Прескочи до съдържание

Швейцария - бързи въпроси

hrina

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 11.08.2025 г. в 0:42, SPQR89 каза:

Здравейте, имам следните въпроси относно предстоящото ми пътуване до Швейцария:

1. На летището в Базел/Мюлуз продават ли се СИМ карти за швейцарски оператори и при какви условия? Искам да сравня дали ми е по-изгодно да ползвам роуминга на А1 за 4 дни.

2. Можете ли да ми препоръчате няой rail pass (или друга оферта/тарифа за билети за влакове) или е по-добре да ползваме единични билети предвид плановете ни да ползваме влакове за следните пътувания за двама души: Базел - Цюрих - Базел в рамките на един ден и Базел - Люцерн - Базел + лифт до Пилатус и обратно в рамките на един ден (следващия). В дните след това планираме и пътувания до Колмар и Страсбург, но не знам дали те могат да се покрият от някой pass. В Базел бихме ползвали градски транспорт, но не ни интересува влизане по музеи и т.н., т.е. тези екстри на някои карти не ни вършат работа.

Благодаря предварително.

Здравейте, за сим картите не мога да помогна, тъй като обикновено ходя на гости в Швейцария и ползвам хотспот. Относно влаковете, имайте предвид че цените им са доста високи - цената на билет за влак Базел - Цюрих е почти на цената на самолетен билет София - Базел (с уиз). Ако сте двама или повече хора вероятно по-изгодно ще бъде да вземете рентакар, така хем ще сте мобилни и независими, хем като пари вероятно ще дойде сходно накрая. Друг бюджетен вариант е фликсбус, ако ви устройва разписанието е най-евтиния вариант.

Публикувано:

Картите за безплатен транспорт в Базел,които дават от хотелите уж дават и безплатен интернет на обществени места,но аз не успях да се свържа . Ползвам wifi в хотелите и при приятели,които живеят там.

За влаковете-ако се купят билети достатъчно рано,има supersaver тарифа с доста по-ниски цени. Те могат да се ползват само за определения час и не се реимбурсират. Фликбус е най-изгодният вариант за Цюрих. За Люцерн не знам дали има. Има и еднодневни билети(карти)  за влак,които важат от сутринта до някакъв час (сутрешен май беше) на следващият ден. Трябва да се купят предварително и то достатъчно отрано. С такъв билет може да се посетят няколко града с ранно ставане и добра организация .

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, blueriver каза:

Картите за безплатен транспорт в Базел,които дават от хотелите уж дават и безплатен интернет на обществени места,но аз не успях да се свържа . Ползвам wifi в хотелите и при приятели,които живеят там.

За влаковете-ако се купят билети достатъчно рано,има supersaver тарифа с доста по-ниски цени. Те могат да се ползват само за определения час и не се реимбурсират. Фликбус е най-изгодният вариант за Цюрих. За Люцерн не знам дали има. Има и еднодневни билети(карти)  за влак,които важат от сутринта до някакъв час (сутрешен май беше) на следващият ден. Трябва да се купят предварително и то достатъчно отрано. С такъв билет може да се посетят няколко града с ранно ставане и добра организация .

Да. Направих едно 11- дневно пътуване по този начин и ми излезе около 1/3 от цената, която бих платила с пасове и обикновени билети. Предварително бях купила supersaver ticket само отсечката Базел- Цюрих. Нямах роуминг и вечер от хотелския WI-FI си купувах supersaver от SBB или техни афилиейт партньори ( пр. Schloss Laufen am Rheinfall) за следващото място. Освен това хотелският билет за безплатен градски транспорт важи не само за града, а и за обширна зона около него. Така може да се пътува безплатно в част от отсечката. И ако покажете хотелския билет на касите за зъбчатки и кабини (пр.  Риги кулм или Пилатус), ви правят добро намаление на цената.

• Харесвам 5
Публикувано:
На 12.06.2026 г. в 10:08, Дани Магелани каза:

Пиши след това за препоръчан хотел, ресторант и придвижване, че вървя след теб и ще преписвам.

Току-що публикувах разказа тук: 

С удоволствие ще отговоря при възникнали въпроси. ☺️

• Харесвам 1
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.