Прескочи до съдържание

Магелански малки обяви

Martin

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 14.12.2025 г. в 21:36, Anna Kalinovska каза:

Виждате тази обява тук, защото

По Коледа стават чудеса! - А аз вярвам в това :agree:

Вчера сякаш не всички, уважили предколедната Магеланска среща, не успяха - по една или друга причина, обективна или субективна - да си вземат армаганче-магеланче от ъгловата маса, където седеше и @Брани.

Та: Офертата е валидна до края на идната седмица - 21.12.

Най-добре желаещите да ми напишат л.с. с предпочитанията си от кой континент, държава, град, еле пък и обект, защо не, биха желали да получат магнитче.

П.П. ОК, в Коледния контекст: Офертата важи и за неприсъствалите магеланци, особено ако е по пътешественически причини :santa2:

Акцията  е напът да приключи навръх Ивановден..

Хайде който иска - на неформална магеланска среща на Дъбово кафе/горещ шоколад 😋 с магнитчета -

На 13 януари, вторник, при Дъбов, Изток - метростанция Жолио Кюри, до Лидл, срещу автогара Юг 😎 🤔 🤠

Кой дошъл, - дошъл, избрал и получил.

IMG_20260104_084518.jpg

FB_IMG_1767000059167.jpg

IMG_20251229_110937.jpg

IMG_20251228_100140.jpg

IMG_20251225_121558.jpg

IMG_20251225_121500.jpg

IMG_20251225_121439.jpg

IMG_20251225_121444.jpg

IMG_20251225_121433.jpg

IMG_20251225_121412.jpg

IMG_20251225_121352.jpg

IMG_20251225_120911.jpg

IMG_20251225_120413.jpg

IMG_20251225_120351.jpg

IMG_20251225_120342.jpg

IMG_20251225_120224.jpg

IMG_20251225_120434.jpg

• Харесвам 3
  • Браво 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 21 минути , Anna Kalinovska каза:

Акцията  е напът да приключи навръх Ивановден..

Хайде който иска - на неформална магеланска среща на Дъбово кафе/горещ шоколад 😋 с магнитчета -

На 13 януари, вторник, при Дъбов, Изток - метростанция Жолио Кюри, до Лидл, срещу автогара Юг 😎 🤔 🤠

Кой дошъл, - дошъл, избрал и получил.

IMG_20260104_084518.jpg

FB_IMG_1767000059167.jpg

IMG_20251229_110937.jpg

IMG_20251228_100140.jpg

IMG_20251225_121558.jpg

IMG_20251225_121500.jpg

IMG_20251225_121439.jpg

IMG_20251225_121444.jpg

IMG_20251225_121433.jpg

IMG_20251225_121412.jpg

IMG_20251225_121352.jpg

IMG_20251225_120911.jpg

IMG_20251225_120413.jpg

IMG_20251225_120351.jpg

IMG_20251225_120342.jpg

IMG_20251225_120224.jpg

IMG_20251225_120434.jpg

Не може ли в почивен ден?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 9 часа, Дани Магелани каза:

Не може ли в почивен ден?

Добре. В събота и неделя мога по всяко време. Затварят в 18.30 часа. Предложи ден и час.

Може на ул. "Л. Каравелов", където се запознахме, да е по-удобно за всички.

Дани Магелани
Публикувано:

Имам 2 нощувки със закуски за 59 евро на 17 и 18 юли в Ротердам в a&o, които няма да ползвам. По грешка съм резервирала, а имам друга резервация за същите дати. Само закуските са 16,50 евро от тези 59 евро.

Ако някой се интересува, да пише на лични. Ще се разберем.

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако някой ходи по Индия, Пакистан, Арабия, Кения гледам има едно лекарство дето ми трябва и го няма тук - Diltiazem 2% Gel (Diltigesic, Dilzem) ще се радвам, ако го намери и ми го вземе ще почерпя. 

Публикувано:
На 10.01.2026 г. в 11:47, Дани Магелани каза:

Имам 2 нощувки със закуски за 59 евро на 17 и 18 юли в Ротердам в a&o, които няма да ползвам. По грешка съм резервирала, а имам друга резервация за същите дати. Само закуските са 16,50 евро от тези 59 евро.

Ако някой се интересува, да пише на лични. Ще се разберем.

Може ли малко по-подробно, за каква стая говорим? От отговора ти в темата за a&o оставам с впечатлението, че е легло в четворна стая, така ли е ?

Дани Магелани
Публикувано:
преди 16 минути , Ivan Ivanich каза:

Може ли малко по-подробно, за каква стая говорим? От отговора ти в темата за a&o оставам с впечатлението, че е легло в четворна стая, така ли е ?

Това разбрах, че са с 4 и 6 легла, но след като резервирах.

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 41 минути , Дани Магелани каза:

Това разбрах, че са с 4 и 6 легла, но след като резервирах.

преди 59 минути , Ivan Ivanich каза:

Ако се интересуваш, ще ти пратя на лс да разгледаш резервацията - 2 нощувки на 17 и 18 юли за двама със закуски за 59 евро. Влязох в хотела и видях какво са стаите.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не знам къде да пиша, затова го сложих тук. Най-слабото изложение за туризъм "ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО" в Експо центъра откакто го посещавам още от началото му. Трагедия, спестете си 8Е. Мижаво чуждо участие - Сърбия традиционно добре,  Турция я няма, единствено щанд  на  Бурса, Алжир с едно приятно момче, но без никакви брошури, само се усмихва, Виетнам пълна трагедия, продават местните триъгълни шапки по 10Е, Гърция - най слабото от години, Румъния си рекламира Крайова с доста постни флаери, Финландия си продават книгите. Единствено Сейшели са адекватни, обясняват, препоръчват. Българското участие и то на кантар, няма Пловдив. Не върви на добре изложението. 

И да не съм съвсем Офф, търся карти на Исландия и Финландия, за да заключа европейската ми колекция, В тези държави нямам никакво желание да отида, така, че разчитам на магеланците да си попълня колекцията от хартиени карти.  

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Върнахме се преди 3дни от поредния круиз. Подарявам карти за градски транспорт за Тайпе. Трябва само да се заредят и трябва да имате  Тайвански долари, само кеш се зареждат, с карти не става. 

Моята разсеяна глава си забрави HKD тук, на летището в Хонг Конг същия проблем, само кеш се зареждат картите и трябваше да обменям на място. Ако някой пътува за Хонг Конг и му трябват долари да пише. По бюрата преди да замине ги нямаше, трябваше да чакаме някой да внесе. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 57 минути , ZORI каза:

Върнахме се преди 3дни от поредния круиз. Подарявам карти за градски транспорт за Тайпе. Трябва само да се заредят и трябва да имате  Тайвански долари, само кеш се зареждат, с карти не става. 

Моята разсеяна глава си забрави HKD тук, на летището в Хонг Конг същия проблем, само кеш се зареждат картите и трябваше да обменям на място. Ако някой пътува за Хонг Конг и му трябват долари да пише. По бюрата преди да замине ги нямаше, трябваше да чакаме някой да внесе. 

Ако са свободни, аз бих се възползвала от картите за Тайпе. В Хонг Конг не плащахте ли с карта?

Публикувано:
преди 3 часа, ZORI каза:

Зареждат се във всеки един магазин 7/11 с дебитна карта. Няма проблем, пробвано преди 2 седмици.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Guinness каза:

Зареждат се във всеки един магазин 7/11 с дебитна карта. Няма проблем, пробвано преди 2 седмици.

Ако го знаех преди това. На нас ни отказаха и обменя на летището. 

Публикувано:
преди 6 часа, ZORI каза:

Ако го знаех преди това. На нас ни отказаха и обменя на летището. 

По принцип си права. На летището можеш да си купиш празна карта (пластика), но ако искаш да я заредиш приемат само в брой. На друго гише обаче продаваха заредена карта за 400 TWD, която можеш да си я платиш с дебитна карта. Сумата е достатъчна, за да стигнеш до централната част на града. След това навсякъде в Тайван може да си я зареждаш в магазин 7/11 с дебитна карта.

• Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • 1 месец по-късно ...
Боян Димитров
Публикувано:

Знам, че питането ми е по-подходящо за друг форум, но тука имам повече доверие на хората

Някой може ли да ми препоръча кадърен парнаджия-заварчик за демонтаж на няколко радиатора и няколко заварки по тръбите, искам да ги изрежа в стената?

Публикувано:
преди 1 час, Боян Димитров каза:

Знам, че питането ми е по-подходящо за друг форум, но тука имам повече доверие на хората

Някой може ли да ми препоръча кадърен парнаджия-заварчик за демонтаж на няколко радиатора и няколко заварки по тръбите, искам да ги изрежа в стената?

За къде става дума? Иначе имам такъв, който мога да препоръчам. Но трябва да се чака, не става от днес за утре. И все пак трябва да дойде да види преди това.

Пиши ми на лични ако решиш и си от София де

• Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте приятели, Напоследък не съм активен в любимия ни форум, но Ви чета редовно и се възторгвам от пътешествията Ви!

За съжалие дръпнах дявола за опашката и като резултат - спешно отд, операция и всякакви съпътсващи прелести...

Ат бяхме планирали със съпругата едноседмична почивка на Лаго Маджоре 9 до 16 май вкл с полет от Варна с пакет от Profi turs, моля Ви не ме анатемосвайте. 

За пакета - полет от Варна до Бергамо и обратно, бус Бергамо Арона и обратно, закуски и вечери в 4 зв. хотел в Арона. Пакетна цена за двама - 1808Евро. Разбира се, ще направя много сериозна отстъпка, ако някой прояви интерес. Лшото е, че крайния срок да декларирам, че се отказваме е 25.04 т.г 

Моля на лични, ако някой прояви интерес. 

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Светославов каза:

Здравейте приятели, Напоследък не съм активен в любимия ни форум, но Ви чета редовно и се възторгвам от пътешествията Ви!

За съжалие дръпнах дявола за опашката и като резултат - спешно отд, операция и всякакви съпътсващи прелести...

Ат бяхме планирали със съпругата едноседмична почивка на Лаго Маджоре 9 до 16 май вкл с полет от Варна с пакет от Profi turs, моля Ви не ме анатемосвайте. 

За пакета - полет от Варна до Бергамо и обратно, бус Бергамо Арона и обратно, закуски и вечери в 4 зв. хотел в Арона. Пакетна цена за двама - 1808Евро. Разбира се, ще направя много сериозна отстъпка, ако някой прояви интерес. Лшото е, че крайния срок да декларирам, че се отказваме е 25.04 т.г 

Моля на лични, ако някой прояви интерес. 

Бързо да се оправиш! Дано имаш застраховка Отмяна на пътуване! Ако нямаш, има застрахователи, които правят до 21 дни преди началото.

Публикувано:

Няма как да мине застраховка след застр. събитие. Най-малкото ще се види датата на операцията.

Иначе, бързо оздравяване желая.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 минута , neuromancer каза:

Няма как да мине застраховка след застр. събитие. Най-малкото ще се види датата на операцията.

Иначе, бързо оздравяване желая.

Ще излезе с друга причина за отмяната.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Ще излезе с друга причина за отмяната.

Не е лоша идея, но не е и добра -  застрахователите от години имат достъп до здравното досие.

Малко е сива зона относно достъп до лични данни и GDPR, но не са съвсем без право на това. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Много благодаря за съпричасноста! 

Със застрахователи не мисля да се заигравам. Единствен читав вариант според мен етози, който ми предложиха от агенцията, но си е твърде хипотетичен,  все пак реших да го споделя тук. Ако не, някаква скромна компенсация, която поне малко да задоволи апетита на НЗОК 😉 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 часа, Doctor Who каза:

Не е лоша идея, но не е и добра -  застрахователите от години имат достъп до здравното досие.

Малко е сива зона относно достъп до лични данни и GDPR, но не са съвсем без право на това. 

Така е. Когато позагубих не малко пари от хотели и транспорт, поради провалено пътуване в началото на пандемията, аз не взех болничен. Казах честно на застрахователя, че първият ми полет е отменен и от там всичко се проваля. Туроператорът, от който купих круиза, ме наруга, че имам Отмяна на пътуване за над 5000 лв., а не съм използвала това като другите, т.е. да дам причина болест, а съм била честна.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.