Прескочи до съдържание

Ресторанти в София


Мрън

Препоръчани мнения

Преди 1 час, Цвете каза:

Точно, защото я гледах не се поколебах.

Храната вероятно е интересна, но поне във видеото, атмосферата в ресторанта не ми допадна, което за мен е част от преживяването. От твоите снимки изглежда сякаш е на ново място. 

 

В следствие на видеата на споменатата влогърка, се наканих да отида в ресторанта на Севда - Ahora, в списъка ми е Chefs.

Връзка към коментар
преди 3 минути , Sju каза:

Храната вероятно е интересна, но поне във видеото, атмосферата в ресторанта не ми допадна, което за мен е част от преживяването. От твоите снимки изглежда сякаш е на ново място. 

 

В следствие на видеата на споменатата влогърка, се наканих да отида в ресторанта на Севда - Ahora, в списъка ми е Chefs.

Да, на ново място е. Обстановката е приятна, интериорът не е по мой вкус, но столовете са супер удобни и прегивяването беше чудесно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 20.02.2022 г. в 13:49, Яничка каза:

Вчера @dealni ни заведе в The School в Бояна. Намира се на ул. Севастократор Калоян 29. Интериорът е впечатляващ - палми и огромни живи растения. Площта е голяма. Цените са по-ниски от очакваното за такъв тип заведения, а храната много вкусна.

През лятото предполагам ще е още по-хубаво тук, имат голяма градина отвън.

Хареса ни много, препоръчвам.

@Яничка,Благодаря за предложението. Наистина интериорът е много приятен, растения, аквариуми с рибки и гледка към София.Храната също беше вкусна. Но е посещаемо  и е добре да се прави резервация, за по - добра маса.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 12.06.2022 г. в 12:38, Sju каза:

Храната вероятно е интересна, но поне във видеото, атмосферата в ресторанта не ми допадна, което за мен е част от преживяването. От твоите снимки изглежда сякаш е на ново място. 

 

В следствие на видеата на споменатата влогърка, се наканих да отида в ресторанта на Севда - Ahora, в списъка ми е Chefs.

Ресторант Ahora предлага доста вкусна и красиво поднесена храна. Менюто е сравнително малко, но от четири опитани ястия 3 бяха страхотни, само патешкото магре не ми хареса. Десертите са супер оригинални, с много различни вкусове и всичко беше поднесено от сервитьора с история и кратко разяснение всяко нещо в чинията какво е. Препоръчвам на хора, обичащи да експериментират с храната, но ако има много продукти, които не ядете, поради по-ограниченото меню има голям шанс нищо да не ви хареса. 

  • Харесвам 8
Връзка към коментар

И от мен един глас за Ahora, но с резерви. Не е гурме ресторант, няма нищо изключително. Харесвам много салона, обстановката и атмосферата. Като цяло Севда много се старае във всичко и ми се струва, че е перфекционист.  Ходила съм най-много пъти през уикенд на брънч менюто, с което е известна. Последният път ми направи впечатление, че размерът на порциите е намален и десертът беше много посредствен, което не е типично за нея. Може би не го е приготвила тя лично. Останах с усещане за занижено качество в сравнение със същото преди 3-4 години. Също така ми прави впечатление, че поне от 1 година насам тя периодично пуска обява, че търси персонал. Така де, вечният проблем с липса на подходящите хора...

Поръчвала съм от дневното меню с доставка, както и от специалните й празнични менюта и като цяло не бях впечатлена, имах забележки. Основното меню е доста интересно, но ограничено и задоволяването на нечий вкус може да е затруднено /например на моето дете/.  Съотношение цена-качество е много добро или поне беше. За последно съм ходила миналата година и не знам дали не са вдигнали цените, като навсякъде. Локацията на Ahora е минус за мен, но се прежалвам като ми се доядат яйца по бенедиктински, техен специалитет, който неизменно присъства в брънч менюто.

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Попаднах на интересно местенце/винарна в София.

Става дума за https://moulin.bg/?cn-reloaded=1

Магазин с маси и столове отвън, имат винаги 10-15 отворени  вина, от които може да се пие на място. Всички вина са френски и болшинството не се срещат по магазините. За мен са над средно ниво, има избор за  25,50 и 75мл, наливат се от машина с натискане на копче, като се дава карта в която се трупа сметката  и накрая се плаща всичко.

За мезе има френски кашкавали, маслини и тарини.

 

Пробвах вчера няколко и съм много доволен, половината клиенти поне бяха чужденци.

  • Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 11.06.2022 г. в 12:56, Цвете каза:

Ако искате да имате истинско кулинарно изживяване, горещо препоръчвам да посетите Secret by chef Petrov, бул. „Македония“ 12.

Дегустационното меню е 22 степенно. По- важното е, че  шеф Петров разказва и презентира ястията, българските традиции и накратко, присъствате на шоу. Храната е изключителна! Използват се различни техники, качествени продукти, като например приготвено от тях зелено сирене. 
Местата са 12, личното отношение е гарантирано. Виното е от лимитирани серии на изба Боровица, смело мога да кажа, че е прекрасно. 
Резервациите се правят онлайн. 

4E5BA185-4E7B-478A-81B9-9AE191080496.jpeg.f151190f6faf689d991065e1886980bf.jpeg


6DA0B8FD-8B76-4B4A-AE9B-A66B9797430B.jpeg.cab274c756d26028c845fd15009e06c2.jpeg


0E6AA762-BC9C-4000-AEAD-9A2CF9C5AB5C.jpeg.5b584bc9e31e9e85048238123892556a.jpeg

 

5DD5FD2B-2BC8-48D9-B3EE-4D1EF5E5B020.jpeg.ac2fd2c0e01d5b774467ab879ab6a0e3.jpeg

 

F012FD9D-E5FE-4A46-B9C1-39DA73E11EDE.jpeg.699af2045b7681a056c9e1983f03f6d9.jpeg

 

 

 

 

67017211-C9EA-4C75-9DC4-71B4A16DC179.jpeg.a76db4bf1048bfa3237644fef8e336ca.jpeg

 

 

268537DC-5A65-475D-9FD1-78956A98FDA8.jpeg.2fd4fd02a0616aa1ae24c43f0142102d.jpeg

 

80E4FDC1-4824-48E8-A036-1564476843A2.jpeg.6533e958f1d4df6d36c869706f293821.jpeg

 

35E2C6CA-1C6A-42E1-BB9C-0FD338829339.jpeg.842c127e9b53c4735d9348086e82a35b.jpeg

 

57FFB0DB-9A7D-4DC8-BE13-8DFEDAEF04BD.jpeg.3fa148568bf1ed3eb61b2a513419f4f4.jpeg

 

237BBB5C-0356-418B-A71C-3A297F692BB9.jpeg.beb6b4ebdca04d3e0ab666fd2f9f298b.jpeg

 

3A30F18A-8A17-4A46-85AE-88EB2FC6C379.jpeg.4191244a80ca683683d903049bc4b6a5.jpeg

 

01E8DDFF-B21B-4BD4-97B1-210EDD483850.jpeg.be512e61a155b3cfa9ce17f04132d7ff.jpeg


26707B36-976B-409E-BBF9-E2181F20BE7C.jpeg.452adc02b59d2970b39e39b81e518cff.jpeg

 

566BD32A-4759-4B00-8672-FA56028E8C7D.jpeg.c367cf54cce701bf238f179ea0661039.jpeg

 

4572EDC6-F662-45AC-BAE6-33C3D9D26876.jpeg.0aaad09a084be4278557b0e794091139.jpeg

 

1901D3DE-F150-4433-A9BB-508962EED1E7.jpeg.7ecb54c518f7f21953e33f03cee30076.jpeg

 

5EAC47E3-F030-49D5-BA6E-8A00ED44C749.jpeg.090b15706007f49e849000572448508f.jpeg

 

2CB871D5-3E9F-43C9-A118-D09779049378.jpeg.8e8a92b23614e0bf471e6396946c7b3a.jpeg

 

 

70A7C4B5-834F-4D49-A5FD-A3DB12AFB3AA.jpeg.c0182e40818a938376ae3ea574ecfaea.jpeg


F2445857-6620-4AA7-944D-1A98A1E059A6.jpeg.7a277c65ad85da0b56621918f605bbe8.jpeg

 

4FBA1FAB-53AA-4BD4-855F-5B5FDCC466BE.jpeg.9abba948b97b5f9d910a45c734a3f1fa.jpeg

 

32ACDD10-5B4A-4741-B876-F242C8BE50A7.jpeg.024fef44ef8f68d34f9d5ee2e181512c.jpeg

 

43B038D9-6435-4F80-9840-ED2E87A225E2.jpeg.769c4035f559805c12449f6071ae8cc0.jpeg

 

 

326428FC-DD3B-42D1-850F-0698C67B459C.jpeg

@ЦветеБлагодаря за предложението. 

Беше много приятно,забавно и интересно. Шеф Петров направи 3 часова презентация на ястия от цял свят.Останалите гости бяха чужденци и презентацията беше на английски,  но това не беше проблем.Ястията бяха уникални-хлебче с въглен, севиче, което перуанската дама присъстваща на вечерята,  каза че било по- добро от местното. Ястията са гурме, въпреки това е напълно достатъчно. Трюфел,тапиока, дивечово месо, лобстер, скариди от всичко. Десертите също са различни- сладолед обработен с азот, щрудел с Нутела и "черешката"-мандариново суфле. Подходящо място да отидете при празник или с гости от чужбина.

20220729_202023.jpg

20220729_205352.jpg

20220729_205518.jpg

В момента, ива валя каза:

@ЦветеБлагодаря за предложението. 

Беше много приятно,забавно и интересно. Шеф Петров направи 3 часова презентация на ястия от цял свят.Останалите гости бяха чужденци и презентацията беше на английски,  но това не беше проблем.Ястията бяха уникални-хлебче с въглен, севиче, което перуанската дама присъстваща на вечерята,  каза че било по- добро от местното. Ястията са гурме, въпреки това е напълно достатъчно. Трюфел,тапиока, дивечово месо, лобстер, скариди от всичко. Десертите също са различни- сладолед обработен с азот, щрудел с Нутела и "черешката"-мандариново суфле. Подходящо място да отидете при празник или с гости от чужбина.

20220729_202023.jpg

20220729_205352.jpg

20220729_205518.jpg

20220729_215959.jpg.9327aae39e685619ae8a6b9ea742ace9.jpg

20220729_221425.jpg

  • Харесвам 10
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Усещам, че само опитни магеланци могат да помогнат по темата - измъчван от носталгия по аржентинските стекове, ме измъчва въпросът дали има такива в София...

Помня, бях ял навремето в Кристал Стек хаус, но то вече е Стек и Вино, а доколкото знам месото им е от българска ферма.

Все пак, ако не се сещате за made in Argentina мръвки, приемам съвети за най-вкусното място за месо в София, което знаете. 🤪

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Има тук там, но са около 80-100лв и пак няма гаранция какво точно ще ти дадат, а и дали ще го уцелят..

Според мен е малко безсмислено да се търси такъв тип храна в България.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 5 месеца по-късно ...

Имах едно любимо виенско кафене/сладкарница на Витошка точно след площада пред св. Неделя. Някой има ли представа къде се е преместило или да ми препоръча нещо подобно?

Връзка към коментар
преди 22 часа, Marusinka каза:

Имах едно любимо виенско кафене/сладкарница на Витошка точно след площада пред св. Неделя. Някой има ли представа къде се е преместило или да ми препоръча нещо подобно?

"Лаваца" се казваше и наистина беше хубаво, но...затвори.

Хубава сладкарница е "Теа" в кв.Изток, срещу хотел"Плиска".

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Новото ми откритие - грузинският ресторант Генацвале
Намира се на странно място - сгушена уличка в "Зона Б-5" на име "Доктор Калинков" 18.
Имало е друг такъв на бул. Мария Луиза 62, но явно е затворил (не разбрах дали е същия собственик).
Ето ги във Фейса и в Капитал.

 

Съвсем автентичен семеен ресторант - собственикът посреща, обгрижва, действа като ОТЗ* е авторитетно изглеждащ грузинец, а съпругата му разнася ястията и напитките. Храната се готви на момента в малка кухня от една по-възрастна дама - може би снаха/тъща.
Менюто не е особено дълго, но понеже е само с грузински ястия е гордост за съдържателите.
Намират се както характерните тестени изделия, така и салата с говеждо, която силно препоръчвам.
Не се намира бира! и обикновена вода - има само газирана. Вино има, естествено грузинско.
Твърдо си заслужава, ако ви е залипсвал кориандъра и вкуса на грузинските манджи.

 

IMG_7365.jpg

 

IMG_7370.jpg

 

IMG_7366.jpg

 

IMG_7367.jpg

 

IMG_7368.jpg

 

IMG_7369.jpg

 

 

 

IMG_7371.jpg

 

IMG_7372.jpg

 

 

 

 

---

*ОТЗ - отговорник търговска зала

  • Харесвам 22
  • Благодаря 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Попаднах онлайн на rooftop bar-a на Kitchen 59 и видях, че имат басейн горе. 

Някой знае ли с входна такса ли е, как се посещава? Че едно разхлаждане в жегите не е лошо :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 34 минути , Яничка каза:

Попаднах онлайн на rooftop bar-a на Kitchen 59 и видях, че имат басейн горе. 

Някой знае ли с входна такса ли е, как се посещава? Че едно разхлаждане в жегите не е лошо 🙂

Платен е, след 18ч е вход свободен 🙂

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 49 минути , Branko каза:

Платен е, след 18ч е вход свободен 🙂

Ако се отиде до бара преди 18 ч нямаш достъп до басейна или плащаш за басейна и колко?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 28 минути , Дани Магелани каза:

Ако се отиде до бара преди 18 ч нямаш достъп до басейна или плащаш за басейна и колко?

През деня съм ходил но поканен от човек в кулинарната академия , персонала е от нея там и цена през деня за басейна не знам.

Вечер след 18ч е безплатно, но понякога има платени партита и събития, които са с куверт.

Приятно е, стига да не е пренаселено

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Яничка каза:

Попаднах онлайн на rooftop bar-a на Kitchen 59 и видях, че имат басейн горе. 

Някой знае ли с входна такса ли е, как се посещава? Че едно разхлаждане в жегите не е лошо :)

Сега им звъннах - 15 лв. е таксата през деня. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, Яничка каза:

Попаднах онлайн на rooftop bar-a на Kitchen 59 и видях, че имат басейн горе. 

Някой знае ли с входна такса ли е, как се посещава? Че едно разхлаждане в жегите не е лошо 🙂

Ако ти се разхлажда из София, а те знам, че обичаш нови места - тествай Marble beach club. Значително по-висока е цената на входа от Kitchen 59, но сега е много актуално. 🙂

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, violeta каза:

Ако ти се разхлажда из София, а те знам, че обичаш нови места - тествай Marble beach club. Значително по-висока е цената на входа от Kitchen 59, но сега е много актуално. 🙂

Интересно би ми било мнението на @Яничка ако отиде. 

Няколкото пъти , които съм бил там по различни поводи,  за по няколко часа , не ми допадна. А до колкото и видях, може да отидеш и ако предварително нямаш резервация да не влезнеш, пък то не е в Борисовата градина все пак. Де не говоря за “дефилирането” на определени “изкуствени” индивиди от различни полове ,  които идват , защото мястото е актуално и ново. 

За жалост хидропарк Казичане , който е в близост с различните активности в него западна тотално , иначе то би допаднало определено повече според мен на @Яничка до колкото я познавам

Връзка към коментар
преди 10 часа, Branko каза:

Интересно би ми било мнението на @Яничка ако отиде. 

Няколкото пъти , които съм бил там по различни поводи,  за по няколко часа , не ми допадна. А до колкото и видях, може да отидеш и ако предварително нямаш резервация да не влезнеш, пък то не е в Борисовата градина все пак. Де не говоря за “дефилирането” на определени “изкуствени” индивиди от различни полове ,  които идват , защото мястото е актуално и ново. 

За жалост хидропарк Казичане , който е в близост с различните активности в него западна тотално , иначе то би допаднало определено повече според мен на @Яничка до колкото я познавам

Допускам кое навярно не ти е допаднало, моите впечатления са различни.

Може би защото нямам такава извадка и мнението ми е базирано само на посещение за абитуриентски бал, месец преди откриването. На въпросната вечер не е имало такива хора, за каквито пишеш. 
Вчера Яничка сподели, че до броени дни пускат резервационна система и ще отпадне проблемът с биенето на път до там и да няма места.

Хидропаркът със сигурност би й се харесал много, но тази година не работи. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Приятна и уютна пицария Franco Fanucci на булевард "Цар Освободител"31.

Пиците са вкусни,продуктите пресни и качествени,обслужването и обстановката са много добри.

20240215_175003.jpg

20240215_175005.jpg

20240215_175009.jpg

20240215_181812.jpg

20240215_181816.jpg

20240215_181818.jpg

  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Franco e приятно и ненатрапчиво да, много добър избор за непретенциозна пица. El shada в центъра е подобно и също си струва да се посети, но имат повече предложения освен пици.

 

Иначе за Николас - за жалост за мен един от най - overrated ресторантите в София. Мениджърът му е ужасен грубиянин, порциите са малки, цените високи, вкусът е доста невпечатляващ. Май са ги махнали и от този въпросния гид - според мен лично с причина.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.