Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 29.05.2025 г. в 22:09, yavorfly каза:

При мен го има като изискване от страна на банката(дск) . Април месец натрупах оборота умишлено, а май месец сега ползвах 4 салона  .  Единствено в приложението на лаундж кей , се отразяват посещенията. 

При мен салоните са с word debit mastercard , с която и трябва да изпълня този оборот.  Но аз ползвам другата мастъркард премиум заради кеш бека . 

Отдавна не съм влизал във форума така че се извинявам ако нещо не съм се ориентирал с търсенето. Накратко въпроса ми е за ДСК премиум пакета, с кредитната карта в кои салони се влиза безплатно, в банката ми казаха до 3-ма човека в 8 салона по света, но някъде съмаризирана инфорация има ли? 

Публикувано:
На 7.06.2025 г. в 9:54, Hristo Yakimov каза:

Отдавна не съм влизал във форума така че се извинявам ако нещо не съм се ориентирал с търсенето. Накратко въпроса ми е за ДСК премиум пакета, с кредитната карта в кои салони се влиза безплатно, в банката ми казаха до 3-ма човека в 8 салона по света, но някъде съмаризирана инфорация има ли? 

Никъде не се влиза с кредитната карта , а само с дебитната World Debit Mastercard . При спазено изискване предходния месец 250 евро оборот с нея .

6 посещения free за година . За всички салони в програмата lounge key .

Аз използвах 4 посещения . Торино Казеле Аеропорто Пиемонте Лоундж и Сала Вип Канудас Барселона Ел прат.

• Харесвам 2
Публикувано:

В моето приложение на lounge key за Mastercard World Debit на DSK пише, че имам право на 4 посещения на салони годишно и аз я затворих. Плащах по 7 лева на месец и не виждах смисъл от нея. Мъжът ми си пусна план с месечна такса от 10 лв на месец пак в ДСК,  в който е включена тази карта, както и доста безплатни услуги като преводи и теглене в брой без такса. 

Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Сега ще ме накарате такава карта да вадя 😄 

Аз ходих специално да питам, тъй като е супер оферта за 120 лв, но казаха, че била само за специални клиенти и такива, които имат 100к при тях по сметка. Брутална история. 

• Харесвам 4
Публикувано:

На много от истински богатите рядко им личи и не парадират много много - това е за позьорите. Да не подценяваме Eva eva ,нека опциите са на масата 😉

• Харесвам 4
Публикувано:
20 minutes ago, Loverboy said:

Аз ходих специално да питам, тъй като е супер оферта за 120 лв, но казаха, че била само за специални клиенти и такива, които имат 100к при тях по сметка. Брутална история. 

А ти клиент ли си на банката?

П.П. Таксата е 150 лв.

Публикувано:
преди 38 минути , Loverboy каза:

Не е съвсем така.

Аз си извадих World Credit Mastercard и нямам подобна сума в сметка при тях. 

• Харесвам 5
Публикувано:
На 8.06.2025 г. в 21:26, Mary каза:

Не е съвсем така.

Аз си извадих World Credit Mastercard и нямам подобна сума в сметка при тях. 

Аз бях също на косъм да си извадя преди месец/два.

В нито един момент не са ми казвали, че е за специални клиенти или че трябва да имам пари при тях.

Искаха обаче документ от фирмата за доходи, стаж и пр.

Накрая не ми я дойдоха, защото ми звъннаха и казаха, че имам 5 кредитни карти.
Двете бяха  закрити преди дни, а третото се оказа един телевизор на изплащане, който си беше изплатен отдавна, но на тях им излизаха 5-те.

• Шок 4
Публикувано:

Извинявам се за офтопика, но нещо не мога да открия темата с ревютата на бизнес салоните по различните летища, може ли някой да даде линк?

Надявам се не се е изгубила покрай приключването на Дайнърс картите.

Публикувано:
преди 2 минути , П.Кръстев каза:

Извинявам се за офтопика, но нещо не мога да открия темата с ревютата на бизнес салоните по различните летища, може ли някой да даде линк?

Надявам се не се е изгубила покрай приключването на Дайнърс картите.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 След последните промени в условията за Visa Premium кредитната карта на ЦКБ (от 1 Януари), вчера реших да я закрия (изтичаше ми гратисната първа година) – вече не си заслужава, особено с годишната такса и липсата на кешбек. Така отново се оказах без кредитна карта, а това е неудобно, особено когато става дума за коли под наем. Все пак ми се иска новата карта да предлага и достъп до салони. 

