Прескочи до съдържание

eTA за Великобритания

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз подадох моята около 11 вечерта и около 2:30 след полунощ получих и визата. Ама при приятелката ми стана за под минута, но беше точно след работа.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 20 минути , iMari каза:

Според мен е напълно автоматизиран процес и ако не отговориш, че си осъждан наркодилър по професия, член на терористична организация, няма защо да не получиш документа веднага след плащане. Поне за нас, като граждани на ЕС няма и минута забавяне, въвеждането на данните и въпросите следват един след друг, не чакаш верификация или одобрение. Едва ли през уикенда да е по-различно. 

А някой пътувал ли е до UK след 02.04. за да каже има ли забавяне при проверките по летищата?

@Miladina, съсипа ни! 😛

Официалният срок е до 3 работни дни, което предполага, че най-малко в определени случаи се налага оторизация от жив човек.

Публикувано:
Преди 1 час, Topfly каза:

Някой подавал ли е молба за еТА през уикенда? Бързо ли пристига и тогава или се чака до следващия работен ден?

Помогнах на роднина да подаде миналата събота - одобрението дойде в рамките на 10-15 мин. Вярвам, че повечето са автоматизирани, но да, официално са писали до 3 работни дни.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 минути , Topfly каза:

Официалният срок е до 3 работни дни, което предполага, че най-малко в определени случаи се налага оторизация от жив човек.

Напълно възможно е в определени случаи. Опитах се да кажа, че в нито един момент не оставаш с впечатлението, че реален човек анализира информацията, която даваш. Верифицирането при финтех компаниите например е къде, къде по-бавен процес.

Публикувано:

При мен също не беше автоматизирано одобрение. Първоначално получих само това и чак след около 2-3 часа дойде мейла с approved:

IMG_20250411_182308.jpg

Въпреки това , мисля че всичко е формалност с цел да понапълнят Кралската хазна. 

За 2-3 минути на гранична проверка могат да получат абсолютно всички данни, които попълваме в апликацията.За разлика от тези за Австралия , Нова Зеландия или Канада тук не се иска нищо извън паспортната информация.

Публикувано:

Потвърждавам, че може би процесът не е напълно автоматизиран. При мен одобрението дойде буквално с разлика от една минута от потвърждението за получаване на искането. При съпругата обаче се забави с няколко часа. Имам подозрение, че стана така заради нехаресване на снимката от нейна страна и няколкото повторни опита. Хем и казах, че по всяка вероятност никой няма да погледне как изглежда на снимката, ама оправяй се с жена пред огледалото или с телефон за селфи в ръка...

• Смея се 4
Публикувано:
преди 2 часа, Duke каза:

Потвърждавам, че може би процесът не е напълно автоматизиран. При мен одобрението дойде буквално с разлика от една минута от потвърждението за получаване на искането. При съпругата обаче се забави с няколко часа. Имам подозрение, че стана така заради нехаресване на снимката от нейна страна и няколкото повторни опита. Хем и казах, че по всяка вероятност никой няма да погледне как изглежда на снимката, ама оправяй се с жена пред огледалото или с телефон за селфи в ръка...

Това обяснява защо при дъщерята се забави с около 10 мин., а при мен дойде за по-малко от минута. Точно със снимката-селфи имаше фасони😂. Или непълнолетни тийнейджъри са по-така с ета-та.

Може забавянето при някои да произтича от натовареността на системата😉

• Харесвам 1
Публикувано:

по въпроса за паспортните снимки баба ми казваше "магаре застанало - магаре излезнало" (на снимката)

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , neuromancer каза:

по въпроса за паспортните снимки баба ми казваше "магаре застанало - магаре излезнало" (на снимката)

Е няма как да си Наоми Кембъл, като не си😄

• Харесвам 1
Публикувано:

аз съм впечатлен, че лицевото разпознаване работи и с избръснато лице, и с двуседмична брада

та въобще няма значение как излизам на снимката

(в една сграда, където ходя трябва да си свалям очилата, за да ме пусне, ама ще пробвам да си регистрирам снимка с очила)

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.