Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , aleks_s каза:

Здравейте, как да проверя колко влизания в салони имам с платинена дебитна карта на ПИБ?

Дали мога да я ползвам във Виена, че ще имам нужда след две седмици?

Благодаря ви!

Visa/mastercard?

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аз пак се оплетох с тези карти 😄 Ако имам World Mastercard - кредитна, от ЦКБ, с нея можеше да влизам в тези салони, нали така? Отделно имам 16 посещения. Но трябва ли да летя с бг еър или не е задължително?

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass 

Дебитната World Mastercard си я пазя за 6 посещения само, нали?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Аз пак се оплетох с тези карти 😄 Ако имам World Mastercard - кредитна, от ЦКБ, с нея можеше да влизам в тези салони, нали така? Отделно имам 16 посещения. Но трябва ли да летя с бг еър или не е задължително?

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass 

Дебитната World Mastercard си я пазя за 6 посещения само, нали?

Не е задължително да летите с България Еър, но имате безплатен достъп до бизнес салони на летища, до които Бг Еър летят. Мисля, че трябва да се регистрирате тук: https://my.prioritypass.com/en-GB/activate-your-account  

• Харесвам 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Хайде, да ми е честита новата кредитна карта World Mastercard от ЦКБ 🙂   Сега как ставаше да я сложа в Lounge Key? Опитвам се да редактирам старата карта, но ми дава грешка. Май имаше някаква врътка?

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 4 минути , Eva eva каза:

Хайде, да ми е честита новата кредитна карта World Mastercard от ЦКБ 🙂   Сега как ставаше да я сложа в Lounge Key? Опитвам се да редактирам старата карта, но ми дава грешка. Май имаше някаква врътка?

@Eva eva - има само един начин. Нова регистрация 🙂 Не могат да се сменят карти в Lounge Key (или поне аз не открих никакъв начин). Аз започнах просто да си създавам нови акаунти за всяка нова карта и добавям `.1/.2/.3` и т.н. към потребителското име (zdravkonestorov1, zdravkonestorov2, ...). Използвам си същия имейл и телефон, и няма никакви проблеми.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 минути , Zdravko Nestorov каза:

`.1/.2/.3` и т.н. към потребителското име (zdravkonestorov1, zdravkonestorov2, ...). Използвам си същия имейл и телефон, и няма никакви проблеми.

Каква каза е паролата...

Иначе - да, и на мен ми се наложи да направя отделни регистрации за всяка карта 😞

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:

Аз от 2 месеца имам MC Platinum от ПИБ и още не мога да я регистрирам. Не че има и някаква полза, освен броене на посещенията.

• Харесвам 1
Публикувано:

ДСК също са започнали да издават VISA Debit Infinite при същите условия за салоните (Aspire+3, VIE+2, IST,AUH,DOH,DXB,FRA+1 гости) и отстъпки за rent-a-car

И тук важи основополагащия принцип - не е абсурдно, ако не участва ДСК:

- като самостоятелна карта таксата е 7 пъти по-висока от тази на ЦКБ (43,03 на месец за ДСК срещу 6,26 за ЦКБ), а и няма кешбек.

- ако е в пакет частно банкиране е без такса, но таксата за пакета е 30 лв на месец и продължава да няма кешбек

Междувременно издават и Visa Debit Platinum с по-орязана функционалност за салоните (Aspire+2, VIE,IST,AUH,DOH,DXB,FRA без гости) и по-малки отстъпки за коли под наем.

Тази карта е на 5,87 на месец извън премиум плановете и вероятно е нещото, което ще замени World Debit Mastercard, който пък е в продажба още.

И още една новост (или поне за мен) от зелените - максималният кешбек на единична транзакция е 10 лв, т.е. покупка над 1000 лв няма да носи кешбек на горницата.

• Харесвам 7
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Кога се нулират 16те посещения на World Credit Mastercard от ЦКБ? В края на календарната година или сега ако я изкарам ще важат 1 година напред?

Публикувано:
преди 10 минути , Capitan Morgan каза:

Кога се нулират 16те посещения на World Credit Mastercard от ЦКБ? В края на календарната година или сега ако я изкарам ще важат 1 година напред?

В края на годината

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:

А каква е процедурата при влизане в салон (когато има налични безплатни посещения) - таксуват те съответна сума и в последствие тя се възстановява ли? 

Публикувано:
преди 2 минути , Фил каза:

А каква е процедурата при влизане в салон (когато има налични безплатни посещения) - таксуват те съответна сума и в последствие тя се възстановява ли? 

Различно. Сега, с World Debit Mastercard от ЦКБ не плащам нищо. Предполагам, че така ще бъде и с World Credit Mastercard от ЦКБ. 

Преди с Platinum, кредитната карта на Виза си ги плащах и ЦКБ ми ги възстановяваха. Понякога забравяха да ми ги възстановят, та се налагаше да се чуваме 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 56 минути , Capitan Morgan каза:

Тази програма по принцип е на Mastercard и официално е валидна до края на годината. Не е ясно дали ще я подновят за догодина или ще я модифицират по някакъв начин.

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorrro каза:

Тази програма по принцип е на Mastercard и официално е валидна до края на годината. Не е ясно дали ще я подновят за догодина или ще я модифицират по някакъв начин.

Къде го пише това официално (че програмата е валидна до края на годината)? В сайтовете на ЦКБ и Мастеркард не намирам такава информация.

Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Питаш конкретно за World Credit Mastercard от ЦКБ или генерално?

Тази карта все пак е МК, значи ще трябва да може да се минава с нея през LondgeKey. Поне на мен ми пише в приложението колко посещения имам останали за всяка карта (макар и да са от други банки де).

Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

Къде го пише това официално (че програмата е валидна до края на годината)? В сайтовете на ЦКБ и Мастеркард не намирам такава информация.

В LoungeKey приложението, поне при мен пише "Visit entitlement valid until 31 Dec 2025". Може да сменят условията, може да я махнат тази програма, зависи от тяхната стратегия (както ЦКБ махнаха lounge-овете за Visa Platinum-а). Но все още няма нищо официално какво ще става през 2026.

Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

Различно. Сега, с World Debit Mastercard от ЦКБ не плащам нищо. Предполагам, че така ще бъде и с World Credit Mastercard от ЦКБ. 

Благодаря за инфото!

Преди 1 час, jorocontrola каза:

Питаш конкретно за World Credit Mastercard от ЦКБ или генерално?

Всъщност, питам за World Debit MC, но мислех, че няма разлика конкретно в това отношение с World Credit MC. 

Публикувано:
преди 26 минути , Фил каза:

Всъщност, питам за World Debit MC

За World Debit MC не ме таксуват, просто намаляват безплатните посещения. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.