jorocontrola Публикувано: 30 май, 2024 Публикувано: 30 май, 2024 UMO Restaurant - минах през този в Будапеща. Няма звезди, но е в списъка на препоръчаните: Снимка на ордьовъра - сьомга и краставица с някакви украси и малинов сос (ако помня добре). Нямам снимка на основното, но беше някакво телешко с картофи и лук и едно яйце отгоре. Десерта беше като бухти със сладолед и сладък сос. + една бира, минерална вода и еспресо ми излезе 125лв с включен 15% сервиз. Като цяло със смесеми чувства. Не че беше лоша храната, но нищо чак невероятно. Но все пак целта е да е опита нещо по-различно от стола, в който сега отивам за обяд 🙂 6
jorocontrola Публикувано: 13 юни, 2024 Публикувано: 13 юни, 2024 Гледам няма много интерес към темата. Малко, но от сърце от мен. Няма звезди, но е с списъка с препоръчаните: https://guide.michelin.com/us/en/pieriga/jurmala_1989403/restaurant/36-line На плажа в Юрмала: Салата Цезар: "Латвийско" суши: Свински ребра: Приятно място с добро обслужване и вкусна храна. +2 бири, минерална вода и хляб с масло сметката ни беше около 60Е, което дори не може да мине за много скъпо. Бяхме в неделя, времето беше приятно, но като цяло имаше доста малко хора (не само в ресторанта, ами в и целият курорт). Препоръчвам и курорта, и ресторанта за тези, който тепърва ще се включват в балтийската инвазия 😉 Влакове има от Рига доста често и се стига за 30мин за 2Е на калпак. 9 1
stanislavpp Публикувано: 16 юни, 2024 Публикувано: 16 юни, 2024 Ресторант Lana Madrid , 10/10, една Мишлен звезда , # 9 steakhouse в света (2023г) Ако сте в Мадрид не го пропускайте - изумителен ресторант ! разядка-комплимент разядка-комплимент с house хляб пържени картофки, Проволон сирене и чоризо за наследника прайм рибай ( Aberdeen Angus - Argentina ) за тати Тендерлойн , Vaca Rubia, Spain за мама гарнитури : печени чушки Палермо и сладък лук ( shallot ) десерт-комплимент Стековете не са чак на нивото на най-добрият стек ресторант в света ( Дон Хулио ) , но всичко останало е на абсолютно топ световно ниво . Освен фантастичното обслужване , истински ме изумиха три неща: 1. носят ви на масата селекция стек ножове , от които да изберете 2. след като изберете вид стек , ви носят на масата селекция стекове от същият вид за да изберете вашият 3. след като гост стане от масата по някакъв повод , човек от персонала сгъва текстилната му салфетка в перфектна форма отново, използвайки само лъжица и вилица , тоест не я докосва с ръце … меню: меню вина *копирано от тази тема * 11
jorocontrola Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 Минали са по някое време тази година и вече има 25 ресторанта в гайда само във Вилнюс. Сигурен съм, че нямаше нито един в началото на годината. Аз се отбих в https://guide.michelin.com/us/en/vilnius-region/vilnius_1985479/restaurant/augustin Няма звезди. Имат и вътрешен двор, където предполагам е приятно да се седне лятото. Имат интересен интериор: Менюто е относително кратко, имаше само 3 отновни. Аз взех рибата. 2 бири, ордьовър и основно ми излезе под 60Е 🍻 6
jorocontrola Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 Един ресторант и от Талин - https://guide.michelin.com/us/en/harju/tallinn/restaurant/mon-repos Намира се точно до парка Kadriorg, така че може да се съчетаят. Има невероятна градина: "Хлябът" им беше много интересен и вкусен: Ордьовър - нещо като патешки пастет в ябълково желе: + 2 бири ми излезе около 55Е 🍻 8
new one Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 Аз не съм много по снимките, но съм бил в поне 5 ресторанта със звезди Мишлен, включително Остериа Франческана на Масимо Ботура, докато беше ресторант номер 1 в света в онази класация. Наистина извънземно представяне и вкусове в имаче доста непретенциозно място, особено отвън. Ако е интересно, ше разказвам, макар да беше преди 4-5 години. И снимки имам някъде иначе между ресторантите със звезди, и тези само с препоръка, разликата е от земята до небето. Последно бях в такъв с препоръка в Андалусия и да си призная, бях разочарован 1
traveler Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 При мен явно има голямо разминаване с представата за звездите, пък даже и само препоръките за Мишлен. Не може толкова лесно да се раздават. Трудно си представям една Литва да покаже такава кулинария, че за една година да цъфнат 25 Мишлена и то само във Вилнюс. И това пък което виждам от Талин - ми много са 55€. И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение. 1
Ognyan Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 На 21.08.2024 г. в 9:44, traveler каза: При мен явно има голямо разминаване с представата за звездите, пък даже и само препоръките за Мишлен. Не може толкова лесно да се раздават. Трудно си представям една Литва да покаже такава кулинария, че за една година да цъфнат 25 Мишлена и то само във Вилнюс. И това пък което виждам от Талин - ми много са 55€. И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение. Разшири В Талин има 2 ресторанта със звезди. Останалите са с много добро качество и се препоръчват. За да влязат Мишелин в някоя страна е нужен някакъв минимум от много добри ресторанти, които имат постоянно високо качество. Поради тази причина Гърците имат ресторанти със звезди отдавна, Турция едва от тази година, а ние скоро няма да имаме. 1 1
new one Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 Ние няма да имаме основно защото нямаме селско стопанство, освен зърнарите. Да не влизам в политика, но в звездните ресторанти е задължително да имаш местни ферми, които ти произвеждат продуктите, еко, био, сертифициране и тн, почти до това да познаваш лично телето и да му се проследи родословието до девето коляно, а чак след това да му направиш паржолата. Тук подобно нешо е невъзможно, а с сьоНга от ферми, говежди ноФ Фнос на 30 години и домати с пестициди от Турция, няма да получиш звезда, та дори да си ултра невероятен готвач. Единствените два ресторанта, близо до някаква похвала с Мишлен са Она до Белоградчик и аестивум на Зорница естейт до Мелник, щото имат ферми и вина собствено производство. Та не чакайте скоро нещо у нас, още по-малко в София и то не заради слаби готвачи - няма продукти, това е проблемът 3 1
jorocontrola Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 На 21.08.2024 г. в 9:44, traveler каза: И искам дебело да подчертая - не се заяждам, просто съм в недоумение. Разшири Аз просто споделям. "Всеки сам си преценя" все пак. Иначе цените в Балтика са си вече доста високи. Като се седне, бирата ти е 5Е и на "обикновените" места. Ордьовът и основно ще отиде пак на около 30Е. Значи за същото ще дам 40Е в "най-обикновен" ресторант. След един ден сандвичи в Хелзинки съм решил, че може и да се поглезя малко. За това и пиша цените, за да може всеки да си прецени, дали това е неговото. У нас ходя основно на една пицария в Софето и цените са сходни с Италия. Иначе последният път брат ми като поръча суши от Хепи, хлебарката свежо си щъкаше вътре и не се притесняваше ни най-малко... 😞 Толкова от мен по темата 🙂 4 1
Ognyan Публикувано: 21 август, 2024 Публикувано: 21 август, 2024 На 21.08.2024 г. в 10:30, new one каза: Ние няма да имаме основно защото нямаме селско стопанство, освен зърнарите. Да не влизам в политика, но в звездните ресторанти е задължително да имаш местни ферми, които ти произвеждат продуктите, еко, био, сертифициране и тн, почти до това да познаваш лично телето и да му се проследи родословието до девето коляно, а чак след това да му направиш паржолата. Тук подобно нешо е невъзможно, а с сьоНга от ферми, говежди ноФ Фнос на 30 години и домати с пестициди от Турция, няма да получиш звезда, та дори да си ултра невероятен готвач. Единствените два ресторанта, близо до някаква похвала с Мишлен са Она до Белоградчик и аестивум на Зорница естейт до Мелник, щото имат ферми и вина собствено производство. Та не чакайте скоро нещо у нас, още по-малко в София и то не заради слаби готвачи - няма продукти, това е проблемът Разшири Към тези бих добавил и dieci, защото там също работят с местни продукти. 2
Branko Публикувано: 21 септември, 2024 Публикувано: 21 септември, 2024 Умрели от глад, след дълга разходка до San Juan de Gaztelugatxe в Бискайския залив, съвсем случайно попаднахме на много приятен ресторант с препоръка на Michelin и Guia Repsol ( места избрани от готвачите) https://www.zintzirierrota.com/ https://maps.app.goo.gl/zFqkFbLZzDkEVFvF9?g_st=com.google.maps.preview.copy Тартар с риба тон пасиран грах с манатарки и жълтък Мерлуза с коричка и сос крем карамел 19 1 1
Branko Публикувано: 21 септември, 2024 Публикувано: 21 септември, 2024 Жалко, че чак сега го откривам този сайт , много добри препоръки за места и аппа му е мн добре направен. Тагвам @Alexander Ако има друга подобна тема, модераторите да преместят там това мнение https://www.guiarepsol.com/es/comer/nuestros-favoritos/ 5
Nayden Bondzhev Публикувано: 21 септември, 2024 Публикувано: 21 септември, 2024 По случайност открих Много приятен ресторант в Удине.
Branko Публикувано: 21 септември, 2024 Публикувано: 21 септември, 2024 Restaurante Kokotxa , San Sebastian Една звезда Мишлен апетайзери за добре дошли: Гаспачо от пасирани домати с диня Тествахме 10 степенно меню Стриди с пъщарнак и хайвер тартар от скариди калмари със сос от костен мозък бяла риба с хайвер миди с мини аспержи Риба на деня - скумрия гълъб от Брес Йогурт с ябълка и хибискус Боб тонка с манго и ванилия Бял шоколад с босилек и шам фъстък 11 1 2
Alexander Публикувано: 19 октомври, 2024 Публикувано: 19 октомври, 2024 В 50% от случаите те са само 4 де, съм ял или съм щял да ям в място с мишелин звезда без да знам или съм разбирал много месеци по-късно. Последния случай беше в don julio в Буенос Айрес, нямаше места, хем ходих на крака, нямаше и за след 10 дни в нито един час, само след 23:30 в лист на чакащи.. Това беше преди 2 години и чак сега разбрах, че били със звезда мишелин, а на всичко отгоре за 2023 и 2024 са на първо място в света в класацията на 101 най-добри кръчми за стекове https://www.worldbeststeaks.com Викам си, е този път ще резервирам на време, ще ходим след месец и половина. Обаче или няма места за близко бъдеще или има с пре резервация само за обяд или в най-добрия случай има за вечеря за много късно 23 часа. Обаче през уатсъп ми направиха и уж ще ям най-великия стек, имат две породи пасищни юници-млада крава. Друго не предлагат, което ме озадачи, но ще видим. 5
Роца Публикувано: 19 октомври, 2024 Публикувано: 19 октомври, 2024 При мен пък, звездите идват след като сме посетили ресторанта. Случва ми се вече на два пъти. Третият път ще е на щастие 😂 4 1
stanislavpp Публикувано: Вторник в 02:12 Публикувано: Вторник в 02:12 Мишлен 2 звезди, фикс меню с цена 9900 tl (278usd) , ресторант номер 66 в Worlds Best ‘23 ( липсва в 2024год) Turk Fatih Tutak ,Istanbul , 01.2025, 9/10 Ресторантът е собственост на 39 годишният Фатих Тутак, който е с впечатляваща визитка : готвач в Марина Бей Сандс, след това в тризвезден Мишлен Токио ресторант, а след това и втори готвач в ресторант номер 1 в света за 2010, 2011, 2012 и 2014 - Нома, Копенхаген. Единственият ресторант в Турция с две звезди , със сравнително висока цена , което прави резервирането сравнително лесно ( има свободни маси до седмица или две преди избраната от вас дата ). Менюто е surprise , разбирате за него при сервирането на отделните ястия, вечерята трае около 180 минути. Ресторантът е от две зали , първата зала е за прелюдията от няколко ястия : пилешка супа с юзу и вермичели паста(спагети) миди (mussels) в ядлива черупка, измайсторена по тайна рецепта на Фатих Тутак wagyu кюфте с кавиар ( хайвер Oscetra Gold ) пробиотичен фреш от кисели краставички След прелюдията , вечерята продължи в главната зала (13 маси )… яйце с настърган бял трюфел домашна питка на готвача с домашно Трабзон масло и мед от района на Bitlis Hazan Босфорна бонито риба с кавиар ( Осетра Голд ) и авокадо нЕква гадост ( sunchoke borek with pastrami cream) черноморска риба turbot с настърган черен трюфел и картоф органик овнешко (брррр) с лук и heritage чушка “десерта на мама” кадаиф с писташио, сервиран супер ефектно върху плоча от чист лед и лед светлини под нея плодова салата След края на вечерята , бяхме заведени на импровизиран тур из кухнята , съпроводен от няколко комплименти ( шот ликьор, и домашни шоколадови бонбони ) , където бяхме поздравени и от самият Фатих Тутак. Заключение : това беше третият посетен ресторант с две Мишлен звезди и ще изкажа мнение , че Spectrum Amsterdam го превъзхожда малко по отношение на храната и с ужасно много в обслужването , докато Dewakan Kuala Lumpur изостава по отношение на храната и превъзхожда в обслужването… Ако сте в Истанбул и имате скъп повод , не пропускайте Турк, главният готвач е съвременен кулинарен гений… * ястията с хайлайт в шрифта са безумно вкусни 11 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега