Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 52 минути , ven62 каза:

ЦКБ са си обновили сайта (поне за дебитната карта World Debit Mastercard):

"Притежателите на дебитна карта World Debit Mastercard имат право на 6 безплатни достъпа годишно до над 1500 бизнес салона в над 120 държави, като част от програмата LoungeKey; Можете да използвате 6-те безплатни посещения сами или да ги споделите с Вашите гости. Следва да имате предвид, че ще бъдете таксувани по 30 € на човек на посещение, след изчерпване на безплатните достъпи;"

Сега съвпада изцяло със сайта на LoungeKey

Доволен съм.

И един въпрос. Май беше задаван и преди няколко страници, но аз така и не се справих.

Къде да видя списък (или да търся по държави, градове, летища) на всичките 1500 салона в над 120-те държави по програмата LoungeKey

В приложението на LoungeKey

Публикувано:
преди 51 минути , lyubo21 каза:

В приложението на LoungeKey

При мен не става. Показва ми само някои държави, градове.

Имам усещането, че контекстно от профила ми взима старите опции - Белград, Скопие, Истанбул, София, Виена и показва само тях при търсене. За останалия свят - "Not found"

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , ven62 каза:

При мен не става. Показва ми само някои държави, градове.

Имам усещането, че контекстно от профила ми взима старите опции - Белград, Скопие, Истанбул, София, Виена и показва само тях при търсене. За останалия свят - "Not found"

Виж ги в браузер

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, ven62 каза:

Къде да видя списък (или да търся по държави, градове, летища) на всичките 1500 салона в над 120-те държави по програмата LoungeKey

Ето тук търсиш, без да се логваш обаче.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:

Няма списък на летища/държави и в двете приложения, а би трябвало да има, ми казаха днес от отдел Карти на Уникредит.

Вчера не успях да регистрирам нито една карта и в двете приложения Lounge Key и Priority Pass. Казаха ми, че има проблем с приложенията, не с картите и ме посъветваха да се пробвам пак по-късно. В Lounge Key успях да регистрирам една нова КК, но имах вече акаунт и само редактирах картовите данни, което мина успешно. Коректно се визуализират броя безплатни посещения и срока им на валидност, които носи картата. 

В Priority Pass не минава нова регистрация на карта все още. От Уникредит казаха, че би трябвало клиентите да използват равностойно и двете приложения, но не с едни и същи карти разбира се, което и самите приложения не позволяват. 

Също така потвърдиха, че принципно не е необходима регистрация на картите Мастъркард в едно от двете приложения, за да се ползват посещенията, а само да бъде показана физически съответната карта в съответния салон. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Вчера получих чисто нова виза Платинум на ПИБ и реших да я сефтосам тази вечер в аспайар на Т2, но не сработи. Може да не съм внимавала, когато я поръчвах онлайн и е трябвало да е мастеркард.., ще се разбере, като се върна.

Не мина и новата кредитна, което беше ясно, де, след като кипърски специалисти ми я фишнаха преди 5 дена, а банката ги изловила и я блокирала за моя сметка.

Но младата дама ме покани, уж само за една цигара, но и да си взема нещо.. Ами приех със задоволство и благодарност и вече сме приятелки. Отпих глътка брют от Испания и плодов чай на Майнл и уважих топло пилешко филенце и предимно сладкия бюфет.

Надявам се, че не съм подяла някои магеланци 🙃. В салона за пушачи беше проветрено и спретнато.

• Харесвам 3
Публикувано:

Смени ли си пина? Плащала ли си поне един път или да си теглила на банкомат? Картите на Виза определено се приемат на летището и проблемът не е в самата карта...

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, jorocontrola каза:

Смени ли си пина? Плащала ли си поне един път или да си теглила на банкомат? Картите на Виза определено се приемат на летището и проблемът не е в самата карта...

Смених го, веднага щом я получих, и правих плащания през двата дни. Утре ще мина в банката и ще разбера.

Публикувано:
преди 13 часа, Jenbel каза:

Няма списък на летища/държави и в двете приложения, а би трябвало да има, ми казаха днес от отдел Карти на Уникредит.

Вчера не успях да регистрирам нито една карта и в двете приложения Lounge Key и Priority Pass. Казаха ми, че има проблем с приложенията, не с картите и ме посъветваха да се пробвам пак по-късно. В Lounge Key успях да регистрирам една нова КК, но имах вече акаунт и само редактирах картовите данни, което мина успешно. Коректно се визуализират броя безплатни посещения и срока им на валидност, които носи картата. 

В Priority Pass не минава нова регистрация на карта все още. От Уникредит казаха, че би трябвало клиентите да използват равностойно и двете приложения, но не с едни и същи карти разбира се, което и самите приложения не позволяват. 

Също така потвърдиха, че принципно не е необходима регистрация на картите Мастъркард в едно от двете приложения, за да се ползват посещенията, а само да бъде показана физически съответната карта в съответния салон. 

На летището в Истанбул не ми искаха пластиката, а сканираха QR кода от регистрацията, така че не съм сигурна дали е вярно това.Става  дума за Mastercard Gold.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, Anna Kalinovska каза:

Вчера получих чисто нова виза Платинум на ПИБ и реших да я сефтосам тази вечер в аспайар на Т2, но не сработи. Може да не съм внимавала, когато я поръчвах онлайн и е трябвало да е мастеркард.., ще се разбере, като се върна.

Не става ясно каква е картата - кредитна или дебитна...

Дебитните Мастъркард Платинум на ПИБ дават възможност за безплатно ползване на до 6 салона /включително и софийския/ годишно. Кредитните Виза Голд и Платинум на ПИБ дават възможност за неограничено ползване на софийския салон...

• Харесвам 1
Публикувано:
19 hours ago, Anna Kalinovska said:

Не мина и новата кредитна, което беше ясно, де, след като кипърски специалисти ми я фишнаха преди 5 дена, а банката ги изловила и я блокирала за моя сметка.

Но младата дама ме покани, уж само за една цигара, но и да си взема нещо.. Ами приех със задоволство и благодарност и вече сме приятелки. Отпих глътка брют от Испания и плодов чай на Майнл и уважих топло пилешко филенце и предимно сладкия бюфет.

Надявам се, че не съм подяла някои магеланци 🙃. В салона за пушачи беше проветрено и спретнато.

Активирането на картата в системата на loungekey отнема между седмица и две. Писано е по-рано. Следващия път ще успеете да влезете в ложата в София.

Ето за пример ЦКБ. При тях ме включиха след около 10 дена (как знам... Когато мога да си направя профил в loungekey). При пощенска отне цял месец и бях пуснал жалба. Та там ме компенсираха по друг начин. Но сега си работи нормално и тя.

Screenshot_2025-02-19-21-58-25-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Имам 2 златни кредитни карти Mastercard на ПИБ и на ОББ и една world debit на Mastercard на ОББ. Златната кредитна на ПИБ ми е регистрирана в LoungeKey, а другите са нови и все още не са регистрирани. И двете нови карти ли трябва да регистрирам в LoungeKey задължително или може някоя от картите да регистрирам в PriorityPass и ще имам ли проблем ако имам 3 регистрирани карти в LoungeKey?

Публикувано:
преди 5 минути , jorocontrola каза:

Аз имам 2 карти с 2 акаунта в ЛК. Няма проблем. Дори са на един мейл... 😉

Но само едната ти е регистрирана в апа на телефона, нали?  И аз съм с две карти Mastercard, едната регистрирах в приложениетона телефона, но за втората правих нова регистрация, защото не виждам опция да добавя втора карта към приложението.

Публикувано:
преди 43 минути , Asya Assenova каза:

Но само едната ти е регистрирана в апа на телефона, нали?  И аз съм с две карти Mastercard, едната регистрирах в приложениетона телефона, но за втората правих нова регистрация, защото не виждам опция да добавя втора карта към приложението.

Може би не ме разбра/не съм се изразил точно. Реално имам 2 акаунта с 2 потребителски имена, нищо че са към един мейл. Системата им го позволява.

И вече зависи с кой акаунт съм се логнал на телефона и съответно коя от двете карти ще се позлва.

Просто исках да кажа, че няма ограничение до една карта на човек поне в ЛК и сумата от всички посещения от всички карти може да се ползва.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, borislavpetkov84 каза:

Имам 2 златни кредитни карти Mastercard на ПИБ и на ОББ и една world debit на Mastercard на ОББ. Златната кредитна на ПИБ ми е регистрирана в LoungeKey, а другите са нови и все още не са регистрирани. И двете нови карти ли трябва да регистрирам в LoungeKey задължително или може някоя от картите да регистрирам в PriorityPass и ще имам ли проблем ако имам 3 регистрирани карти в LoungeKey?

Не трябва, не е задължително да регистрираш картите в приложение. Може в Priority Pass, ако те пусне да регистрираш. 

Публикувано:

Аз въртях, суках… и си поръчах Mastercard Debit Platinum през приложението на ПИБ. Може и към същата сметка на сегашната ми дебитна, което ми спестява смяна на сметка към работодател, НОИ и пр. После ще закрия сегашната дебитна. Заедно със златната кредитна МС ще ми покрият нуждите. Таксата за издаване на новата дебитна към същата сметка е 5 кинта и 5 на месец. Кредитната ми е без такса.

Кредитната ми е регистрирана в LK, но обикновено в салоните давам пластиките.

• Харесвам 1
Публикувано:

Всъщност регистрирах три отделни акаунта с един и същ мейл за всяка карта и сега имам три акаунта с един и същ мейл и ми изкарва броя посещения веднага, защото днес ми бяха активирани две от картите и след регистрацията веднага ми излязоха броя посещения.

• Харесвам 1
Публикувано:

Разписах се в IGA Lounge в Истанбул с едно от безплатните посещения по промоцията. При регистрация на посещението сканират QR кодове от споменатите приложения, никой не търси физически карти. Тоест необходима е регистрация на мастъркард картата в някое от приложенията. От Уникредит ми дадоха обратната информация, оказва се невярна.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Jenbel каза:

Разписах се в IGA Lounge в Истанбул с едно от безплатните посещения по промоцията. При регистрация на посещението сканират QR кодове от споменатите приложения, никой не търси физически карти. Тоест необходима е регистрация на мастъркард картата в някое от приложенията. От Уникредит ми дадоха обратната информация, оказва се невярна.

Никой не ми е искал никакви регистрации, само погледнаха  картите. Става дума за същия салон.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:
преди 3 минути , Marisha каза:

Никой не ми е искал никакви регистрации, само погледнаха  картите. Става дума за същия салон.

Потвърждавам - и аз влизах с MC Debit Platinum на ПИБ. Подадох си картата, не са ми търсиил никакви приложения. Явно може да се влиза и по двата начина.

• Харесвам 6
Публикувано:

Пощенска банка, с чиято КК посещаваме неограничен брой пъти 1+1 Aspire lounge в София, намалява посещенията рязко. В тази връзка, понеже не следя темата, има ли дебитна карта, която да извадим само за Софийския lounge за 1+1?

Публикувано:

Според сайта на VISA за България VISA Gold ти дава достъп до салона на летище София неограничено плюс придружител, поне за сега. Според сайтовете две банки предлагат VISA Gold debit: ОББ и БАКБ. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 24 минути , Captain45 каза:

Според сайта на VISA за България VISA Gold ти дава достъп до салона на летище София неограничено плюс придружител, поне за сега. Според сайтовете две банки предлагат VISA Gold debit: ОББ и БАКБ. 

Само да уточним, че правото на достъп е само с VISA Gold Credit, а доколкото разбирам Яничка пита за дебитна...

• Благодаря 1
Публикувано:

@Duke, според официалният им сайт на VISA, не пише кредитна или дебитна. https://www.visabg.com/promotsii/sofiaairport.html

А и в сайта на ОББ си пише за VISA Gold debit, макар и да стоят старите условия. Така, че и VISA Gold debit към днешна дата ти дава безплатен достъп до салона на летище София плюс придружител.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.