Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

След няколко разговора и чакане на опашки на телефона по 20мин ми казаха да изпратя снимки.

Сшед малко се обадиха, да кажат, че да имало проблем. Утре да ходим да вземем нова карта, та да видим какво ще стане.

не бях чувал за такъв случай още, описан е по-нагоре ето и снимка с различни CVC

IMG_1111.jpeg

Как пък все на теб се случват такива нелепи ситуации 🙂 

Публикувано:
В момента, Mary каза:

Някой ползва ли World Mastercard credit от ЦКБ?

Наистина ли има 16 посещения на салони годишно?

Аз. Не съм ги броил ама са поне 10 според мен. Не мина само на салона в Мумбай, там става с Priority pass който върви с тази карта ама това го научих постфактум. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Някой регистрирал ли е скоро карта на ПИБ в сайта на lounge key?

Днес си взех моята карта, (на жена ми я преиздават), но дава същата грешка при опит за регистрация и въвеждане на данните.

Мъча се да регистрирам от този линк

https://www.loungekey.com/en/platinumandworld

Грешката която дава е

1 error(s) found..
Please wait whilst we re-direct you to your card issuer’s LoungeKey website.

Звънях на картовия център на ПИБ и директно ми казаха, че те не знаели нищо и да се свържа с lounge key..

Как да преборя тази регистрация?

Публикувано:

Пробвайте през този линк, който са дали в описанието на картата в сайта на ПИБ. Средата на февруари регистрирахме две карти и нямаше проблеми при регистрацията и при ползването после.

А случайно да питахте дали от април/май ще е необходим определен оборот по картата, за да се ползват салоните? Питах в кварталния офис, но служителката беше по-неориентирана от мен😁

• Харесвам 2
Публикувано:
On 2/11/2025 at 3:48 PM, c700700 said:

Включване в програмата lounge key за нови карти е до 15 дена от издаване на картата. Конкретен пример мога да дам само с карта на fibank world debit. Там успяхме да се регистрираме системата след четири дена от датата на получаване на физическата карта.

Да не би трябва да се изчака малко?

Ние само бяхме сменили ПИН-а на банкомат, картите не бяха ползвани. Но направих регистрацията 3-4 дни след взимането на картата, заради написаното в мението, което цитирам.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз регистрирах мъжовата кредитна Виза голд в средата на февруари и моята дебитна мастър платинум преди 3 седмици. И двете през приложението, свалено на айфон. Нямаше драма. Дори верифицираха с по едно евро и после ги върнаха.

А защо е тоя зор да се регистрира. Аз винаги си нося и физическите карти и никъде не са ми отказвали вход. Не искате да ги носите ли или да си броите посещенията ?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Assya каза:

Да не би трябва да се изчака малко?

Ние само бяхме сменили ПИН-а на банкомат, картите не бяха ползвани. Но направих регистрацията 3-4 дни след взимането на картата, заради написаното в мението, което цитирам.

Ще изчакам и аз, няма друг вариант. 
звънях сега два пъти на ПИБ, те нищо не можели да помогнат, да се оправям с lounge key, както искам.

Идеята е да се следят безплатните посещения.

До сега никъде не бяха чували за другата карта за priority pass, всеки път се налага да обяснявам и се звъни на 2-3 места.

Щели да се обадят, когато стане, ама не се знае кога ще е.

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен ми се обадиха около седмица след като ми бяха издали КК, да мина през офиса да си взема ПП картата. Даже се учудих, че имам и такава карта. Не бях я поръчвал допълнително, тя си е бонус.

Публикувано:

ПИБ вдигат лимитите, след които важи кешбекът. Вече ще са 6, 10, 20хил за 6 месеца за стандартна, златна, платинена карта съответно. Досега бяха 4, 6, 12 хиляди.

• Харесвам 4
  • Шок 2
Публикувано:
преди 5 часа, Ilian359 каза:

НЯма ли да вдигнат и максималния кешбек 🤨

Не, те се чудят как да го намалят.

Всичко над 0.2% за дебитните и 0.3% за кредитните карти от транзакциите, което дават като кешбек трябва да се допълни от някъде. Тоест от комисионните, които прибират от търговците, годишните такси за картите или маркетинговите бюджети. 

За това на повечето банки кешбека (които все още дават) е ограничен до 200-250 лв на година, защото винаги се намира някоя схема да им точиш кешбек с фиктивни транзакции. И все още се намират, въпреки че запушват дупките доста бързо.

Преди години имаше схема с превъртане през няколко банки с доходност от 7.5% или някъде към 400 лв на месец можеше да си докараш от нищото, като на ПИБ бяха част от "инструментите".

По-голям кешбек в момента дават само Пощенска (до 720) и ДСК (до 360).

Всъщност с Пощенска може да го направиш до 2200, но ще трябва да им врътнеш едни 170к

Публикувано:

е, на ПИБ кешбекът е до 500 лв на година, и според мен масово хората не го достигат, за да им направи впечатление и да искат по-висок

Публикувано:
преди 9 часа, adreno каза:

Не, те се чудят как да го намалят.

Всичко над 0.2% за дебитните и 0.3% за кредитните карти от транзакциите, което дават като кешбек трябва да се допълни от някъде. Тоест от комисионните, които прибират от търговците, годишните такси за картите или маркетинговите бюджети. 

За това на повечето банки кешбека (които все още дават) е ограничен до 200-250 лв на година, защото винаги се намира някоя схема да им точиш кешбек с фиктивни транзакции. И все още се намират, въпреки че запушват дупките доста бързо.

Преди години имаше схема с превъртане през няколко банки с доходност от 7.5% или някъде към 400 лв на месец можеше да си докараш от нищото, като на ПИБ бяха част от "инструментите".

По-голям кешбек в момента дават само Пощенска (до 720) и ДСК (до 360).

Всъщност с Пощенска може да го направиш до 2200, но ще трябва да им врътнеш едни 170к

Пощенска дава 1000 лв. годишно за премиум картите. Всяка година си взимам 1000. 

Публикувано:
преди 2 часа, Loverboy каза:

Пощенска дава 1000 лв. годишно за премиум картите. Всяка година си взимам 1000. 

Да, моя грешка, 830 е реалния кешбек. Все пак картата струва 170 на година

Публикувано:
преди 1 час, adreno каза:

Да, моя грешка, 830 е реалния кешбек. Все пак картата струва 170 на година

Повече е, защото те дават 500 лв за някъде към 43200 лв/точки разход, което е бонус. Така че реално кешбекът е повече + дават 2% на техни ПОС терминали. 

аз не бих смятал и цената на картата, защото ползваш и допълнителни екстри тип безплатна застраховка и тн. Но да - толкова е.

Публикувано:
преди 1 минута , Loverboy каза:

Повече е, защото те дават 500 лв за някъде към 43200 лв/точки разход, което е бонус. Така че реално кешбекът е повече + дават 2% на техни ПОС терминали.

Повече или по-малко, кешбекът е лимитиран до 1000лв на година независимо колко си изхарчил.

Аз съм със златна и там е 500лв, но не вярвам да събера оборот за година. Но все пак точките важат за 2г преди да се обменят...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, antea каза:

е, на ПИБ кешбекът е до 500 лв на година, и според мен масово хората не го достигат, за да им направи впечатление и да искат по-висок

На коя карта е 500 лв?

преди 2 часа, Loverboy каза:

аз не бих смятал и цената на картата, защото ползваш и допълнителни екстри тип безплатна застраховка и тн. Но да - толкова е.

Няма как да не я смяташ - ти я плащаш винаги.

Застраховките и другите екстри дават допълнителна стойност само, ако ги ползваш.

Ама ако слагаш тях в уравнението ще трябва да сметнеш например загуби от курсови разлики, разходи по погасяването. Даже и това, че кредитната карта подмамвс да харчиш повечеи може да харчиш повече.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 19.02.2025 г. в 21:52, c700700 каза:

Активирането на картата в системата на loungekey отнема между седмица и две. Писано е по-рано. Следващия път ще успеете да влезете в ложата в София.

Ето за пример ЦКБ. При тях ме включиха след около 10 дена (как знам... Когато мога да си направя профил в loungekey). При пощенска отне цял месец и бях пуснал жалба. Та там ме компенсираха по друг начин. Но сега си работи нормално и тя.

Screenshot_2025-02-19-21-58-25-01_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Когато си пробвал и не ставаше, каква грешка ти даваше? При мен минаха вечер 4-5 дни и нищо не се променя.

Публикувано:

Започнах да чета отначало, но явно условията се променят доста динамично. Та може ли някой да посъветва в момента коя е най-добрата карта от ЦКБ? Имам от тях в момента MasterCard world debit. Нужна ми е кредитна карта по принцип, но малко не се ориентирам ЦКБ предлагат и МК с програмата Priority Pass, и VISA карти с програмата LoungeKey и как да избера кое е най-добре? А в случай, че MK world debit също може да се ползва с достъп дп салоните като VIP Клиент там по онези критерии от първите страници (аз имам ипотечен кредит при тях и отговарям на условията им), то тигава да си избирам кредитна просто и по други критерии - не лаундж достъпа...

Благодаря на който отдели време да ме посъветва!

Публикувано:

Пиша докъде съм стигнал с проблемите с регистрацията на картата на ПИБ в lounge key.

След няколко разговора с ПИБ, ме изпратиха да се разравям сам с лаундж кей. Писах им, дойде автоматичен отговор, че до 24 часа ще имам отговор. 

След 3-4 дни дойде отговор, че трябва да им звънна в Англия, защото с мейл не можело.

Звънях 3-4 пъти, защото прекъсва или да оставят да чакаш, общо около 1 час ми замина.

Накрая уцелих един по-отзивчив, нацъках номера на картата и отговора беше, че с тази карта не мога да се регистрирам и да си търся мениджър от банката, дори спомена, че вероятно няма 6 безплатни входа.

Пак звънях на ПИБ, но там е отчайващо положението, изобщо не знаят какво е лаундж кей, приороти и т.н. Днес вече казват, че имало проблеми със сайта на лаундж кей, нещо което само те го споменаха и то днес.

След много говорене и чакане да се консултира поне 5-6 пъти, един служител ми обяви, че само с показване на картата и ще ме пуснат. Направо се изсмях и го питах дали е влизал във вип зала и че няма карта на света, която само като се покаже и да ме пуснат. Той пак пита и пак потвърди, че ще мина след регистрация. Питах го какво значи регистрация, дали ще ми вземат пари или какво. Отговора е, че нямало да вземат до 6-ия път.

Мазалото е пълно. Понеже се изнервих с тези, реших да подам за ЦКБ уорд, не споменаха нищо за 20к на сметка и да съм техен клиент.

Подадох вчера, даже им занесох удостоверение от работодател с данните за заплати и пр, не че ги няма същите неща във фиша за заплатата.

Обаче ми излизат 5 карти, а аз имам 2, като преди месец закрих други две, но явно седят. А коя е 5-тата никой не може да каже, може да е от миналото лято Дайнърса или имах ДСК виза, но пак е закрита още миналото лято.

Накрая ме отхвърлиха, понеже за тях съм опасен, с 5 карти и искам 6-та, макар да имам само 2.

• Шок 4
  • Смея се 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.