Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 17 минути , Alexander каза:

Направо се изсмях и го питах дали е влизал във вип зала и че няма карта на света, която само като се покаже и да ме пуснат.

Аз също се смея на глас, защото вече няколко пъти ползвам картата само чрез показване на входа на лаунджа. За протокола - успях да регистрирам и двете карти (моята и на съпругата) в приложения (на всеки един от телефоните) и всичко беше ОК, докато в един момент при мен приложението логаутна и сега посмъртно не мога да си спомня логин данните. Иначе, при съпругата приложението върви и показва оставащ брой посещения. Но, така или иначе, ползването на картата за достъп до лаунджове не изисква задължителна регистрация и в този смисъл е достатъчно нейното показване на входа. Единственото предимство на регистрацията е, че можеш да следиш колко безплатни посещения остават...

П.П.: Забравих да спомена, че след закриването на дайнърсите, за достъп до лаунджове ползваме кредитна VISA Gold (дава право на безплатен достъп за картодържателя и един придружител в софийския салон) и две дебитни Mastercard Platinum за останалите салони (по 6 безплатни входа), всички издадени от ПИБ...

• Харесвам 7
Публикувано:

Че що да не може да се влиза само с картата? С Дайнърсите как се ходеше по салоните? 

Според мен ЛК апликацията е по-скоро за удобство, да се следи колко посещения има и т.н.

• Харесвам 4
Публикувано:
11 minutes ago, jorocontrola said:

Че що да не може да се влиза само с картата? С Дайнърсите как се ходеше по салоните? 

Според мен ЛК апликацията е по-скоро за удобство, да се следи колко посещения има и т.н.

Точно.Може разбира се.Не са и по хиляда посещения та чак толкова да не може да се запомнят.В краен случай има Google Docs 🙂

Публикувано:
преди 1 час, Duke каза:

Аз също се смея на глас, защото вече няколко пъти ползвам картата само чрез показване на входа на лаунджа. За протокола - успях да регистрирам и двете карти (моята и на съпругата) в приложения (на всеки един от телефоните) и всичко беше ОК, докато в един момент при мен приложението логаутна и сега посмъртно не мога да си спомня логин данните. Иначе, при съпругата приложението върви и показва оставащ брой посещения. Но, така или иначе, ползването на картата за достъп до лаунджове не изисква задължителна регистрация и в този смисъл е достатъчно нейното показване на входа. Единственото предимство на регистрацията е, че можеш да следиш колко безплатни посещения остават...

П.П.: Забравих да спомена, че след закриването на дайнърсите, за достъп до лаунджове ползваме кредитна VISA Gold (дава право на безплатен достъп за картодържателя и един придружител в софийския салон) и две дебитни Mastercard Platinum за останалите салони (по 6 безплатни входа), всички издадени от ПИБ...

Остава да кажеш, как знаят дали си с безплатен или платен вход, ако е само с показване. И не говорим за София нали?

Публикувано:
На 26.03.2025 г. в 12:33, Alexander каза:

Пуснах за платинена.

Видях, че платинената first lady освен всичко има и 2 безплатни входа на година в priority pass 

Вече я няма тази оферта, май ще направя снимки, че може и другите 6 да изчезнат.

Публикувано:
преди 14 минути , Alexander каза:

Остава да кажеш, как знаят дали си с безплатен или платен вход, ако е само с показване. И не говорим за София нали?

Според мен не те разбраха, че имаш предвид регистрация на картата в лаунджа - било чрез въвеждане на номера й в системата или прекарване през ПОС терминал.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

Реално никъде не е само показване де. Навсякъде картата се маркира и вече зависи от банката дали ще ти вземат после пари или не.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 4 часа, Alexander каза:

Ама, това тях не ги интересува. Ако си с платен вход, след оторизация на картата просто ще последва банкова транзакция. Единственото което е необходимо е на входа на салона да представиш картата и бордната карта, след което служителят на рецепция оторизира посещението...

преди 2 часа, jorocontrola каза:

Реално никъде не е само показване де. Навсякъде картата се маркира и вече зависи от банката дали ще ти вземат после пари или не.

Естествено, това се разбира от само себе си...

• Харесвам 1
Публикувано:

Тези банки не разбраха ли, че докато служителите им не минат на обучение през форума, качеството на обслужване няма да се оправи?

• Харесвам 4
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 18 часа, Alexander каза:

Накрая ме отхвърлиха, понеже за тях съм опасен, с 5 карти и искам 6-та, макар да имам само 2.

Преди година от Уникредит ми отказаха по същата причина. Тогава се оказа, че Дайнърс картите им излизат на тях като взет кредит. А освен това гледат и дали имаш стоки на изплащане, което пак май им излизаше по някакъв странен начин.

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, boogy83 каза:

Преди година от Уникредит ми отказаха по същата причина. Тогава се оказа, че Дайнърс картите им излизат на тях като взет кредит. А освен това гледат и дали имаш стоки на изплащане, което пак май им излизаше по някакъв странен начин.

Реално е така. Кредитната карта ти излиза като заем в кредитният ресигтър или каквото е там. Все пак това са пари, който може да изхарчиш по всяко време, не са реално твои и да спреш да ги плащаш. Ако изкараш 5 карти за по 10 пинки и издухаш всичко, това са 50 бона, които няколко банки ще търсят от теб. Като цяло си е риск. Ти си добро момче, ама те просто не знаят 😉

• Харесвам 6
Публикувано:

Проблема е, че не се актуалиризат тези данни с месеци.

Сега се сетих, че имах и телевизор на изплащане, който бе изплатен напълно  още в края на 2024, но явно кредита седи!
С него стават 5, а както каза реално са 2.

Публикувано:
On 3/31/2025 at 2:29 PM, Mary said:

Някой ползва ли World Mastercard credit от ЦКБ?

Наистина ли има 16 посещения на салони годишно?

Потвърждавам 16 посещения.

Screenshot_2025-04-09-16-51-03-22_e2c922aa8c3e4dbc295fdefcee35d19c.jpg

On 4/3/2025 at 2:58 PM, Assya said:

Да не би трябва да се изчака малко?

Ние само бяхме сменили ПИН-а на банкомат, картите не бяха ползвани. Но направих регистрацията 3-4 дни след взимането на картата, заради написаното в мението, което цитирам.

Лично при мен имаше забава при регистрацията в пощенска банка и не можах да си направя регистрация в lounge key точно две седмици. Оттогава вече взимам картата, сменям пина и правя една транзакция... И нещата се случват по-добре с другите карти

On 4/5/2025 at 5:58 PM, jorocontrola said:

Повече или по-малко, кешбекът е лимитиран до 1000лв на година независимо колко си изхарчил.

Аз съм със златна и там е 500лв, но не вярвам да събера оборот за година. Но все пак точките важат за 2г преди да се обменят...

Точките са с валидност две години. В една година мога да се направят достатъчно точки за 2000 лв. Като 1000 се изтеглят на 31 декември и другите 1000 Ако искате на 1 януари. Аз винаги събирам над 1000 лв на година

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 6 часа, Alexander каза:

Проблема е, че не се актуалиризат тези данни с месеци.

Сега се сетих, че имах и телевизор на изплащане, който бе изплатен напълно  още в края на 2024, но явно кредита седи!
С него стават 5, а както каза реално са 2.

ЦКР така работи - ако банката изпрати информация за нещо случило се през януари, може да се обнови в ЦКР през март.

Зависи към кой е стоковия кредит. ДСК обичайно бързо ги отписват, след изплащане, но ТБИ или БНП могат да го оформят като револвиращ кредитен лимит и той също ще цъфне в регистъра.

Банките нямат пълен достъп до данните в ЦКР и за тях изглежда като поредната кредитна карта или още по-лошо като бърз кредит.

TBI с техния шопинг лимит към Neon също могат да те вкарат в ЦКР.

Newpay(Вива кредит) също генерират "шопинг лимит", който се появява в ЦКР и остава и след изплащане на стоката, за да може следващия път да ги ползваш без да минаваш процедурата по одобрение. Като им пишеш ще го  махнат и могат да ти изпратят удостоврение за лиспа на задължение, което да послужи пред банката.

• Харесвам 3
Публикувано:

VIsa Infinite на ЦКБ би трябвало са дава неограничени посещения на салоните в Истанбул, Доха, Абу Даби и т.н, плюс един придружител, също free, но снощи в IGA Istanbul  за мен излизаше безплатно, а за придружител - 30 евро. В профила ми в LK си излиза безплатно посещение и за +1, но ксто чекират картата, излиза с такса 30 евро. Нямам представа дали после се връщат тези пари, но няма логика аз да вляза безплатно, пък за +1 - да платя и да ми ги връщат после. 

Публикувано:
преди 6 минути , Ивайла каза:

VIsa Infinite на ЦКБ би трябвало са дава неограничени посещения на салоните в Истанбул, Доха, Абу Даби и т.н, плюс един придружител, също free, но снощи в IGA Istanbul  за мен излизаше безплатно, а за придружител - 30 евро. В профила ми в LK си излиза безплатно посещение и за +1, но ксто чекират картата, излиза с такса 30 евро. Нямам представа дали после се връщат тези пари, но няма логика аз да вляза безплатно, пък за +1 - да платя и да ми ги връщат после. 

Защо да няма логика? Все пак имаш три страни в случая - ЦКБ, Виза България и ЛК. Не е ясно как е направена схемата и кой плаща госта дали Виза България или ЦКБ.

• Харесвам 3
Публикувано:

Давам знак, че Уникредит дават неограничени посещения +2 човека до 30.06 промо (уж ще го удължат) за дебитната World Elite (450 евро годишно). Заслужава си, ако много пътуваш с гости, имайки предвид, че стандартния Прайорити пас струва 450 евро на година само за един. 

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

В Куала Лумпур през Lounge Key ползвахме Sleeping Tranzit Pods - Kepler Club  на KLIA 1(satelite), има възмжност за спане  и в основната сграда. 3 часа е безплатния период, за всеки случай си направихме резервация като отидохме на летището, разходихме се около час и малко и отидохме да спим. Много добра база - просторни кабинки или не знам как да ги нарека - 220 / 140 / 110, телевизор с Нетфликс, You Tube, възможност да си навиеш аларма, пускат звук на вълни, които бързо бързо те приспиват. Безплатно кафе (и то хубаво), чай, баня - стандартно дават кърпа и чехли тип хотелски. В описанието пише, че има и стая за пушачи. С две думи - идеално за нощен престой. Ако не се посещава през Lounge Key, може да се направи резервация през Букинг, 69 MYR за един час е официалната цена, намира се в сателитната сграда, до C33.

• Харесвам 10
Публикувано:
Преди 1 час, Ивайла каза:

В Куала Лумпур през Lounge Key ползвахме Sleeping Tranzit Pods - Kepler Club  на KLIA 1(satelite), има възмжност за спане  и в основната сграда. 3 часа е безплатния период, за всеки случай си направихме резервация като отидохме на летището, разходихме се около час и малко и отидохме да спим. Много добра база - просторни кабинки или не знам как да ги нарека - 220 / 140 / 110, телевизор с Нетфликс, You Tube, възможност да си навиеш аларма, пускат звук на вълни, които бързо бързо те приспиват. Безплатно кафе (и то хубаво), чай, баня - стандартно дават кърпа и чехли тип хотелски. В описанието пише, че има и стая за пушачи. С две думи - идеално за нощен престой. Ако не се посещава през Lounge Key, може да се направи резервация през Букинг, 69 MYR за един час е официалната цена, намира се в сателитната сграда, до C33.

Аз ползвах същото в Доха - пак три часа. Добре ни дойде след Малдиви и докато стане време за другия полет - ние имахме 4.30 часа престой в Доха и тези подс ни бяха идеални. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.