jul Публикувано: Вторник в 05:38 Публикувано: Вторник в 05:38 На 30.06.2025 г. в 18:50, КолЮ каза: Здравейте отбор, Моя барселонски студент се записал в програмата Еразъм и следващата учебна година ще бъде в Лион. Планираме цялото семейство да заминем с него (26.08) и да разгледаме града, помагайки и с настаняването на студента. НО втората половина на август билетите на уиз са по 300+ лв на човек, което хич не е ок. Някакви идеи за по приемливо стигане до Лион? Аз единствено се огледах в кацане в Ница и рент-а-Кар за един ден (взимам от летището в Ница и връщам някъде в Лион) ПС - връщането го планираме за 30.08 и полетите са около 50лв на човек Виж до Базел-Милюз.... на Уиз дали не е вариант. Полетът е доста ранен, но пък цените за края на август са добри.
DoraDND Публикувано: Четвъртък в 13:35 Публикувано: Четвъртък в 13:35 Здравейте благодаря за отговорите за апартаментите. Първия вариант изисква минимум 3 нощувки и е доста над бюджета ни. Все пак мисля , че сме открили начин къде да преспим. Сега проучвам въпроса с градския транспорт. В сайта на https://www.tcl.fr/tickets-abonnements/titres-et-tarifs/ticket-famille-1-jour има тази опция - семеен билет за 24 ч. пише , че трябва "Билетът се зарежда на безконтактен билет. Първата покупка струва 0,20 евро и след това може да се презарежда до 10 пъти." Това , което ме притеснява е , че във италианската, испанската, немската версия на сайта това не съществува като опция. Английска версия не се зарежда изобщо. И другото е - как да си купи човек такъв билет когато пристигне с късния полет на WIZZ Air от България - 21:35ч. т.е. около 21: 50- 22:10 се надявам да сме излели от самолета и да си търсим място за купуване на билет... но как и от къде . Пък и този безконтактен билет? Благодаря. П.С. питах хора които живеят в Лион от години и дори не знаеха за съществуване на такъв билет. Бяха много учудени , защо проучвам такъв вариант - пътуване с градски транспорт и прекачване е експресното влакче.
Kristiyan Desev Публикувано: Четвъртък в 15:25 Публикувано: Четвъртък в 15:25 Аз бях в Лион за 2 седмици и не съм виждал такава карта, по-скоро не съществува освен ако не е нещо ново. Аз препоръчвам да си вземете седмична карта, не е скъпа и важи за целия транспорт. Може да си закупите билети от будката, излизайки от летището, има Rhône express или трамвай, който ходи до спирка на метрото. 1
Niki_1978 Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа Здравейте, Изключително полезна тема! В 3 страници има огромно количество информация. Вчера си купихме билети за Лион с Уиз за септември( в момента има много добри цени). Горе - долу сглобихме плана (специални благодарности на Кристиан!). 2 дена - Лион 1 ден - Анеси 1 ден - Дижон 1 ден - Pérouges (Перуж) Прави ми впечатление, че цените за влаковете са доста солени и затова моля за инфо има ли някакъв вариант за по -евтин билет (например по аналог на немските дневни билети за дадена провинция ) ? Благодаря преварително! 1
Kristiyan Desev Публикувано: преди 14 часа Публикувано: преди 14 часа преди 15 минути , Niki_1978 каза: Здравейте, Изключително полезна тема! В 3 страници има огромно количество информация. Вчера си купихме билети за Лион с Уиз за септември( в момента има много добри цени). Горе - долу сглобихме плана (специални благодарности на Кристиан!). 2 дена - Лион 1 ден - Анеси 1 ден - Дижон 1 ден - Pérouges (Перуж) Прави ми впечатление, че цените за влаковете са доста солени и затова моля за инфо има ли някакъв вариант за по -евтин билет (например по аналог на немските дневни билети за дадена провинция ) ? Благодаря преварително! Радвам се, че съм помогнал 😊! Влаковете наистина са солени, особено до Дижон. Няма дневни карти за провинциите, така че вариант Ви е само единичен билет. За Annecy вижте BlaBlacar bus, евтини и удобни, за Pérouges описах градския транспорт, а за Дижон има също Фликсбус, който не беше скъп, така че проверете дали може да се комбинира поне в едната посока. Автобусът тръгва от гара Perrache. 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега