Прескочи до съдържание

Търся идеи за годишнина

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте! Отново опирам до любимия форум  в търсене на вдъхновени, идеи и практически отговори на неясни въпроси във връзка с едно  намерение за пътуване, което желая да осъществим в края на  м.юли   по случай нашата семейна годишнина.Не търся нещо грандиозно, а просто да отпразнуваме на ново място 20 години брак  и да отчетем  все пак събитието.Годината се очертава доста динамична  във всякакво измерение за нас и това  ми се иска да е кратко бягство   за няколко дни ( неуточнени).Визирам Европа и водещото е да е максимално бюджетно.Ясно е че по самолетните билети ще е плана, но нямам идеи закъде и закога да оглеждам. Разбирам че планираното пътуване касае дати в разгара на летния сезон, когато не е особено евтино нищо, но все пак....Да сме мислили като сме се женили😄 Та- приемам всякакви предложения на този , осъзнавам,  така нелеп и общ въпрос с много неизвестни.В техническо отношение добавям още сложни моменти - по възможност да не се налага да наемаме кола, а да ползваме обществен транспорт, да има какво да видим в основния град за престой и околните такива с еднодневни отскоци .Ако има и  море наблизо ще е супер!

• Харесвам 3
Публикувано:

Малта отдавна я планирам и все ми се разминава(от ковид насам всяка година все нещо се случва и пропада).Кога се стабилизираше разписанието.Не смея отсега да се доверя  на заявените дати нещо...

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Velmar каза:

Здравейте! Отново опирам до любимия форум  в търсене на вдъхновени, идеи и практически отговори на неясни въпроси във връзка с едно  намерение за пътуване, което желая да осъществим в края на  м.юли   по случай нашата семейна годишнина.Не търся нещо грандиозно, а просто да отпразнуваме на ново място 20 години брак  и да отчетем  все пак събитието.Годината се очертава доста динамична  във всякакво измерение за нас и това  ми се иска да е кратко бягство   за няколко дни ( неуточнени).Визирам Европа и водещото е да е максимално бюджетно.Ясно е че по самолетните билети ще е плана, но нямам идеи закъде и закога да оглеждам. Разбирам че планираното пътуване касае дати в разгара на летния сезон, когато не е особено евтино нищо, но все пак....Да сме мислили като сме се женили😄 Та- приемам всякакви предложения на този , осъзнавам,  така нелеп и общ въпрос с много неизвестни.В техническо отношение добавям още сложни моменти - по възможност да не се налага да наемаме кола, а да ползваме обществен транспорт, да има какво да видим в основния град за престой и околните такива с еднодневни отскоци .Ако има и  море наблизо ще е супер!

Провери за лятото билетите на Уиз за Абу Даби и Малдиви. Там се води нисък сезон. Ние сега се върнахме от един много добър ризорт, който се оказа доста бюджетен. Разходите основно са да стигнеш до там. Но от кацането на Мале до излитането от там ти е включено абсолютно всичко и само сувенири си купуваш, ако искаш.

От 4-5 дни до седмица е напълно допустим бюджет.

Задължително вила Залез!!!

Полети около 780 лв.

Трансфер с бизнес лоундж на Мале 420$

Туристическа такса 12$ на ден.

Ол ин за броя на дните 250-350$ на ден.

Храна превъзходна, алкохол има. Аз съм поръчвала вино и сокове с храната и коктейли на баровете, но има всичко.

Ние бяхме в такава вила:

Screenshot_20250114-132837.png

Screenshot_20250114-132820.png

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Провери за лятото билетите на Уиз за Абу Даби и Малдиви. Там се води нисък сезон. Ние сега се върнахме от един много добър ризорт, който се оказа доста бюджетен. Разходите основно са да стигнеш до там. Но от кацането на Мале до излитането от там ти е включено абсолютно всичко и само сувенири си купуваш, ако искаш.

Полети около 780 лв.

Храна превъзходна, алкохол има. Аз съм поръчвала вино и сокове с храната и коктейли на баровете, но има всичко.

Ние бяхме в такава вила:

Това не знам дали ще му се вмести в определението "бюджетно" 😄 Ама пък годишнина е 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

Определено не се вписва в разбирането ми за бюджетен ,кратък и непретенциозен отскок :).Нещо градско в Европа търся .Сега гледам че имам натрупани и точки в Wizz,та за да изтъня сметките бих се огледала и ползвала техни полети.Което ограничава още повече избора...

Публикувано:

Не си представям романтична годишнина в края на юли в Италия, Малта, Испания или друга южноевропейска дестинация. Ще бъде непоносима жега и няма да се получи желания ефект, а по-скоро изнервяне от метеорологичните условия. В този смисъл е нужно нетрадиционно предложение, което да отговаря и на условието да бъде бюджетно. Аз бих заложил на модерната напоследък във форума дестинация балтийски държави, които определено могат да се направят и бюджетно с евтините полети от София. Алтернативното ми предложение за романтична годишнина се нарича разходка в долините на Рейн и Мозел със сравнително евтино придвижване до Франкфурт, но необходимост от наемане на кола на място, въпреки, че е постижимо и с регионалните влакчета и корабчета по двете реки... 

• Харесвам 6
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
Публикувано:

Вроцлав ми се струва добра идея за юли, подходящо е за за няколко дни ваканция, всичко е на пешеходно разстояние, красиво, романтично покрай/по реката, бюджетно, а ако сте любители на бирата пък съвсем 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
53 minutes ago, Duke said:

Не си представям романтична годишнина в края на юли в Италия, Малта, Испания или друга южноевропейска дестинация. Ще бъде непоносима жега и няма да се получи желания ефект, а по-скоро изнервяне от метеорологичните условия. В този смисъл е нужно нетрадиционно предложение, което да отговаря и на условието да бъде бюджетно. Аз бих заложил на модерната напоследък във форума дестинация балтийски държави, които определено могат да се направят и бюджетно с евтините полети от София. Алтернативното ми предложение за романтична годишнина се нарича разходка в долините на Рейн и Мозел със сравнително евтино придвижване до Франкфурт, но необходимост от наемане на кола на място, въпреки, че е постижимо и с регионалните влакчета и корабчета по двете реки... 

Бопард е тихо и семпло селце, известно с хубавото си вино, има и фестивал на виното. Правят се еднодневни круизчета по река Рейн. С колело под наем може да се стигне по крайбрежната до Кобленц - хубав старинен град, където се сливат Рейн и Мозел. Предполагам, че лятото ще е приятно топло, а почивката романтична. Може да има и по-близо кацане, аз съм ходила от Дортмунд с регионал. От Бопард с влак до Трир - Люксембург еднодневно. Еднодневно до Хайделберг/ Възможни са и други дестинации разбира се.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 минути , Antigona каза:

Бопард е тихо и семпло селце, известно с хубавото си вино, има и фестивал на виното. Правят се еднодневни круизчета по река Рейн. С колело под наем може да се стигне по крайбрежната до Кобленц - хубав старинен град, където се сливат Рейн и Мозел. Предполагам, че лятото ще е приятно топло, а почивката романтична. Може да има и по-близо кацане, аз съм ходила от Дортмунд с регионал. От Бопард с влак до Трир - Люксембург еднодневно. Еднодневно до Хайделберг/ Възможни са и други дестинации разбира се.

Познавам много добре района, години наред посещавахме един фестивал край Лорелай. Ако човек е без кола, спокойно може да се установи в Кобленц и да прави тегели с корабче по двете реки. За мен, това е най-красивата и романтична част на Германия. Да, Люксембург също е на близо с попътна спирка в Трир...

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 42 минути , Antigona каза:

Предполагам, че лятото ще е приятно топло

Много зависи.... Преди (вече) доста години - разбирайте 2015 бяхме по тези краища в края на м. юни. Температурата в 20.00 ч беше около 39С

Вярно, че този период продължи само седмица, но и толкова е достатъчно. 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 часа, Velmar каза:

Определено не се вписва в разбирането ми за бюджетен ,кратък и непретенциозен отскок :).Нещо градско в Европа търся .Сега гледам че имам натрупани и точки в Wizz,та за да изтъня сметките бих се огледала и ползвала техни полети.Което ограничава още повече избора...

Пропуснах да кажа, че цената ол ин е за цялото бунгало, не на човек.

Европа излиза по-скъпо за нощувки и храна. Транспортът е по-голямото перо.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Юли, с уиз и бюджетно – всичко това се свежда само до Италия. Там ще е жега! Германия, Франция и т.н. уж по-хладни страни са емигрантски дестинации и цените на билетите ще са в небесата.
С райън поносими цени за края на юли ще са Вроцлав, Будапеща, Братислава (и трите са по-бюджетни дестинации) и гарантирано горещите Хърватска, Италия (различни места), Кипър, Малта и гръцки острови.

Така че по темата „Юли, с уиз и бюджетно“ ви предлагам Неапол и по-скоро околностите му. Остров Иския е достатъчно симпатичен на снимки, намират се по-читави цени на настаняване, храната не е особено скъпа, а романтика човек може да намери навсякъде, стига да има очи за това. Дори в Неапол, който би изплашил доста хора на места. :biggrin:
Бари вече ви предложиха. Може и Бергамо с езера.
Билети:

Screenshot.png.f5f080de25a329daa2ccf09705dc17d8.png

Тук малко кадри за вдъхновение от едни съфорумци:

P.S. Сега видях цените за нощувките дори за сравнително евтината Полша са доста нагоре за лятото... :unsure:

Ще добавя и Париж – при добро и ранно планиране, може да имате успех с бюджета
Примерно да се лети с уиз само в едната посока, ако намерите по-евтино връщане с райън или изиджет. Нощувките още сега да се запазват. :smile:

Screenshot.png.87bb0d795be91119f91a5bc842a0c85f.png

Редактирано от Argentique
  • Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

И при мен “game over-a” започна преди 20 години.През тези години винаги когато сме били в колебание  къде ни се ходи, сме се придържали към златното правило“Когато не знаеш къде и кога-Италия е най-добрата опция”

• Харесвам 5
Публикувано:

В моето  семейство всички сме родени през лятото.

В средата на  юни -съпругът ми, посещаваме с Раян Ханя, Пафос, Анталия, Сиде, Малага и други топли места с морета. 

Яз съм на 21  юли, последните години посрещах рождени дни в Палма, Неапол! Аликанте и други горещи дестинации. За тази година Скиатос. 

Майка  ми на 85 години е в момента -нейният рожден сме посрещали в Александрополис , Сицилия, Анталия, а  сега вече не желае да пътува със самолет. 

Синът ми е на 31 август- посреща всяко година на ново място по препоръка от астролог.

Годишнина от сватба е на на ключовата дата 01 април - дълги уикенда в Истанбул, Солун, Вроцлав, Шри Ланка и др. За тази година ще са 35 години - не съм измислила все още, защото е във вторник, а имам малко отпуск. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 часа, Дани Магелани каза:

Полети около 780 лв.

Ние бяхме в такава вила:

Прекрасна идея - а как стана трансферът до ризорта? И през букинг ли направи резервацията за там - с полетите до мале и сам ще се оправя, мерси 😭

п.с. Силно НЕпрепоръчвам Неапол - единственото място, където жена ми се разрева от обстановката и се наложи да вися 10 часа на летището, вместо разходка из града. Дори Казерта не е нишо особено! Виж островите, Амалфи коуст, Везувий, Помпей и тн са вълшебни

Дани Магелани
Публикувано:
преди 17 минути , new one каза:

Прекрасна идея - а как стана трансферът до ризорта? И през букинг ли направи резервацията за там - с полетите до мале и сам ще се оправя, мерси 😭

п.с. Силно НЕпрепоръчвам Неапол - единственото място, където жена ми се разрева от обстановката и се наложи да вися 10 часа на летището, вместо разходка из града. Дори Казерта не е нишо особено! Виж островите, Амалфи коуст, Везувий, Помпей и тн са вълшебни

В Букинг.

Описала съм всичко в няколко поста в тема Малдиви.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 минути , new one каза:

п.с. Силно НЕпрепоръчвам Неапол - единственото място, където жена ми се разрева от обстановката

Аз пък що ли не видях нещо свръх фрапиращо и притеснително в този Неапол. Е, не съм се навирала в покрайнините, но туристическата част е съвсем поносима. :scratch_one-s_head:

• Харесвам 11
Дани Магелани
Публикувано:
преди 3 минути , chandni каза:

Аз пък що ли не видях нещо свръх фрапиращо и притеснително в този Неапол. Е, не съм се навирала в покрайнините, но туристическата част е съвсем поносима. :scratch_one-s_head:

Не е нужно. Ако тръгнеш от основната търговска улица към гарата напряко, там е по-зле от наш цигански квартал. И аз се изплаших, а не съм от страхливите.

• Харесвам 1
Публикувано:

С риск да напиша някоя глупост - защо не Лондон? Доколкото съм забелязал Лондон е да не кажа единствената дестинация, за която има полети с Уиз/Раян/EasyJet/Бритиш по няколко пъти на ден и винаги би трябвало да се намери нещо бюджетно. Имайки предвид, че ще е лято, а Лондон е пълен с чудесни отворени пространства + много безплатни музеи, единственото по-дебело перо би било нощувките, но и там, както и с храната винаги може да се измисли нещо. 

Иначе Италия щеше да е и моят първи избор, не знам защо жегата би пречела честно казано 😛 

• Харесвам 5
Публикувано:

Ако 49-евровият Дойчландтикет се запази и след месец май (което никак не е сигурно) Германия е просто без алтернатива като бюджетен, редовен и надежден обществен транспорт. 

Твърдо за предложението на @Duke за Рейн и Мозел. Там категорично кола не е необходима. Влаковете са много начесто, а докъдето ги няма, стигат автобуси, а Кобленц е идеална отправна точка. Леснодостэпен е и от Франкфурт, и от Кьолн, и от Дортмунд дори.

Но, ако 49-евровите месечни билети вече ги няма, точно този регион става много тегав откъм бюджет, понеже е на границата на няколко германски провинции и отпада вариантът да се ползват сравнително бюджетни регионални билети.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , master_of_germs каза:

Ако 49-евровият Дойчландтикет се запази и след месец май (което никак не е сигурно) Германия е просто без алтернатива като бюджетен, редовен и надежден обществен транспорт. 

Твърдо за предложението на @Duke за Рейн и Мозел. Там категорично кола не е необходима. Влаковете са много начесто, а докъдето ги няма, стигат автобуси, а Кобленц е идеална отправна точка. Леснодостэпен е и от Франкфурт, и от Кьолн, и от Дортмунд дори.

Но, ако 49-евровите месечни билети вече ги няма, точно този регион става много тегав откъм бюджет, понеже е на границата на няколко германски провинции и отпада вариантът да се ползват сравнително бюджетни регионални билети.

Цената му вече е 58 евро и бюджетът за 2025 е гласуван. Така че май 2025 ще го има билета. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.