Прескочи до съдържание

Виетнам и Камбоджа, края на Март 2025, 15-16 дни

Zdravko Nestorov

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 9 часа, ivailo_radev каза:

Комарите се интересуват единствено какво има вътре в репелента и изобщо не им пука от коя сергия е купен. Ако си намериш нещо с едно 30% и нагоре DEET, си носи. Аз, също като Lindt, си нося от вкъщи, като си взимам Nobite за много рискови дестинации. За не толкова рискови си се пръскам с един от DM, който е с 20% икаридин и в Коста Рика и Тайланд нищо не ме ухапа. Ама в Кения заложих на Nobite де.

@ivailo_radev - Страхотна препоръка. Ще потърся този репелент Nobite от къде мога да го взема. Иначе и ние досега винаги сме взимали някакви обикновени за дестинациите, по които сме ходили, но всичките са по-скоро от групата на нерисковите.

Публикувано:
преди 17 минути , Zdravko Nestorov каза:

Ще потърся този репелент Nobite от къде мога да го взема.

Аз си го поръчвам от Amazon.de - има два варианта - за тяло и за дрехи.

И двата ги ползвах в Кения и нещо не ме ухапа за целия престой там.

В Камбоджа съм била отдавна и дори не носех репеленти - имаше комари, но не бяха много.

Във Виетнам дори не си спомням да ме е хапал комар.

Не се включвам с конкретни мнения по програмата ти, че доста отдавна бях и на двете места и дори хотелите, в които отсядахме са с нови имена или липсващи в Букинг.

И двете държави са много красиви, но са далеч от красотите и подредеността на Нова Зеландия, но за сметка на това доста по-евтини.

Предвиди си място за пазаруване във Виетнам - има голям избор на спортни дрехи, които се шият там. Като че в Ханой имаше по-голям избор.

• Благодаря 2
Публикувано:
преди 52 минути , Mary каза:

Аз си го поръчвам от Amazon.de - има два варианта - за тяло и за дрехи.

И двата ги ползвах в Кения и нещо не ме ухапа за целия престой там.

В Камбоджа съм била отдавна и дори не носех репеленти - имаше комари, но не бяха много.

Във Виетнам дори не си спомням да ме е хапал комар.

Не се включвам с конкретни мнения по програмата ти, че доста отдавна бях и на двете места и дори хотелите, в които отсядахме са с нови имена или липсващи в Букинг.

И двете държави са много красиви, но са далеч от красотите и подредеността на Нова Зеландия, но за сметка на това доста по-евтини.

Предвиди си място за пазаруване във Виетнам - има голям избор на спортни дрехи, които се шият там. Като че в Ханой имаше по-голям избор.

@Mary - много ти благодаря за включването 🙂 

• И аз направих абсолютно същото и поръчах репелента Nobite от Amazon.de (за тяло и за дрехи, по 100 мл.). От всички мнения и препоръки тук, както и в интернет, определено това изглежда като един от най-препоръчваните варианти. 
  • Нещата наистина се променят доста бързо, особено взимайки периода преди и след Ковид 🙂 И само гледайки местата, на които сме отсядали преди Ковид и сега... абсолютно нищо общо. Така че напълно разбирам.
  • Нова Зеландия определено за нас остана като един сън, който все още не можем да повярваме, че ни се случи. Но... пък Виетнам и Камбоджа изглеждат толкова по-различни (поне от всичко прочетено досега и разгледаните снимки). Така че и за там сме не по-малко надъхани.
  • За Ханой сме предвидили точно пазаруване на някакви дрешки от North Face, тъй като на много места срещнах коментари, че цените са им страхотни, а качеството - дори по-добро от това в България.

Поздрави и страхотна и усмихната Неделя и още по-готина нова седмица!

• Харесвам 3
Публикувано:
On 2/16/2025 at 4:20 AM, Zdravko Nestorov said:

@Mary.

• За Ханой сме предвидили точно пазаруване на някакви дрешки от North Face, тъй като на много места срещнах коментари, че цените са им страхотни, а качеството - дори по-добро от това в България.

Тоест ментетата във Виетнам са по-качествени от ментетата в България ли ? 

Из тая част на света стоките в оригиналните магазини са 1:1 ,понякога и по-високи от тези в Европа.

Всякакви приказки за братовчеда дето жена му шие във фабрика на "North Face" и изнася стока или "бракувани стоки с незабележими дефекти"  са небивалици.Едва ли има голям бранд който да допусне съзнателно до пазара дефектни бройки , North Face пък изключено.Конкретно за тази марка доста гледах във Виетнам и нещата варираха във всякакви нюанси на ментето от най-долнопробни до доста качествени имитации.Може да си купиш качествено изработени неща на изгодна цена , но няма да е оригинал.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Публикувано:

Доста отдавна бях и в двете страни и за това се въздържам от препоръки, тъй като има хора с по скорошни впечатления.

Моите впечатления от Nord Face и пазара на техни стоки.

Аз си закупих доста неща, които ползвам все още. Май бях там преди 9-10 год. Всичко обаче закупих от спортните магазини в САПА, където ти не плануваш да ходиш. Цените бяха по-ниски от тези тук, но значително по-високи от цените във Виетнам на подобни стоки. В Ханой не намерих голям избор, но за сметка на това размерите бяха за азиатци. Европейски размери открих единствено в САПА от където пазаруват основно туристи. Може и след това нещата да са се променили.

За качеството на нещата няма да пиша, но си възстанових едно яке на Норд Фейс, което беше закупено от Италия и качеството му беше по ниско от това, което купих в САПА. Всичко останало не е мръднало като цвят, текстил и износване.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 6 часа, Джимбо каза:

Здравейте, относно доларите , емисии преди коя година не  "харесват" там?

Тези ги харесват най-много.

image.jpeg.3e484924092fcfb67d75099246c9ddfa.jpeg

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 часа, Джимбо каза:

Здравейте, относно доларите , емисии преди коя година не  "харесват" там?

Трябва да са от последния дизайн на всяка. За 20 и 50 долара са след 2003 и 2004 . Въпреки че централната банка се принуди да направи излявление, че няма проблем с банкноти в недобро състояние и надраскани, все още много хора се страхуват да ги приемат. Затова play safe и избирай такива в перфектно състояние. 

Друга опция е просто да си обмениш долари/евро на място в местни пари. Тях вече ги приемат навсякъде дори да са мега измачкани и нечетими. 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:

Миналато година бях в Камбоджа и имаше големи проблеми с тези долари - постоянно ни връщаха някакви банкноти, вепреки, че са от новите, защото са прегънати, надраскани с 1 точка или имат леко измачкано... В един момент стана много досадно и постоянно се чудехме къде да си пласираме "дефектните" долари.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

Тоест ментетата във Виетнам са по-качествени от ментетата в България ли ? 

Из тая част на света стоките в оригиналните магазини са 1:1 ,понякога и по-високи от тези в Европа.

Всякакви приказки за братовчеда дето жена му шие във фабрика на "North Face" и изнася стока или "бракувани стоки с незабележими дефекти"  са небивалици.Едва ли има голям бранд който да допусне съзнателно до пазара дефектни бройки , North Face пък изключено.Конкретно за тази марка доста гледах във Виетнам и нещата варираха във всякакви нюанси на ментето от най-долнопробни до доста качествени имитации.Може да си купиш качествено изработени неща на изгодна цена , но няма да е оригинал.

@stanimir - и аз не съм сигурен къде е истината. Толкова много мнения има в Интернет по тази тема, че е наистина объркващо. Особено имайки предвид, че има мнения от преди 10 години и от преди 1 седмица, в които всичко е толкова противоречиво, че върви се ориентирай. Рядко си пазаруваме такива неща, когато пътуваме, но ако има нещо изгодно и качествено... как да не се възползваш. Явно обаче тук по-скоро да си вземеш някакво менте е в пъти по-голям, отколко качествен продукт. Така че по-скоро ако нещо ни хареса и изглежда качествено, може и да си вземем. Но със сигурност няма да е на всяка цена 🙂 

Много ти благодаря за тази толкова полезна информация от първа ръка!

преди 4 часа, mililia каза:

Доста отдавна бях и в двете страни и за това се въздържам от препоръки, тъй като има хора с по скорошни впечатления.

Моите впечатления от Nord Face и пазара на техни стоки.

Аз си закупих доста неща, които ползвам все още. Май бях там преди 9-10 год. Всичко обаче закупих от спортните магазини в САПА, където ти не плануваш да ходиш. Цените бяха по-ниски от тези тук, но значително по-високи от цените във Виетнам на подобни стоки. В Ханой не намерих голям избор, но за сметка на това размерите бяха за азиатци. Европейски размери открих единствено в САПА от където пазаруват основно туристи. Може и след това нещата да са се променили.

За качеството на нещата няма да пиша, но си възстанових едно яке на Норд Фейс, което беше закупено от Италия и качеството му беше по ниско от това, което купих в САПА. Всичко останало не е мръднало като цвят, текстил и износване.

@mililia - за жалост говоря малко от информация в Интернет, а не от първа ръка, но това което коментираш го има на доста места в Редит разисквано надълго и наришоко. И както и @stanimir каза... май в Ханой нещата не са точно толкова добри, както бях останал с впечатлението в началото. 

Много ти благодаря, че се включваш с тази информация, защото малко или много се ориентирам. Както и горе написах - не е на всяка цена и просто ако ни хареса нещо и наистина е хубаво, може и да се възползваме.

преди 3 часа, Otnesen каза:

Тези ги харесват най-много.

image.jpeg.3e484924092fcfb67d75099246c9ddfa.jpeg

@Otnesen - преди няколко дена си говорих с един познат, който живее във Виетнам от над 20 години. Коментарът му беше:

• Заредете се с банкноти от по $100, колкото по-нови, толкова по-добре. $50 също са вариант, но вече курсът ще варира при обмяна.
  • Уверете се, че тези банкноти нямат никакви забележки - надраскано, скъсано, прегънато, измачкано, ... Абе каквито и да било забележки. Хората се притесняват да ги приемат и има голям шанс да ви бъде отказано да ги обмените.
  • Колкото по-нова година, толкова по-добре. Не помня кои години точно ми спомена..., но май както и @T.E.Lawrence спомена - от последния дизайн е най-добре.
  • Задължително да имам и някакви донги под ръка още от България, защото на летищата курса е съвсем друг, отколкото в града и е хубаво да имаш някакви под ръка. Не много, защото иначе става голяма пачка 😄 
преди 2 часа, T.E.Lawrence каза:

Трябва да са от последния дизайн на всяка. За 20 и 50 долара са след 2003 и 2004 . Въпреки че централната банка се принуди да направи излявление, че няма проблем с банкноти в недобро състояние и надраскани, все още много хора се страхуват да ги приемат. Затова play safe и избирай такива в перфектно състояние. 

Друга опция е просто да си обмениш долари/евро на място в местни пари. Тях вече ги приемат навсякъде дори да са мега измачкани и нечетими. 🙂

@T.E.Lawrence - ти си като енциклопедия за тази част на света и съм много благодарен, че се включваш отново.

• Моят познат (далечен познат на познат 😄), с който коментирахме потвърди абсолютно същото - хората имат страх да взимат банкноти в недобро състояние и заради това е желателно USD да са в перфектно състояние.
  • Иначе със сигурност ще си обменя и донги още от тук, ама със сигурност няма как да са супер много... 
  • Ще разчитаме основно на варианта да имаме много хубави долари (от по $50 и $100) и да ги обменяме там на място. Като препоръката е да позлваме change бюра в града, а не по летищата.

Много ти благодаря за включването.

преди 2 часа, Pepi Popova каза:

Миналато година бях в Камбоджа и имаше големи проблеми с тези долари - постоянно ни връщаха някакви банкноти, вепреки, че са от новите, защото са прегънати, надраскани с 1 точка или имат леко измачкано... В един момент стана много досадно и постоянно се чудехме къде да си пласираме "дефектните" долари.

@Pepi Popova - хммм, това е доста интересно. Аз мислех, че проблемът е основно само и единствено за Виетнам, а не толкова за Камбоджа... 

Много ти благодаря за тази информация - това определено ще го имам в предвид и изобщо всичките USD банкноти ще са от най-новите и най-приветливо изглеждащи.

Благодаря ви, хора!!!

Това е страшно полезна информация 🙂 

Публикувано:
46 minutes ago, Zdravko Nestorov said:

@stanimir - и аз не съм сигурен къде е истината. Толкова много мнения има в Интернет по тази тема, че е наистина объркващо. Особено имайки предвид, че има мнения от преди 10 години и от преди 1 седмица, в които всичко е толкова противоречиво, че върви се ориентирай. Рядко си пазаруваме такива неща, когато пътуваме, но ако има нещо изгодно и качествено... как да не се възползваш. Явно обаче тук по-скоро да си вземеш някакво менте е в пъти по-голям, отколко качествен продукт. Така че по-скоро ако нещо ни хареса и изглежда качествено, може и да си вземем. Но със сигурност няма да е на всяка цена 🙂 

Много ти благодаря за тази толкова полезна информация от първа ръка!

@mililia - за жалост говоря малко от информация в Интернет, а не от първа ръка, но това което коментираш го има на доста места в Редит разисквано надълго и наришоко. И както и @stanimir каза... май в Ханой нещата не са точно толкова добри, както бях останал с впечатлението в началото. 

Много ти благодаря, че се включваш с тази информация, защото малко или много се ориентирам. Както и горе написах - не е на всяка цена и просто ако ни хареса нещо и наистина е хубаво, може и да се възползваме.

@Otnesen - преди няколко дена си говорих с един познат, който живее във Виетнам от над 20 години. Коментарът му беше:

• Заредете се с банкноти от по $100, колкото по-нови, толкова по-добре. $50 също са вариант, но вече курсът ще варира при обмяна.
  • Уверете се, че тези банкноти нямат никакви забележки - надраскано, скъсано, прегънато, измачкано, ... Абе каквито и да било забележки. Хората се притесняват да ги приемат и има голям шанс да ви бъде отказано да ги обмените.
  • Колкото по-нова година, толкова по-добре. Не помня кои години точно ми спомена..., но май както и @T.E.Lawrence спомена - от последния дизайн е най-добре.
  • Задължително да имам и някакви донги под ръка още от България, защото на летищата курса е съвсем друг, отколкото в града и е хубаво да имаш някакви под ръка. Не много, защото иначе става голяма пачка 😄 

@T.E.Lawrence - ти си като енциклопедия за тази част на света и съм много благодарен, че се включваш отново.

• Моят познат (далечен познат на познат 😄), с който коментирахме потвърди абсолютно същото - хората имат страх да взимат банкноти в недобро състояние и заради това е желателно USD да са в перфектно състояние.
  • Иначе със сигурност ще си обменя и донги още от тук, ама със сигурност няма как да са супер много... 
  • Ще разчитаме основно на варианта да имаме много хубави долари (от по $50 и $100) и да ги обменяме там на място. Като препоръката е да позлваме change бюра в града, а не по летищата.

Много ти благодаря за включването.

@Pepi Popova - хммм, това е доста интересно. Аз мислех, че проблемът е основно само и единствено за Виетнам, а не толкова за Камбоджа... 

Много ти благодаря за тази информация - това определено ще го имам в предвид и изобщо всичките USD банкноти ще са от най-новите и най-приветливо изглеждащи.

Благодаря ви, хора!!!

Това е страшно полезна информация 🙂 

Най-малкото North Face имат много сериозна гаранционна политика , за премиум продукти дори доживотна гаранция. Ето лесен начин да разпознаеш ментето.Иначе добрите копия може да го докарват с перфектни шевове , оригинално изглеждащи ципове и т.н. Абе трябва да ти е под ръка или поне детайлно да си разгледал продукта в официален магазин на марката за да може да различиш понякога.Има якета по  30-40-50$-60 , дето нормално са от 200 нагоре  ....минали са мнооого на север от North Face. Но айде , не това е основното в пътуването ти. Просто исках да уточня.

🙂

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 53 минути , stanimir каза:

Най-малкото North Face имат много сериозна гаранционна политика , за премиум продукти дори доживотна гаранция. Ето лесен начин да разпознаеш ментето.Иначе добрите копия може да го докарват с перфектни шевове , оригинално изглеждащи ципове и т.н. Абе трябва да ти е под ръка или поне детайлно да си разгледал продукта в официален магазин на марката за да може да различиш понякога.Има якета по  30-40-50$-60 , дето нормално са от 200 нагоре  ....минали са мнооого на север от North Face. Но айде , не това е основното в пътуването ти. Просто исках да уточня.

🙂

Абсолютно съм съгласен с теб и всякаква информация е винаги много полезна и само се радвам, когато хората я споделят. Дали на мен, или на някого друг в бъдеще - със сигурност ще влезе в употреба.

Благодаря отново за хубавите описания и информация. Определено си я записвам и ще се възползвам.

Публикувано:

Здравейте отново и страхотна Неделя 🙂 Продължавам с плануването и лек-полек вече планът придобива финалния си вариант, за което ви благодаря безкрайно много.

Имам въпрос относно визите за Виетнам. При пътуването ни ще летим с Qatar Airways от Doha до Phnom Penh с престой в Ho Chi Minh City. Там ще останем около 90 минути, без да напускаме самолета. Ако разбирам правилно в този случай ми е необходима само еднократна виза, а не многократна. Освен това, според информацията, която намерих, дори ако слезем от самолета, но не напускаме летището и престоят е под 24 часа, виза не се изисква. Все пак бих искал да го потвърдя.

image.png.c410cfa78d5d423a0179259ec2548d03.png

Благодаря ви предваиртелно.

Страхотна Неделя и още по-хубава нова седмица!

Публикувано:
преди 38 минути , T.E.Lawrence каза:

Няма визи за Виетнам в този случай. Изобщо не излизаш от самолета.

Благодаря ти много за потвърждението 🙂 

П.С. Кандидаствахме... остава да видим и резултата (надяваме се да е положителен, разбира се 😉).

• Харесвам 1
Публикувано:

Да ти го потвърдя и аз от опит. Ние когато бяхме там, прекарахме 2 седмици във Виетнам, после отидохме за няколко дни в Камбоджа. От Камбоджа си летяхме обратно към Европа, но с Vietnam Airlines, та прекачвахме в Ханой и около 2 часа стояхме на летището, никакви проблеми няма.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте отново 🙂 Продължавам с организацията и ми останаха още няколко детайла по самото пътуване.

Първият е свързан с екскурзиите. Повечето ги направих през препоръчани хора, като се разбрахме по WhatsApp директно, както и за плана, така и за цените, но ми останаха няколко, които запазих през GetYourGuide (с безплатно анулиране до последния ден и плащане няколко дена преди това). Бих бил безкрайно благодарен да споделите мнение за тях и дали няма по-добри варианти за запзване (или да препоръчате някого, от когото сте били доволен):

• [26.03] 2-дневен круиз с една нощувка с трансфер от Hanoi (240 лв. на човек): Hanoi: 2-Day Halong Bay Boutique Cruise with Kayaking
    • Това ми се видя доста скъпо като цена и супер много се чудя дали ще си заслужава.
    • Беше най-препоръчваното в платформата и затова се спрях и на него. Повечето коментари бяха наистина страхотни.
    • Имаше много мнения в Интернет (както и във форума) да се внимава с тези круизи по Halong Bay, тъй като има доста "мизерни" предложения и по-добрите са са и по-скъпи.
  • [02.04] Целодневна обиколка на делтата на Mekong с трансфер от Ho Chi Min City (40 лв. на човек): From Ho Chi Minh City: Mekong Delta Full-Day Tour
    • Това ми се видя изгодно като цена, а и е целодневен тур.
    • Тук не съм ровил толкова много за различни опции.
  • [03.04] Полудневна обиколка на тунелите Cu Chi с трансфер от Ho Chi Min City (40 лв. на човек): Cu Chi Tunnels Half-day Tour
    • Това беше най-препоръчваната опция и затова избрах нея.

Второто ми питане е свързано с хотелите в Ho Chi Min City. Разгледах супер много предложения, но тези разположени около центъра (District 1) имат не много добри коментари в последно време, въпреки високите оценки като цяло. Дали може да ми препоръчате някой, в който сте отсядали и имате добро мнение за него 🙂 

Благодаря ви предварително!

С пожелание за страхотен Четвъртък!

Публикувано:
13 minutes ago, Zdravko Nestorov said:

Здравейте отново 🙂 Продължавам с организацията и ми останаха още няколко детайла по самото пътуване.

Първият е свързан с екскурзиите. Повечето ги направих през препоръчани хора, като се разбрахме по WhatsApp директно, както и за плана, така и за цените, но ми останаха няколко, които запазих през GetYourGuide (с безплатно анулиране до последния ден и плащане няколко дена преди това). Бих бил безкрайно благодарен да споделите мнение за тях и дали няма по-добри варианти за запзване (или да препоръчате някого, от когото сте били доволен):

• [26.03] 2-дневен круиз с една нощувка с трансфер от Hanoi (240 лв. на човек): Hanoi: 2-Day Halong Bay Boutique Cruise with Kayaking
    • Това ми се видя доста скъпо като цена и супер много се чудя дали ще си заслужава.
    • Беше най-препоръчваното в платформата и затова се спрях и на него. Повечето коментари бяха наистина страхотни.
    • Имаше много мнения в Интернет (както и във форума) да се внимава с тези круизи по Halong Bay, тъй като има доста "мизерни" предложения и по-добрите са са и по-скъпи.
  • [02.04] Целодневна обиколка на делтата на Mekong с трансфер от Ho Chi Min City (40 лв. на човек): From Ho Chi Minh City: Mekong Delta Full-Day Tour
    • Това ми се видя изгодно като цена, а и е целодневен тур.
    • Тук не съм ровил толкова много за различни опции.
  • [03.04] Полудневна обиколка на тунелите Cu Chi с трансфер от Ho Chi Min City (40 лв. на човек): Cu Chi Tunnels Half-day Tour
    • Това беше най-препоръчваната опция и затова избрах нея.

Второто ми питане е свързано с хотелите в Ho Chi Min City. Разгледах супер много предложения, но тези разположени около центъра (District 1) имат не много добри коментари в последно време, въпреки високите оценки като цяло. Дали може да ми препоръчате някой, в който сте отсядали и имате добро мнение за него 🙂 

Благодаря ви предварително!

С пожелание за страхотен Четвъртък!

Вземай всичко на място.

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте,

може би въпроса ми е малко тъп, но все пак ще го задам.

Само долари ли се сменят във Виетнам или може и друга валута(евро и паунди)? Все пак много европейци ходят там и не ми се вярва да сменят евро в долари.

• Замислям се 1
Публикувано:

@Zdravko Nestorov Погледни този Then Hai Hotel с уговорката, че съм го ползвала преди 7-8 год. Стаята ни не беше нещо особено, но беше чисто. Нямам много спомени за нея, че ние се прибирахме само да спим там. Далече е от лудницата и на пешеходно разстояние от всичко.

