Прескочи до съдържание

Планиране на 14 дни в Япония септември 25

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

От месеци вече имам билети за Япония, за която се вълнуваме с половинката от много време, но за първи път при планиране не знам от къде да започна и съм страшно объркан, че чак не ми се започва. Започнах да чета теми и пътеписи във форума и буквално блокирах от толкова много информация 😄

Понеже времето напредва и цените на хотелите все повече се вдигат ще помоля за малко помощ в разпределянето на дните за да мога да си купя вътрешните полети и влакове и да започна да търся хотели. 

Накратко кацаме във Фукуока на 8.09 в 11:20 и излитаме от Осака на 21.09 в 22:25.

Идеята ми е да разпределя дните по следния начин, но не съм сигурен оптимално ли е:

8.09 Fukuoka - тук плана е да се разгледа града следобяда, а на следващия ден да се отиде до Нагасаки. 

Не съм сигурен дали да направим втората нощувка пак там за да не мъкнем багажи по влаковете за да летим от Нагасаки на следващия ден, затова или ще взема късен полет на 9ти или ранен на 10ти от Фукуока към Токио. Тук имаше известно колебание дали да вмъкна и 2-3 дни Окинава за море, но май е твърде амбициозно и е по-добре да остане за следващия път.

Сега вече започва чуденето как да разпределя останалите дни между Токио и Осака и да се спи ли в други градове. 

Иска ми се да направим нощувка в някой рюкан с изглед към Фуджи със собствен басейн евентуално и като цяло ми се иска 2-3 от нощувките да са в някакви интересни традиционни хотели. За другите нощувки ще търся типични градски хотели може би на някоя от веригите Акоор, Бест уестърн и т.н... доколкото прочетох в пътеводителя ще гледам да са до гари. 

Предвид, че имаме само 14 дни има ли време да се вмъкват още градове или да се съсредоточим към класиката за първо посещение - Токио, Нагоя,Нара, Киото,Осака. плюс вече уточнените Фукуока и Нагасаки?

Моля ви за съвети за да мога да запазя нощувките и да запозна на спокойствие да правя плана по градове.

Публикувано:
преди 42 минути , Alexander каза:

Аз не бих се занимавал изобщо с Фукуока и Нагоя от изброените, камо ли да имам нощувки в тях.

Полета ми каца там, а и е близо до Нагазаки, затова не мога да го пропусна.

Публикувано:

На нас Фукуока много ни хареса. Препоръчвам хотел около района Tenjin. Ние бяхме в Lamp Light Books Hotel. Много малки улички пълни в винтидж магазини, млади хора и като цяло много динамичен квартал. Ако имаш време може да отскочиш до Дазайфу и да посетиш храма Тенмангу и музея на Кюшу, който се намира в непосредствена близост. Като цяло тази част на Япония много ни хареса. В Нагасаки отседнахме във Forza хотел. Намира се в самия край на затворен пазар. Отново на хубаво локация около 20-25 минути пеша от JR гарата. На около 25-30 минути пеша от Glover Garden и в близост до спирката на автобус 5, който ще те отведе Инаса Яма парк, където се намира обсерваторията с една от най-известните нощни гледки в Япония. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Преди няколко седмици се прибрахме от Япония, бяхме горе-долу за същото време (нашите нощувки бяха 15). И аз като теб имах един период, в който леко бях блокирала от многото четене и мислене как да разпределя нощувките и най-вече какво може да ми се откъсне от сърцето и да не го видя при това (първо, надявам се от много 🙂 посещение. В крайна сметка нощувките ни бяха нагласени според това какво наистина, ама наистина много искаме да видим, и бяха 6 в Токио, по 3 в Осака и в Киото, като единият ден в Осака разглеждахме световното изложение, а другият се разходихме до Нара + две нощувки в един чудесен, но малко отдалечен риокан и една в Йокохама на тръгване. Набелязахме по 1-2 задължителни неща на ден и още по 1-2 в близост до задължителните, ако ни остане време и ако сме на кеф за още обиколки. Не е възможно за толкова кратко време да се види всичко, така че просто се наслаждавахме на нещата, хапвахме вкуснотии, разгледахме най-важните за нас места и направихме абсолютно най-наложителните и неподлежащи на пропускане неща, заради които всъщност си мечтаехме да отидем до Япония, и се върнахме с още хиляда идеи за следващи пътешествия :)) 

Това, което за мен беше по-необичайно, е че в много хотели и апартаменти настаняването е след 3-4 часа следобед, което на практика означава, че първата нощувка на всяко ново място позволява сравнително кратко разглеждане на това място и реално няма много смисъл да се остава по-малко от 2-3 нощувки, ако искаш нещо да усетиш от атмосферата. Естествено, зависи и също от това какво конретно искате да разгледате/направите. Форумът е една съкровищница от информация и впечатления, които много ми помогнаха да се ориентирам в нещата. Освен това човек като прочете няколко пъти, че както и да реши да разпредели нещата, ще си изкара чудесно, започва да се поуспокоява и накрая се връща с едно непоклатимо усещане колко прави са били магеланци :))

• Харесвам 4
Дани Магелани
Публикувано:
На 11.05.2025 г. в 16:12, Jorro каза:

Здравейте,

От месеци вече имам билети за Япония, за която се вълнуваме с половинката от много време, но за първи път при планиране не знам от къде да започна и съм страшно объркан, че чак не ми се започва. Започнах да чета теми и пътеписи във форума и буквално блокирах от толкова много информация 😄

Понеже времето напредва и цените на хотелите все повече се вдигат ще помоля за малко помощ в разпределянето на дните за да мога да си купя вътрешните полети и влакове и да започна да търся хотели. 

Накратко кацаме във Фукуока на 8.09 в 11:20 и излитаме от Осака на 21.09 в 22:25.

Идеята ми е да разпределя дните по следния начин, но не съм сигурен оптимално ли е:

8.09 Fukuoka - тук плана е да се разгледа града следобяда, а на следващия ден да се отиде до Нагасаки. 

Не съм сигурен дали да направим втората нощувка пак там за да не мъкнем багажи по влаковете за да летим от Нагасаки на следващия ден, затова или ще взема късен полет на 9ти или ранен на 10ти от Фукуока към Токио. Тук имаше известно колебание дали да вмъкна и 2-3 дни Окинава за море, но май е твърде амбициозно и е по-добре да остане за следващия път.

Сега вече започва чуденето как да разпределя останалите дни между Токио и Осака и да се спи ли в други градове. 

Иска ми се да направим нощувка в някой рюкан с изглед към Фуджи със собствен басейн евентуално и като цяло ми се иска 2-3 от нощувките да са в някакви интересни традиционни хотели. За другите нощувки ще търся типични градски хотели може би на някоя от веригите Акоор, Бест уестърн и т.н... доколкото прочетох в пътеводителя ще гледам да са до гари. 

Предвид, че имаме само 14 дни има ли време да се вмъкват още градове или да се съсредоточим към класиката за първо посещение - Токио, Нагоя,Нара, Киото,Осака. плюс вече уточнените Фукуока и Нагасаки?

Моля ви за съвети за да мога да запазя нощувките и да запозна на спокойствие да правя плана по градове.

За първо посещение е добре да имаш 7 дневен JR пас и да го използваш за района Фукуока-Осака, като 7 ден да стигнеш до Токио. За Токио евтината карта за метрото за 5 дни, или повече. Ще ви е достатъчна.

Връщането с прасковките или друг АК до Осака.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

За първо посещение е добре да имаш 7 дневен JR пас и да го използваш за района Фукуока-Осака, като 7 ден да стигнеш до Токио. За Токио евтината карта за метрото за 5 дни, или повече. Ще ви е достатъчна.

Връщането с прасковките или друг АК до Осака.

Ние от Фукуока до Токио мисля да летя, а после като слизаме към Осака да сме с шинкансен та при това положение не знам дали ще се избие. Реално ще ни трябва влак от Фукуока до Нагазаки и обратно в началото.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 22 минути , Jorro каза:

Ние от Фукуока до Токио мисля да летя, а после като слизаме към Осака да сме с шинкансен та при това положение не знам дали ще се избие. Реално ще ни трябва влак от Фукуока до Нагазаки и обратно в началото.

Лети тогава първия или втория ден към Токио. След това слез към Осака, Киото, Нара и др. с паса. Нагазаки бих заменила с Химиджи, Кобе, Хирошима. Базирайте се в Осака около улицата с храната и всеки ден правете с паса лъчи до различните градове. Не правете моята грешка да сменяте хотелите. Много време се губи в това!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 минути , Дани Магелани каза:

Лети тогава първия или втория ден към Токио. След това слез към Осака, Киото, Нара и др. с паса. Нагазаки бих заменила с Химиджи, Кобе, Хирошима. Базирайте се в Осака около улицата с храната и всеки ден правете с паса лъчи до различните градове. Не правете моята грешка да сменяте хотелите. Много време се губи в това!

Това е важно уточнение. Коя е улицата, която визираш?

Друго в района на Фукуока има ли което да си заслужава?

Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, Jorro каза:

Това е важно уточнение. Коя е улицата, която визираш?

Друго в района на Фукуока има ли което да си заслужава?

За мен Фукуока беше транзитен град с 1 нощувка за адаптация. Само отбивка в  Хард рок кафе за коктейл.

В Осака улицата мисля, че беше Дотомбори или нещо подобно. Там е една от спирките на Хоп он хоп оф автобуса, също и на корабчето. Доста е популярно мястото.

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз сменях градове и хотели, но ползвах 2 много удобни услуги - изпращане на багажа от хотел до хотел и пералня в хотела. Програмата ни беше: Токио 5 дни (нощувки в хотел/рьокан с онсен), изпратихме багажа в Киото и нощувахме 3 дни последователно в Мацумото, Такаяма и Каназава. Имахме 1 комплект дрехи в раниците и ползвахме пералня. В двете малки градчета избрахме рьокани с онсени, като в Такаяма си беше с кайсеки вечеря и с футони за спане. В Каназава бяхме в хотел от веригата Интергейт - добро съотношение на цена и услуги (друго типично японско нещо, в някои от хотелите, като този, общите пространства са за общуване, предлагат по чаша вино, лека вечеря, сандвичи, соленки, с идеята хората да са заедно, да си говорят) В Киото стояхме 4 дни, като изпратихме багажа след това до Хирошима. След Киото, пак само с комплект дрехи в раниците, спахме в Кобе. После 2 дни в Хирошима. (спахме в т.нар. "бизнес хотел" с малките стаи, но беше супер евтино) От Хирошима изпратихме багажа пак в Токио, а ние спахме 2 дни в Осака (апартамент тип rbnb в Намба, близо до Дотонбори и пазара, цената беше добра, а апартамента - голям за Япония) В Токио имахме последни 2 дни в хотел на висок етаж с гледка към залива, жп линиите и небостъргачите. 

Лично на мен не ми тежеше смяната на хотелите, пътувахме много леко, видяхме различни типове градове и спахме в различни типове хотели, харесваше ми, че виждаме градчетата и вечер, а не се прибираме в "базата" уморени. Харесаха ми рьоканите, това че си събуваш обувките, че обличаш юката, или пижама, местата за релакс, онсените ( внимание - водата доста често е много гореща ), леката вечеря, или малка почерпка, която предлагат. Кайсеки закуската и вечерята беше УАУ! Не ми хареса бизнес хотела. Реално нямам никакви спомени от него, само усещането за живот в кутийка. Но пък цената беше супер атрактивна. Мисля си, че за добра, но все пак бюджетна почивка, трябва да е микс между различните типове хотели. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Да си споделя и моите пресни  впечатления от края на април. При мен всичко беше почти в последния момент, включително и планирането, защото купих билетите 3 седмици преди пътуването без какъвто и да е план или разпределение на дните. Летяхме до Токио и се прибрахме от Осака. 

Най-голямото ми притеснение беше как ще се оправя в сложния лабиринт на градския транспорт. Всъщност имаш ли Интернет, гугъл е номер 1 помощник. Дава изчерпателна информация как и колко струва от точка а до точка б, включително и в кой вагон на метрото е най-удобно за твоето прекачване или излизане от него. Вътре в метрото преди спирките се визуализира план на стълби, ескалатори и асансьори, спрямо разположението ти в конкретния вагон, което когато си с багаж е страшно удобно. Отделно спирките освен имена имат и номера, а има и информация на таблата вътре за колко минути се стига до дадената спирка. Просто всичко е направено за хората и тяхното удобство. 

Светофарите имат едни чертички от двете страни на човечето, които постепенно намаляват с намаляване на времето за пресичане. Супер  удобно. 

Ние използваме суика  - едната хартиена обикновена и една дигитална welcome suica, която в електронен вид е нещо ново, от април. Welcome suica може само на iPhone да се инсталира и в нея няма депозит. Валидна е 180 дни и супер удобна, защото накрая преди последното пътуване до летището заредих точно толкова пари в нея, колкото беше и стойността на пътуването.

Призовават да се изключи звукът на телефона, а ако се налага разговор - да е тихо. Раниците се държат отпред, а не на гърба, за да не пречат на другите пътници. 

Ние също изпратихме багаж с japan post и всичко беше точно. За 2 куфара от Токио до Киото платихме около 50 лв.

Ние бяхме 4 дни в Токио, 3 в Киото и 3 в Осака. Единият ден от Осака го изкарахме в Нара, без да ползваме градски транспорт вътре и си беше цял ден ходене.

Към настоящия момент може да се пазарува без да плащате ДДС, като запечатват покупките и нямате право да ги ползвате, докато сте на територията на Япония, но планират промяна в този начин на пазаруване. Стойността на покупките трябва да е над 5 000 йени. 

Пригответе се за много, много ходене, никакви кошчета за боклук, освен вътре в магазините от типа на 7/11, и безплатни и много чисти тоалетни. Чисто е навсякъде и  дори и ескалаторите блестят от чистота. И много туристи очаквайте.

Япония е страхотна страна от всяка гледна точка.

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Публикувано:

Страшно много благодаря за съветите, мисля, че нещата започват макар и бавно да се подреждат.

Сетих се, че преди време бях гледал в едно видео много яки хотели с басейни с гледка към фуджи, които бяха на едно езеро, но не успявам да го открия.  Като гледам картаата може би е района на Хаконе, ез Аши. Някой правил ли е разходки там да сподели как е като гледки и евентуално да препоръча някой хотел.

Публикувано:

На ез. Аши не сме били, но бяхме в Гора, Хаконе в рьокан -  Setsugetsuka. Няма гледка директно към Фуджи, но е на две минути от гарата в Гора. На 20 мин пеша към Hakone open air museum. От гарата в Гора с фуникуляр и лифт се стига до кратера Owukadani с прословутите черни яйца и оттам надолу пак с лифт към езерото Kawaguchiko, от където тръгва корабче, която води до другата страна на езерото. В Хаконе се предлага пас, с който лифта, корабчето и транспорта (автобуси) в Хаконе е включен. Мисля че срещу доплащане на Хаконе пас може да вземете и транспорт от Токио с Романс Кар. Рьоканът в Гора разполага с три онсена за лично ползване и два публични. Храната, която предлагаха също беше на ниво. Разполагат с два ресторанта, така че ако сте за две вечери полупансион може да опитате от менюто и на двата им ресторанта.

IMG_5053.jpeg.81947a788ffee23a253a304703ce8b5e.jpegIMG_5037.jpeg.1a8b5d1c22b3e96631ebe5d4ea994b9c.jpegIMG_4883.jpeg.16b8226aee708992b69163ef4451f621.jpeg

Времето не беше с нас и не успяхме да видим Фуджи, докато бяхме в Хаконе, но от Cape Inamuragasaki, Камакура се разкрива приятна гледка и мястото е предпочитано по залез слънце.

IMG_6686.jpeg.3e8c3a9a87a21ddd677a7c47016988ba.jpegIMG_6645.jpeg.e6b462e8c3e5f0bed8124d95df6a335e.jpeg 

• Харесвам 4
Публикувано:

Внимавайте с храната. Ние от мерак да не отказваме никакви екзотики си изкарахме почти 3 дни в стаята в хотела с висока температура и постоянни посещения в тоалетната.

С транспорта няма да имате никакъв проблем. За моя голяма изненада нямахме засечки.

Yamato transport спасява животи. Препоръчвам.

"Купете" си екскурзии с местен екскурзовод. Разказват много ценни неща, особено ако уцелите по-малка група и имате възможност да задавате въпроси.

Мога да изпратя страхотен хотел (скъпичък е обаче), в който спахме на MOTO HAKONE.

Искрено ви желая успех с времето. Със сигурност няма да имате нашия проблем (много студ+много дъжд и малко сняг за разкош). И все пак...

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако търсите хубави гледки към Фуджи, може да се поразходите около езерото Яманака. Има и доста хотели в района, но не мога да препоръчам конкретен, защото му направих една обиколка на езерото, но не съм нощувал там. Има и един автобус анфибия с който може да се разходите, който е под формата на лебед. Моята програма беше да се кача до 5-та станция с автобус и от там до върха, но за мой късмет се провеждаше някакъв маратон в района и автобуса беше спрян, та се разходих около езерото. Може да нахраните шараните в езерото или лебедите.

26662629654_a7c8f4f296_b.jpg.23236f42b74b7250192c40fda8598b61.jpg

27288909295_8abbe263a6_o.jpg.c5e7b8d781fa967e2449eb9de381d6c4.jpg

26683030403_1dffaa25f1_o.jpg.95fe4c90c088d3d590490d9ea82d59f2.jpg

27255499306_5202738eb6_o.jpg.12fba181282e6896ae0355d2979b58de.jpg

Снимката на Фуджи съм я правил от това езеро.

• Харесвам 8
Публикувано:

Учудва ме мнението на Санчо за тотално пропускане на Фукуока , и то при положение , че ще се пристигне там - не ми изглежда смислено , а в района на Фукуока има какво да се види , а и е приятен град .

Едно неконвенционално мнение от мен :  предвид, че Япония е класически пример за дестинация за повече от едно посещение ; предвид, че се пристига във Фукуока и се напуска страната от Осака , аз бих оставил Токио + Централна и Северна Япония за следващо посещение . Чара и автентичността е в провинциална Япония , природа , култура , топлотата на хората , храната са на невероятно ниво. Хората сме различни и напълно естествено харесваме различни неща , както и имаме различен толеранс към нещата , които не харесваме , но предвид твоята самолетна логистика , горещо бих препоръчал седмица на остров Кюшу и седмица за Осака-Киото-Нара. 

На остров Кюшу има невероятно красиви места за всеки интерес , а ако прибавим и остров Якушима , няма да ти се тръгва от тази част на Япония . Разгледай  в нета подробно , освен желаните от теб Фукуока и Нагасаки , обърни внимание на Янагава, Такачихо , Кумамото , Кагошима и разбира се , перлата - остров Якушима. 

Не пропускай в никакъв случай онсените в Beppu , хайк до калдерата на активният вулкан в Mount Osa , а  тематичният парк Huis Ten Bosch е to die for …😉

• Харесвам 5
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Нагоя бих я пропуснала, освен ако не сте някакви страшни Тойота фенове...но Фукуока! 
Оф...първо посещение! Какво да ви посъветва човек....то като първия секс - няма да имате сили и време за всичко, ще има объркване докато се ориентирате, ще се радвате на всяко нещо, колкото и тривиално да е, накрая няма да помните много-много какво и как е било, но мнооого ще ви хареса. И ще искате още. 

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 2 минути , samuraika каза:

Нагоя бих я пропуснала, освен ако не сте някакви страшни Тойота фенове...но Фукуока! 
Оф...първо посещение! Какво да ви посъветва човек....то като първия секс - няма да имате сили и време за всичко, ще има объркване докато се ориентирате, ще се радвате на всяко нещо, колкото и тривиално да е, накрая няма да помните много-много какво и как е било, но мнооого ще ви хареса. И ще искате още. 

Аз още съм тотално блокирал и колкото повече чета по темите повече се чудя как да разпределя всичко. За сега Фукуока остава но с общо около ден, защото при пристигане в 11:30 мисля да взема полет на следващия ден следобед около 17ч да може да пристигнем в Токио по нормално време да се настаним, вечеряваме и легнем на време. От там насетне още ми е мъгла....а времето си лети, хотелите стават все по-скъпи и аз само си се ядосвам на себе си. За първи път пътуване ми причинява такъв стрес. Накрая ще букна след първата нощувка във Фукуока 5 нощувки в Токио, 1 по пътя някъде в онсен с гледка към Фуджи (моля те за препоръка),2 в Киото и отаналите 4 в Осака и ще приключа тази драма. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Jorro каза:

Аз още съм тотално блокирал и колкото повече чета по темите повече се чудя как да разпределя всичко. За сега Фукуока остава но с общо около ден, защото при пристигане в 11:30 мисля да взема полет на следващия ден следобед около 17ч да може да пристигнем в Токио по нормално време да се настаним, вечеряваме и легнем на време. От там насетне още ми е мъгла....а времето си лети, хотелите стават все по-скъпи и аз само си се ядосвам на себе си. За първи път пътуване ми причинява такъв стрес. Накрая ще букна след първата нощувка във Фукуока 5 нощувки в Токио, 1 по пътя някъде в онсен с гледка към Фуджи (моля те за препоръка),2 в Киото и отаналите 4 в Осака и ще приключа тази драма. 

Ама прекрасен план! Действай! 

Аз не мога да дам препоръки за онсен с гледка, защото не съм била, но малко гуглене и ще го избереш правилният. 

Успех! 

И никакъв стрес. Излишно е. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Най-много още да те объркам, но ще се включа и аз с акъл. Ние бяхме в Япония между 15-25.05. тази година и спомените са още пресни. Имахме 9 пълни дни, които по принцип заникъде не стигат. Трябваше да организирам това пътуване за има-няма 2 месеца и точно като теб, по едно време главата ми изпуши. Кацахме в Токио, излитахме от Осака и като за първи път в Япония се спрях на Токио, Киото, Нара и Осака. Не сме били във Фукуока, не мога да кажа нищо за там, но ми се струва, че @stanislavpp е прав и трябва да й отделите малко повече време. За нас реших, че така или иначе нямаме време за много неща и ще го даваме по-лежерно. Нещо за сутринта, нещо за следобяд и нещо за вечерта. Да има нещо за очите, нещо за душата и нещо за стомаха. 😉 Токио е новата столица - там е модерна Япония, Киото и Нара за история, храмове и японски градини, а Осака не случайно е кулинарната столица на Япония. Водена от тази концепция в Токио махнах двореца с градините му (щяхме да посетим Химеджи) и махнах храмовете (щяхме да посетим Киото и Нара). Ако искаш храм в Токио, това е Sensō-ji, но по наше време имаше религиозен фестивал и очакваните 2 милиона посетители не ме блазнеха, ама хич. В Токио се качихме два пъти на високо да видим града - препоръчвам. 

От днешна гледна точка мога да кажа, че Токио ни хареса, но не ни впечатли, Киото ни открадна сърцето, Нара беше очарователна и спокойна, Осака - пъстра, цветна и вкусна. Замъкът в Химеджи е уау! 

Видяхме ли всичко? - не, но видяхме достатъчно, за да искаме отново да отидем. Ти си опитен в пътуванията и знаеш, че няма как да включиш всичко, затова се спри на това, което на вас и само на вас би било интересно! Японците имат поговорка: "1 е 100"! Тоест в нашия случай - ако си видял нещо 1 път, все едно си видял 100 такива неща. След третия храм ще разбереш колко са прави. 😉

Ще ти пусна нашата програма, може да си откраднеш нещо, но ще си позволя да ти дам малко практически съвети.

- Купете си мобилни данни. Аз взех е-сим от Ubigi и останах много доволна. Съпругът ми имаше служебен нет. Това е game changer и life saver. Тук е обяснено много добре за метрото в Токио:

- Ако сте с айфони, свалете си приложението на суйка и го качете в wallet- a и заредете пари. Това ни беше изключително удобно и полезно. Не сме търсели карти, билети и т.н. никъде по трасето. С приложението сме плащали и в 7/11 и други места. Ако сте с андроиди, ще ви трябва физически картата. 

-  За хотел в Токио горещо препоръчвам да стоите настрана от големите гари - Шинджуку и Токио стейшън. Това са си цели градове и ще губите много време вътре. Линията Гинза на метрото е изключително удобна за посещение на града, покрива повечето места. Или има удобна връзка с други линии. Ние бяхме в хотел в Киобаши (между Токио стейшън и Гинза) - регионът е много удобен, заради линията Гинза, близостта на Токио стейшън за шинкансените и Marunouchi line за Асакуса и Токио трий. 

- В Киото няма такова метро, като в Токио. Там е развита автобусната мрежа. С гугъл мапс става супер лесно навигирането, но с автобус се пътува дълго и затова три пъти си позволихме такси. Скъпи са, но не чак толкова и си заслужава, като ти пести от така малкото време, с което разполагаш. Свалихме си приложението GO и действахме с него. Това е като uber, ама с таксита. 

- Изпращайте си багажа с тази уникална услуга, предлагана във всеки хотел. И тя не е евтина, но като видиш народът да си мъкне куфарите по стълбите нагоре-надолу, разбираш, че всяка йена си е заслужавала.

- Билетите за шинкансена Токио - Осака ги купихме два дни по-рано от самата гара на машинки. Нямаше проблем. За другите пътувания Киото - Химеджи и Химеджи - Осака буквално преди влака. Имат и приложение https://smart-ex.jp/en/lp/app/, но ние не го използвахме, нямаше нужда.

Дали да използвате някои от пасовете е въпрос на сметки, но така като гледам идеята ти за програма - едва ли. Цената им е доста увеличена и в повечо случаи няма нужда от тях. То и затова опашките в офисите им бяха само по няколко човека, а не както преди да се чака с часове. 

- Посетете Fushimi Inari или мнооого рано сутрин, или преди залез. Ние бяхме за залеза, беше много приятно и нямаше много хора. 

Това момиче има страхотно информативен канал в ютюб за Япония. Горещо препоръчвам: 

https://www.youtube.com/@piqtourjapan

Това е нашата програма:

JAPAN 2025.docx

Ако се сетя за друго, ще пиша, но и ти питай, ако имаш въпроси. Поне докато е прясно, да мога да помогна, че не си водя точни сметки и записки.

• Харесвам 7
  • Благодаря 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.