Роца Публикувано: 23 декември, 2023 Сподели Публикувано: 23 декември, 2023 преди 18 минути , Дани Магелани каза: Звучи интересно. Дай, моля, рецепта, ако не е сложна! Не, не е сложна, но се прави от предната вечер 🙂 Това е рецептата: https://marmottesetchocolat.com/blog/2023/12/berawecka-коледен-хляб-със-сушени-плодове-от.html 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 23 декември, 2023 Сподели Публикувано: 23 декември, 2023 Успях да си наснимам част от творенията от тази година 🙂 Рецепти пуснах преди време в другата тема 🙂 Хубави станаха, мисля 🙂 На служебния купон всички сладки, които занесох, се изядоха още преди луканката 😀 13 20 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 23 декември, 2023 Сподели Публикувано: 23 декември, 2023 Весело посрещане на празниците на всички Магеланци. Малко снимки какви ги вършим в пекарната. 17 19 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 @Йосиф Милчов и @Eva eva, нямате стигане!! Днес започнах приготовленията с най-любимото ми коледно ястие - руската салата 😁 Без сарми и свински пържоли мога, ама без руска салата няма да е Коледа. Още докато варях картофите питам мъжа ми дали се вълнува, а той: “Еми, ако успея да се вредя.” Аз в недоумение: “Защо?”, а той отговаря: “Всяка година едно и също - правиш в най-огромната купа, сервираш в най-малката и останалото си го изяждаш за закуска, обяд, следобедна закуска и ако остане нещо за вечеря все едно друга храна няма!” Замислям се…прав е - ОБОЖАВАМ РУСКА САЛАТА. За празничното настроение, докато готвя, Люк се прежали да запали огън, че все му е топло, и направи семейния коктейл - Джим Бийм с индийско орехче и яйчен пунш. Между другото, някой ( @Роца ) да има сполучлива рецепта за канелени гевречета (cinnamon rolls)? Mиналата година правих, станаха ок, но не бях каквито си ги представях. 16 2 9 Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 преди 14 часа, Eva eva каза: Успях да си наснимам част от творенията от тази година преди 14 часа, Eva eva каза: Хубави станаха, мисля Да си призная не си падам много, много по сладките неща. Но като гледам красотите и вкусотиите, показани тук се питам защо няма едно емотиконче на облизващ се лакомник, за да засвидетелствам какво изпитвам като гледам тия снимки. 7 1 1 Връзка към коментар
Bozhidar1978 Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 11 4 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Весели празници и от мен. В пекарната няма нищо , освен едни сладки ( правих преди по 22 вида, тази година ни-що), щолен (ще покажа, като разрежа), и днес тези понички, които ми действат коледно :). Страхотно посрещане на всички! @Marusinka,страхотна ти е салатата , и на мен ми се прихапва . Много обичам, но правя рядко. Браво на теб! Живи и здрави всички! 14 3 4 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Хубав празник довечера с любимите ви хора! @Marusinka, и аз съм като теб с руската салата - направя ли я, нямам спирка, докато не я приключим. Аз, обаче, я правя на Нова година. Първи януари за мен е купа руска салата и новогодишният концерт на виенската филхармония. До скоро една от най-строго пазените тайни от домочадието ми беше, че руската салата може да се прави и по друго време, освен на Нова година 😂. Сега, след като го знаят, почнаха и да си я искат 😂 За канелените рулца - правила съм няколко пъти по рецепта от Epicurious (но слагам по-малко захар в тестото и в глазурата също намалявам драстично количеството пудра захар, не повече от 2-3 лъжици, вместо цяла чаша и не слагам масло) - https://www.epicurious.com/recipes/food/views/cinnamon-rolls-with-cream-cheese-glaze-241631 А иначе в блога имам и една рецепта за канелени рулца с тиквено пюре... и се сещам, че отдавна не съм правила - https://marmottesetchocolat.com/blog/2011/10/mini-rouleaux-la-cannelle-et-au-potiron.html Имай предвид, обаче, че никога не съм опитвала "истински" американски рулца, та не знам как трябва да бъдат 😂 6 1 Връзка към коментар
Kalina Ivanova Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Светли и Благословени Празници! Бъдете здрави и сбъдвайте мечти си ! Да са ви споделени трапезите и пълен дома! 9 4 4 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Пожелавам ви весели празници! Нека Новата Година донесе много здраве, мир на Земята и отведе всеки един магеланец на мечтано от него/нея място! 12 4 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Весели празници на всички! Нека Новата Година ни донесе здраве, успехи и все повече вълнуващи пътешествия! 🎄🤩✈️ 17 3 2 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 24 декември, 2023 Сподели Публикувано: 24 декември, 2023 Светли празници и благословени дни! 16 7 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 25 декември, 2023 Автор Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 13 7 1 Връзка към коментар
Костов Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Светли празници! Здраве, мир, любов и благополучие на всички вас 13 4 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Честита Коледа! Май по-скоро прилича на Първа пролет. Малко странно съчетание на цъфнали теменужки и коледна украса. 19 1 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Я да видим кой колко е слушал… 🤩 15 1 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 преди 2 часа, r_nikolov1 каза: Я да видим кой колко е слушал… Аз, аз много съм слушала - ново калъфче си имам. Весела Коледа на всички! Здраве, благополучие и много самолетни билети! 15 6 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 НА ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАТ ДА СПЯТ, НО СЕ СЪБУЖДАТ ВИНАГИ В ДОБРО НАСТРОЕНИЕ. НА ТЕЗИ,КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ ПОЗДРАВЯВАТ С ЦЕЛУВКА. НА ТЕЗИ,КОИТО РАБОТЯТ МНОГО И СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ. НА ТЕЗИ,КОИТО ИЗГАСЯТ ТЕЛЕВИЗОРА, ЗА ДА МОГАТ ДА СИ ПОБЪБРЯТ. НА ТЕЗИ,КОИТО СА ЩАСТЛИВИ,КОГАТО ПОМАГАТ. НА ТЕЗИ,КОИТО ИМАТ ЕНТУСИАЗМА НА ДЕЦА, НО МИСЛЯТ КАТО ГОЛЕМИ ХОРА. НА ТЕЗИ,КОИТО ИМ ПРИЧЕРНЯВА ПРЕД ОЧИТЕ, САМО КОГАТО НАВЪН Е МНОГО ТЪМНО. НА ТЕЗИ,КОИТО НЕ ЧАКАТ КОЛЕДА, ЗА ДА БЪДАТ ПО-ДОБРИ. ЖЕЛАЯ ВЕСЕЛА КОЛЕДА!!! 17 1 6 Връзка към коментар
jul Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄 11 5 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Каквото и да се е случило в живота на Исус Христос, по нашите географски ширини се яде. 1 2 3 Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Какво да кажа повече? 😁 13 6 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Честито Рождество на всички съфорумци! Много здраве, любов, смислено прекарани дни и нощи и нови вълнуващи пътешествия! 20 3 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Мислех да ходя на нощна разходка за коледна украса, но ме домързя🙂. Нали може и друг ден🙃 Засега в светлата част на празничните дни от нашето градче Ribeira Grande … и едно съседно селце със случайно уцеленото единственото днес работещо кафене с весели хора, подпийнали от обяд - Fenais da Luz и тамошната църква А защо ме домързя? Росана, хазяйката-португалка от Азорите ни изненада със споделена празнична вечеря и за нас покрай гостите, които очакваше 😋 Съпругът ме пита дали заради подаръка е този жест, а аз не мога да се сетя в кой момент тази сутрин ми предложи вечеря. По-скоро преди подаръка, но може и да е поглеждала към трапезарията, където го бях оставила. Няма значение, гостоприемството отключва други благодетели🙂 Прибираме се от полу обиколката на острова и каква трапеза ни очаква🥰 с естетик детайли под фолиото - пуешко, някаква традиционна смес от зеленчуци и червен боб с наденички😄 за десерта място не остана, но и утре е ден🙂 Значи това хубавото червено вино къде по-добре го пия от сладкото Порто😊 11 8 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 25 декември, 2023 Сподели Публикувано: 25 декември, 2023 Честита Коледа! Минавам само да се похваля с рецептата на Роца. Канелените рулца бяха хит за закуска! Наченахме и хамона от Тенксгивинг та да видим какво е това чудо - хубаво е, нямахме нужда от това количество. 13 6 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 26 декември, 2023 Сподели Публикувано: 26 декември, 2023 Последно, обещавам - Понички "Джинджифилово човече" 🙂 Голяма врътня бяха тези понички, но радостта в детските очички си заслужаваше 🙂 Само поводи си намирам, какви детски очички, на 20 г. е вече моят син. Съвсем различни неща го вълнуват 🤣🤣🤣 Рецепта https://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2022/12/o-gingerbread-man-donuts.html 8 2 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега