Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 часа, liliya каза:

Тъй като нямам време да чета назад... платинена КК Виза на ЦКБ дава ли безплатни посещения и конкретно в Доха?

Visa Platinum на ЦКБ по премиум програмата на Виза имат фрии посещение за титуляра.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой може ли да сподели как стоят нещата с вкарването на бебе (на 5 месеца) в салона? Нужно ли е да се плаща отделно за него (и ако да – колко), или влиза безплатно с родителя?

Публикувано:

Погледни конкретният салон. Деца до някаква възраст са безплатно. До друга на половин цена. Но за бебе не мисля, че ще искат каквото да е…

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте! Предстои ми 5 часа престой в Мюнхен и ме интересува дали някоя българска карта предлага достъп до салон на терминал 2. Нещо не мога да се ориентирам. 

Публикувано:

За летището на Мюнхен виждам достъп до два салона с ПриоритиПас но и двата са на Терминал 1. На Терминал 2 виждам само бизнес салони на Луфтханза.

Публикувано:
преди 16 часа, Hana Hana каза:

Здравейте! Предстои ми 5 часа престой в Мюнхен и ме интересува дали някоя българска карта предлага достъп до салон на терминал 2. Нещо не мога да се ориентирам. 

може да отидеш до Т1 с вътрешно-терминалния шътъл автобус, където да ползваш салон. На Т2 са само на Луфтханза лаоуджовете и няма как да влезеш с карта.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 19.11.2025 г. в 23:01, stanimir каза:

Какво толкова правите в тия салони?

Какво ли не... Миналата седмица се изкъпах в Kepler-a на Сабиха Гьокчен, а пък в момента подремвам в тихата зона на Primeclass лаунджа в Медина, докато си чакам Уиз полета за Лондон и уплътнявам 12 часов саудитски транзит 🙂

20251123_181821.jpg.f3cd2d2d7dbc94af06c9ee4ec50d84ef.jpg

Между другото лаунджът е страхотен. Това е само малка част от него.

20251123_155718.jpg.0f053cf955dc9ba7c5d2d777559aa7c8.jpg

20251123_160132.jpg.4b07f37d7bd860e7973c5459451c2742.jpg

• Харесвам 19
Публикувано:

Никога не съм влизал в тези салони сигурен съм ,че е хубаво !  Винаги като купувам билети гледам да е с кратки престои на летището,ако  е с по дълъг стоп излизам  от летището и разглеждам и това го правя умишлено.   Затова още на времето не си изкарах Diners.

Само заради единия салон ,невиждам смисъл.Но,най- голямата причина е детето и не могат да му причиня това висене колкото и да е хубаво.

Дано никой не се почувствал обиден!

• Харесвам 4
Публикувано:

Матеев е отделна категория , а и хората без деца са много по-мобилни.Пълно щастие няма.Когато прекарваш толкова време в прекачване по полети има резон , но ако пътуваш пет пъти в годината от точка до точка и из предпочитам да отида за бординг.Все пак имам пет посещения през тази година.

• Харесвам 3
Публикувано:

Салонът е по-полезен при прекачване. Принципно ми е излишно на изходното летище, ама ако имаш 2 прекачвания в посока...

А децата също могат да хапнат или да поиграят в детски кът в салона. Разбира се трябва да имаш право на съответния брой гости, което е трудна работа.

• Харесвам 2
Публикувано:

От моя гледна точка, салоните са полезни в следните случаи:

1. Безценни при прекачване, особено при следобедно-вечерни полети, които обикновено акумулират по-сериозни закъснения. Най-любими в това отношение са ми виенските салони, в които често уплътняваме време при прекачване на връщане към София;

2. Много ценни при ранни полети, защото заместват или допълват закуската и кафето в хотела;

3. Удобни от гледна точка на спокойната обстановка за разлика от шумотевицата и липсата на свободни места за сядане в зоната на гейтовете;

4. Понякога служат вместо хотел, особено по време на сериозни нощни престои на летището;

5. Място за храна и напитки, които обикновено са с по-добро качество от предлаганите на борда по време на междуконтинентални полети;

6. Комфортно място за отмора и хигиенизиране по време на пътуване с няколко полетни отсечки;

7. Наличие на безплатен wi-fi, който е с по-добро качество от този на самото летище;

8. Стимул за по-ранно придвижване до летището, което изключва стресови ситуации в случай на проблеми с трафика.

• Харесвам 18
Публикувано:
преди 7 минути , Duke каза:

Като включим че дори е безплатно, ако си направиш добре сметката с избор на банка и карти, в повечето случай, не мога да намеря причина да не се възползвам от салоните, където ги има.

А относно Дайнърс - даваше добри намаления за билети, даваше реален кешбек, повече от достатъчно да си изкарам картата и да плащам основно с нея. Бонусът с посещението на салоните си беше добре дошъл 😉 

А относно прекачването - поне в Европа повечето опции са с лоукост. Ами ясно че ще гледам да има няколко часа м/у полетите, че всеки полет е на отделна резервация и да не увисна някъде...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 11 часа, stanimir каза:

Матеев е отделна категория , а и хората без деца са много по-мобилни.Пълно щастие няма.Когато прекарваш толкова време в прекачване по полети има резон , но ако пътуваш пет пъти в годината от точка до точка и из предпочитам да отида за бординг.Все пак имам пет посещения през тази година.

Когато пътуваме винаги си търся определени дати съобразени с ваканциите и пр..Няма как детето да пропуска училище,щото на мене ми се ходи и ми е неприятно да пропускам добри оферти извън този диапазон.Наистина не летиме толкова често и затова винаги съм гледал на салоните като излишен лукс за който бих си платил ,само ако ми се наложи.Но пък и  да не изглежда като показност. Тук няма грешна страна , въпрос на гледни точки. За често пътуващи ама много пътуващи като Жоро Матеев и други е страхотен бонус който е нужен, смятам за напълно оправдано!

Публикувано:
преди 7 часа, Duke каза:

1. Безценни при прекачване, особено при следобедно-вечерни полети, които обикновено акумулират по-сериозни закъснения. Най-любими в това отношение са ми виенските салони, в които често уплътняваме време при прекачване на връщане към София;

2. Много ценни при ранни полети, защото заместват или допълват закуската и кафето в хотела;

3. Удобни от гледна точка на спокойната обстановка за разлика от шумотевицата и липсата на свободни места за сядане в зоната на гейтовете;

4. Понякога служат вместо хотел, особено по време на сериозни нощни престои на летището;

5. Място за храна и напитки, които обикновено са с по-добро качество от предлаганите на борда по време на междуконтинентални полети;

6. Комфортно място за отмора и хигиенизиране по време на пътуване с няколко полетни отсечки;

7. Наличие на безплатен wi-fi, който е с по-добро качество от този на самото летище;

8. Стимул за по-ранно придвижване до летището, което изключва стресови ситуации в случай на проблеми с трафика.

@Duke

Съгласен съм с теб,само по някой точки. Относно комфорта и места за сядане около гейтовете и хигиенизирането.

Купувам билет с кратък стоп и това ми разрешава всички излишни упражнения!

Няма как да  ми се случи да отида на летището по рано за да си дозакусвам, щото е  free.

Не бих заменил хотел ,пред които и да е lounge.

Безплатен wi-fi  не ползвам никога, защото имам съмнение откъм сигурноста.Ползва го само детето ,да си разцъфва на игрички.

Цялата работа ми звучи.Мога да късам салфетки в кръчмата ама мога и да не го правя.
 Приключвам тази тема да не излезе ,че се обяснявам!

• Смея се 1
Публикувано:
преди 4 минути , palioto каза:

Приключвам тази тема да не излезе ,че се обяснявам!

Ти не се обясняваш, но ето това очевидно няма как да остане без коментар:

преди 5 минути , palioto каза:

Цялата работа ми звучи.Мога да късам салфетки в кръчмата ама мога и да не го правя.

Поради тази причина,

преди 5 минути , palioto каза:

Купувам билет с кратък стоп и това ми разрешава всички излишни упражнения!

Не знам как го постигаш и по кои дестинации, защото в Европа определено е трудно постижимо, а за междуконтинентални полети е силно препоръчително да разполагаш с поне 4 часа при свързващ полет. Пожелавам ти никога да не изпадаш в ситуация да изпускаш полет поради кратък стоп...

преди 9 минути , palioto каза:

Няма как да  ми се случи да отида на летището по рано за да си дозакусвам, щото е  free.

Тук не говорим специално за ходене по-рано до летището. Личи ти, че не си особено запознат с основните принципи на услугата. Никога не ходя по-рано на летището, но винаги спазвам правилото да бъда там поне "2 часа преди полет" и по този начин вместо на гейта прекарвам оставащото време в салона...

преди 12 минути , palioto каза:

Не бих заменил хотел ,пред които и да е lounge.

Дали при няколкочасов престой през нощта на летище е удачно да говорим за хотел, при положение, че в повечето случаи трябва да излезеш от летището и после да се върнеш?

• Харесвам 7
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здр,

Имам следният проблем. Извадих си още 1 карта за салони от друга банка. Като тръгна да я регистрирам с нов акаунт бие грешка, че уж вече е регистрирана. Писъх си със съпорта и след няколко майла и телефона, ми казаха, че поради някаква причина я свързва със сегашният ми акаунт, в който имам друга карта от друга банка. 
Казаха ми да се свържа с банката, да ми изтрият данните на картата, за да можело да се добави, понеже те не може ли.

Някой да е имал подобни проблеми?

Публикувано:
На 16.10.2025 г. в 10:20, jorrro каза:

В LoungeKey приложението, поне при мен пише "Visit entitlement valid until 31 Dec 2025". Може да сменят условията, може да я махнат тази програма, зависи от тяхната стратегия (както ЦКБ махнаха lounge-овете за Visa Platinum-а). Но все още няма нищо официално какво ще става през 2026.

По този въпрос, някои знае ли 6-те посещения на година за календарна година ли са или от датата на издаване на карта?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 24 минути , fox каза:

По този въпрос, някои знае ли 6-те посещения на година за календарна година ли са или от датата на издаване на карта?

По моему не. Вчера изразходвах последното посещение от поредната карта. Каня се да заявя нова, ще ми трябва след 2-3 седмици най-късно пак. 

Чорба от карти, закрити и губени през годината. Ставтза книгоразделители..

IMG_20251219_090914.jpg

Публикувано:
преди 33 минути , fox каза:

За календарна година са.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 26.10.2025 г. в 10:08, Христиан каза:

Някой може ли да сподели как стоят нещата с вкарването на бебе (на 5 месеца) в салона? Нужно ли е да се плаща отделно за него (и ако да – колко), или влиза безплатно с родителя?

Не трябва. Но питай по телефона от сайта на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 23.11.2025 г. в 21:12, palioto каза:

Никога не съм влизал в тези салони сигурен съм ,че е хубаво !  Винаги като купувам билети гледам да е с кратки престои на летището,ако  е с по дълъг стоп излизам  от летището и разглеждам и това го правя умишлено.   Затова още на времето не си изкарах Diners.

Само заради единия салон ,невиждам смисъл.Но,най- голямата причина е детето и не могат да му причиня това висене колкото и да е хубаво.

Дано никой не се почувствал обиден!

Навремето правих Виена в един ден, заедно с майка ми, с някаква нискотарифна компания, която по-късно фалира. Имах КК Дайнерс, но още не бях боравила с нея, респ. не бях открила Магеланци, където скоро след това се ограмотих.. Време имах на летището, но преди това вече бяхме пили кафе с торта в центъра, та само проверих важи ли ми картата.

Сега съм направо пристрастена към релакса в салон, където и да е по света. Само в Катманду не го пробвах през септември, понеже ми беше притеснено покрай техните размирици тогава.

• Харесвам 1
Публикувано:

Не я обявяват година по година.Засега я има , но както всяка подобна програма може да бъде прекратена във всеки един момент , дори преди изтичане на годината.Може да я има още месец или пък с години.Ползваш докато има и не се тревожиш за бъдещето.

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Aspire на Софийското летище затвори ли вече? На места пишеше, че затваря на 25.12. 2025 на други на 31.12.2025 и има ли някой нов салон, който може да се използва от притежатели на Виза голд вместо него?

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Бръмбар каза:

Aspire на Софийското летище затвори ли вече? На места пишеше, че затваря на 25.12. 2025 на други на 31.12.2025 и има ли някой нов салон, който може да се използва от притежатели на Виза голд вместо него?

В приложението LoungeKey пише, че окончателно ще затвори на 31.12.2025 г., т.е. днес. 

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.