ДиянаВ Публикувано: преди 13 часа Публикувано: преди 13 часа Това приложение е само за Рига така ли? Не само заради ремаркетата, но май и на мен не ми се излиза извън градовете при това разпределение на времето: 1. Кацане в Талин (през Рига) в 21:30 и после за 3 пълни дни може да стигнем най-далеко до Kadrioru park - телевизионната кула не ме привлича, имаме си подобни в наследство😉 Приемам и други предложения за Естония в близост до Талин. 2. през 4-ия ден отново вечерно кацане във Вилнюс в 21:45 и престой до другия ден с полет в 20:30, т.е. един ден за града. 3. на 5-ия ден пак вечерно кацане в Рига и след това 2 пълни дни. Не знам струва ли си да ходим до морето за около половин ден и кое място най-лесно се стига с редовен обществен транспорт? Ако имате предложения, ще се замисля🙂 4. на 8-ия ден обеден полет към родните места. 1
Argentique Публикувано: преди 12 часа Публикувано: преди 12 часа преди 23 минути , ДиянаВ каза: е само за Рига така ли? Май да преди 23 минути , ДиянаВ каза: 1. Кацане в Талин (през Рига) в 21:30 и после за 3 пълни дни може да стигнем най-далеко до Kadrioru park Аз бях в Талин без нощувка за ден, от 8 до 21 ч. и с всички центрове, църкви, шматкане, обеди, надвечерни десертчета с просеко, гледане на регата и мокрене на крака в море, стигнах до този парк и си се разходих. 😄 В двореца не съм влизала, че съм била 1985-та година и дори тогава се разочаровах, защото очаквах повече от дворец. 😄 Няма да ти развалям програмата, ама за три дни в Талин щях да ида до Хелзинки без преспиване (скъпо спане) с ферибота. 😄 преди 23 минути , ДиянаВ каза: 2. през 4-ия ден отново вечерно кацане във Вилнюс в 21:45 и престой до другия ден с полет в 20:30, т.е. един ден за града. За Вилнюс един ден си е съвсем ок. преди 23 минути , ДиянаВ каза: Рига и след това 2 пълни дни. Не знам струва ли си да ходим до морето за около половин ден и кое място най-лесно се стига с редовен обществен транспорт? Сега с този акъл щях да отида до морето (Юрмала). Особено при двудневен престой в Рига. Ама аз обичам да има движение. Ти също. За останалите не знам. Като обиколите един ден Рига, на втория ще те удари сачмата. Особено ако е хубаво времето. В автобус в Рига спирка се заявява с натискане на бутон, но трябва да я обявят и да излезе най-горе в списъка. 4
ДиянаВ Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Юрмала ми допадна и е с удобен транспорт. За там също ли през приложението се купуват билети? Влак или автобус е? За Хелзинки ми е силно колеблива нагласата само за едната бройка дават ли ми се 200+ лв. за ферибот. На пръв поглед не привлича особено 😄 Няма ли нещо друго в Естония освен Талин? Иначе замъка в парка и аз ще го пропусна. Май ще препрочета темата отначало, че много взех да питам😉
stanimir Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Къде ги видя тези 200 лв ? Или ги смяташ за трима ?
ДиянаВ Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа преди 1 час, Argentique каза: Няма да ти развалям програмата Нямам програма все още, като никога досега😆 Ще трябва да се заема вместо да блуждая в декемврийско пътуване до Андалусия🤩 Само малко прочетох за първата спирка - Талин. преди 19 минути , stanimir каза: Къде ги видя тези 200 лв ? Или ги смяташ за трима ? Да за трима фери отиване и връщане показва 37€ и нещо на човек.
stanimir Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа Е то така не е честно , ако сте средноголяма ромска фамилия може и 1200 да струва. Градът е интересен за дневна разходка. 1 1
Аzia Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа До Юрмала с влакчето. Имаше и една фирма оперираше с корабче два пъти дневно. Пусках май координати. А Хелзинки не бих си го причинила. 3 1
MayaS Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа преди 2 часа, ДиянаВ каза: Общественият транспорт може ли да се плаща с доближаване на банкова карта? За Талин проверих, че може. Във Вилнюс и Рига как е? Извън столиците едва ли ще ходим през едноседмичния престой. Ние с Иво имахме лош опит в Рига. Чакаме автобус, той не идва, явно заради официалния празник има промяна в графика, която не е обявена. Решаваме да вземем друг и с прекачване. Качваме се искаме да платим с кредитна/дебитна карта - ядец. И слязохме, взехме такси. Така, че имай си едно на ум, въпреки мненията на другите. А отговорили са ти сори. 1
Argentique Публикувано: преди 11 часа Публикувано: преди 11 часа преди 4 минути , MayaS каза: Качваме се искаме да платим с кредитна/дебитна карта - ядец. В Рига само в №22 може да се плаща с карта и то се купува билет от шофьора (по-скъп). Не става с цъкване на машинка. Аз пък да се оплача, че на 23 и 24 юни заради почивните дни пазарът в Рига не работеше и нищо не можах да си донеса. 😄 3 1 2
Branko Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа Преди 1 час, Argentique каза: В Рига само в №22 може да се плаща с карта и то се купува билет от шофьора (по-скъп). Не става с цъкване на машинка. Аз пък да се оплача, че на 23 и 24 юни заради почивните дни пазарът в Рига не работеше и нищо не можах да си донеса. 😄 Но пък заради празниците градския транспорт беше безплатен😉 2 1
Branko Публикувано: преди 10 часа Публикувано: преди 10 часа преди 2 часа, ДиянаВ каза: Това приложение е само за Рига така ли? Не само заради ремаркетата, но май и на мен не ми се излиза извън градовете при това разпределение на времето: 1. Кацане в Талин (през Рига) в 21:30 и после за 3 пълни дни може да стигнем най-далеко до Kadrioru park - телевизионната кула не ме привлича, имаме си подобни в наследство😉 Приемам и други предложения за Естония в близост до Талин. 2. през 4-ия ден отново вечерно кацане във Вилнюс в 21:45 и престой до другия ден с полет в 20:30, т.е. един ден за града. 3. на 5-ия ден пак вечерно кацане в Рига и след това 2 пълни дни. Не знам струва ли си да ходим до морето за около половин ден и кое място най-лесно се стига с редовен обществен транспорт? Ако имате предложения, ще се замисля🙂 4. на 8-ия ден обеден полет към родните места. Ходихме преди години , на мен лично ми допадна разходката. От спирката на автобуса мисля беше към 30-40 мин ходене. Където се влива реката в морето алеята стига до фара отсреща е другия. Плажната ивица е голяма и широка
Kristiyan Desev Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа @ДиянаВ, аз съм чувал много добри отзиви за Тарту, хубав университетски град е. Haapsalu също е доста приятно крайбрежно градче, има алея, морски фар и стари къщички, Пярну пък е най-големият морски курорт в Естония. Замъкът в Раквере също е хубав. До всички тези места има автобуси на Lux express или други местни фирми. Аз бих отишъл до Тарту или Хаапсалу. В Латвия според мен Юрмала не трябва да се пропуска. 3 1
EmoKrastev Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа @ДиянаВ за Талин мога да препоръчам етнографския музей на открито, за 2-3 часа става
EmoKrastev Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа преди 4 часа, Argentique каза: Аз пък понеже този път в Литва бях само по крайбрежието (Паланга, Клайпеда и Куршската коса), ми направи впечатление сериозната разлика между крайморската литовска зона и Рига. В Литва и заведенията бяха по-читави, с по-добро и бързо обслужване, и улиците много по-чисти и добре изглеждащи. В Рига сякаш имаше повече боклук и мигранти. Но за мигрантите е нормално, защото е столица все пак. Отделно, че литовската икономика статистически е по-добре от латвийската (GDP на Литва е почти двойно по-голям от латвийския). Само шофьорите на междуградските автобуси в Литва бяха грубияни в 80% от случаите при нас. То тук не е чак толкова зле положението. Точно обратното беше при нас - перфектни бяха навсякъде в Латвия, може би само хотела беше малко под очакванията. В Литва като изключа Паланга на другите места беше трагично, за Нида да не говорим. Много ни учуди това особено след Латвия и Естония. За Паланга и хотела и ресторантите бяха перфектни, специално хотела Балтик ин го препоръчвам, най-вкусните палачинки които някога съм ял! 1
Argentique Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа Така и така нямаш програма, вместо три дни в Талин можеш да направиш два дни в Санкт Петербург 😄 Има кой да ти даде акъл от гореписалите. Ама три визи и билети за автобус... 1 3
master_of_germs Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа @ДиянаВЗа етнографски музеи на открито изберете този до Рига. Ходи се с градски транспорт и е гри пъти по-евтин, отколкото този в Талин. Във Вилнюс може да се плаща с безконтактни карти в автобусите, ние само така сме се придвижвали. В Талин има хубава японска градина в парка до двореца. Тя си струва и е безплатна. В самия дворец няма смисъл. Но три дни в Талин е абсурд. Да, Талин е най-красив от тритестолични града, но е много по-малък от Вилнюс и Рига. Защо не погледнете към островите в Естония? Куресааре, дори само като го прочетеш, е култово място 🙂 @Йосиф Милчов и @Azia останаха много доволни. 4
Argentique Публикувано: преди 9 часа Публикувано: преди 9 часа преди 32 минути , EmoKrastev каза: Точно обратното беше при нас - перфектни бяха навсякъде в Латвия, може би само хотела беше малко под очакванията. В Литва като изключа Паланга на другите места беше трагично, за Нида да не говорим. Много ни учуди това особено след Латвия и Естония. За Паланга и хотела и ресторантите бяха перфектни, специално хотела Балтик ин го препоръчвам, най-вкусните палачинки които някога съм ял! В Паланга бяхме транзитно и ядохме в прехваления ресторант до вашия хотел – Močiučių restoranas (при бабите). Аз не съм фен на северните кухни, изключая риба със салата, а при бабите дават юнашки порции местна храна – доста тежка за моя вкус, с една чиния повечето мои познати биха преяли. Отделно една „баба“ черпи с високоалкохолна „наливка“. Със сълзи ревах от градусите. 😄 В Рига по празниците според мен не работеха поне половината заведения и след гредата с кръчмата седмица по-рано и преяждането при бабите на обяд вечеряхме само крафт бира с фъстъци в кръчма с рок музика Ms&Mr Beer. Бирите им са чудесни. В Нида обядвахме топла пушена риба направо от пушилнята, където ядоха местните. Един голям лаврак е 8€, другите риби бяха или огромни, или сладководни, а заради костите не ги искам. За жалост се озовахме там в събота и имаше тълпи плюс няколко организирани екскурзии с немски, френски и литовски пенсионери. Миналата година бях в Нида през работен ден и то август и нямаше хора въобще. Добре, че избрах Первалка за настаняване – там още няма тълпи, но се довършва едно малко комплексче. Цените в Maxima-та в Нида ми се видяха двойни от „континента“ и си пазарувахме в селския магазин. 4
Дани Магелани Публикувано: преди 8 часа Публикувано: преди 8 часа преди 5 часа, ДиянаВ каза: Общественият транспорт може ли да се плаща с доближаване на банкова карта? За Талин проверих, че може. Във Вилнюс и Рига как е? Извън столиците едва ли ще ходим през едноседмичния престой. И във Вилнюс може.
jorocontrola Публикувано: преди 8 часа Публикувано: преди 8 часа Около Талин може да се направи леко трекче в блатото - Viru raba vaatetorn. Или Lahemaa National Park, или Pääsküla raba vaatetorn. Поне до първото място трябва да има директни автобуси. Ранните полети до Хелзинки от Рига/Талин бяха по 20Е. За мен може да се поразгледа без проблем и там за ден. 2 1
Branko Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа преди 1 час, Argentique каза: Така и така нямаш програма, вместо три дни в Талин можеш да направиш два дни в Санкт Петербург 😄 Има кой да ти даде акъл от гореписалите. Ама три визи и билети за автобус... И 4-5 часа в добрия случай на границата😃 Но пък си струваше 1
Argentique Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа преди 4 минути , Branko каза: И 4-5 часа в добрия случай на границата😃 Но пък си струваше Ами тя има три дни в Талин, затова пиша два в СПБ, един се подразбира по границите и в път. 😄 И ако не е с домашните любимци, можеше и да не ми се смее чак толкова шумно на идеята @ДиянаВ 😜 3 1
ДиянаВ Публикувано: преди 7 часа Публикувано: преди 7 часа преди 1 час, master_of_germs каза: Куресааре, дори само като го прочетеш, е култово място Аз четох 2 страници от темата и взех, че заспах точно като стигнах до този остров и програмата на @Azia😆 Сега погледнах, че със самолет е 36€ на човек в посока, а с автобус е 4 часа път. Може би идеята за Хелзинки не е толкова лоша - поначало обичам плаване в море и столици. За дете под 18 г. цената е с 14€ по-ниска /23.60 е/, т.е. за трима излиза към 98€. Толкова дадох миналата година и за разходката от Париж до Живерни - транспорт+вход и не съжалявам. А и моето бройкаджийче на държави хареса идеята😂. Ще го помисля, докато наближи и видя как е прогнозата за времето. За ферибота колко време предварително трябва да си на пристанището? Не съм пътувала с такъв круиз. 3
ДиянаВ Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа Ако предлагат такава градска среда в Хелзинки, отивам да снимам трамваи, било то и за 200 лв😆 1
EmoKrastev Публикувано: преди 6 часа Публикувано: преди 6 часа преди 2 часа, Argentique каза: В Паланга бяхме транзитно и ядохме в прехваления ресторант до вашия хотел – Močiučių restoranas (при бабите). Аз не съм фен на северните кухни, изключая риба със салата, а при бабите дават юнашки порции местна храна – доста тежка за моя вкус, с една чиния повечето мои познати биха преяли. Отделно една „баба“ черпи с високоалкохолна „наливка“. Със сълзи ревах от градусите. 😄 В Рига по празниците според мен не работеха поне половината заведения и след гредата с кръчмата седмица по-рано и преяждането при бабите на обяд вечеряхме само крафт бира с фъстъци в кръчма с рок музика Ms&Mr Beer. Бирите им са чудесни. В Нида обядвахме топла пушена риба направо от пушилнята, където ядоха местните. Един голям лаврак е 8€, другите риби бяха или огромни, или сладководни, а заради костите не ги искам. За жалост се озовахме там в събота и имаше тълпи плюс няколко организирани екскурзии с немски, френски и литовски пенсионери. Миналата година бях в Нида през работен ден и то август и нямаше хора въобще. Добре, че избрах Первалка за настаняване – там още няма тълпи, но се довършва едно малко комплексче. Цените в Maxima-та в Нида ми се видяха двойни от „континента“ и си пазарувахме в селския магазин. "при бабите" си заслужава похвалите. А бирите в Рига са много много добри, а бирените барове уникални. Снимката е от Beer museum и не хваща всички кранове, спортен бар, гледах там финала на купата на нациите. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега