Прескочи до съдържание

Австралия - сватбено пътешествие.

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте магеланци,

Дойде и нашия ред да си направим сватбено пътешествие. Засега сме взели само големите билети. Полетите ни са както следва:

08.02. - Франкфурт - Хонг Конг.

09.02 - Хонг Конг - Пърт. 

28.02 - Пърт - Хонг Конг - Франкфурт.

До тук добре. Сега започва сложната част. Доколкото знам (поправете ме ако греша) времето на големия бариерен риф е зле (вали). Обмисляхме и няколко дни на Фиджи да отидем (все пак някой романтичен остров с плаж влиза в представите ми за меден месец 😂😂). Но Фиджи май е също в дъждовния си период. 

Като цяло местата, на които съм се спрял е Пърт, Сидни и Мелбърн. Бихте ли ме ориентирали по колко дни си заслужава да се отдели на тях? Има ли някъде, където можем да отседнем с привкус на островитянска почивка или Австралия не е точно такава дестинация? Кое задължително не трябва да пропускаме като място или изживяване? 

Оглеждам и гмурканията в Пърт, но ми препоръчаха по на север от Пърт, че било по-хубаво за гмуркане. Доста съм пообъркан, че досега Австралия не съм я проучвал много много. 

Благодаря на всеки отзовал се и продължавам да чета другите теми по-надолу. 😊

Публикувано:
преди 1 час, t_petkov каза:

където можем да отседнем с привкус на островитянска почивка или Австралия не е точно такава дестинация?

На Кийлинг/Кокосовите острови или на о-в Рождество. В Индийския океан са и съответно - полетите са от Пърт. Два пъти седмично с Virgin Australia. Не очаквай промоции. Един и същи самолет спира и на двете места (На Кийлинг пица има само в деня на полета). Кийлинг е атол с по "островитянско-почивна" атмосфера. Има си остров за бели и остров за малайци. И още няколко служебни или необитаеми. Рождество е с вулканичен произход. Природата е съвсем различна. Няма кой знае какви плажове, но има гора, в която живеят милион раци. Населението на единственото селище е смесено - китайци, малайци и бели. Занимават се повече с добив на фосфат, отколкото с туристи. Има един пъб със собствена крафт бира. Февруари би трябвало да е ОК сезон и за двете места.

• Харесвам 6
Дани Магелани
Публикувано:
преди 5 часа, t_petkov каза:

Здравейте магеланци,

Дойде и нашия ред да си направим сватбено пътешествие. Засега сме взели само големите билети. Полетите ни са както следва:

До тук добре. Сега започва сложната част. Доколкото знам (поправете ме ако греша) времето на големия бариерен риф е зле (вали). Обмисляхме и няколко дни на Фиджи да отидем (все пак някой романтичен остров с плаж влиза в представите ми за меден месец 😂😂). Но Фиджи май е също в дъждовния си период. 

Като цяло местата, на които съм се спрял е Пърт, Сидни и Мелбърн. Бихте ли ме ориентирали по колко дни си заслужава да се отдели на тях? Има ли някъде, където можем да отседнем с привкус на островитянска почивка или Австралия не е точно такава дестинация? Кое задължително не трябва да пропускаме като място или изживяване? 

Оглеждам и гмурканията в Пърт, но ми препоръчаха по на север от Пърт, че било по-хубаво за гмуркане. Доста съм пообъркан, че досега Австралия не съм я проучвал много много. 

Благодаря на всеки отзовал се и продължавам да чета другите теми по-надолу. 😊

Честито, докторе! Предполагам, че вече си.

Да се радваш на семейния живот и да създадеш любопитни към света магеланчета!

За Фиджи - за мен беше пълно разочарование и на Нади и на Сува.

Ужасен климат, непоносима жега и страшна влага! При изключване на климатика за 5 мин. паркетът на пода ставаше целия мокър на най-скъпият хотел Софител, до Нади, и нямаше никакъв плаж, една кална локва. Ако все пак решиш да е там, не резервирай на основния остров!

За тура, който толкова исках, не дойдоха да ме вземат, чаках в жегата 2 часа пред Софител. Върнаха ми парите, но какво от това?

• Шок 3
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Честито, докторе! Предполагам, че вече си.

Да се радваш на семейния живот и да създадеш любопитни към света магеланчета!

За Фиджи - за мен беше пълно разочарование и на Нади и на Сува.

Ужасен климат, непоносима жега и страшна влага! При изключване на климатика за 5 мин. паркетът на пода ставаше целия мокър на най-скъпият хотел Софител, до Нади, и нямаше никакъв плаж, една кална локва. Ако все пак решиш да е там, не резервирай на основния остров!

За тура, който толкова исках, не дойдоха да ме вземат, чаках в жегата 2 часа пред Софител. Върнаха ми парите, но какво от това?

Много благодаря, да преди близо 6 години се дипломирах. Фиджи доста ми допада като дестинация, но не виждам смисъл да бием целия този път ако сме в дъждовния период и за 3-те дни, които ще сме там, да вали постоянно. 
Заслужава ли си отскок до Оклънд и посещение на Хобитън? Има ли какво да се види около и в столицата на Нова Зеландия? 🤔

• Харесвам 1
Публикувано:

Мисля, че тръгваш да се разпиляваш излишно.

Разбирам, че когато се тръгва толкова надалеч всеки иска да види много, че и още повече, но като за първо посещение на Австралия може би е най-добре да прекарате времето тук, има много какво да се види и дори така е крайно недостатъчно според мен.

За рифа февруари си е оф сийзън, но пък ако все пак отидете цените са доста по- приемливи и шанса да попаднете и на добро време не е малък.

Реално имате само 17 дни и ако отидете към рифа за 3, Бризбейн за 2, Сидни и Мелбърн по 5 и времето е заминало.

Февруари за Виктория времето е повече от прекрасно, освен това ако сте фенове на градски фестивали на открито точно тогава е пика им тук.

Ако все пак решите да дойдете към Мелбърн  ще се радвам да се видим и разходим заедно.

• Харесвам 8
Дани Магелани
Публикувано:
преди 33 минути , t_petkov каза:

Много благодаря, да преди близо 6 години се дипломирах. Фиджи доста ми допада като дестинация, но не виждам смисъл да бием целия този път ако сме в дъждовния период и за 3-те дни, които ще сме там, да вали постоянно. 
Заслужава ли си отскок до Оклънд и посещение на Хобитън? Има ли какво да се види около и в столицата на Нова Зеландия? 🤔

Заслужава си. Аз бях с 3 нощувки преди круиза. Единият ден беше за Хобитон по поръчка на децата за снимки. Вторият имах тур по скалистия бряг на север. Не се осъществи, вероятно не са събрали хора. Ходих и на Пуа с гейзерите и майорското селище. Хареса ми. Видяхме там и киви птица, а по пътя и ферми за киви плод.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 38 минути , Тони каза:

Мисля, че тръгваш да се разпиляваш излишно.

Разбирам, че когато се тръгва толкова надалеч всеки иска да види много, че и още повече, но като за първо посещение на Австралия може би е най-добре да прекарате времето тук, има много какво да се види и дори така е крайно недостатъчно според мен.

За рифа февруари си е оф сийзън, но пък ако все пак отидете цените са доста по- приемливи и шанса да попаднете и на добро време не е малък.

Реално имате само 17 дни и ако отидете към рифа за 3, Бризбейн за 2, Сидни и Мелбърн по 5 и времето е заминало.

Февруари за Виктория времето е повече от прекрасно, освен това око сте фенове на градски фестивали на открито точно тогава е пика им тук.

Ако все пак решите да дойдете към Мелбърн  ще се радвам да се видим и разходим заедно.

Кой месец препоръчваш за Сидни, Мелбърн и Бризбейн?

Благодаря!

Публикувано:

За Виктория според мен от ноември до март е ок.

Зависи колко обича човек топло, като се има предвид че тук горещите дни не са постоянни. В смисъл имаме да кажем два горещи два около 35 градуса и после следват 5-6 дни с температури 22-28. За мен това е перфектното време, тъй като не съм особено топлолюбива.

В Сидни обичайно е няколко градуса по-горещо, така че месеците малко се разтягат, а за Бризбейн вече е друго, там е по-скоро както писахме по-горе за рифа.

Та като цяло е най-добре ноември, ако не се гони посещението на някое конкретно събитие, разбира се.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Сетих се за нещо, което е "по" и ще ви остане хубав спомен. Има чудесни предложения за така наречения "глампинг", според интересите, които имате. Възможно е да бъде на място с конкретна насоченост, но е много тукашно / близо до природата, луксозно, но възможно най-просто/ и предполагам би ви оставило незабравимо усещане. Все пак нали е сватбено пътешествие.

https://glampinghub.com/

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , Тони каза:

Сетих се за нещо, което е "по" и ще ви остане хубав спомен. Има чудесни предложения за така наречения "глампинг", споден интересите, които имате. Възможно е да бъде на място с конкретна насоченост, но е много тукашно / близо до природата, луксозно, но мъзможно най-просто/ и предполагам би ви оставило незабравимо усещане. Все пак нали е сватбено пътешествие.

https://glampinghub.com/

Проблемът е, че не сме с кола и трябва да се съобразяваме с градски и междуградски транспорт. Иначе ще погледна какво предлагат, много благодаря! 😊

• Харесвам 1
Публикувано:

Точно на днешния ден преди 7г бях на Рифа и времето беше страхотно, летях със самолетче за панорамна обиколка и това със сигурност е едно от най-запомнящите и впечатляващи неща, които съм виждал. Ако сте там след около 20-25 дни ,не виждам защо ще бъде крайно различно и лошо време. На ваше място бих се пробвал:)

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Worldismine каза:

Точно на днешния ден преди 7г бях на Рифа и времето беше страхотно, летях със самолетче за панорамна обиколка и това със сигурност е едно от най-запомнящите и впечатляващи неща, които съм виждал. Ако сте там след около 20-25 дни ,не виждам защо ще бъде крайно различно и лошо време. На ваше място бих се пробвал:)

Не знам дали ще е лошо, но четох в интернет, че в момента е просто дъждовния период и не ми се иска да взема предварително всички билети и накрая да ни вали дъжда през цялото време. Това ми бяха опасенията. 

Публикувано:
преди 7 часа, t_petkov каза:

Заслужава ли си отскок до Оклънд и посещение на Хобитън?

Колко да си заслужава?

Горе-долу колкото, ако имаш полет до София, да прескочиш и до Гренландия

image.png.518ce97dd511c5a36c9b45adf99103c8.png

image.png.8445260e760cfa8f90c154476d5378d8.png

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 2 часа, домосед каза:

Колко да си заслужава?

Горе-долу колкото, ако имаш полет до София, да прескочиш и до Гренландия

image.png.518ce97dd511c5a36c9b45adf99103c8.png

image.png.8445260e760cfa8f90c154476d5378d8.png

Теоретично ще сме в Сидни в някакъв момент и от там мислех да отидем до Оклънд. Ако бяхме само в Пърт едва ли щях да се хвърля до Оклънд 😂😂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 часа, t_petkov каза:

Здравейте магеланци,

Един лаишки въпрос, но не трябва ли първо да се вземат визи преди билетите или вие имате? На мен отдавна ми се върти в полезрението, но все още не съм проучвал достатъчно подробно ситуацията.

Публикувано:
преди 1 час, t_petkov каза:

Теоретично ще сме в Сидни в някакъв момент и от там мислех да отидем до Оклънд.

Ако обмисляте ходене до Нова Зеландия, Южният остров и по-точно южната му част е по-добрият избор според мен - много по-живописни места има там.

Публикувано:

Доста разпиляни мнения и се чудя кой точно би направил тези препоръки именно на сватбеното си пътешествие с изходна и крайна точка Пърт ?

@t_petkov , Домосед ти е намекнал хубаво колко много няма мисъл в тези хвърляния до Оклънд и други места. Имаш само 18 дни , дори 17 дни , че трябва ден по-рано да си в Пърт за обратният си полет .

Горещо ти препоръчвам да задраскаш Мелбърн , Бризбейн и евентуално дори Сидни . За тези 16-17 дни на ваше място бих се фокусирал на регионите , които всъщност са и най-приятното място в Австралия през февруари : Пърт и Аделаида .

- според вашите интереси 5-6-7-10 дни дни за региона на Пърт  (  Пърт , Маргарет ривър , Денмарк и Walpole )

- останалите дни за района на Аделаида ( Аделаида - за мнозина най-приятният град в света , долината Баросa и остров Кенгуру) .

Остров Кенгуру има хубави плажове , както и доста приятни настанявания за всеки джоб , има и супер вили за подобен хубав повод ( +500$ нощувка обаче  ) 

Ако при планирането и в унисон с вашите вкусове остане време от 4-5 дни , изберете между Сидни и Тасмания . Всички останали идеи ми изглеждат супер далеч за подобен кратък престой с трансфер от и до Пърт . Ако все пак се решите на нещо супер нерационално - гласувам с две ръце за острова на Боровете ( Ил де Пен в Нова Каледония и хотел Льо Меридиан, лагуната е умопомрачителна ) . Само на два часа е от Сидни , но пък изисква  вътрешни полети и смяна на летища в Нова Каледония …

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 9 часа, t_petkov каза:

Не знам дали ще е лошо, но четох в интернет, че в момента е просто дъждовния период и не ми се иска да взема предварително всички билети и накрая да ни вали дъжда през цялото време. Това ми бяха опасенията. 

Ние сме били точно февруари и през цялото време не капна нито капка дъжд, чудесно време хванахме. Но пък няма гаранция, че и при вас ще е така.

Летете до основните градове и няма да съжалявате. Както спомена, си без кола и това  ще е най-добрата опция за вас. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 21.01.2025 г. в 23:07, Тони каза:

Ние сме били точно февруари и през цялото време не капна нито капка дъжд, чудесно време хванахме. Но пък няма гаранция, че и при вас ще е така.

Летете до основните градове и няма да съжалявате. Както спомена, си без кола и това  ще е най-добрата опция за вас. 

За момента обмислям следното разпределение:

08-10.02 - Франкфурт - Пърт

11 - Пърт и настройка на климата и часовата разлика

12 - Ротнест Айлънд (с хайлайт Куокас)

13 - Пърт

14 - Пърт

15 - Пърт-Сидни

16 - Сидни

17 - Сидни

18 - Сидни

19 - Сидни

20 - Сидни

21 - Сидни

22 -  Сидни

23 - Сидни - Мелбърн

24 - Мелбърн

25 -  Мелбърн

26 - Мелбърн

27 - Мелбърн - Пърт

28 - Пърт - Хонг Конг - Франкфурт

Ок ли е като разпределение? Много се двоумя за големия бариерен риф дали да летим до там от Сидни. Улуру май ще го пропуснем, не виждам много смисъл да бием толкова път за една скала. Правилно ли е решението? Когато сме в Мелбърн ще искаме да отидем и до 12-те Апостоли. Има ли нещо, което много си заслужава и съм го пропуснал в тази програма или не? Имаме приятели в Пърт и те ни препоръчаха Ningaloo Reef, но той е пак или със самолет или 10 часа с кола, а ние сме без международни книжки (нямаме време да подадем заявление, за да получим такива до началото на пътуването ни). 

Публикувано:

Помисли дали да не отрежеш един ден от Пърт, прекалено много ми се струват. Примерно на 14 полет за Сидни или за рифа директно. 

Каквото и да е времето то това си заслужава да се опитате да го видите. Ако тръгнете на 14 и стигнете вечерта на рифа, може да си оставите пълни 15 и 16ти за там, 17 полет до Сидни или пък дори 18ти. Колкото и да е хубав града, 4-5 дни ще са достатъчни за  там. Един за Бондай+ града, втори за Манли+ града, трети за Сините планини и още два евентуално зоо или каквото още изберете. Ако стигнете в Мелбърн  на 23ти, то на 24 може да се направи ГОР, 25ти да остане за града и ако ви е интересно да видите Филип Айланд с пингвините на 26ти. На острова има и доста други неща да се видят. Когато наредиш датите и преди да букнеш турове и каквото е да е за Мелбърн ако искаш ми пиши, може да се организираме някак и да ви помогнем да видите по най-добрия начин каквото си струва наоколо. Разбира се, не се чувствай длъжен, само ако желаете.

А, още нещо. Помисли и за обратното завъртане. Пърт- Мелбърн- рифа- Сидни и виж как е по-добро ценово и този вариант.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, Тони каза:

Помисли дали да не отрежеш един ден от Пърт, прекалено много ми се струват. Примерно на 14 полет за Сидни или за рифа директно. 

Каквото и да е времето то това си заслужава да се опитате да го видите. Ако тръгнете на 14 и стигнете вечерта на рифа, може да си оставите пълни 15 и 16ти за там, 17 полет до Сидни или пък дори 18ти. Колкото и да е хубав града, 4-5 дни ще са достатъчни за  там. Един за Бондай+ града, втори за Манли+ града, трети за Сините планини и още два евентуално зоо или каквото още изберете. Ако стигнете в Мелбърн  на 23ти, то на 24 може да се направи ГОР, 25ти да остане за града и ако ви е интересно да видите Филип Айланд с пингвините на 26ти. На острова има и доста други неща да се видят. Когато наредиш датите и преди да букнеш турове и каквото е да е за Мелбърн ако искаш ми пиши, може да се организираме някак и да ви помогнем да видите по най-добрия начин каквото си струва наоколо. Разбира се, не се чувствай длъжен, само ако желаете.

А, още нещо. Помисли и за обратното завъртане. Пърт- Мелбърн- рифа- Сидни и виж как е по-добро ценово и този вариант.

За големия бариерен риф четох, че февруари е времето на медузите и като цяло трябвало да се плува с цял костюм. Знаеш ли нещо подобно? На 22 имаме билети за концерт в операта в Сидни, така че каквито и планове да правим трябва на този ден да сме там. Обмислях първо Пърт-Мелбърн-Сидни-Пърт или Пърт-Сидни-Мелбърн-Пърт. Много мило от твоя страна да ни покажеш малко от околностите на Мелбърн. Ние имаме приятели в града, които също искахме да срещнем, но предполагам, че те от работа и ангажименти няма да могат естествено да са с нас през цялото време. Ако ни се отвори свободно време с удоволствие ще пиша да се видим. 😊☝️На Филип Айлънд къде точно да отидем да потърсим пингвините? Заслужава ли си да се спи на острова или е по-скоро за еднодневна разходка? За големия бариерен риф по-добре до Cairns или до Hamilton Island примерно да летим? 🤔 Ако да кажем летим на 24.02. за Кернс и сме там до 27.02., където летим до Пърт. Има ли какво да правим 3 дни там и съответно ако е лошо времето в някой от дните какво може още да видим? Доколкото разбирам повечето отиват до Кернс главно заради ГБР, но трябва да имаме и План Б ако е лошо времето. Заслужава ли си да си букнем гмуркане или шнорхелинг на място, за да преценим и какво е времето или са много скъпи там?

Публикувано:

На туровете на рифа са включени костюмите, така че няма какво да се притеснявате за това. Толкова добре е организирано всичко, че просто буквате тур и не трябва да мислите за нищо.

Може да летите до Proserpine, това сякаш е най -оптималния вариант.

Пингвините са ето тук. Отива се на място, купуват се билети и по същия начин организацията е от-до. Възможно е също да се вземе тур от града и те организират цялото пътуване, гледане на излизането на пингвините след залез  и ви връщат обратно в града. По-скоро е за дневен тур. Има доста места, на които може да се отседне там, но при броените дни които имате е загуба на време. Обикновени скучни градчета и живота почти спира след работно време, не че и иначе е много натоварено.

https://www.penguins.org.au/attractions/penguin-parade/

Ние не сме ползвали турове никога, но постоянно виждам бусовете на тази фирма като пътуваме по океана  или към Филип Айланд. Провери все пак и за други.

https://wildlifetours.com.au/tours/melbourne/day-tour-melbourne/

Публикувано:
преди 21 минути , Тони каза:

На туровете на рифа са включени костюмите, така че няма какво да се притеснявате за това. Толкова добре е организирано всичко, че просто буквате тур и не трябва да мислите за нищо.

Пингвините са ето тук. Отива се на място, купуват се билети и по същия начин организацията е от-до. Възможно е също да се вземе тур от града и те организират цялото пътуване, гледане на излизането на пингвините след залез  и ви връщат обратно в града. По-скоро е за дневен тур. Има доста места, на които може да се отседне там, но при броените дни които имате е загуба на време. Обикновени скучни градчета и живота почти спира след работно време, не че и иначе е много натоварено.

https://www.penguins.org.au/attractions/penguin-parade/

Може да летите до Proserpine, това сякаш е най -оптималния вариант.

Ние не сме ползвали турове никога, но постоянно виждам бусовете на тази фирма като пътуваме по океана  или към Филип Айланд. Провери все пак и за други.

https://wildlifetours.com.au/tours/melbourne/day-tour-melbourne/

Билетите до Кернс излизат по-евтини, отколкото до Просерпин. Къде е по-голям шанса да има какво да правим в случай, че времето е лошо?

Публикувано:
преди 14 минути , Тони каза:

Аз не съм ходила в Cairns, @stanimirскоро ги обикаля, може да даде съвет.

Защото от Хамилтън Айлънд примерно нямам директен полет после до Пърт и ще се лангъркаме 11 часа с прикачване през Бризбейн.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.