Междувременно извадих Debit Mastercard Platinum от ПИБ (попадах в условията за безплатна такса в период от една година), основно заради 6-те включени посещения в салони, но и те вече са на изчерпване…

Преглеждам отново предложенията на пазара (и тук в темата) и засега една от възможностите изглежда да е World Credit Mastercard от ЦКБ. Скиптично настроен съм да дам още един шанс на тази банка, тъй като обслужването е под всякаква критика, процесите са тромави и нелогични, а дори нещо елементарно като промяна на лимит се превръща в истинско изпитание (като пример – за една обикновена промяна на лимити по Visa Platinum ми отне над седмица, наложи се да обиколя 5 техни офиса в София и изгубих поне 6-7 часа в чакане и разправии). Но сякаш тяхното предложение остава най-примамливо към момента, и ако не изникне нещо по-добро, вероятно пак ще се наложи да се върна при тях...

Ще съм благодарен, ако някой може да препоръча в момента коя е най-добрата кредитна карта. За мен най-важните критерии са:

• Достъп до салони (за мен и още един придружител, като ако има неограничени посещения на летище София – още по-добре).
  • Наличието на кешбек – това би било чудесен бонус.
  • Без годишна такса или поне с възможност тя да бъде премахната чрез кешбек или достигане на определен годишен оборот.
  • Лимит с възможност да е около 10 000 лева, понеже при наем на коли понякога се блокират доста големи суми.
  • Здравна застраховка при пътуване в чужбина – за мен това е сериозно предимство.

Честно казано, в момента има толкова много възможности (с не особено приемливи условия), че трудно мога да преценя коя е най-добрата.

Благодаря на всеки, който отдели време да ми помогне със съвет!

Публикувано:

Принципно са ти много дълги постовете и не ги чета целите, но едно мнение от мен.

Погледни Пощенска банка. Предполагам ще ти трябва нормална сметка и КК отделно. Едната карта да е Виза Голд - 2ма в София. Другата  МК за по света. Имат 1% кешбек по кредитните от Голд нагоре. Таксите определено се избиват. Курсът към евро е куц, ама скоро ще трябва да измислят друго и така. Погледни и прецени сам де…

Под нормална сметка разбирам такава със златна дебитна. Май искат такса около 12лв на месец, но пък безплатни преводи и разни други екстрички. А иначе дори битовите сметки носят кешбек с КК 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 39 минути , Zdravko Nestorov каза:

World Credit Mastercard от ЦКБ

Минималният кредитен лимит за тази карта е 10х.

Имаш право на 16 безплатни салона на година.

Май няма как да спестиш таксата.

За кешбека нищо не знам.

Здравна застраховка към картата има. 

С Виза Инфинити от същата банка, можеш да покриеш софийските салони. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Zdravko Nestorov каза:

попадах в условията за безплатна такса в период от една година

А какви са тези условия? И още ли има такава промоция, че не откривам нищо на сайта им?

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Mary каза:

За кешбека нищо не знам.

Можеш да спестиш таксата при оборот по картата над 25к, такъв спомен имам

Кешбек практически няма 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, jorocontrola каза:

Принципно са ти много дълги постовете и не ги чета целите, но едно мнение от мен.

Погледни Пощенска банка. Предполагам ще ти трябва нормална сметка и КК отделно. Едната карта да е Виза Голд - 2ма в София. Другата  МК за по света. Имат 1% кешбек по кредитните от Голд нагоре. Таксите определено се избиват. Курсът към евро е куц, ама скоро ще трябва да измислят друго и така. Погледни и прецени сам де…

Под нормална сметка разбирам такава със златна дебитна. Май искат такса около 12лв на месец, но пък безплатни преводи и разни други екстрички. А иначе дори битовите сметки носят кешбек с КК 🙂

@jorocontrola - за жалост стила ми е малко по-обяснителен и напълно разбирам - важното е, че си хванал най-важната информация 🙂 Рагледах предложението ти за кредитна карта/и от Пощенска Банка и се оказа, че същият продукт се предлага и от ПИБ. Тъй като съм клиент на ПИБ, бих избрал тях, заради леснотата да си извадя при тях.

преди 3 часа, Mary каза:

Минималният кредитен лимит за тази карта е 10х.

Имаш право на 16 безплатни салона на година.

За кешбека нищо не знам.

Здравна застраховка към картата има. 

С Виза Инфинити от същата банка, можеш да покриеш софийските салони. 

@Mary - благодаря за разясненията. Оказа се обаче, че тази карта има един голям минус (поне така изглежда според изписаното в сайта и бюлетина им) - тези 16 посещение са само за титуляра и нямаш право с тях да вкараш още някого, т.е. той трябва да си заплати. За жалост за мен това е много важно условие. Дали имаш идея от първа ръка дали това е така, или за пореден път грешно са описали нещата на сайта?

преди 3 часа, nino каза:

Златната кредитна мастъркард на ПИБ също дава достъп до салоните. Първата година също е без такса.

@nino - май засега това е изборът, на който ще се спра.  Gold и Platinum са отлични варианти. Тъй като първата година е напълно безплатна, определено бих се възползвал от Platinum. Като цяло Debit Mastercard Platinum има абсолютно същите условия за салоните, така че комбинация от двете е перфектният вариант!

преди 1 час, bibi каза:

Златна Visa кредит на ПИБ има неограничени 1+1 в София.

@bibi - интересното е, че в сайта не е описано, че е за 1+1, а само за титуляра - линк. Може би са сменили условията или пък нещо бъркам какво гледам...

Преди 1 час, jorrro каза:

А какви са тези условия? И още ли има такава промоция, че не откривам нищо на сайта им?

@jorrro - буквално преди 3 месеца си извадих такава карта и не плащам никаква такса за поддръжка на нея. Аз съм с някакъв пакет, който вече дори не помня какъв е (беше сменян 100 пъти) и може би е заради това. Хубаво е да отидеш да попиташ в офис, тъй като когато реших да я извадя нямаше информация за това в сайта.

преди 17 минути , EmoKrastev каза:

Можеш да спестиш таксата при оборот по картата над 25к, такъв спомен имам

Кешбек практически няма 

@EmoKrastev - точно така. Реално още когато вадих Visa Platinum, това си го рекламират като cash back в някаква степен, както и големите отстъпки за Bulgaria Air. Но за жалост това е твърде голяма сума при мен за година от кредитна карта, така че... не разчитам много на това 😄 

Обобщение: От всичко, което разгледах по сайтовете, поне лично за мен (и според моите нужди) най-много си заслужава да имам следните карти:

• Кредитна карта DSK-wizz Air (от ДСК): добри условия, ако направиш дори един полет с WizzAir за годината, заради безплатното членство в WIZZ Discount Club и то само срещу 48.90 лева на година (линк). Освен това се събират и точки, които да използваш за отстъпки на полетите. Летиш ли поне малко с WizzAir, тази карта си заслужава!
  • Кредитна карта Mastercard Платинена (от ПИБ): гратисен период за първата година и 6 безплатни посещения, като мога да ги използвам за мен и придружител/и (линк). За жалост не покрива Софийския салон (покрива го, ама трябва да използвам от 6-те безплатни посещения)...
  • Дебитна карта Debit Mastercard Platinum (от ПИБ): може би защото съм в някакъв пакет и тази карта ми е безплатна (без месечна такса) и отново имам възможност за 6 безплатни посещения, като мога да ги използвам за мен и придружител/и (линк).

За жалост от видяното досега, Visa кредитните карти предлагат неограничен брой посещения на Софийския салон, НО само за мен без придружител (поне не откривам такава информация).

Благодаря ви за цялата информация и ако имате още такава, с радост бих проверил за какво става въпрос.

• Харесвам 1
Публикувано:

Може и да са сменили условията. Картата на мъжът ми е на 1 г. и сме  я ползвали многократно така. Може би разговор с ПИБ?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 минути , Zdravko Nestorov каза:

Дали имаш идея от първа ръка дали това е така, или за пореден път грешно са описали нещата на сайта?

Нямам личен опит с кредитната.

World Debit Mastercard на ЦКБ се ползва не само от титуляра. 

Това пише в сайта за картите:

Цитат

Може да използвате Вашите безплатни посещения само за себе си или да ги споделите с Ваши придружители. Следва да имате предвид, че ще бъдете таксувани по 30 € на човек на посещение, след изчерпване на безплатните Ви достъпи.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 18 минути , Mary каза:

@Mary - това е доста интересно. Ако това е вярно, тогава 16-те безплатни посещения от програмата на Lounge Key (линк) са споделени с придружител/и, а пък благодарение на Priorty Pass (линк), получаваш неограничен достъп за теб и още някого до бизнес салоните на доста летища, в които е и Софийското. Цената е 150 лева, но при достатъчно пътувания, си заслужава напълно. Определено ще говоря с тях още в Понеделник, тъй като веднага след като закрих Visa Platinum ми звъняха от централа да ме питат дали не искам да използвам друг техен продукт. Ще ви държа в течение 🙂 

Страшно полезна информация - благодаря ти!

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 38 минути , Mary каза:

Моя личен опит - титуляр + придружител 

@Zdravko Nestorov общо 16 посещения са, не са неограничен брой както го разбирам от твоя пост

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.