Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , Бръмбар каза:

Aspire на Софийското летище затвори ли вече? На места пишеше, че затваря на 25.12. 2025 на други на 31.12.2025 и има ли някой нов салон, който може да се използва от притежатели на Виза голд вместо него?

На 23.12.2025 г. работеше като служителката от мен разбра, че затварят на 31.12.2025 г. Дори специално ме попита откъде имам тази информация, тъй като на тях никой нищо не е съобщил. Обясних, че по официална информация ще има нов салон, а този ще бъде затворен. В крайна сметка и двамата стигнахме до извода, че по-скоро няма да затварят салона на този етап...

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 50 минути , Бръмбар каза:

Aspire на Софийското летище затвори ли вече? На места пишеше, че затваря на 25.12. 2025 на други на 31.12.2025 и има ли някой нов салон, който може да се използва от притежатели на Виза голд вместо него?

Някъде срещнах информация, че ще просъществува в досегашния си вид още 2-3 месеца.

Онзи ден питах служителките и дама от Гранична полиция - знаеха по-малко от нас. На 12 януари ще кажа как е.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Днес попитах, казаха, че още няма нов салон, нямат и информация така, че за сега си остава аспайъра. Като гледам как вървят поне още месец-два ще сме си в мазето...

• Харесвам 3
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мисля, че някъде четох (може и тук), че новият салон ще отвори през март и догтогава ще е Аспайър. Но в приложението пише наистина, че перманентно затваря на 31.12. Ще разберем след няколко дни 😂

• Харесвам 2
Публикувано:
On 12/22/2025 at 7:45 PM, stanimir said:

Не я обявяват година по година.Засега я има , но както всяка подобна програма може да бъде прекратена във всеки един момент , дори преди изтичане на годината.Може да я има още месец или пък с години.Ползваш докато има и не се тревожиш за бъдещето.

При мен си седи така. При нито една банка издател или на сайта на MasterCard не пише нещо различно... Интересно е дали утре когато пътувам ще има безплатни...

Screenshot_20251231_193930.jpg

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
14 hours ago, c700700 said:

При мен си седи така. При нито една банка издател или на сайта на MasterCard не пише нещо различно... Интересно е дали утре когато пътувам ще има безплатни...

Screenshot_20251231_193930.jpg

Добро утро и нова година на всички. Апликацията все още не е променена като информация. Затова влязох в сайта и виждам следното: 

Пощенска банка МК премиум: 6 посещения за 2026.

ЦКБ МК world: тук е противоречива информацията: горе пише 16 посещения, малко по-надолу пише 10 посещения за вас и придружител

Screenshot_20260101_095652_com.android.chrome.png

Screenshot_20260101_095614_com.android.chrome.jpg

Публикувано:

И при мен с Уникредит  картата датата ми е сменена на края на 2026, така че явно ще има аванта и тази година 😉 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

И при мен с Уникредит  картата датата ми е сменена на края на 2026, така че явно ще има аванта и тази година 😉 

Би ли казал, коя карта дава достъп до салоните ?

Публикувано:
преди 21 минути , nino каза:

Всяка златна и нагоре дава достъп. Златната 4 посещения, другите повече. Аз лично съм със златна кредитна МК от Уникредит, но и златната дебитна МК от Пощенска има 4 посещения. 
Таксата ми за кредитната е 50лв, което е 12,5лв на посещение или по-малко от цената на една бира на повечето летища. Отделно превалутирам по курса за € и $, което си е брадва при повечето други БГ банки. Вече няма толкова значение, ама до вчера си беше 🙂

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 10 минути , jorocontrola каза:

Всяка златна и нагоре дава достъп. Златната 4 посещения, другите повече. Аз лично съм със златна кредитна МК от Уникредит, но и златната дебитна МК от Пощенска има 4 посещения. 
Таксата ми за кредитната е 50лв, което е 12,5лв на посещение или по-малко от цената на една бира на повечето летища. Отделно превалутирам по курса за € и $, което си е брадва при повечето други БГ банки. Вече няма толкова значение, ама до вчера си беше 🙂

Много благодаря !

• Харесвам 1
Публикувано:

Всички Mastercard Gold, Mastercard Business дават 4 лънджа годишно в салоните с LungeKey.

Visa Gold на Fibank дава неограничен достъп за теб и 1 придружител в Aspire в SOF  (надявам се и в бъдещият нов салон да е така).

Като цяло по-добри са салоните на авиокомпаниите, но достъпа е с членско ниво или при полет в премум клас.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , Asenster каза:

Visa Gold на Fibank дава неограничен достъп за теб и 1 придружител в Aspire в SOF  (надявам се и в бъдещият нов салон да е така).

Това важи за всяка Виза Голд. 
Поне за мен оптимално е Виза за София и МК за по света. Ясно, че това са “базовите салони”, но като почти за без пари вършат отлична работа. Другото вече е за немагелански клас пътници.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 29 минути , jorocontrola каза:

Това важи за всяка Виза Голд. 
Поне за мен оптимално е Виза за София и МК за по света. Ясно, че това са “базовите салони”, но като почти за без пари вършат отлична работа. Другото вече е за немагелански клас пътници.

Visa Gold на Fibank !

Публикувано:
преди 48 минути , Asenster каза:

Всички Mastercard Gold, Mastercard Business дават 4 лънджа годишно в салоните с LungeKey.

Като цяло по-добри са салоните на авиокомпаниите, но достъпа е с членско ниво или при полет в премум клас.

Ако програмата продължава в същия вид и през 2026 г., към този списък би следвало да се добавят и Debit Mastercard Platinum, които дават по 6 безплатни посещения годишно...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Duke каза:

Ако програмата продължава в същия вид и през 2026 г., към този списък би следвало да се добавят и Debit Mastercard Platinum, които дават по 6 безплатни посещения годишно...

Да.

Не ми е ясно ако имаш 2 или повече карти с право на LoungeKey достъп как става прехвърлянето между картите, т.е. ако си използваш наличните достъпи от 1 карта и искаш да ползваш следващата...

Публикувано:

и при нас двете приложения Priority Pass и LoungeKey показват наново точния брой оставащи посещения до края на 31 декември 2026 - по 4 с MC Gold, и 10 с MC World Business Debit

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , Asenster каза:

Да.

Не ми е ясно ако имаш 2 или повече карти с право на LoungeKey достъп как става прехвърлянето между картите, т.е. ако си използваш наличните достъпи от 1 карта и искаш да ползваш следващата...

Всяка карта е сама за себе си, но можеш да ползваш една за посещение на титуляра +1,2,3,4,5 наведнъж. Това при положение, че не вадиш нови карти през няколко месеца. Доколкото знам някои тук правят това упражнение, но лично за мен това е некоректно и създава предпоставки за закриване на програмата...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Duke каза:

Всяка карта е сама за себе си, но можеш да ползваш една за посещение на титуляра +1,2,3,4,5 наведнъж. Това при положение, че не вадиш нови карти през няколко месеца. Доколкото знам някои тук правят това упражнение, но лично за мен това е некоректно и създава предпоставки за закриване на програмата...

Имах предвид друго - имам MC Gold (Unicredit), MC Bisiness (Unicredit) и MC Gold (Fibank). Използвах първите четири достъпа, но в профила ми в LoungeKey не ми позволи да си сменя картата с друга, за да ползвам и нейните достъпи.

Публикувано:
преди 2 минути , Asenster каза:

Имах предвид друго - имам MC Gold (Unicredit), MC Bisiness (Unicredit) и MC Gold (Fibank). Използвах първите четири достъпа, но в профила ми в LoungeKey не ми позволи да си сменя картата с друга, за да ползвам и нейните достъпи.

Профилът е обвързан със съответната карта. Няма как в един профил да регистрираш повече от една карта. Като цяло регистрацията и самите профили на LoungeKey са доста бъгави, коментирали сме го някъде тук...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Asenster каза:

Направи си друга регистрация. Аз имам повече от един профил и не е проблем. Даже са на един мейл, но с две различни потребителски имена.

Само не разбирам какво имаш предвид с картата от ПИБ. Златните Виза на Пощенска и Уникредит потвърдено минават в София.

• Харесвам 3
Публикувано:
3 hours ago, nino said:

Най-добрата и единствена карта която ти трябва е CCB World MasterCard.

Неограничени посещения за картодържателя плюс един гост в около 20 летища по света през картата Priority Pass (която издават безплатно) ПЛЮС 16 посещения за други летища.

Повечето други платинени даже карти дават 6 посещения. Уникредит платинената миналата година беше с неограничени посещения на всички салони за картодържателя и гост, но не мисля че това ще е налично тази година.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 минути , c700700 каза:

Неограничени посещения за картодържателя плюс един гост в около 20 летища по света през картата Priority Pass (която издават безплатно) ПЛЮС 16 посещения за други летища.

Повечето други платинени даже карти дават 6 посещения. Уникредит платинената миналата година беше с неограничени посещения на всички салони за картодържателя и гост, но не мисля че това ще е налично тази година.

Дай, моля те, повече инфо какво визираш с това? 

Публикувано:
преди 23 минути , c700700 каза:

Къде може да се види списък със салоните?

Публикувано:
преди 1 минута , Asenster каза:

Къде може да се види списък със салоните?

В мнението над твоето

преди 9 минути , jorocontrola каза:
преди 21 минути , Jorro каза:

Дай, моля те, повече инфо какво визираш с това? 

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/programa-priority-pass

• Харесвам 1
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.