Kalina Ivanova Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Макар, че навън е +20С и повече прилича на есен, с тия красиви жълти багри ...в Бургас се готвим за Никулден а после и за Коледа 24 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Елхата е сложена и коледните календари са отворени 😄 21 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 Коледно украсената Стара Загора Коледната елха през деня И през нощта Хора и улици, град като град Разни елени 24 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 2 декември, 2023 Сподели Публикувано: 2 декември, 2023 И от мен малко Мелбърн и първите коледни меденки. Забравих да снимам главната украса на площада и светлинното шоу, но има време до Коледа. 24 2 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 3 декември, 2023 Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 Аз вече започвам да усещам духът на празниците 🙂 . Украсихме елхата вчера, венчето е на входната врата (заедно с постелката за Хелоуийн 😆) и днес срещнахме и Дядо Коледа :). 30 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 3 декември, 2023 Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 Вчера купих джинджифилова къщичка на съставни части и днес децата я сглобиха. Малко нескопосана се получи, но двамата майстори трудно се сработват. Важното, че те си я харесват. 20 7 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 3 декември, 2023 Автор Сподели Публикувано: 3 декември, 2023 преди 6 часа, Rossi to каза: Вчера купих джинджифилова къщичка на съставни части Все ги гледам тези къщички за сглобяване, но така и не съм се зачела какво точно включва комплектът. Иначе би ми било забавно да отделя малко време за подобно мацане. Връзка към коментар
tara Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 Комплектът или поне тези, които съм купувала на децата, включва блатовете/бисквитките и бял прах, който разтваряш с вода за айсинг. Най-хубави и сполучливи стават къщичките. Никога до сега не ми се е получавала шейната с еленчета. Красиво става, когато налепиш цветни бонбони. 4 1 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 5 2 Връзка към коментар
Rossi to Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 преди 8 часа, chandni каза: Все ги гледам тези къщички за сглобяване, но така и не съм се зачела какво точно включва комплектът. Иначе би ми било забавно да отделя малко време за подобно мацане. Този комплект включваше освен блатове за къщичката и пудра захар за приготвяне на айсинг и 3 захарни човечета и други дребни фигурки, заради които го избрах. Човечетата са много симпатични и цялата композиция става някак по-завършена (или претрупана, въпрос на гледна точка) с тях. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 В последните месеци все повече се зарибявам да ръчкам с жички, поялници, електричество, диодчета и т.н. Нещо с напредването на годините ми писна да съм от тия, които като ме пита непознат какво работя да му казвам "абе с компютър" и все по-често имам желание това инженерно образование да го вложа в нещо физическо, колкото и да съм с две леви ръце, еднакво некадърни. Та както си пускате заготовките за коледните сладки ето я моята заготовка на коледни лампички в момента: Ето и кратко видео: https://drive.google.com/file/d/17sBtAu34PM-zPoue1EiAEC39_CmdSXnj/view?usp=sharing Ще ви пусна и крайния резултат, когато нещата са прибрани, подредени, красиви и с невъзможност да утрепят дете или куче. 18 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 @Георги от чисто любопитсво питам. Каква е себестойността на едни такива лампички можеш ли да кажеш? Питам, защото си взех едни почти същите от китайците с usb кабел и дистанционно с програми за мигане/светене за 5 лв. и нещо - 10 метра. Чудя се как им излиза сметката толкова евтино да продават? Далеч съм от мисълта, че твоето занимание е безсмислено, след като можеш да си купиш такива. В случая това ти носи удоволствие, тази “цена” е неизмерима и се абстрахираме напълно от нея🙂 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 (редактирано) преди 33 минути , ДиянаВ каза: @Георги от чисто любопитсво питам. Каква е себестойността на едни такива лампички можеш ли да кажеш? Питам, защото си взех едни почти същите от китайците с usb кабел и дистанционно с програми за мигане/светене за 5 лв. и нещо - 10 метра. Чудя се как им излиза сметката толкова евтино да продават? Далеч съм от мисълта, че твоето занимание е безсмислено, след като можеш да си купиш такива. В случая това ти носи удоволствие, тази “цена” е неизмерима и се абстрахираме напълно от нея🙂 Веднага отговарям: Лампички: 5m/50броя лед, около 5 евро: https://www.aliexpress.com/item/1005002018685053.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.64.4d331802ncansn Контролер: около 7 евро на брой: https://www.amazon.de/-/en/AZDelivery-Bluetooth-Internet-Development-Compatible/dp/B08BTYCGVV?pd_rd_w=0x3E7&content-id=amzn1.sym.31d3a190-f293-4de7-a7b3-e476444cf936&pf_rd_p=31d3a190-f293-4de7-a7b3-e476444cf936&pf_rd_r=CP3JFNSZ3ATMM8G4ZRN6&pd_rd_wg=l9rQv&pd_rd_r=359ded1d-95c2-4762-b36b-cfcced01f6d3&pd_rd_i=B08BTYCGVV&ref_=pd_bap_d_grid_rp_0_1_ec_pd_gwd_bag_pd_gw_rp_2_i&th=1 Захранващ блок: http://meanwell-bg.com/files/M2016H1/LRS-100-spec.pdf - 42лв Има и допълнилни разходи за кабелчета, ще трябва да принтирам или измайсторя някаква кутийка за всички карантии... т.е. ще дойде около 80-90лв. Но сравнение между двете неща не може да има. Захранването е сериозно и е доста преоразмерено, след Коледа смятам да ъпгрейдна едни шарени лед ленти в банята с него, за този случай спокойно може да се мине и с по-стабилно usb зарядно за телефон и не е задължително да се купува нещо като това моето. Лампичките са индивидуално адресируеми, т.е. мога да кажа 5-та лампичка да свети червено, 10 - жълто, след 5 секунди да е обратното...стига да искам, софтуерът който се ползва има безброй режими, но позволява и сам да си дефинираш такива: https://kno.wled.ge/ Контролерът също е универсален и при следваща итерация ще запоя микрофон, така че светлинките да "танцуват" на музика. Всичко това може да се интегрира и със системата за домашна автоматизация, т.е. например всяка вечер след залез, осветлението в дневната да се намали на 10%, лампичките да се пускат автоматично и от аудио системата да тръгва да пее коледна песничка, ако телевизорът е спрян...примерно. Освен това, да, иска си игра, занимавка и време, което не губиш в готовото опростено и доста евтино решение 🙂 Та говорим за съвсем различни продукти като качество, идея, инвестиция и начин за постигане на целите, макар и крайния резултат привидно да изглежда подобен 🙂 Ако мога пак да използвам сладкарската аналогия, то е като да сравняваш ръчно изрисуваните и приготвяни цял уикенд сладки с нещо купено от кварталната бакалия със срок на годност до следващата Коледа 🙂 Редактирано 4 декември, 2023 от Георги 9 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 преди 39 минути , Георги каза: Веднага отговарям: Лампички: 5m/50броя лед, около 5 евро: https://www.aliexpress.com/item/1005002018685053.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.64.4d331802ncansn Контролер: около 7 евро на брой: https://www.amazon.de/-/en/AZDelivery-Bluetooth-Internet-Development-Compatible/dp/B08BTYCGVV?pd_rd_w=0x3E7&content-id=amzn1.sym.31d3a190-f293-4de7-a7b3-e476444cf936&pf_rd_p=31d3a190-f293-4de7-a7b3-e476444cf936&pf_rd_r=CP3JFNSZ3ATMM8G4ZRN6&pd_rd_wg=l9rQv&pd_rd_r=359ded1d-95c2-4762-b36b-cfcced01f6d3&pd_rd_i=B08BTYCGVV&ref_=pd_bap_d_grid_rp_0_1_ec_pd_gwd_bag_pd_gw_rp_2_i&th=1 Захранващ блок: http://meanwell-bg.com/files/M2016H1/LRS-100-spec.pdf - 42лв Има и допълнилни разходи за кабелчета, ще трябва да принтирам или измайсторя някаква кутийка за всички карантии... т.е. ще дойде около 80-90лв. Но сравнение между двете неща не може да има. Захранването е сериозно и е доста преоразмерено, след Коледа смятам да ъпгрейдна едни шарени лед ленти в банята с него, за този случай спокойно може да се мине и с по-стабилно usb зарядно за телефон и не е задължително да се купува нещо като това моето. Лампичките са индивидуално адресируеми, т.е. мога да кажа 5-та лампичка да свети червено, 10 - жълто, след 5 секунди да е обратното...стига да искам, софтуерът който се ползва има безброй режими, но позволява и сам да си дефинираш такива: https://kno.wled.ge/ Контролерът също е универсален и при следваща итерация ще запоя микрофон, така че светлинките да "танцуват" на музика. Всичко това може да се интегрира и със системата за домашна автоматизация, т.е. например всяка вечер след залез, осветлението в дневната да се намали на 10%, лампичките да се пускат автоматично и от аудио системата да тръгва да пее коледна песничка, ако телевизорът е спрян...примерно. Освен това, да, иска си игра, занимавка и време, което не губиш в готовото опростено и доста евтино решение 🙂 Та говорим за съвсем различни продукти като качество, идея, инвестиция и начин за постигане на целите, макар и крайния резултат привидно да изглежда подобен 🙂 Ако мога пак да използвам сладкарската аналогия, то е като да сравняваш ръчно изрисуваните и приготвяни цял уикенд сладки с нещо купено от кварталната бакалия със срок на годност до следващата Коледа 🙂 Ехаааа, много готино звучи това с танцуващите светлини и музиката🤩. Не ти трябва да ходиш за Нова година в Дубай🙃😉 Сериозно, поздравления за новото ти занимание. По-често да се похвалваш тук. Ще ми е много интересно🙂 7 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 И ние през уикенда сложихме коледната премяна у дома ни, ето една част от нея: 22 3 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 4 декември, 2023 Сподели Публикувано: 4 декември, 2023 Аз още не съм украсила, но в последните 10 дни нащраках къде-що видя коледна украса из Аризона, Юта и Вегас. Пожелавам на всички магеланци весело посрещане на идните празници!! Седона: Скотсдейл: Вегас: Сейнт Джордж, Юта: Джероум, Аризона: Уилиамс, Аризона: 22 2 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 5 декември, 2023 Сподели Публикувано: 5 декември, 2023 Ето и от мен малко коледно настроение от Мадрид! Вече украсиха града! 28 3 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 5 декември, 2023 Сподели Публикувано: 5 декември, 2023 Оказа се, че Дядо Коледа дължи пари на Джаба. 12 Връзка към коментар
searus Публикувано: 5 декември, 2023 Сподели Публикувано: 5 декември, 2023 Имаме си един комшия наблизо, който имам чувството, че се опитва да влезе в Гинес за украса в градина. Всяка година все повече и повече: Освен всичко това има и прожекции по стените, но не се виждат вече хич от безбройните светлинки... Детето като беше малко много се прехласваше, а собственикът веднъж ни хвана за слушатели, обаче се оказа, че или аз английски въобще не знам, или той беше от най-затънтеното място в Кралството и с такъв акцент ми говореше, че само мигах здраво, но не от лампичките... 17 2 10 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 5 декември, 2023 Сподели Публикувано: 5 декември, 2023 Днес си направихме къщичка, голямо мазане падна, още я чакам да стегне, ама детето е на черешата 🙂 19 12 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Аз ви черпя една красива Коледна елха нищо, че по принуда сме тук, важното че е със стил 23 1 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 6 декември, 2023 Сподели Публикувано: 6 декември, 2023 Коледно настроние и от мен 😉 Честит празник на всички 🥂 Нека Св. Николай Чудотворец изпълни животът ни с чудеса, нека от любов да прелива сърцето и да са щастливи и изпълнени със смисъл дните ни! 🙂 19 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 7 декември, 2023 Сподели Публикувано: 7 декември, 2023 Коледната ни елха И Коледната елха с Коледния котарак 23 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 7 декември, 2023 Сподели Публикувано: 7 декември, 2023 @Костов, котката под елхата е задължителна 😄😉 1 1 6 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 7 декември, 2023 Сподели Публикувано: 7 декември, 2023 преди 3 минути , jul каза: @Костов, котката под елхата е задължителна 😄😉 @jul котката под елхата е много по-добър вариант от котката върху елхата. 😉😂 17 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега