Прескочи до съдържание

Швейцария - бързи въпроси

hrina

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, не намерих подобна тема и си позволих да направя такава.

Ще сме в Швейцария за една седмица в края на май. Ще ползваме SWISS TRAVEL PASS за 8 дни.

Необходимо ли е предварително да си резервираме билети за Юнгфрау? Тъй като времето е много променливо ми се иска да не се обвързваме с резервации.

Как става купуването на билети с тази карта, необходимо ли е да се вземат предварително от гишета или може да се качим директно в превозното средство?

• 1 месец по-късно ...
Дани Магелани
Публикувано:

Може ли някой да ми даде схема на логистиката отт Монтрьо до Гледчер 3000, без да се налага да плащам 80 франка за тур - транспортни средства, без да имаш пас? Или ако е нужно да си купя някакъв еднодневен пас?

Screenshot_20240611-124623.png

Публикувано:

Saver Day Pass намалява цената от 85 на 43 франка за лифта. С този пас може да се пътува от Монтрьо до Col-du-Pillon, Glacier 3000, с комбинация от влак и автобус. Може на отиване и връщане по 2 различни маршрута, включително с Goldenpass Express през Gstaad. Saver Day Pass е по-евтин, когато се купи рано.

• Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 51 минути , kgg каза:

Saver Day Pass намалява цената от 85 на 43 франка за лифта. С този пас може да се пътува от Монтрьо до Col-du-Pillon, Glacier 3000, с комбинация от влак и автобус. Може на отиване и връщане по 2 различни маршрута, включително с Goldenpass Express през Gstaad. Saver Day Pass е по-евтин, когато се купи рано.

Ако съм разбрала правилно 59 Saver Day Pass и още 43 франка - 102 франка ми осигуряват целия транспорт и лифта. Струва ли си?

След Монрьо ще бъдем в Шамони с пас за Мон Блан.

Публикувано:

Да, толкова е цената за деня при минималната цена на паса. За повече полезност от него може да се повозите и на корабчетата в езерото около Монтрьо в същия ден.

Дали си струва е различно за всеки:)

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 9 часа, kgg каза:

Да, толкова е цената за деня при минималната цена на паса. За повече полезност от него може да се повозите и на корабчетата в езерото около Монтрьо в същия ден.

Дали си струва е различно за всеки:)

Взехме еднодневен регионален пас за 57 CHF, който е за влакове и автобуси, но не и за корабчетата. Взехме корабче от Nyon  до Yvoire с цена за една посока 16 CHF или 16.90 eur. 

Отказах се от Glacier 3000. Ще наваксвам в Шамони.

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някой посрещал ли е новата година в Базел или Цюрих?

Ще се радвам да прочета съвети, тъй като го обмислям за тази година.

Благодаря предварително!

Публикувано:
преди 29 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Някой посрещал ли е новата година в Базел или Цюрих?

Ще се радвам да прочета съвети, тъй като го обмислям за тази година.

Благодаря предварително!

Посрещала съм (няколко) в Женева. Скромното ми мнение е, че е доста скучно, и не си заслужава идването само за това. Не вярвам в Базел или Цюрих да е по-различно. 

• Благодаря 1
Публикувано:

Аз съм посрещала в Базел. Присъединявам се към казаното от MCC. Мислех,че е така, защото беше по време на Ковид,но изглежда не е това причината. Имам приятелка там и тя твърди,че винаги е така. И в Женева съм била за Нова година-същата работа!

• 3 месеца по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
преди 40 минути , Alexander каза:

Влизане или дори транзит на летище става ли с лична карта?

Според нета става, ама реших да питам тук.

Шенген зона, няма нужда от лична карта/паспорт на влизане. Транзитът зависи за къде е предполагам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 часа, Carrie каза:

Шенген зона, няма нужда от лична карта/паспорт на влизане. Транзитът зависи за къде е предполагам.

Испания-България, мерси.

Публикувано:
преди 11 часа, Alexander каза:

Влизане или дори транзит на летище става ли с лична карта?

Според нета става, ама реших да питам тук.

Да

• Харесвам 1
  • 6 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, имам следните въпроси относно предстоящото ми пътуване до Швейцария:

1. На летището в Базел/Мюлуз продават ли се СИМ карти за швейцарски оператори и при какви условия? Искам да сравня дали ми е по-изгодно да ползвам роуминга на А1 за 4 дни.

2. Можете ли да ми препоръчате няой rail pass (или друга оферта/тарифа за билети за влакове) или е по-добре да ползваме единични билети предвид плановете ни да ползваме влакове за следните пътувания за двама души: Базел - Цюрих - Базел в рамките на един ден и Базел - Люцерн - Базел + лифт до Пилатус и обратно в рамките на един ден (следващия). В дните след това планираме и пътувания до Колмар и Страсбург, но не знам дали те могат да се покрият от някой pass. В Базел бихме ползвали градски транспорт, но не ни интересува влизане по музеи и т.н., т.е. тези екстри на някои карти не ни вършат работа.

Благодаря предварително.

• 9 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,
някой правил ли е еднодневен тур до Люцерн с включена разходка с лодка и връх Пилатус? Виждам някакви комбинирани билети, но търся и информация от първо лице.

Благодаря предварително! 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 11 часа, Tokotome каза:

Здравейте,
някой правил ли е еднодневен тур до Люцерн с включена разходка с лодка и връх Пилатус? Виждам някакви комбинирани билети, но търся и информация от първо лице.

Благодаря предварително! 

Аз имах еднодневна карта за транспорта около 60 франка, която включваше ж п, градски транспорт, корабче, зъбчатата железница след корабчето и ходих и до още един връх в друга посока, където също имаше зъбчата железница и голям кабрио кейбъл кар. Виж пътеписа ми за подробности.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 12.05.2026 г. в 9:44, Дани Магелани каза:

Аз имах еднодневна карта за транспорта около 60 франка, която включваше ж п, градски транспорт, корабче, зъбчатата железница след корабчето и ходих и до още един връх в друга посока, където също имаше зъбчата железница и голям кабрио кейбъл кар. Виж пътеписа ми за подробности.

Благодаря, прочетох го. Ще сме там само за един пълен ден, идвайки от Базел, та вариант с дневен билет (влак, корабче и връх) предполагам означава, че няма да имаме време за самия град и или взимаме това, или разходка в града + корабче. Правилно ли предполагам?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 17 часа, Tokotome каза:

Благодаря, прочетох го. Ще сме там само за един пълен ден, идвайки от Базел, та вариант с дневен билет (влак, корабче и връх) предполагам означава, че няма да имаме време за самия град и или взимаме това, или разходка в града + корабче. Правилно ли предполагам?

На Швейцария атрактивното са планините. Казва го човек от планинско градче, който винаги е приемал планината за даденост, като фон, и не я цени. От 1997 живея в София и за мой срам съм ходила 2 пъти на Витоша.

Но планините в Швейцария - това е друга бира! Люцерн за мен е най-красивия швейцарски град, но не може да се мери с планините.

• 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Някой има ли препоръка за ресторант в Базел, предлагащ фондю? Разглеждам варианти за утре вечер и ще се радвам, ако някой даде отзив.

Благодаря предварително!

Дани Магелани
Публикувано:
преди 14 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте,

Някой има ли препоръка за ресторант в Базел, предлагащ фондю? Разглеждам варианти за утре вечер и ще се радвам, ако някой даде отзив.

Благодаря предварително!

Пиши след това за препоръчан хотел, ресторант и придвижване, че вървя след теб и ще преписвам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, Дани Магелани каза:

Пиши след това за препоръчан хотел, ресторант и придвижване, че вървя след теб и ще преписвам.

Аз мога да препоръчам много добър,сравнително бюджетен хотел в Базел:

https://www.resslirytti.ch/

Има ресторант към него,но не мога да дам отзиви. Ако бюджетът не е проблем,много добри хотели са Shweizerhof Basel и Hotel Victoria Basel. В последните два съм отсядала,но преди 4-5 години,когато цените бяха други !

За придвижването- всички хотели дават безплатна карта за транспорта. А при пристигане, в автобусът от летището се показва резервацията. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 4 часа, Дани Магелани каза:

На 25.05 нощувах в Nomad Design & Lifestyle Hotel, бих казал перфектна локация, на минути от кметството, оня ламаринен фонтан, има трамвайна спирка в близост, а бар-ресторантът му беше доста вървежен. Нещо за кръчми като цяло не бях очарован, седнахме в шницел ресторант Brasserie Zum Braunen Mutz, понеже ни беше по път на разходката.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Nayden Bondzhev каза:

На 25.05 нощувах в Nomad Design & Lifestyle Hotel, бих казал перфектна локация, на минути от кметството, оня ламаринен фонтан, има трамвайна спирка в близост, а бар-ресторантът му беше доста вървежен. Нещо за кръчми като цяло не бях очарован, седнахме в шницел ресторант Brasserie Zum Braunen Mutz, понеже ни беше по път на разходката.

Съгласна съм за локацията,но е прекалено скъп за това ,което представлява. И в него съм отсядала. Тогава се възползвах от някаква промоция-при две нощувки даваха голяма отстъпка през сайта.Не ми хареса в сравнение с двата четиризвездни,които посочих. Но това си е мое лично усещане.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.