Прескочи до съдържание

Търся идеи за годишнина

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз се оглеждам за Северна Испания-Галисия, дори в разгара на лятото там е като в Англия като температури, лошото е, че трябва прекачване.

• Харесвам 5
Публикувано:

Аз лично бих гледала вариант за Шамони, Аоста или Доломити, ако искам да видя нещо уау. 

За градски туризъм, което си е непонятно занимание, бих избрала Полша или Прибалтийските държави.

Но по-често за рождения ми ден по време на горещниците отскачаме до който гръцки остров има приемливи билети и правим храбри опити да оцелеем в жегата. 

• Харесвам 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 6 минути , Lindt каза:

Аз лично бих гледала вариант за Шамони, Аоста или Доломити, ако искам да видя нещо уау. 

За градски туризъм, което си е непонятно занимание, бих избрала Полша или Прибалтийските държави.

Но по-често за рождения ми ден по време на горещниците отскачаме до който гръцки остров има приемливи билети и правим храбри опити да оцелеем в жегата. 

Аз две години празнувам рожден ден в швейцарските Алпи и съм много щастлива от това. Но не всеки е склонен да празнува по баирите, за това не препоръчах. А и Европа изобщо не е бюджетна вече, още по-малко Швейцария.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 17 минути , Дани Магелани каза:

Аз две години празнувам рожден ден в швейцарските Алпи и съм много щастлива от това. Но не всеки е склонен да празнува по баирите, за това не препоръчах. А и Европа изобщо не е бюджетна вече, още по-малко Швейцария.

По наблюдения в последната година Франция е ако не бюджетна, то поне много адекватна като предложения. Същото определено не мога да кажа за Гърция, Италия и Испания, по слухове и бързи проверки Хърватия. Но въпрос на вкус и приоритети в пътуването.  

Ето едно апартаментче в Ница за уикенд в средата на юли - 70 евро на вечер със закуска. Не е за теб, но авторът гони бюджет, не хотел с удобства. 

https://www.booking.com/hotel/fr/chambre-nudiste-quartier-port-de-nice.bg.html?aid=304142&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaBeIAQGYAQO4ARfIAQzYAQHoAQH4AQyIAgGoAgO4Aq2inbwGwAIB0gIkZmJkMmM1ZTUtMTgxOC00YzNmLWE1NGQtYTVjZTExODlhZDM22AIG4AIB&sid=644ea8104365624b13feeabed67059be&all_sr_blocks=1295072301_402418470_2_1_0&checkin=2025-07-18&checkout=2025-07-20&dest_id=-1454990&dest_type=city&dist=0&group_adults=2&group_children=0&hapos=4&highlighted_blocks=1295072301_402418470_2_1_0&hpos=4&matching_block_id=1295072301_402418470_2_1_0&no_rooms=1&req_adults=2&req_children=0&room1=A%2CA&sb_price_type=total&sr_order=price&sr_pri_blocks=1295072301_402418470_2_1_0__14446&srepoch=1736921577&srpvid=91352ba8fa540162&type=total&ucfs=1&

В Шамони картата за лифтовете за няколко дни е колкото еднодневен пас в по-известните райони на Швейцария. А районът е уау дори да седиш в града, да гледаш нагоре и да си правиш пикник с продукти от близката пекарна.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 11 часа, Kosta Grudov каза:

С риск да напиша някоя глупост - защо не Лондон? Доколкото съм забелязал Лондон е да не кажа единствената дестинация, за която има полети с Уиз/Раян/EasyJet/Бритиш по няколко пъти на ден и винаги би трябвало да се намери нещо бюджетно. Имайки предвид, че ще е лято, а Лондон е пълен с чудесни отворени пространства + много безплатни музеи, единственото по-дебело перо би било нощувките, но и там, както и с храната винаги може да се измисли нещо. 

Това беше и моята спонтанна първа реакция, но реших да не я споделям защото съм адски субективен към Лондон, а и честно казано там имаме база и някак усещането е различно отколкото на хотел и т.н...

И цял живот да празнуваш годишнини в Лондон, все ще остане какво да се види за следващия път... 

• Харесвам 5
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 часа, Argentique каза:

Юли, с уиз и бюджетно – всичко това се свежда само до Италия. Там ще е жега! Германия, Франция и т.н. уж по-хладни страни са емигрантски дестинации и цените на билетите ще са в небесата.
С райън поносими цени за края на юли ще са Вроцлав, Будапеща, Братислава (и трите са по-бюджетни дестинации) и гарантирано горещите Хърватска, Италия (различни места), Кипър, Малта и гръцки острови.

Така че по темата „Юли, с уиз и бюджетно“ ви предлагам Неапол и по-скоро околностите му. Остров Иския е достатъчно симпатичен на снимки, намират се по-читави цени на настаняване, храната не е особено скъпа, а романтика човек може да намери навсякъде, стига да има очи за това. Дори в Неапол, който би изплашил доста хора на места. :biggrin:
Бари вече ви предложиха. Може и Бергамо с езера.
Билети:

Screenshot.png.f5f080de25a329daa2ccf09705dc17d8.png

Тук малко кадри за вдъхновение от едни съфорумци:

P.S. Сега видях цените за нощувките дори за сравнително евтината Полша са доста нагоре за лятото... :unsure:

Ще добавя и Париж – при добро и ранно планиране, може да имате успех с бюджета
Примерно да се лети с уиз само в едната посока, ако намерите по-евтино връщане с райън или изиджет. Нощувките още сега да се запазват. :smile:

Screenshot.png.87bb0d795be91119f91a5bc842a0c85f.png

Или да се върнат с Transavia, летището и полетът са по-удобни.

Публикувано:

Била съм в Малта в началото на Август и е нетърпимо топло, дори вечер. Аз ако бях на ваше място, щях да отворя booking или airbnb и щях да потърся  нестандартни места за настаняване - има интересни бунгала, къщи на дърво, на езеро и още... и оттам бих започнала своя план. От личен опит съм установила, че дори да съм на супер дестинация, ако съм настанена на кофти място, то цялото впечатление от пътуването се разваля. Така че може да пробвате и по този начин.

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 минута , saved_ каза:

Била съм в Малта в началото на Август и е нетърпимо топло, дори вечер. Аз ако бях на ваше място, щях да отворя booking или airbnb и щях да потърся  нестандартни места за настаняване - има интересни бунгала, къщи на дърво, на езеро и още... и оттам бих започнала своя план. От личен опит съм установила, че дори да съм на супер дестинация, ако съм настанена на кофти място, то цялото впечатление от пътуването се разваля. Така че може да пробвате и по този начин.

А аз щях да видя месечните температури и да преценя къде мога да оцелея и къде не. Какъв е празник, ако умираш от жега?

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз бих пробвал да видя опция с комбинация до Будапеща, Виена и/или Братислава. Ниските цени за самолет до Балтика бяха преди няколко месеца, когато беше годишното промо.

Края на юли е вече топ сезон и трябва да се вземе предвид. Езерата в Северна Италия предполагам ще са претъпкани. В Южна пък ще се пържиш яко...

300+ $ на ден също не ми се вижда бюджетно, независимо къде е 😉

• Харесвам 3
Публикувано:

Съвсем скоро пак ми се мярна някаква промоция на Еър Балтик, май събират пари спешно.

Публикувано:

Не е много свързано със самолетни билети, но ето още две бързи идеи: 

Истанбул - нощния влак от София, има си и море - верно нашето си, но от друга перспектива 😄 Единствения проблем е, че чувам от много места вече, че Турция и в частност Истанбул изобщо не са бюджетни, даже напротив. 

Скопие с колата - сравнително близо от София, идеално за ден-два разходка и може да се съчетае с дневни екскурзии, подходящи за лятото - каньон Матка например - много красиво място. 

Публикувано:

Жегата не ме притеснява.( някаква странна топлолюбива порода съм).Виж студ  не издържам.И  романтиката на хладните прибалтийски територии не ме влече.ПОради същата причина асоциирам Лондон ( без да съм ходила никога там), със сива и дъждовна картинка, която не ми е по вкуса. Миналата година ходихме в Кипър, Сицилия. И в Ница сме ходили  от предложените морски дестинации.Не ми се иска да повтаряме.Замислих за вариант Родос, Крит, но май ще е наистина екстремно там в края на юли ... Май Италия и Малта ми  хващат окото за 3-4 дни

Публикувано:
преди 4 минути , Velmar каза:

ПОради същата причина асоциирам Лондон ( без да съм ходила никога там), със сива и дъждовна картинка, която не ми е по вкуса.

Явно не си ходила. Нищо не е каквото беше, вкл. Холивуд...

• Харесвам 3
Публикувано:

Словакия и Чехия са чудесен вариант, особено за това време на годината. Често можеш да намериш евтини полети от София до Братислава, което е голям плюс. Оттам имаш много възможности – можеш да наемеш кола или да ползваш градски транспорт. Лесно се стига до Виена, Будапеща, Прага, а и до по-малки, но страхотни градчета като Бърно, Кутна Хора, Пилзен или Карлови Вари.

По отношение на нощувките има различни варианти в зависимост от бюджета. Братислава е добра база – хем по-евтина, хем удобна за обиколки до други места. Ако разполагаш с кола под наем, може да се спи и в някое от малките градчета, което също е приятно. За 4-5 дни можеш да направиш страхотно пътешествие.

Имай предвид, че организацията изисква малко повече усилия, а цените в Чехия и Австрия са по-високи. Все пак, ако се пазарува от супермаркети и се избягват ресторантите, разходите могат да се оптимизират значително.

Полша също е добър вариант, особено ако търсиш дестинация с достъпни полети и комбинация от градски и природен туризъм! Не съм бил там досега, но от това, което съм чел, има доста възможности:

• Градчета - Краков/Вроцлав 
  • Природа - Националният парк Татра и доста други

Малта е другият добър избор, но там не е чак толкова евитно. Другият проблем е огромната жега по това време на годината, но тъй като писа, че тя не ти пречи... със сигурност тогава ще ти хареса много това място 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:

От предлаганите с директен полет гръцки острови Корфу е по-така различен. И не прилича много на Гърция. 😉 Три дни там има с какво да се запълнят. Автобусите по линията Керкира-Палеокастрица и евентуално Керкира-Беницес са редовни. Палеокастрица е вълшебна, Керкира не е лоша, но е скъпо настаняването. 

В Родос ще е кошмар откъм тълпи.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 25 минути , Velmar каза:

Жегата не ме притеснява.( някаква странна топлолюбива порода съм).Виж студ  не издържам.И  романтиката на хладните прибалтийски територии не ме влече.ПОради същата причина асоциирам Лондон ( без да съм ходила никога там), със сива и дъждовна картинка, която не ми е по вкуса. Миналата година ходихме в Кипър, Сицилия. И в Ница сме ходили  от предложените морски дестинации.Не ми се иска да повтаряме.Замислих за вариант Родос, Крит, но май ще е наистина екстремно там в края на юли ... Май Италия и Малта ми  хващат окото за 3-4 дни

Абсолютно си е еднакво Крит, Родос, Кипър, Малта, Сицилия. Очаквам евентуално Скиатос и Корфу да са малко по-зелени и под 40 градуса, но другите пущиняци не. 

Лондон е прекрасен, свеж, цъфтящ и зелен. Ама не вярвам да намериш евтин билет в едната посока, а също и настаняване.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 7 часа, Lindt каза:

Лондон е прекрасен, свеж, цъфтящ и зелен

И не само. Наблизо има толкова красиви места, които се достигат лесно дори с автобус (със сигурност по-бюджетно от влак). 

Дори Оксфорд е прекрасно място за 1-2 дни, наблизо има и замъци за посещение: (един приятел навремето казваше "Ето това си е decent castle" за ето този: Warwick castle ), Blenheim също. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз с малко еретични идеи, ама ..... И ние имахме 20 годишнина през септември миналата година и щяхме да ходим из Каталуния, вече с децата, защото сватбеното ни пътешествие навремето беше там. Да, ама по ред причини септември нямаше как да пътуваме, дойде му ред чак сега и ще се осъществи другия месец. Но си е наречено на годишнината, а цените са отлични през февруари и няма да е топло 😜 Самата дата отбелязахме на хубаво място в Пловдив. 

През юли е съмнително да се съчетаят бюджетни полети с бюджетно настаняване и бюджетен транспорт. Предвид повода, едва ли ще се задоволите с компромисно място като за кратко бягство.

През юли билетите от Германия са традиционно много скъпи, от Италия могат да се намерят прилични цени. Топло-нетопло, ако трябва да е тогава, може би бих заложила на Пулия.

• Харесвам 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.