Хората бяха много мили и любезни. Бях им оставила изцяло на тях ангажиментите по забавения ми багаж и те свършиха всичко, докато аз обикалях по екскурзии.

По спомен закуската беше много богата и за всеки вкус шведска маса.

Все пак спомените ми са доста стари, така че го разгледай внимателно.

За екскурзиите в Сайгон не виждам причина да ги бъкваш предварително. Пълно е с туристически бюра и са си стандартни екскурзии. На място просто ще си избереш една агенция и ще ги купиш на по ниска цена.

Круиза не смея да препоръчам, че си смениха два-три пъти собствениците и цените бяха скочили драстично. Може да питаш и хотела, който си букнал какво ще ти предложи.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, mitaka каза:

Здравейте,

Само долари ли се сменят във Виетнам или може и друга валута(евро и паунди)? Все пак много европейци ходят там и не ми се вярва да сменят евро в долари.

Ако сметката ти е в евро/лева, взимай евро. Никакъв проблем със смяната. Иначе ще губиш при двойно превалутиране.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 13 часа, mitaka каза:

Здравейте,

Screenshot_2025-02-27-21-32-11-372-edit_com.google.android_apps_maps.jpg.2119627b1cf32fdb95449ca8b9df3388.jpg

Това е от чейнджа в Сайгон до китайския пазар, който пазар е нещо като Капалъчарши

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 18 часа, Zdravko Nestorov каза:

Ние бяхме в Д4 в Vinpearl Landmark 81 , горещо го препоръчвам , както и района около него. Трафика не е тежък , за 10-15 мин си в Д1 на цена 2-3 пари..

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 26.02.2025 г. в 23:26, swimmer каза:

Вземай всичко на място.

@swimmer - много благодаря за съвета.

• За жалост няма да имам достатъчно време да разпитам за Halong Bay Cruise на място и затова реших да пиша до хотела. Дадоха наистина супер интересни предложения, но... доста по-скъпи от това в Hanoi: 2-Day Halong Bay Boutique Cruise with Kayaking. Явно когато го купувах съм хванал хубава промоция. Тъй като имам възможност да го отменя буквално до деня преди качването на лодката, ще се опитам да разпитам и на място, но поне ми е спокойно, че имам някаква опция.
  • Относно другите две приключения, изпратих и за тях запитвания до хотела, където ще отседнем. Да видим какво ще излезе и от там. Но пък в GetYourGuide пуснаха някаква доста приятна промоция и си ребукнах и двете неща, като цената си беше драстично надолу. Нека видим какво ще предложат и от хотелите.

Мерси много за съвета!

На 27.02.2025 г. в 9:05, mitaka каза:

Здравейте,

@mitaka - на доста места в Интернет прочетох, че е възможно и евро, но курса на USD е просто най-добър. С EUR не било чак толкова изгодно. Но това за жалост е само от прочетеното в нета 🙂 

На 27.02.2025 г. в 10:25, mililia каза:

@Zdravko Nestorov Погледни този Then Hai Hotel с уговорката, че съм го ползвала преди 7-8 год. Стаята ни не беше нещо особено, но беше чисто. Нямам много спомени за нея, че ние се прибирахме само да спим там. Далече е от лудницата и на пешеходно разстояние от всичко.

Хората бяха много мили и любезни. Бях им оставила изцяло на тях ангажиментите по забавения ми багаж и те свършиха всичко, докато аз обикалях по екскурзии.

По спомен закуската беше много богата и за всеки вкус шведска маса.

Все пак спомените ми са доста стари, така че го разгледай внимателно.

За екскурзиите в Сайгон не виждам причина да ги бъкваш предварително. Пълно е с туристически бюра и са си стандартни екскурзии. На място просто ще си избереш една агенция и ще ги купиш на по ниска цена.

Круиза не смея да препоръчам, че си смениха два-три пъти собствениците и цените бяха скочили драстично. Може да питаш и хотела, който си букнал какво ще ти предложи.

@mililia - страхотна си, както винаги и огромно благодаря, че се включваш.

• От всичко, което бях разгледал, Then Hai Hotel ми беше направил впечатление и след като видях и поста ти... адски много се надъхах за него. Тъй като исках да запазя за 3 нощувки, чаках да ми попадне отнякъде код и докато чаках приятелката ми намери някакво ново предложение (което може някой и да е канселирал в последните дни), което изглежда също много добре и е на хубава цена - Piano Hotel. Така че се спряхме на него. Много ти благодаря отново за съвета, наистина ми беше супер полезен.
  • Относно приключенията в Ho Chi Min City, за момента ги ребукнах на доста добра цена, като си имам безплатно анулиране до последния ден. Така че ще разпитам и на място и да видим. 
  • Както описах и по-горе, за круиза цените от хотела бяха доста по-високи. Но може би и съм хванал момент на добра промоция от GetYourGuide. Продължавам все пак да се оглеждам и ако излезе нещо интересно, може и да се възползвам. От всичко прочетено в Интернет, наистина цените на тези круизи са скочили адски много в последните години 😞 

Благодаря ти още веднъж!!!

На 27.02.2025 г. в 11:22, T.E.Lawrence каза:

Ако сметката ти е в евро/лева, взимай евро. Никакъв проблем със смяната. Иначе ще губиш при двойно превалутиране.

@T.E.Lawrence - т.е. няма голяма разлика какво превалутирам на място EUR или USD, като и двете са еднакво добре приети няма завишени курсове за EUR?

Това наистина би било страхотно 🙂 

На 27.02.2025 г. в 16:34, Джимбо каза:

Screenshot_2025-02-27-21-32-11-372-edit_com.google.android_apps_maps.jpg.2119627b1cf32fdb95449ca8b9df3388.jpg

Това е от чейнджа в Сайгон до китайския пазар, който пазар е нещо като Капалъчарши

@Джимбо - благодаря за информацията от първа ръка. Страшно полезна снимка 🙂 

На 27.02.2025 г. в 17:41, stanislavpp каза:

Ние бяхме в Д4 в Vinpearl Landmark 81 , горещо го препоръчвам , както и района около него. Трафика не е тежък , за 10-15 мин си в Д1 на цена 2-3 пари..

@stanislavpp - страхотно предложение. Разгледах хотела и изглежда невероятно, но за жалост е много над бюджета, с който имаме. Ще си го оставяме за следващото ходене (дай боже 😛).

Благодаря ви страшно много за всичката информация, полезните съвети и предложения.

Програмата е почти завършена и остават буквално последни детайли. И разбира се да видим какви пари да си превалутирам и колко и в каква валута 😄 

Ако имате някакви други идеи или предложения, ще съм ви супер благодарен!

С пожелание за невероятен дълъг уикенд.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Zdravko Nestorov за предпочитане е да се избягват втора -трета  ръка прекупвачи . Цените са срамно ниски при директно резервиране или дори  през първа ръка прекупвач/посредник , но задължително през what’s app (-20-40%) . Никъде не видях във форума някой да спомене самата тур компания , която е използвал …

Препоръчаните от Лорънс funnytravel също са прекупвачи и ползват гиганта в туровете Cozy Vietnam , вероятно тур компания номер 1 -  https://cozyvietnamtravel.com

След направени два тура , бих препоръчал на всеки Cozy Vietnam , ако нямат каквото търсите  - вижте и сайта на ДрагонКинг

Отново да повторя , цените през Уотс ап на фирмите са значително по-ниски от цените на същите фирми на сайта им .

IMG_7231.jpeg.fabf4903cb498b08cd236fccbe471519.jpeg

Моментните цени за дневни турове от Ханой:

Ninh Binh ( Trang An / Tam Loc ) -40$ , all in  ( bike tour , 500 steps climb, 3 caves or 9 caves (+5$)

Ha Long Bay cruise  + TiTop+kayaking/bamboo boat  - 60$

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.