Antigona Публикувано: 26 август, 2025 Публикувано: 26 август, 2025 2 hours ago, stanimir said: Трябва да вдигнат и цените на бензина , да не сме Иран бе алоууу.Литър Кока-Кола вече е по-скъп. Има една приказка: " Внимавай какво си пожелаваш"🙂 18 hours ago, Nayden Bondzhev said: Много май ще отидат в историята, търсих настаняване в близост за този уикенд, на определени места, които си ги знам по ръкавите, станало е страшно, гонят цени на Малдивите. И ние тази година оставаме без нито една гръцка почивка, една Италия през юли и предстой о. Гьокчеада. 12 hours ago, Брани said: Аз съм “за” и още да се увеличат цените само и само повечето от типа на “всеки-уикенд-още-в-петък-сме-на-забеШка-в-Халкидики” и да ни е по-спокойно на нас дето ходим на море веднъж на две години. Тези от петък вечер са собственици на имоти в Северна Гърция, ние по-бедните ходим за 1 ден на Неа Перамос след 20.09. 🙂 5 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 27 август, 2025 Публикувано: 27 август, 2025 Да ви кажа наздраве от шадравана в Лададика, таверни бол. 9
jul Публикувано: 27 август, 2025 Публикувано: 27 август, 2025 @Nayden Bondzhev, наздраве от градинката ни с гледка към Рио-Антирио🍷 18 4
Nayden Bondzhev Публикувано: 28 август, 2025 Публикувано: 28 август, 2025 @jul, наздраве от Атон с гледка към амуляни 13 1
Nayden Bondzhev Публикувано: 20 септември, 2025 Публикувано: 20 септември, 2025 Култовата Marina в Нея Потидея, от години наложен стандарт на Касандра. 6
Bellagio Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 Здравейте, моля да ми препоръчате хубави къмпинги в Пелопонес, по възможност до пясъчен плаж или до приятно градче. Ще пътуваме с кемпер и имаме желание да обиколим целия полуостров за десетина дни.
bad kid Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 До Финикунда има. Не знам обаче колко е хубав (и какви са критериите). Плажът е супер иначе. Аз ходих 2 дни на него от селцето.
Stefanovam Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 Здравейте, ние бяхме в къмпинг Erodios Camping, до градчетата Gialova и Pilos. Къмпинга не е много голям, чисто е , има си ресторант в рамките на къмпинга, има и плаж. Реално е на брега на залива Наварино. Плажа не е лош, но тъй като е залив, има и вливаща се река, не е най синя и прозрачна водата, но става за плажуване. Наблизо е известния и наистина много красив плаж Войдокиля. За настаняване в къмпинга се изискваше резервация, имат си сайт. Има места за кемпери и каравани, има места за палатки, имат и бунгала. В залива е много подходящо за кайт и уиндсърф и каране на каяци. По плажната ивица от къмпинга за около 10 минути се стига до Гялова, приятно място с магазинчета, ресторанти и барове. На 10-15 минути път с кола е градчето Пилос, много красиво, оживено. По нататък по ръкава са Метони, с неговата красива крепост и плаж, Финикунда с прекрасния си плаж. Все красиви места, много ни хареса на нас Пелопонес. 1
Antigona Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 1 hour ago, Bellagio said: Здравейте, моля да ми препоръчате хубави къмпинги в Пелопонес, по възможност до пясъчен плаж или до приятно градче. Ще пътуваме с кемпер и имаме желание да обиколим целия полуостров за десетина дни. Ние бяхме в CAMPING ΜΕLTEMI на п-о Мани, близо до Гитио. Има и други къмпинги в района, но този ни впечатли, че е в маслинена гора и на дълъг плаж. Не сме плажували, беше месец май и за кратко имахме обиколка на част от Пелопонес.
Bellagio Публикувано: 16 октомври, 2025 Публикувано: 16 октомври, 2025 Много Ви благодаря за полезната информация!
Otnesen Публикувано: 9 ноември, 2025 Публикувано: 9 ноември, 2025 Шофьор с неплатена глоба вече няма да може да напусне Гърция Нова дигитална система ще проверява регистрационните номера на колите https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/shofor-neplatena-globa-veche-nyama-da-mozhe-da-napusne-gurciya 3 3
Otnesen Публикувано: 28 декември, 2025 Публикувано: 28 декември, 2025 От 1 януари 2026 г. в Гърция се повишават пътните такси Поскъпването се аргументира с годишната корекция на инфлацията https://www.investor.bg/a/527-svyat/424219-ot-1-yanuari-2026-g-v-gartsiya-se-povishavat-patnite-taksi 1
Otnesen Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Новост в Гърция: Градският транспорт става изцяло дигитален от 1 януари Основно в Атина и Солун окончателно се премахват хартиените билети https://www.dnes.bg/a/2-svyat/705384-novost-v-gartsiya-gradskiyat-transport-stava-iztsyalo-digitalen-ot-1-yanuari 3
Иван Попов Публикувано: 31 декември, 2025 Публикувано: 31 декември, 2025 Да кажа, че от днес Egnatia Pass имат актуализация на приложението и нова иконка. Получих и имейл съобщение, че цените са повишени. 3 1
Бръмбар Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари В първоянурския студ се размислих за Гърция и май за първа година нямам никакви планове за по-дълга почивка там. @Argentique, ако имаш време и желание може ли да разкажеш малко повече за Самос? 1 1
Argentique Публикувано: 1 януари Публикувано: 1 януари преди 52 минути , Бръмбар каза: В първоянурския студ се размислих за Гърция и май за първа година нямам никакви планове за по-дълга почивка там. @Argentique, ако имаш време и желание може ли да разкажеш малко повече за Самос? Самос е хубаво място, бях там 2022-ра през юли, по горещниците – изключително неподходящо време за каквото и да е извън кръга плаж-шнорхелинг-кръчма-плаж. Тогава по мои представи нямаше хора насред лято. Имат международно летище, но кацат само чартъри и Олимпик, цените на настаняванията бяха ниски, а кръчмите поне в Питагорио - полупразни. После на турците им направиха облекчени визови процедури за близките гръцки острови, вдигнаха до небесата цените на турските курорти и взе да им идва по-евтино да ходят в Самос на море, което пък вдигна цените и увеличи запълняемостта. Но може би при разумен избор на време за посещение някои несъвършенства могат да се избегнат. * В средата на юли водата беше студена дори за мен - около 21 градуса, но по други отзиви в края на лятото се стопляла. Островът е голям и може би места все още има за всички. Лятото има и по-чести ферита до Икария, Фурни или близките Додеканези. На мен ми е много на сърце и някой ден ще се върна там в междинен сезон за обикаляне. Коккари - най-туристическото място, снимки по обяд Питагорио Имат и пясъчни плажове, но аз не държа. 15 1
Иван Попов Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари Отвориха граничния преход "Рудозем - Ксанти" след 30-годишно чакане С официална церемония беше открит пътният участък от Димарио до българо-гръцката граница край Рудозем. С пускането в експлоатация на пътната отсечка се отваря за движение граничният преход "Рудозем - Ксанти", през който ще преминават автомобили до 3,5 тона. Първата копка на седмия граничния пункт с Гърция беше направена през януари 2020 г. От българска страна граничния пункт беше завършен през 2021 г, а от гръцка - към края на 2024г, но отварянето се отлагаше няколко пъти поради строеж на прилежаща инфраструктура на територията на южната ни съседка. Днес десетки хора от двете страни на границата присъстваха на официалното отваряне на прехода "Рудозем - Ксанти", предаде БНР. Събитието се проведе на гръцка територия. Българската делегация беше водена от външния министър в оставка Георг Георгиев, който се поздрави с министъра на инфраструктурата и транспорта на Гърция Христос Димос, начело на делегацията от гръцка страна. На церемонията по символичното отваряна на прехода присъстваха и министърът на транспорта в оставка Гроздан Караджов, заместник-министърът на регионалното развитие Дора Янкова, областният управител на Смолян Захари Сираков, кметове на общини в Смолянска област. 11
jul Публикувано: 20 януари Публикувано: 20 януари Аз лично не виждам субективна изгода. Този уикенд сме в Смолян и установих, че то само Смолян- Рудозем е почти час, не знам нататък до Ксанти колко още и по какъв път. 3 1
sasho_n2 Публикувано: 23 януари Публикувано: 23 януари На 20.01.2026 г. в 18:41, jul каза: Аз лично не виждам субективна изгода. Този уикенд сме в Смолян и установих, че то само Смолян- Рудозем е почти час, не знам нататък до Ксанти колко още и по какъв път. Според мен, изгода от този пункт имат само хората от Смолян, Чепеларе, Рудозем, Мадан. На практика Смолян - Рудозем си е наистина час, от там до Ксанти е още един час по сравнително тесен и планински път. 2
Иван Попов Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари Тази неделя бях в Гърция и честно казано останах доста изненадан от цените. Очаквах да е по-скъпо, а се оказа точно обратното – много от нещата са по-евтини от България или на същите цени. Примерно – стек минерална вода (6 × 1.5 л) беше 1.25 евро. Перилни препарати, шампоани, салами и още куп ежедневни стоки бяха на доста добри цени. Шоколадите масово вървяха по около 1.00/1.20 евро. Имат и много промоции на различни продукти. Най-интересното – пазаруваш примерно за около 135 евро (така беше при нас), а на касата платихме 106/107 евро и ти казват „no DDS“ (без ДДС). Това също си е сериозна разлика. За сравнение – според мен Румъния в момента е по-скъпа от България. Няма да забравя като бях малък и ходехме на море в Гърция – тогава цените ми се струваха „огън и пламък“ и почти нищо не си купувахме от магазините, защото беше много по-скъпо от при нас. А сега нещата сякаш са се обърнали – доста продукти са по-евтини там или на същата цена като тук. Разбира се, има и стоки с по-високи цени, но като цяло това е моето лично впечатление. 11
travelss Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари 1 hour ago, Иван Попов said: Тази неделя бях в Гърция и честно казано останах доста изненадан от цените. Очаквах да е по-скъпо, а се оказа точно обратното – много от нещата са по-евтини от България или на същите цени. Иди сега до Германия, Испания, ЮК, Португалия и Италия и ще видиш по-евтини цени и от Гърция. Може леко да се депресираш. за 95г. 2
Иван Попов Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари В момента, travelss каза: Иди сега до Германия, Испания, ЮК, Португалия и Италия и ще видиш по-евтини цени и от Гърция. Може леко да се депресираш. Възможно е....
sasho_n2 Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари преди 1 час, Иван Попов каза: Тази неделя бях в Гърция и честно казано останах доста изненадан от цените. Очаквах да е по-скъпо, а се оказа точно обратното – много от нещата са по-евтини от България или на същите цени. Примерно – стек минерална вода (6 × 1.5 л) беше 1.25 евро. Перилни препарати, шампоани, салами и още куп ежедневни стоки бяха на доста добри цени. Шоколадите масово вървяха по около 1.00/1.20 евро. Имат и много промоции на различни продукти. Най-интересното – пазаруваш примерно за около 135 евро (така беше при нас), а на касата платихме 106/107 евро и ти казват „no DDS“ (без ДДС). Това също си е сериозна разлика. За сравнение – според мен Румъния в момента е по-скъпа от България. Няма да забравя като бях малък и ходехме на море в Гърция – тогава цените ми се струваха „огън и пламък“ и почти нищо не си купувахме от магазините, защото беше много по-скъпо от при нас. А сега нещата сякаш са се обърнали – доста продукти са по-евтини там или на същата цена като тук. Разбира се, има и стоки с по-високи цени, но като цяло това е моето лично впечатление. Точно преди седмица, напълних багажника на колата с всевъзможни покупки от Матцутис в Солун ( като се има предвид, че не е най-евтината верига в Гърция). Особено с картата има доста изгодни цени и реални намаления на много продукти - както хранителни, така и нехранителни. Особено впечетление прави разликите в цените на млечните продукти. 6
new one Публикувано: 25 февруари Публикувано: 25 февруари Ми ние в момента сме точно като маляките около 2006, да речем. Голямата разлика е, че ние реално нямаме туризъм и лека промишленост, а че това, което е разрешено за малякан, не е разрешено за бай Иван, следваше да сме го разбрали още 1913, но нейсе. яжте, пийте, ходете на екскурзии и си носете новите дрехи, няма смисъл да се кахърим за неща, които са неизбежни, но няма да се случат утре. Ясууу, удрииии, въртиииии, оп сааа 🤪 4
Иван Попов Публикувано: 25 март Публикувано: 25 март Точно преди месец ви казах същото, а вчера вече излезе и в пресата. Хиляди българи щурмуват Серес – пазарът е с до 30% по-евтин. Хиляди българи пазаруват основни хранителни продукти и стоки за бита от магазините в гръцкия град Серес, който се намира само на около 50 километра от границата, съобщи кореспондентът на "24 часа" в южната ни съседка Бойка Атанасова. Проверка на място показа, че пазарът в Серес излиза с до 30% по-евтино, отколкото в Благоевград или София. Всяка събота и неделя паркингите пред големите търговски вериги и местния пазар са изпълнени с автомобили с българска регистрация предимно от Благоевград, Сандански и дори София. Основният двигател на този поток е разликата в цените на основни хранителни продукти. Прясната риба - ципура или лаврак, също е значително по-достъпна - до 21% по-евтина в Серес. Маслините, особено сорт "Каламата”, са сред най-силно отличаващите се продукти: цените им в Серес са с около 34% по-ниски. Гръцкото кисело мляко (цедено) също е по-евтино - €3,20 срещу €4,50 за килограм в България. Информацията е взета от този сайт. 5 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега