mary каза: За транзитно преминаване през UK необходима ли е eTA? Имам прекачване в Единбург и по спомен трябва да извадя, но да питам и тук. Mary, от моите ровения останах с впечатление, че и за транзитно преминаване пак трябва Ета. Явно всичко е за паричките. За мъжа ми дошло почти веднага, сега гледам, но юоята ЕТА, която направих и платих 5 часа преди него, все още нищо... Тези ще ме държат под напрежение до последно май.. 1
Mary Публикувано: 7 септември, 2025 Публикувано: 7 септември, 2025 Преди 1 час, ZORI каза: Mary, от моите ровения останах с впечатление, че и за транзитно преминаване пак трябва Ета. Явно всичко е за паричките. За мъжа ми дошло почти веднага, сега гледам, но юоята ЕТА, която направих и платих 5 часа преди него, все още нищо... Тези ще ме държат под напрежение до последно май.. Специално за Единбург искат ЕТА - няма транзитен коридор - влизаш в Шотландия и после излизаш, минавайки паспортен контрол и секюрити проверка. С водата нямаше проблем - ако не бъркам до 2 литра беше разрешено. 2
ZORI Публикувано: 8 септември, 2025 Публикувано: 8 септември, 2025 Някой може ли да ми даде някакъв тел или връзка със чат. Имам сериозен проблем. Моят отговор за ЕТА още го няма, днес трябва да се кача на кораба, дане замине само съпругът ми... Аз не намирам нищо в сайта им.
Magito Публикувано: 8 септември, 2025 Публикувано: 8 септември, 2025 Проверихте ли папка спам в имейла си? Да не е получено писмото там?
iMari Публикувано: 8 септември, 2025 Публикувано: 8 септември, 2025 Zori, провери пак пощата си в спам, дори в кошче, случва се да се изтрие нещо по невнимание. Провери и дали плащането е успешно. Ако все още не намираш потвърждение може да се свържеш с консултант през тази форма за контакт: https://www.gov.uk/contact-ukvi-inside-outside-uk
ZORI Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 Голяма мъка беше с таз ЕТА. Без малко да не ме качат на кораба. Аз явно съм си изтрила отговора в суматохата, понеже чистих имейла си, че там постоянно ми пращат съобщения, че нямам място и ще престана да ползвам пощата си. Като се запекоха, че искат имейл, мислех си, че като ми чекнат паспорта и ще стане ясно има или нямам разрешение. Но те въобще не ни проверяваха паспортите на компютър. Искали отговор, имейл да им покажа. Наложи се на място платих още веднъж за ЕТА, подадох заявление пак и пак ми искат имейл за отговор. Имах един мъчителен следобяд в чакане до кораба, въпросът беше " тю би а нот тю би".. Без имейл с разрешение, нямало да ме качат... много тъпо беше .. добре, че се обадихме и се свързахме в чат с асистент, които ми изпрати отговора отново, че имам разрешение. Имала съм разрешение още първият път, за съжаление се овътрих с още 20 евро, това беше най добрия вариант. В 15,50 ч показах чата си с асистента и ме пуснаха. Изкарахме един готин круиз с малко нерви в аванс. Те никъде не ни чекираха паспортите както на границата при паспортите служби, в смисъл не ги провериха на компютър. После пак така ни пуснаха в Шотландия проверка само с паспорт и разрешение. За корабите е това, които пътува да го знае 5
ruwenzogy Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 Понеже в Англия се влиза с лична карта, може ли ЕТА-та да е обвързана с личната карта, а не с паспорта?
Zaro Публикувано: 16 септември, 2025 Публикувано: 16 септември, 2025 В момента, ruwenzogy каза: Понеже в Англия се влиза с лична карта, може ли ЕТА-та да е обвързана с личната карта, а не с паспорта? В Англия не се влиза с лична карта. 3 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега