Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

UMO Restaurant - минах през този в Будапеща. Няма звезди, но е в списъка на препоръчаните:

IMG_20240518_212657.jpg.e1537af7f180b886b389b4e6bbf9e4a7.jpgIMG_20240518_212722_1.jpg.e89a83c1e3fc52e8528c4356d726b4b5.jpg

Снимка на ордьовъра - сьомга и краставица с някакви украси и малинов сос (ако помня добре).

Нямам снимка на основното, но беше някакво телешко с картофи и лук и едно яйце отгоре.

Десерта беше като бухти със сладолед и сладък сос.

IMG_20240518_214535.jpg.59d258b03d42edaf94dc56749a1d3709.jpgIMG_20240518_222546.jpg.f656037c3f606691f981e52a28f2d2c1.jpg

+ една бира, минерална вода и еспресо ми излезе 125лв с включен 15% сервиз.

Като цяло със смесеми чувства. Не че беше лоша храната, но нищо чак невероятно.

Но все пак целта е да е опита нещо по-различно от стола, в който сега отивам за обяд 🙂

  • Харесвам 6
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Гледам няма много интерес към темата. Малко, но от сърце от мен.

Няма звезди, но е с списъка с препоръчаните:

https://guide.michelin.com/us/en/pieriga/jurmala_1989403/restaurant/36-line

На плажа в Юрмала:

IMG_20240609_141720_1.jpg.3f4b7d1042db72a568a3ec7d11912cb1.jpg

 

IMG_20240609_1421452.jpg.3fe16c8271de83d890731a3e2cb9c5dd.jpg

 

IMG_20240609_1434192.jpg.dda3465cf349c94d03c8e01065795ee7.jpg

Салата Цезар:

IMG_20240609_144306.jpg.6f77847c2bc73cc4fea3257da5cce181.jpg

"Латвийско" суши:

IMG_20240609_144319.jpg.a624ae05c01b3b5a809138b465d09dcb.jpg

Свински ребра:

IMG_20240609_150459.jpg.04fbbcfb3459952883ec24aaeb377f6f.jpg

Приятно място с добро обслужване и вкусна храна.

+2 бири, минерална вода и хляб с масло сметката ни беше около 60Е, което дори не може да мине за много скъпо.

Бяхме в неделя, времето беше приятно, но като цяло имаше доста малко хора (не само в ресторанта, ами в и целият курорт).

Препоръчвам и курорта, и ресторанта за тези, който тепърва ще се включват в балтийската инвазия 😉

Влакове има от Рига доста често и се стига за 30мин за 2Е на калпак.

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Публикувано:

Ресторант Lana Madrid , 10/10, една Мишлен звезда , # 9 steakhouse в света (2023г)
 

Ако сте в Мадрид не го пропускайте - изумителен ресторант !

 

IMG_2947.jpeg.ee9c358e1c8c7aab41544b6aa441f759.jpeg
 

IMG_0853.jpeg.716a4e4452f30a1aa642db6292d0ea8c.jpeg

 

IMG_0852.jpeg.aa9d6f5932fa0a563252bc97d4f68af9.jpeg

 

IMG_0851.jpeg.150c8866202722782084186984bd7e26.jpeg

 

IMG_0850.jpeg.cd1dff1fb618e944f027d063ab9971d9.jpeg

 

разядка-комплимент

IMG_0837.jpeg.dff463f7d234503fa162b4b0de9185e3.jpeg

 

IMG_0838.jpeg.1fb99490976a8d3c4405b976910e502d.jpeg

разядка-комплимент с house хляб

IMG_3075.jpeg.c7ac7f73e4c1d44921d0d425c69f7d19.jpeg


пържени картофки, Проволон сирене  и чоризо за наследника 

IMG_2948.jpeg.605a03719151a344e12154cf76370abd.jpeg
 

 

прайм рибай ( Aberdeen Angus  - Argentina ) за тати

IMG_2949.jpeg.3501825eda83b03745cb0a2ebea3d95b.jpeg


 

Тендерлойн , Vaca Rubia, Spain за мама

IMG_0846.jpeg.a79ed490899ac7990e80b5ab681ed1aa.jpeg

 

гарнитури : печени чушки Палермо и сладък лук ( shallot )

IMG_3077.jpeg.3801b2da0a936e5ef2fda2159839150f.jpeg


 


десерт-комплимент 

IMG_0849.jpeg.5cee96c4f0e2f8b65b705a99b790b29c.jpeg

 

IMG_0848.jpeg.b5987574223d85d6be8d9543a853ca44.jpeg

 

Стековете не са чак на нивото на най-добрият стек ресторант в света ( Дон Хулио ) , но всичко останало е на абсолютно топ световно ниво . Освен фантастичното обслужване , истински ме изумиха три неща:

 

1. носят ви на масата селекция стек ножове , от които да изберете

 

2. след като изберете вид стек , ви носят на масата селекция стекове от същият вид за да изберете вашият

 

3. след като гост стане от масата по някакъв повод , човек от персонала сгъва текстилната му салфетка в перфектна форма отново, използвайки само  лъжица и вилица , тоест не я докосва с ръце …

 

меню:

IMG_3078.jpeg.a701abd8042aeed99a4573f2acd98e52.jpegIMG_3079.jpeg.3ceeb6501406a740ab6a06af9433dabe.jpeg

 

 

меню вина

 


*копирано от тази тема *

 

 

  • Харесвам 11
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Минали са по някое време тази година и вече има 25 ресторанта в гайда само във Вилнюс. Сигурен съм, че нямаше нито един в началото на годината.

Аз се отбих в https://guide.michelin.com/us/en/vilnius-region/vilnius_1985479/restaurant/augustin

Няма звезди. Имат и вътрешен двор, където предполагам е приятно да се седне лятото.

IMG_20240814_193424.jpg.26a4f162f3936012b5db6a0a2e82bdfb.jpg

Имат интересен интериор:

IMG_20240814_183613.jpg.536ea185293c5b5575f59a02bfe5566f.jpg

 

IMG_20240814_185616.jpg.e28583fb60c521ead12d7f0519cc0a2d.jpg

 

IMG_20240814_191228.jpg.9dfe07755959c23ef459671064ec9771.jpg

Менюто е относително кратко, имаше само 3 отновни. Аз взех рибата.

2 бири, ордьовър и основно ми излезе под 60Е 🍻

  • Харесвам 6
Публикувано:

Един ресторант и от Талин - https://guide.michelin.com/us/en/harju/tallinn/restaurant/mon-repos

Намира се точно до парка Kadriorg, така че може да се съчетаят.

IMG_20240812_151826_1.jpg.893698d287f59df003c9264a02396d6d.jpg

Има невероятна градина:

IMG_20240812_140646.jpg.95631e9425540a36cb84831514119cc7.jpg

 

IMG_20240812_140656.jpg.5c09f3e9c5dc1c0449984d2767178267.jpg

 

IMG_20240812_151929.jpg.1edf9265497758048e926f4e0c711777.jpg

"Хлябът" им беше много интересен и вкусен:

IMG_20240812_141911.jpg.4ea3d9dfacfd468f1d18d1151f1829e1.jpg

Ордьовър - нещо като патешки пастет в ябълково желе:

IMG_20240812_142117.jpg.ca14eb0f70c42020fdcfd11a325f11d5.jpg

 

IMG_20240812_144414.jpg.064161c8b3371d1b2ec307945798de68.jpg
+ 2 бири ми излезе около 55Е 🍻

  • Харесвам 8
Публикувано:

Аз не съм много по снимките, но съм бил в поне 5 ресторанта със звезди Мишлен, включително Остериа Франческана на Масимо Ботура, докато беше ресторант номер 1 в света в онази класация. Наистина извънземно представяне и вкусове в имаче доста непретенциозно място, особено отвън. Ако е интересно, ше разказвам, макар да беше преди 4-5 години. И снимки имам някъде 

 

иначе между ресторантите със звезди, и тези само с препоръка, разликата е от земята до небето. Последно бях в такъв с препоръка в Андалусия и да си призная, бях разочарован

  • Харесвам 1
Публикувано:

При мен явно има голямо разминаване с представата за звездите, пък даже и само препоръките за Мишлен. Не може толкова лесно да се раздават:smile3:. Трудно си представям една Литва да покаже такава кулинария, че за една година да цъфнат 25 Мишлена и то само във Вилнюс. И това пък което виждам от Талин - ми много са 55€.

И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение.:dntknw:

  • Харесвам 1
Публикувано:
  На 21.08.2024 г. в 9:44, traveler каза:

При мен явно има голямо разминаване с представата за звездите, пък даже и само препоръките за Мишлен. Не може толкова лесно да се раздават:smile3:. Трудно си представям една Литва да покаже такава кулинария, че за една година да цъфнат 25 Мишлена и то само във Вилнюс. И това пък което виждам от Талин - ми много са 55€.

И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение.:dntknw:

Разшири  

В Талин има 2 ресторанта със звезди. Останалите са с много добро качество и се препоръчват.

За да влязат Мишелин в някоя страна е нужен някакъв минимум от много добри ресторанти, които имат постоянно високо качество. Поради тази причина Гърците имат ресторанти със звезди отдавна, Турция едва от тази година, а ние скоро няма да имаме.

  • Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Ние няма да имаме основно защото нямаме селско стопанство, освен зърнарите. Да не влизам в политика, но в звездните ресторанти е задължително да имаш местни ферми, които ти произвеждат продуктите, еко, био, сертифициране и тн, почти до това да познаваш лично телето и да му се проследи родословието до девето коляно, а чак след това да му направиш паржолата. Тук подобно нешо е невъзможно, а с сьоНга от ферми, говежди ноФ Фнос на 30 години и домати с пестициди от Турция, няма да получиш звезда, та дори да си ултра невероятен готвач. Единствените два ресторанта, близо до някаква похвала с Мишлен са Она до Белоградчик и аестивум на Зорница естейт до Мелник, щото имат ферми и вина собствено производство. Та не чакайте скоро нещо у нас, още по-малко в София и то не заради слаби готвачи - няма продукти, това е проблемът

  • Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
  На 21.08.2024 г. в 9:44, traveler каза:

И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение.:dntknw:

Разшири  

Аз просто споделям. "Всеки сам си преценя" все пак.

Иначе цените в Балтика са си вече доста високи. Като се седне, бирата ти е 5Е и на "обикновените" места. Ордьовът и основно ще отиде пак на около 30Е. Значи за същото ще дам 40Е в "най-обикновен" ресторант. След един ден сандвичи в Хелзинки съм решил, че може и да се поглезя малко. За това и пиша цените, за да може всеки да си прецени, дали това е неговото.

У нас ходя основно на една пицария в Софето и цените са сходни с Италия.

Иначе последният път брат ми като поръча суши от Хепи, хлебарката свежо си щъкаше вътре и не се притесняваше ни най-малко... 😞

Толкова от мен по темата 🙂

  • Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:
  На 21.08.2024 г. в 10:30, new one каза:

Ние няма да имаме основно защото нямаме селско стопанство, освен зърнарите. Да не влизам в политика, но в звездните ресторанти е задължително да имаш местни ферми, които ти произвеждат продуктите, еко, био, сертифициране и тн, почти до това да познаваш лично телето и да му се проследи родословието до девето коляно, а чак след това да му направиш паржолата. Тук подобно нешо е невъзможно, а с сьоНга от ферми, говежди ноФ Фнос на 30 години и домати с пестициди от Турция, няма да получиш звезда, та дори да си ултра невероятен готвач. Единствените два ресторанта, близо до някаква похвала с Мишлен са Она до Белоградчик и аестивум на Зорница естейт до Мелник, щото имат ферми и вина собствено производство. Та не чакайте скоро нещо у нас, още по-малко в София и то не заради слаби готвачи - няма продукти, това е проблемът

Разшири  

Към тези бих добавил и dieci, защото там също работят с местни продукти.

  • Харесвам 2
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Умрели от глад, след дълга разходка до San Juan de Gaztelugatxe в Бискайския залив, съвсем случайно попаднахме на много приятен ресторант с препоръка на Michelin и Guia Repsol ( места избрани от готвачите) https://www.zintzirierrota.com/

 

https://maps.app.goo.gl/zFqkFbLZzDkEVFvF9?g_st=com.google.maps.preview.copy

 

IMG_2143.jpeg.7e68e0f6e3468ffedd6a3b0beed22cac.jpeg

 

Тартар с риба тон

IMG_2154.jpeg.9cd13fa1c50e6425ee14e7843b97d270.jpeg

 

пасиран грах с манатарки и жълтък

IMG_2157.jpeg.9d2fe86446ca3d3ea91bc1f0165ecafa.jpeg

 

Мерлуза с коричка и сос

IMG_2158.jpeg.e3768943390580c3c462a38b14c0ccbb.jpeg

 

крем карамел

IMG_2161.jpeg.a102587579b49d33c64e287c3cbefaa1.jpeg

  • Харесвам 19
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:

Жалко, че чак сега го откривам този сайт , много добри препоръки за места и аппа му е мн добре направен.

Тагвам @Alexander 

Ако има друга подобна тема, модераторите да преместят там това мнение

https://www.guiarepsol.com/es/comer/nuestros-favoritos/

  • Харесвам 5
Публикувано:

Restaurante Kokotxa , San Sebastian

Една звезда Мишлен

IMG_2443.jpeg.8db8124d35cad148f49302e791e94c07.jpegIMG_2444.jpeg.e2d6b09cdc64a6742640451d976f71a4.jpegIMG_2466.jpeg.9b79a97dae67528dcb80e6309d038919.jpegIMG_2465.jpeg.a6316a42c9f729ca940a86dc363ff0e9.jpegIMG_2495.jpeg.d9e254f58408f4864143d992ea05851e.jpegIMG_2497.jpeg.cfe18c99c9d76fcafd161da7f24e7dd5.jpegIMG_2496.jpeg.8e675fc05311bcdc9e21a20a11aa8d05.jpegIMG_2494.jpeg.859c328aab83a2c9c0882b56a3d38cdc.jpeg

апетайзери за добре дошли:

Гаспачо от пасирани домати с диня

IMG_2463.jpeg
 

Тествахме 10 степенно меню

 

Стриди с пъщарнак и хайвер

IMG_2478.jpeg.a79f42bc8ce03e72db9bde88d06480f6.jpeg

 

тартар от скариди

IMG_2479.jpeg.5dacd8a294a5cf0ba9880e7e0a6f7a62.jpeg

 

калмари със сос от костен мозъкIMG_2481.jpeg.e39ba1a65f025e2a06ccc6d0f42fe588.jpeg

 

бяла риба с хайвер

IMG_2482.jpeg.fe8db7500985cf987392598c4a8443c6.jpeg

 

миди с мини аспержи

IMG_2486.jpeg.b90351857cb73b6e2e0a17a71dc33813.jpeg

 
Риба на деня - скумрия

IMG_2487.jpeg.4b1569f5afcd3ea5b3c0222e18c52745.jpeg

 

гълъб от БресIMG_2488.jpeg.78fae48618ab8e25bb4448eb42f2a869.jpeg


Йогурт с ябълка и хибискус

IMG_2489.jpeg.2153dcea703084e2abc2c3405e47c5b0.jpeg
 

Боб тонка с манго и ванилия

IMG_2490.jpeg.310502b27b517b3ca97f6b5ddb2d6171.jpeg

 

Бял шоколад с босилек и шам фъстък 

IMG_2491.jpeg.ddce7652cf7112394e087f678de6850f.jpeg

 


 

 

  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
  • Браво 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

В 50% от случаите те са само 4 де, съм ял или съм щял да ям в място с мишелин звезда без да знам или съм разбирал много месеци по-късно.

Последния случай беше в don julio в Буенос Айрес, нямаше места, хем ходих на крака, нямаше и за след 10 дни в нито един час, само след 23:30 в лист на чакащи..

Това беше преди 2 години и чак сега разбрах, че били със звезда мишелин, а на всичко отгоре за 2023 и 2024 са на първо място  в света в класацията на 101 най-добри кръчми за стекове

 

https://www.worldbeststeaks.com

 

Викам си, е този път ще резервирам на време, ще ходим след месец и половина. Обаче или няма места за близко бъдеще или има с пре резервация само за обяд  или в най-добрия случай има за вечеря за много късно 23 часа.

Обаче през уатсъп ми направиха и уж ще ям най-великия стек, имат две породи пасищни юници-млада крава. Друго не предлагат, което ме озадачи, но ще видим. 

 

 

  • Харесвам 5
Публикувано:

При мен пък, звездите идват след като сме посетили ресторанта. Случва ми се вече на два пъти. Третият път ще е на щастие 😂

  • Харесвам 4
  • Браво 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Мишлен 2 звездификс меню с цена 9900 tl (278usd) , ресторант номер 66 в Worlds Best ‘23 ( липсва в 2024год)


Turk Fatih Tutak ,Istanbul , 01.2025, 9/10

 

Ресторантът е собственост на 39 годишният Фатих Тутак, който е с впечатляваща визитка : готвач в Марина Бей Сандс, след това в тризвезден Мишлен Токио ресторант, а след това и втори готвач в ресторант номер 1 в света за 2010, 2011, 2012 и 2014 - Нома, Копенхаген.

 

Единственият ресторант в Турция с две звезди , със сравнително висока цена , което прави резервирането сравнително лесно ( има свободни маси до седмица или две преди избраната от вас дата ).  Менюто е surprise , разбирате за него при сервирането на отделните ястия, вечерята трае около 180 минути.

 

Ресторантът е от две зали , първата зала е за прелюдията от няколко ястия :

IMG_4959.jpeg.42391aa611e36173eba9b9f188b0a0eb.jpeg
 

IMG_4964.jpeg.e159cf8504d62dfe7457ae1198cdc052.jpeg

 

пилешка супа с юзу и вермичели паста(спагети)

IMG_4961.jpeg.bfd1643bc5944ed2819a6281b8a80e3f.jpeg


миди (mussels)  в ядлива черупка, измайсторена по тайна рецепта на Фатих Тутак 

IMG_4963.jpeg.19fdb6007e44b4b3e3b5c11cd5bacf7c.jpeg


wagyu кюфте с кавиар ( хайвер Oscetra Gold ) 

IMG_4965.jpeg.c6a36fc0004b40b288cb80d18267c57a.jpeg

 

IMG_0179.jpeg.32b03984eb2ce512c4958d2b378a0143.jpeg

пробиотичен фреш от кисели краставички 

IMG_4967.jpeg.017cd60e9dbec474a38feadcc67f9fa3.jpeg
 

След прелюдията , вечерята продължи в главната зала (13 маси )…

IMG_0191.png.bfbdf128bf10db3d0019d0cbdf42274e.png

 

IMG_4970.jpeg.6b04dcaa88599e4040b924f115220028.jpeg


яйце с настърган бял трюфел

IMG_4971.jpeg.2a9f0c841c6d68227c75aed141e9274b.jpeg

 

IMG_0190.jpeg.e20407d046f580328ccaab78c263562a.jpeg

домашна  питка на готвача с домашно Трабзон масло и мед от района на Bitlis Hazan

IMG_0192.jpeg.b55dfea57d0fcafbb836e6a1cf92db12.jpeg
 


Босфорна бонито риба с кавиар ( Осетра Голд ) и авокадо

IMG_4978.jpeg.9582d29e7d1aaaf55ffb36556a4a3ae7.jpeg


нЕква гадост ( sunchoke borek with pastrami cream)

IMG_4979.jpeg.6d169b57ab35d52e4d53389ae32af049.jpeg

черноморска риба turbot с настърган черен трюфел и картоф

IMG_0193.png.51e82deed139e1c75d9ec432ecd46cb7.png

 

IMG_4981.jpeg.953a2c87d8bc5f64f5ad1d311ac8ee49.jpeg
 

IMG_0195.jpeg.b4b852e9fdc40f2538d44a0129eb43c1.jpeg

 

 

органик овнешко (брррр) с лук и heritage чушка

IMG_0194.jpeg.0819de9cb75cfea89d512eaa28985257.jpeg

 

IMG_4985.jpeg.221e32752a3a946b3a1c26378e8161e0.jpeg
 

IMG_0196.jpeg.eea670ac967439cba30de2586c2e38dd.jpeg

“десерта на мама”

IMG_4987.jpeg.0575460d7468f79653e26c84b5b6239e.jpeg


кадаиф с писташио, сервиран супер ефектно върху плоча от чист лед и лед светлини под нея

IMG_4988.jpeg.694d4ac047bc20fd69ad3ee2c41e6317.jpeg
 

IMG_0197.jpeg.909d1b079ebcb14b5a1b4e0c0dc15bcb.jpeg
 

 

плодова салата

IMG_4990.jpeg.4b821b70e7927e6865608b7ff0e338ed.jpeg

 

След края на вечерята , бяхме заведени на импровизиран тур из кухнята , съпроводен от няколко комплименти ( шот ликьор, и домашни шоколадови бонбони ) , където бяхме поздравени и от самият Фатих Тутак.

 

Заключение : това  беше третият посетен ресторант с две Мишлен звезди и ще изкажа мнение , че Spectrum Amsterdam го превъзхожда малко по отношение на храната и с ужасно много в обслужването , докато Dewakan Kuala Lumpur изостава по отношение на храната и превъзхожда в обслужването…

 

Ако сте в Истанбул и имате скъп повод , не пропускайте Турк, главният готвач е съвременен кулинарен гений…

 

* ястията с хайлайт в шрифта са безумно вкусни

 

  • Харесвам 11
  • Благодаря 2
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.