Прескочи до съдържание

Коледната магеланска сБирка или сБирката на магеланци по Коледа!


Polina

Препоръчани мнения

Дани Магелани
преди 3 часа, Olianata каза:

Здравейте,ние също платихме 50 лв на бара за нашата сметка,защото видях че другите преди нас също плащат на бара и оставихме 50 за Божидар, който си тръгна и остави на мен пари за неговата сметка,сложих ги на масата при тръгване плюс 5 лв за бакшиш!!!

Досега мълчах,ама ми омръзна от хитрините на келнерите вече,защо не са приспаднали парите от бара???

Защото явно така им е изгодно да ни прецакат. Аз също подозирах, но нямах доказателства. Трябваше да кажете на хората, които остават , че сте платили. На мен сервитьорът ми отговори - има оставени пари на масата. Не каза, че някой вече е платил.

 

Изясни се в общи линии ситуацията. Две части от сметката платени на бара, но явно неприспаднати от общите 240 лв. 

Трябва да се замислим дали това заведение заслужава да бъде посещавано.

Явно и преди се е случвало дублиране на сумите, платени на бара, за което писа Duke. Сега разликата беше много видима. Не допусках, че вината е на хората на масата. За съжаление, не можах да споря, защото никой не ми каза, че е платил, каква консумация и какви пари е платил на бара. 

Ще не е обеца на ухото. 

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

много тъпа ситуация, и често масова при големи компании с една сметка

точно за такива случаи, група приятели и колеги на сина ми от AUBG направиха софтуер, който да неутрализира подобни мизерии, като позволява чрез просто сканиране на qr код всеки от масата да достъпи текущата сметка, да отбележи своята част от поръчката и да си я плати

 

както се сещате, за да работи, трябва да се интегрира в системата на заведението, което предполага бизнесът да е честен и почтен, и да не примира от кеф да оскубе клиентите си два пъти, а такива са все още малко бели врани в обществото ни

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Първо благодаря за сбирката. 

Може би ще е по-добре на следващи сбирки да се разберем отначало, че сметката са плаща само на масата накрая и да не се плаща на бар или сервитьори отделно.

Иначе на нашата маса сумата беше доста по-голяма от сметката. Та се наложи да делим след бакшиша. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Това, което аз разбирам е, че на масата е липсвала каквато и да е комуникация между споделящите я. Това, което не разбирам е, защо при обявена "сметка на маса" се плаща на сервитьор отделно? Добре, да кажем, че приемем и това, но не разбирам, защо след като е платена, не се казва на оставащите на масата? 

Сметката я има качена в мнението на Мари, можете да си проверите кое как е записано и/или приспаднато. 

Не обвинявам никого, но ако аз бях на тази маса първо бих се запитала, защо не съм казала на останалите да знаят или че не съм ги попитала като са си тръгвали дали са оставили пари итн... Случвало се е, питала съм, не е срамно.

Не можете да ме убедите, че има заведение, в което при сбирка на 60-70+ човека не би се получило надписване, макар и леко на сметка? 

Това с кувертите при Магеланци е трудно постижимо имаме и тоя опит, никой, никога не знае къде ще е до последно, а да дойде някой и да го върнеш няма да е справедливо, нали?

Със записването на лист... Като дойдете на среща, правете си го както ви е удобно. Масата е ваша! 

Радвам се, че освен на нашата и поне на още една маса сметката е излязла, че дори и отгоре! 

 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Да кажа, че имаше и другото, такава щедрост от хората на масата на Капитана (и как да не нали Капитана ръководи кораба 😉) че ние бяхме с точно 30 лв отгоре. 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
преди 3 часа, giafil каза:

Да кажа, че имаше и другото, такава щедрост от хората на масата на Капитана (и как да не нали Капитана ръководи кораба 😉) че ние бяхме с точно 30 лв отгоре. 

И не можахме да ги изпием дори😀 ако знаехме, щяхме да оставим парите, които бяха отгоре, за касата магеланска.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.