Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, Яничка каза:

Пощенска банка, с чиято КК посещаваме неограничен брой пъти 1+1 Aspire lounge в София, намалява посещенията рязко. В тази връзка, понеже не следя темата, има ли дебитна карта, която да извадим само за Софийския lounge за 1+1?

VISA Gold, като може и дебит. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Поне за мен оптимална комбинация е Златна Дебитна от Виза (която и посред мен дава възможност за гост) за София и Голд и нагоре Кредитна от МК, че да може да се позлва в чужбина и така 😉

До средата на миналото лято със златната дебитна на Уникредит със сигурност минавахме 2ма и минаването им към МК ме накара да сменя банката след 25г. Голям удар направиха...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , jorocontrola каза:

Поне за мен оптимална комбинация е Златна Дебитна от Виза (която и посред мен дава възможност за гост) за София и Голд и нагоре Кредитна от МК, че да може да се позлва в чужбина и така 😉

До средата на миналото лято със златната дебитна на Уникредит със сигурност минавахме 2ма и минаването им към МК ме накара да сменя банката сменя след 25г. Голям удар направиха...

Плюс 1. А знаеш ли как стои въпросът със салоните в Лутън, че на 1- март ще сме в Лондон за 3 дни? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , Asya Assenova каза:

Плюс 1. А знаеш ли как стои въпросът със салоните в Лутън, че на 1- март ще сме в Лондон за 3 дни? 

Ами поне на мен ми излизат 2 салона в ЛК приложението, така че с МК трябва да може да се мине, но нямам практически опит от там.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според мен оптимално е MC Debit Platinun + Visa Credit Platimun. С МС-то имате 6 безплатни посещения годишо на избрати салони от Lounge Key, както и  fast track  на летищата, които го поддържат (срещу 3.50 -17 евро на човек), без такси на ПОС в България и чужбина, месечната поддръжка е 5лв. Платинената Виза кредит си я преиздадох онзи ден. За момента все още е неаграничено посещението на следните салони - София Aspire, IGA Istanbul, Al Maha Doha, Pearl Abu Dhabi, LuxxLounge Frankfurt, Plaza Premium Lounge Dubai. Това ми покрива едно 80% от прекачващите летища. Тя е без годишна такса за първата година и без годишна такса след това при активно ползване.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 14 часа, Captain45 каза:

@Duke, според официалният им сайт на VISA, не пише кредитна или дебитна. https://www.visabg.com/promotsii/sofiaairport.html

А и в сайта на ОББ си пише за VISA Gold debit, макар и да стоят старите условия. Така, че и VISA Gold debit към днешна дата ти дава безплатен достъп до салона на летище София плюс придружител.

Странно, бях решил, че условията касаят само кредитни карти...

Публикувано:
преди 4 часа, feel_the_rush каза:

Според мен оптимално е MC Debit Platinun + Visa Credit Platimun. С МС-то имате 6 безплатни посещения годишо на избрати салони от Lounge Key, както и  fast track  на летищата, които го поддържат (срещу 3.50 -17 евро на човек), без такси на ПОС в България и чужбина, месечната поддръжка е 5лв. Платинената Виза кредит си я преиздадох онзи ден. За момента все още е неаграничено посещението на следните салони - София Aspire, IGA Istanbul, Al Maha Doha, Pearl Abu Dhabi, LuxxLounge Frankfurt, Plaza Premium Lounge Dubai. Това ми покрива едно 80% от прекачващите летища. Тя е без годишна такса за първата година и без годишна такса след това при активно ползване.

Би ли казал от коя банка ти е Visa Credit Platimun.

На сайта на ЦКБ за този тип карта чета други неща, които не ме устройват (Да съм се оженил за air.bg и без промоционална първа година).

Платинена кредитна карта Visa - Кредитни карти - Централна кооперативна банка

Публикувано:
преди 25 минути , ven62 каза:

Би ли казал от коя банка ти е Visa Credit Platimun.

На сайта на ЦКБ за този тип карта чета други неща, които не ме устройват (Да съм се оженил за air.bg и без промоционална първа година).

Платинена кредитна карта Visa - Кредитни карти - Централна кооперативна банка

И за ЦКБ има същите текстове:

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/kreditni-karti/platinena-kreditna-karta-visa-novi#tab-programa-lounge-key-208

Като картодържател на карта Visa Platinum или Visa Business Credit можете да използвате безплатно и неограничено преимуществата на LoungeKey в следните бизнес салони:

• IGA Istanbul, International Terminal
  • Al Maha Doha
  • Pearl Abu Dhabi
  • LuxxLounge Frankfurt
  • Plaza Premium Lounge Dubai
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , feel_the_rush каза:

Аз също се замислих дали директно да не мина на Visa Credit Platinum. Реално кешбека почти изплаща годишната вноска. За целта е нужен оборот от общо 24 000 лева разделен на два 6-месечни периода по 12 000 лева. Кешбекът е 1%, но не повече от 250 лева годишно. При годишна такса от 250 лева, при реализиран минимално изискуем оборот от 24 000 лева сметките почти излизат независимо дали е достигнат необходим оборот за автоматично отпадане на годишната такса, който не си спомням колко беше, за да видим евентуално какъв кешбек може да остане накрая...

При Visa Credit Gold, която в крайна сметка избрах, цифрите са следните. Без годишна такса в размер на 100 лева при реализиран оборот от 20 000 лева. Кешбек от 0,75% при реализиран годишен оборот от 12 000 лева разделен на два 6-месечни периода по 6 000 лева, но не повече от 250 лева. Тоест, реално при реализиран минимално изискуем оборот за отпадане на годишната такса от 20 000 лева получаваш 150 лева кешбек...

Плюс на платинума е, че дава възможност за безплатно посещение на още няколко лаунджа, но само на картодържателя и единствено в софийския имаш право да вкараш още двама придружители...

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 44 минути , Duke каза:

Аз също се замислих дали директно да не мина на Visa Credit Platinum. Реално кешбека почти изплаща годишната вноска. За целта е нужен оборот от общо 24 000 лева разделен на два 6-месечни периода по 12 000 лева. Кешбекът е 1%, но не повече от 250 лева годишно. При годишна такса от 250 лева, при реализиран

Дали кешбека е годишен или отново на 6-месечен период? Аз останах с впечатление, че на 6-месечие се смята, което прави годишен максимум кешбек от 500лв при платинум картата ->

Цитат

при достигане на 12 000 лева оборот при търговци и онлайн за период от 6 месеца, като изплатения кешбек не може да надвишава 250 лева за периода.

https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/bonus-programi/programa-cashback

Публикувано:
преди 54 минути , Duke каза:

Плюс на платинума е, че дава възможност за безплатно посещение на още няколко лаунджа, но само на картодържателя и единствено в софийския имаш право да вкараш още двама придружители...

Това не съм сигурна, че е така... Май пак трябва да им се обаждам 😄

Публикувано:
преди 2 часа, Kosta Grudov каза:

Дали кешбека е годишен или отново на 6-месечен период? Аз останах с впечатление, че на 6-месечие се смята, което прави годишен максимум кешбек от 500лв при платинум картата ->

https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/karti/bonus-programi/programa-cashback

Кешбекът открай време се начислява и изплаща на шестмесечие. Според мен мен максималната сума е на годишна база, но може и да греша. Досега с VISA Classic винаги съм получавал около 50 евро кешбек на шестмесечие (при 0.5%) и реално никога не съм достигал максималния размер, за да преценя...

• Харесвам 2
Публикувано:

Още изпробвам MC Platinum на ПИБ, получих я преди седмица. Две посещения на салони до момента - Aspire и La Valetta Club в неделя, без да съм питала за придружители.

В Абу Даби засега Pearl Lounge не ми се получава - нямам още бордна карта за Сокотра. След час и кусур, като отвори гишето, може да отскоча, ще има поне час време.

• Харесвам 3
Публикувано:

Aз съм клиент на ПИБ, откакто имам дебитна карта изобщо и си признавам, че съм им фен, но днес една мома ми влезе много остро с бутонките, та не се сдържах да врътна едно скандалче.

Влизам в офиса - празно и 3 моми стоят зад мониторите. Викат ме отнякъде, ама трите са близо една до друга, скрили са глави зад мониторите и не мога с точност да преценя коя ме вика и стоя права.

Тя: Е, хайде, де ! Сядайте!

Аз: Идвам да си взема нова ДК и да закрия старата. Блокирала съм я през My fibank, но...

Тя (прекъсва ме): след 1 м. да дойдете да закрием сметката.

Аз: Ако ме изчакате да се доизкажа, ще разберете, че 2-те ДК са на една сметка т.е. няма да закривам сметката, а само картата.

Тя: Ок. Ще Ви дам да подпишете молба за отказ о т ДК.

Аз: Това през My fibank не е ли достатъчно ?

Тя: По принцип да, но така и така сте дошла !

Аз: ?!

Тя: Отивайте да си я вземете с този документ, докато пусна молбата.

Аз: Ама аз имам питания.

Тя: Ми питайте

Аз: За достъп до салоните важи ли описаното в сайта Ви (опитвам се да цитирам).

Тя: ГОС-ПО-ЖО това е ДЕБИТНА карта. Достъп до салоните имат само КРЕДИТНИТЕ и то ВИСОК клас. Вие разлика между ДК и КК правите ли ?

Сега ще звънна да питам. Звъни и пита: До салон само с кредитни , нали ? (явно й казаха да) Госпожо, права бях!

Ей, тук вече изплисках легена тотално и започнах и аз да я госпожасвам: Госпожо, можете да проверите какви КК имам и съм имала във Вашата банка и от колко ВИСОК клас са. Дайте, сега да се върнем на ДК МК платинум, за която съм дошла и, за която говорим. Отворете сайта на банката, да не ви го чета и преразказвам.

Тя: Карата Ви не е платинум,

Аз: Молим! Дайте сега да започнем отначало - каква е.

Тя: А, да платинум е. 

Аз: Сега Ви зачитам какво пише в сайта Ви, защото явно не сте си чела вътрешните бюлетини и ще Ви замоля да звъннете пак на колега, ама този път на някой, малко по-компетентен.

В този момент колежката й явно и тя не издържа и започна да й бута някаква папка в ръцете. (може би вътрешните бюлетини)

Тя: Колегата потвърди, че това, което ми изчетохте от сайта в точно така - безплатен достъп до изброените салони и 6 безплатни посещения в останалите от системата на Lounge key.

Няма извинявайте няма нищо, но поне се потвърди написаното в сайта. Ще я тествам на 04.03 в Aspire.

• Шок 4
  • Смея се 8
Публикувано:

ето и условията на DSK  World Debit Mastercard :

Възползвай се от 6 безплатни посещения годишно в салоните за релакс. Достатъчно е да покажеш* своята World Debit Mastercard.

Какво трябва да знаеш:

• Безплатните посещения в LoungeKey салоните ще бъдат достъпни за картодържателите, които през предходния месец са направили покупки на стойност 250 евро със своята World Debit Mastercard. Тази промяна влиза в сила от 01.05.2025 г., а дотогава използваш безплатните посещения без проверка за използваемост на картата.

• След изчерпване на безплатните посещения, или ако не си извършил покупки за 250 eвро предходния месец, може да получиш платен достъп до салона чрез програмата. Проверката ще бъде автоматична на входа на салона.

• Посещенията се отчитат за всеки физически посетител. Пример: Ако посетиш салона с двама придружители, това ще бъдат общо три посещения.

Тоест имаме грейс период до Май

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, bibi каза:

Aз съм клиент на ПИБ, откакто имам дебитна карта изобщо и си признавам, че съм им фен, но днес една мома ми влезе много остро с бутонките, та не се сдържах да врътна едно скандалче.

Влизам в офиса - празно и 3 моми стоят зад мониторите. Викат ме отнякъде, ама трите са близо една до друга, скрили са глави зад мониторите и не мога с точност да преценя коя ме вика и стоя права.

Аз: Идвам да си взема нова ДК и да закрия старата. Блокирала съм я през My fibank, но...

Аз: Ако ме изчакате да се доизкажа, ще разберете, че 2-те ДК са на една сметка т.е. няма да закривам сметката, а само картата.

Тя: ГОС-ПО-ЖО това е ДЕБИТНА карта. Достъп до салоните имат само КРЕДИТНИТЕ и то ВИСОК клас. Вие разлика между ДК и КК правите ли ?

Сега ще звънна да питам. Звъни и пита: До салон само с кредитни , нали ? (явно й казаха да) Госпожо, права бях!

Ей, тук вече изплисках легена тотално и започнах и аз да я госпожасвам: Госпожо, можете да проверите какви КК имам и съм имала във Вашата банка и от колко ВИСОК клас са. Дайте, сега да се върнем на ДК МК платинум, за която съм дошла и, за която говорим. Отворете сайта на банката, да не ви го чета и преразказвам.

Аз: Сега Ви зачитам какво пише в сайта Ви, защото явно не сте си чела вътрешните бюлетини и ще Ви замоля да звъннете пак на колега, ама този път на някой, малко по-компетентен.

В този момент колежката й явно и тя не издържа и започна да й бута някаква папка в ръцете. (може би вътрешните бюлетини)

Тя: Колегата потвърди, че това, което ми изчетохте от сайта в точно така - безплатен достъп до изброените салони и 6 безплатни посещения в останалите от системата на Lounge key.

Няма извинявайте няма нищо, но поне се потвърди написаното в сайта. Ще я тествам на 04.03 в Aspire.

Класика! В ОББ е същото, да не кажа и по-зле

Публикувано:
преди 7 часа, bibi каза:

@bibi - минах през супер подобна ситуацията, но момичето на гишето беше адски любезна и се извини няколко пъти, че не знаела за тази информация. Но наистина първото нещо, което ми казаха като си поръчах Debit Mastercard Platinum и програмата LoungeKey беше: "Ама моля ви се, само кредитните карти предлагат това...". Явно и за тях е ново и когато не са и в настроение... става страшно 😄 

Пиша обаче и с малко допълнителна информация, тъй като условията на тази карта са малко по-специални:

• Имам пакет към ПИБ, към който мога да включа стандартна дебитна карта на Mastercard, като благодарение на пакета картата ми има безплатни тегления от всички банкомати.
  • Освен това пакета ми дава в допълнение превалутирането да е винаги на курс купува, курс продава на банката, без допълнителни такси (многооо рядко го ползвам, ама си е плюс).
  • Някакви други, но не толкова важни екстри 😄 
  • Цената на пакета от миналата година е 6.90 лв. на месец.
  • Цената на картата е 0.00 лв. на месец.
  • Издаването/преиздаването ѝ струва 5.00 лв., еднократно.

За жалост се оказа, че Debit Mastercard Platinum е умишлено изключена да бъде добавяна в този пакет, което означава, че такси при теглене от чужди банкомати ще си останат. Но освен това, всичко друго се препокрива като условия, като единствените значими (поне за мен) разлики са:

• Имаш включена здравна застраховка за цял свят (като на кредитна карта).
  • Имаш право на 6 салона по програмата на LougneKey, като можеш да си вземеш и другарче (брои се +1 посещение).
  • Имаш право на безкраен безплатен достъп до салоните Sofia Airport - Sofia Aspire Lounge, Istanbul Airport - Istanbul IGA Lounge, Istanbul Sabiha Gokcen Intl Airport - Istanbul Kepler Club, Vienna Schwechat Airport - Vienna Sky Lounge, Vienna Lounge, Belgrade Nikola Tesla Airport - Business Club, Skopje Airport - Primeclass Business Lounge.
  • Цената ѝ е 5.00 лв. на месец.
  • Издаването/преиздаването ѝ струва 5.00 лв., еднократно.
  • Ако решиш да я прекратиш, можеш да го направиш безплатно и по всяко време и няма такса за това (директно през онлайн приложението).

Credit Visa Platinum (издадена през 2024-та на далавера, без такса първите 12 месеца от ЦКБ) + Debit Mastercard Platinum (от ПИБ), за момента лично за мен е най-добрата комбинация от карти, с които да се посещават салони. Разбира се... без да имаш какъвто и да е кешбек, на цена от 60 лева годишно. Но според мен си струва.

Обясненията станаха малко по-дълги, но пък... да сте подготвени, че изглежда, че все още в клоновете на банките, служителите не са особено запознати...

Страхотна вечер и невероятен уикенд след това 🙂 

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Първият който мине през шест салона нека каже дали това е валидно  ( това би означавало надграждане вместо орязване на програмата и трябва да се поеме от банката , щото Мastercard не го предлагат ).И аз го виждам на сайта на ПИБ , но съмнението остава  :

Имаш право на безкраен безплатен достъп до салоните Sofia Airport - Sofia Aspire Lounge, Istanbul Airport - Istanbul IGA Lounge, Istanbul Sabiha Gokcen Intl Airport - Istanbul Kepler Club, Vienna Schwechat Airport - Vienna Sky Lounge, Vienna Lounge, Belgrade Nikola Tesla Airport - Business Club, Skopje Airport 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Аз пък от вчера мисля следното, ама нещо след Младивите мисленето ми е е още в хибернационен режим. Във вторник пътувам с колега през Т2 и съм го поканила в салона, че имаме Teams среща преди полета. Коя карта да ползвам - КК MC Gold - 4 безплатни посещения или ДК MC Platinum - 6 посещения + безплатен на T2 . 🤪 Или няма значение?

п.с. След извлеченията за февруари мога да твърдя следното: на 05.02 в Доха ме чарджваха 30+30 за мен и придружител с КК MC Gold , но сега имам пълните 4 безплатни.

Мъж ми НЕ го чарджваха с Visa Gold за 1+1 на ПИБ, която има безплатни 1+1 само в Aspire. 😗

Публикувано:

Топло, топло още пари -  ЦКБ с доста силно предложение за Visa Infinite Debit насочено към пътуващи:

- 70.41 лв годишна такса

- 0.5% кешбек без таван за 1 година (или докато не им свърши бюджета)

- неограничен достъп +3 до Aspire

- неограничен достъп +2 до Sky/Vienna lounge

- LoungeKey с неограничен достъп +1 за Истанбул/Доха/Дубай/Абу Даби/Франкфурт

- допълнителен багаж за България Еър

- до -6% за booking

- до -35% за Avis и до -15% за SIXT и Hertz

- застраховка с лимит до $10000

- включени и другите ЦКБ програми ЦКБ Бонус и ЦКБ Клуб

Годишната такса се избива с 14К  оборот.

За издаване на картата трябва да имаш златно ниво в ЦКБ Клуб (наличност 20000 по сметка или кредитен продукт за 20000)

https://www.ccbank.bg/web/visainfinite/#page=1

• Харесвам 15
  • Благодаря 1
Публикувано:

👆Много добре балансирана кредитна карта на лидер в световен мащаб  ( Visa Infinite) ,  брандирана като дебитна . Чудя се за мотивацията на банката издател да я издава като дебитна : връзване на клиента с добра дебитна сметка , по-ниските такси при плащане с дебитна или нещо трето. При всички случаи , подозирам че няма как да има надпис дебит на самата карта ( предвид  много добрите преференции на Виза Инфинит с автомобилите под наем в световен мащаб). 

За притежателите  на Виза Инфинит - не спирайте да “тормозите”  по мейл консиержа : имат достъп до централизирана система и ще ви изпращат Гайдове за дестинации, препоръчат , направят резервации за ресторанти и всякакви други активности . Едно ниво по-малко възможности имат от консиержите в хай енд хотелите , но ще ви засипят с полезно инфо. 

Застраховка пътуване е прекрасна  , процесът за компенсация работи, но е доста тромав и отнема време.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 6 часа, adreno каза:

Топло, топло още пари -  ЦКБ с доста силно предложение за Visa Infinite Debit насочено към пътуващи:

- 70.41 лв годишна такса

- 0.5% кешбек без таван за 1 година (или докато не им свърши бюджета)

- неограничен достъп +3 до Aspire

- неограничен достъп +2 до Sky/Vienna lounge

- LoungeKey с неограничен достъп +1 за Истанбул/Доха/Дубай/Абу Даби/Франкфурт

- допълнителен багаж за България Еър

- до -6% за booking

- до -35% за Avis и до -15% за SIXT и Hertz

- застраховка с лимит до $10000

- включени и другите ЦКБ програми ЦКБ Бонус и ЦКБ Клуб

Годишната такса се избива с 14К  оборот.

За издаване на картата трябва да имаш златно ниво в ЦКБ Клуб (наличност 20000 по сметка или кредитен продукт за 20000)

https://www.ccbank.bg/web/visainfinite/#page=1

много добро представяне на картата са направили, браво! :smile:

уж прегледах внимателно, но вероятно изпускам - къде точно е посочено, че за Истанбул/Доха/Дубай/Абу Даби/Франкфурт има включен придружител?

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.