Прескочи до съдържание

Дискусии за въвеждане на еврото

Препоръчани мнения

Катя мравката
Публикувано:
преди 25 минути , new one каза:

За сметка на това с безобразното вдигане на минималната, хора, които реално трявба да получват 300 лева пенсия, вземат 650 или там колкото е минимал 😞

Още от древния Рим си е това, който хвърли на тълпата хляб или игри (зрелища), за него гласуват хората и става  диктатор, я консул

• Харесвам 5
Публикувано:

Оххх, не бях влизала във форума отдавна, наистина от много време ( така е, заета съм с други дейности), влизам днес и ми излиза тема Дискусия за еврото. Отварям темата и някак ми се искаше да чета с надежда, че тук ще има възторг и патос (примерно), че вече няма да превалутираме на ум цени, когато сме на път, че няма да плащаме допълнителни такси на банки, че ще бъдем един кажи-речи равностоен член на съюза, в който членуваме и благодарение, на който пътуваме свободно в последните 18 години и че с получената си заплата, без да се налага да обменяме пари, ще тръгваме на пътешествие из широкия европейски свят...

А какво се оказва? Основно недоволство от начина на изчисления на пенсиите в България... Това сериозно ли? 

Може би, мен ме е напекло слънцето в повече по морето и е време да се разхладя във водата, но нещо не е както трябва... 

Пс. Наблегнете на положителното, не на отрицателното. Не се превръщайте в мрънкачи за всяко нещо. Е, ако вече сте се превърнали положете усилия и се променете. Чашата винаги е наполовина пълна. 

• Харесвам 9
  • Браво 5
  • Смея се 1
Публикувано:

Това със социалните пенсии е така в цяла Европа или в голямата част. Не съм гледал за всички страни, ама май няма без социална пенсия, демек ако не си работил официално.

В Испания социална 568€, минимална ако имат пълния стаж 783€, 

Средна 1300€

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 минути , Polina каза:

Оххх, не бях влизала във форума отдавна, наистина от много време ( така е, заета съм с други дейности), влизам днес и ми излиза тема Дискусия за еврото. Отварям темата и някак ми се искаше да чета с надежда, че тук ще има възторг и патос (примерно), че вече няма да превалутираме на ум цени, когато сме на път, че няма да плащаме допълнителни такси на банки, че ще бъдем един кажи-речи равностоен член на съюза, в който членуваме и благодарение, на който пътуваме свободно в последните 18 години и че с получената си заплата, без да се налага да обменяме пари, ще тръгваме на пътешествие из широкия европейски свят...

А какво се оказва? Основно недоволство от начина на изчисления на пенсиите в България... Това сериозно ли? 

Може би, мен ме е напекло слънцето в повече по морето и е време да се разхладя във водата, но нещо не е както трябва... 

И другите ги е понапекло, ама май са по-далеч от морето. 

И аз поглеждам тук, че следвам Иво и чакам някаква шегичка когато получа известие, ама засега най-забавен се явява Брани :girl_hide:

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:

Не знаех, че можело да си даваш известия за хора.

Но така или иначе Брани е бил най-забавен тук от зората на форума!*

* с огромна преднина от останалите забавни ...

Публикувано:
преди 43 минути , new one каза:

Разбира се, извинявам се за закъснението - https://www.nssi.bg/wp-content/uploads/ActuarialReport_2024.PDF Отлично се вижда във фигура 8 и 9 на страница 45 и 46 какво се очаква в следващите 5 години и след това, но да речем, че селд това ще е малко сложно, затова да погледнем следващите 5 години - и като процент от БВП, и като процент финансиране на дупката.

За еврото, пенсиите, заемите и т.н. следва да се говори с числа, а не с умнокрасив или копейкин патос (сори за политиката) - приемането ни в ЕЗ към момента е като да дадеш на луд картечница (видяхме го при югозападните ни съседи) или на тъмнозелен лесен достъп до бързи кредити. Кредитите са прекрасен инструмент (аз лично съм ползвал огромни кредити за инвестиция), когато са по предназначение, т.е. да строим магистрали, енергийна инфраструктура, облагородяване на средата на живот и т.н., ама да се вземат кредити, за да си имаме да си харчим, щото "то с 300 лева живее ли се", е малоумие на макс. Особено когато тези пари се дават на лъжци и измамници като масата родни пенсионери, вземали пари в пликче от "чорбаджията"

П.С. И понеже много хора са крайно незапознати и с пенсионната система, например върхът е идиотията, че видиш ли средната продължителност на живота на мъжете у нас била 69 години (произволно число, мързи ме да проверя точно), те се пенсинирали на 65, т.е. получвали само 4 години песния. Ама в реалността средно мъжете, достигнали пенсионна възраст, получват около 21 години пенсия (пак по спомени, мога да проверя и точно), обаче средностатистическият умнокрасив или копейка не проверява нищо и кълве на гола кука. Пак в този ред на мисли, сегашното поколение са абсолютни глаеници на пенсионната система, особено след като една ококорена кака им вдигна пенсиите и особено максимума (пък и минимума), заради отпадналото за такива като мен правило за "три най-добри години". Веднага казвам защо - аз съм се осигурявал почти винаги на максимума (изключвам първите 2-3 години от работния ми стаж) и като си цъкна пенсията в специалния сайт на ноЙ - https://reps.nssi.bg/PensionsCalc/ ми излиза (като си удвоявам стажа във формулата) пенсия от около 2400 лева, ако се пенсионирах хипотетично сега и има съответния стаж. как е, добре ли е - 40 години да се осигуряваш на макса (хипотетично) и накрая едва 2400 лева пенсия, т.е. 1000 лева под тавана - готино, нали? За сметка на това с безобразното вдигане на минималната, хора, които реално трявба да получват 300 лева пенсия, вземат 650 или там колкото е минималната пенсия

та много са нещата и фокусирането върху социалки и особено пенсии е отврат, а достъпът до евтини и почти безконтролни ресурси в такъв момент е 100% гаранция за фалит. Лично мнение, което е неизбежно да се случи 😞

Половината от важните числа “не ги знаеш, защото не ти се търси”

Понеже темата е за еврото и въвеждането му в България, а не за пенсиите пак ти казвам - за твой ужас и на разни некадърни “банаджии”от 01.01.2026 ще сме в еврозоната. 
Ама щели сме да фалираме до макс 10 години. Какво ни пречи и извън еврозоната да фалираме - дори по- лошо, популистите да теглят заеми на високи лихви. Кога по- бързо ще фалираме?
Югозападната ни съседка е Северна Македония и като гледам скоро ни ЕС ще види ни еврозона. Предполагам имаш предвид Гърция и проблемите ѝ 2009. Ами точно с помощ от ЕЗ гърците се оправиха и точно заради тях ЕЗ няма да допусне повече такива издънки.

Като цяло довода с пенсиите против еврозоната ми е меко казано неразбираем. Не те притесняват кражбите в енергетика или здравеопазване, а точно пенсиите, от които голяма част поне се връщат в бюджета под формата на 20% ддс. 
И да ако се изсветляват доходите % на дофинансиране за пенсии ще спада. Но ние няма да се съсредоточим как да станем по- богати( доказано за всички страни в ЕЗ), а как уж да не фалираме като влезем в ЕЗ и замразяваме пенсии и доходи. 
Единствения довод да сме извън ЕЗ е геополитически, но очевидно някои хора го крият и ги е срам от това. 

• Харесвам 10
  • Браво 2
Публикувано:

Преди 1 час, Lindt каза:

И аз поглеждам тук, че следвам Иво и чакам някаква шегичка когато получа известие, ама засега най-забавен се явява Брани :girl_hide:

Ми влезнах в едни статистики с билетчета и докато сметнем дали да е 80 или 82 цента билетчето и вече не ми беше забавно. 2 цента какво правят ...

• Смея се 3
Публикувано:
преди 39 минути , Zlia каза:

Половината от важните числа “не ги знаеш, защото не ти се търси”

Понеже темата е за еврото и въвеждането му в България, а не за пенсиите пак ти казвам - за твой ужас и на разни некадърни “банаджии”от 01.01.2026 ще сме в еврозоната. 
Ама щели сме да фалираме до макс 10 години. Какво ни пречи и извън еврозоната да фалираме - дори по- лошо, популистите да теглят заеми на високи лихви. Кога по- бързо ще фалираме?
Югозападната ни съседка е Северна Македония и като гледам скоро ни ЕС ще види ни еврозона. Предполагам имаш предвид Гърция и проблемите ѝ 2009. Ами точно с помощ от ЕЗ гърците се оправиха и точно заради тях ЕЗ няма да допусне повече такива издънки.

Като цяло довода с пенсиите против еврозоната ми е меко казано неразбираем. Не те притесняват кражбите в енергетика или здравеопазване, а точно пенсиите, от които голяма част поне се връщат в бюджета под формата на 20% ддс. 
И да ако се изсветляват доходите % на дофинансиране за пенсии ще спада. Но ние няма да се съсредоточим как да станем по- богати( доказано за всички страни в ЕЗ), а как уж да не фалираме като влезем в ЕЗ и замразяваме пенсии и доходи. 
Единствения довод да сме извън ЕЗ е геополитически, но очевидно някои хора го крият и ги е срам от това. 

Айде пак уатабутизми в стил "а сиганити кугааа", пардон, "а кражбите в енергетиката и здравеопазването", завършващи в припошки стил " за гадост на всички говеда, ЦСКА-София (София) я има и даже ни направиха спирка на метрото", пардон, "от 01.01.2026 въвеждаме еврото". Ми не, нито ми е гадно, нито ме е яд, нито нищо - съобразявам се с рещенията на суверена, дето не са го и питали, ама все тая - аз и с евро, и без евро, все ще съм добре, но държавата как ще е, е малко друга бира.

Дал съм числа - колко още искаш? Ти какви числа даде, освен заклинания? Наскоро четох една статия как влизането на България в ЕЗ било победа над Путлер - уау, явно в Дания, Швеция, Румъния, Полша са копейки, нали 🙂 Наистина се удивявам на подобно НЕмислене, особено от хора, претендиращи да са част от елита на нацията...

Колкото до ЕЗ, ЕЦБ и т.н., достатъчно е да кажа, че минимланите резерви на банките в ЕЗ са 1%, докато на БНБ изискванията бяха за 12% - кажи сега, кой е по-рестриктивен? Сега чакам лафчетата на ангро за КТБ или стрес тестовете, които бяха в пъти по-тежки у нас и на които поне 25% от банките в ЕЗ щяха да се издънят, но нейсе и тук. За задлъжнялостта като процент от БВП също няма да говорим, за това как Словения тегли кредит на по-висока лихва, за да го даде на Гърция на по-ниска, заради евросолидарността - също. Всичко е точно - прогнозата ми е повече от ясна - 5 до 10 години на рахат, поради опскване на резервите, крепящи борда, дължащи се на 25 години стягане на коланите, плюс теглене на кредити на корем, след това идва неизбежното. Но пък следващите години ще са мегатоп - факт

п.С. Не разбирам и ентусиазма на някои, освен по, как беше, геополитически причини - дори и сега левът е вързан за еврото и всяко левче в обращение е обезпечено с резерв в евро - бордът (беше) непоклатим (който не вярва, може да пита едни датчани от Данске банк и като колко пари загубиха в опита си да го бутнат). Ако някои виждат само това, че сме ашладисали черешата и вече не ражда жълти, а червени череши, други виждаме загниването на дървото - времето ще покаже кой крив и кой прав, само дето някои грешки са съдбоносни!

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, new one каза:

Разбира се, извинявам се за закъснението - https://www.nssi.bg/wp-content/uploads/ActuarialReport_2024.PDF Отлично се вижда във фигура 8 и 9 на страница 45 и 46 какво се очаква в следващите 5 години и след това, но да речем, че селд това ще е малко сложно, затова да погледнем следващите 5 години - и като процент от БВП, и като процент финансиране на дупката.

благодаря за линка, мога много надълго и нашироко да коментирам актюерски доклад с прогноза правена през август 2024 и хоризонт почти 50 години и десетки допускания, при положение, че дори реалните бюджети на държавата излизат едва ли не в средата на текущата година, вместо есента на предходната, но е напълно нерелевантно в тази тема, а и ти изпитваш някаква фрустрация, която ми е неясна и предпочитам да не гадая; съжалявам за усещането ти, че не е добре за теб и роднините ти (деца-бъдещи поколения) примерно влизането в ЕЗ, от моя гледна точка е точно и напълно обратното, и знам, че няма сила, която да ни убеди взаимно, независимо какви числа ще си размятаме

но пък ако много ти се разговаря на такава тема, можеш да направиш разбор от гледна точка на пътуванията, които са смисълът на този форум, тревожиш ли се за някакви негативи, които предстоят, свързани с приемане на еврото в страната? като ентусиазирана личност, много доволна, че ще се отървем от обменния курс и всички произтичащи от него разходи, е твърде възможно да не съм се сетила за негативи, и ти можеш да си полезен, ако ни осветлиш :smile:

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

@new one благодаря ти за мнението, понеже научих нова дума - Уотабаутизъм. Звучи ми като алабализъм. Останалото не мога да коментирам, понеже икономиката не ми е толкова силна страна. Всъщност мога да коментирам де, то това, че не разбирам, не би трябвало да ме спира да коментирам 😄 И аз съм от ЦСКА, това ми хареса също 😄 Ама една молба - да намалим малко напрежението, че темата има потенциал да се превърне в нещо като "онази тема, която не трябваше да се споменава, че е за ковида" и да почнат да се блокират хора, да се заключват теми ... няма смисъл. И без това от суверена, както каза, не зависи нищо.

Заключих си курсора в името на antea и мога да пиша само отгоре хахахаха;. Та по темата - има ли сериозни негативи наистина за пътуващите от това, че сме с лева. Понеже аз съм от обратната ситуация - в евро ми се плаща, евро в брой имам, ама когато се прибера в България просто си тегля левове с революта и не съм забелязал сериозни загуби. Като ми останат левчета (винаги), си ги ползвам следващия път.

@antea

• Харесвам 5
Публикувано:

Лично аз в чужбина ползвам все по малко евро в кеш, но банката си прибира комисионна от превалутирането било то с по висок курс или фиксирана комисионна при плащане с карта. За по далечни дестинации също гледам да имам долари или евро, за да превалутирам на място и сега едно превалутиране ще отпадне. А дори да плащаш екзотични валути с карта при ПИБ първо превалутират до евро с курса на мастъркард/виза и после към лев.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 15 минути , horus92 каза:

Лично аз в чужбина ползвам все по малко евро в кеш, но банката си прибира комисионна от превалутирането било то с по висок курс или фиксирана комисионна при плащане с карта. За по далечни дестинации също гледам да имам долари или евро, за да превалутирам на място и сега едно превалутиране ще отпадне. А дори да плащаш екзотични валути с карта при ПИБ първо превалутират до евро с курса на мастъркард/виза и после към лев.

Да, ето виж, за този аспект на далечните дестинации хич не се бях сетил. Аз си нося примерно еврото в брой и си сменям на място (ако не тегля пак с карта де), а от левове има още едно превалутиране.

Публикувано:

ами точно днес мернах в друга тема, май за Ryan, че при цена в евро от порядъка на триста и нещо евро, и плащане с еврова карта, която явно е разпозната като българска, е имало капан с предложение за превалутиране по курс на Ryan над 2 лв, от което явно е станало двойно - те са превалутирали веднъж еврото към лева, после банката - левове към евро, което не би било възможно от 2026г.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 6 часа, jorocontrola каза:

....  Понатрупаха се и малко кредитчета, ама тях съм ги преписал на внуците, дето още ги няма. Да се оправят както искат, това си е техен проблем…

Това ми напомни за "Продай ни своя внук"  и Цената на живота.

Интересни четива. 

По темата.  

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, new one каза:

Айде пак уатабутизми в стил "а сиганити кугааа", пардон, "а кражбите в енергетиката и здравеопазването", завършващи в припошки стил " за гадост на всички говеда, ЦСКА-София (София) я има и даже ни направиха спирка на метрото", пардон, "от 01.01.2026 въвеждаме еврото". Ми не, нито ми е гадно, нито ме е яд, нито нищо - съобразявам се с рещенията на суверена, дето не са го и питали, ама все тая - аз и с евро, и без евро, все ще съм добре, но държавата как ще е, е малко друга бира.

Дал съм числа - колко още искаш? Ти какви числа даде, освен заклинания? Наскоро четох една статия как влизането на България в ЕЗ било победа над Путлер - уау, явно в Дания, Швеция, Румъния, Полша са копейки, нали 🙂 Наистина се удивявам на подобно НЕмислене, особено от хора, претендиращи да са част от елита на нацията...

Колкото до ЕЗ, ЕЦБ и т.н., достатъчно е да кажа, че минимланите резерви на банките в ЕЗ са 1%, докато на БНБ изискванията бяха за 12% - кажи сега, кой е по-рестриктивен? Сега чакам лафчетата на ангро за КТБ или стрес тестовете, които бяха в пъти по-тежки у нас и на които поне 25% от банките в ЕЗ щяха да се издънят, но нейсе и тук. За задлъжнялостта като процент от БВП също няма да говорим, за това как Словения тегли кредит на по-висока лихва, за да го даде на Гърция на по-ниска, заради евросолидарността - също. Всичко е точно - прогнозата ми е повече от ясна - 5 до 10 години на рахат, поради опскване на резервите, крепящи борда, дължащи се на 25 години стягане на коланите, плюс теглене на кредити на корем, след това идва неизбежното. Но пък следващите години ще са мегатоп - факт

п.С. Не разбирам и ентусиазма на някои, освен по, как беше, геополитически причини - дори и сега левът е вързан за еврото и всяко левче в обращение е обезпечено с резерв в евро - бордът (беше) непоклатим (който не вярва, може да пита едни датчани от Данске банк и като колко пари загубиха в опита си да го бутнат). Ако някои виждат само това, че сме ашладисали черешата и вече не ражда жълти, а червени череши, други виждаме загниването на дървото - времето ще покаже кой крив и кой прав, само дето някои грешки са съдбоносни!

Здравейте, доц. Сарийски! Не знаех, че имате профил във форума. 🙂

(това е майтап де)

А иначе по темата - не става с някакъв миш маш от факти да искаш да обосновеш мнението си и да очакваш да го взимам на сериозно. 
Противниците на ЕЗ дават 2-3 държави за пример как благоденствали извън нея,  а на другите 20 видиш ли им се разказва играта. 
Тук всички пътуваме, а някои и живеят в тези държави и не съм чул да се оплакват от “лошата ЕЗ”

Може и да ти се сбъднат прогнозите за фалит след 5-10 години, но гледайки държави, които са отдавна в ЕЗ- ми не са фалирали, че и по-добре си живеят от преди това- едва ли.
Това са безспорни факти, на които аз предпочитам да вярвам, а не на прогнози, усещания и носталгия по миналото. 

• Харесвам 6
  • Браво 2
Публикувано:

Аз нито съм във възторг, нито пък ще тъгувам за левчето , но в последните страници постовете на new one ми изглеждат най-обосновани. Останалите звучат малко като лозунги и заклинания от онова време.

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 29 минути , KrumKrumov каза:

ЕЗ какво е? Или е Е3.... тоест Е три ли е, или Е зет? Какво означават тия съкращения?

ЕвроЗона 😉

Поне според мен той не е против. А по-скоро казва, че има доста рискове и потенциални негативи базирани на нашата специфична политико-икономическа реалност...

преди 29 минути , stanimir каза:

Аз нито съм във възторг, нито пък ще тъгувам за левчето , но в последните страници постовете на new one ми изглеждат най-обосновани. Останалите звучат малко като лозунги и заклинания от онова време.

• Харесвам 5
Катя мравката
Публикувано:

Аз също не знам какво ще стане, но смятам  да  даунлоудвам мненията по темата и като видим  развоя на събитията след 1, 3 или 10 години,  ще можем пак да коментираме и евентуално да се посмеем (приятелски). До тогава дано да имаме много пътувания

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 минути , Катя мравката каза:

Аз също не знам какво ще стане, но смятам  да  даунлоудвам мненията по темата и като видим  развоя на събитията след 1, 3 или 10 години,  ще можем пак да коментираме и евентуално да се посмеем (приятелски). До тогава дано да имаме много пътувания

Направо ме караш да отворя Ковид темата и да чета сега 😄

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 37 минути , ivailo_radev каза:

Направо ме караш да отворя Ковид темата и да чета сега 😄

Има ли я още. И аз бих зачел - сигурно и там има мнения как всички с ваксини до 5-10 години ще Омрем. Още не е късно. 

Преди 1 час, stanimir каза:

Останалите звучат малко като лозунги и заклинания от онова време.

Значи или не си посещавал държави в ЕЗ или не вярваш на очите си 🙂

Публикувано:
преди 6 часа, new one каза:

За еврото, пенсиите, заемите и т.н. следва да се говори с числа, а не с умнокрасив или копейкин патос (сори за политиката) - приемането ни в ЕЗ към момента е като да дадеш на луд картечница (видяхме го при югозападните ни съседи) или на тъмнозелен лесен достъп до бързи кредити. Кредитите са прекрасен инструмент (аз лично съм ползвал огромни кредити за инвестиция), когато са по предназначение, т.е. да строим магистрали, енергийна инфраструктура, облагородяване на средата на живот и т.н., ама да се вземат кредити, за да си имаме да си харчим, щото "то с 300 лева живее ли се", е малоумие на макс. Особено когато тези пари се дават на лъжци и измамници като масата родни пенсионери, вземали пари в пликче от "чорбаджията"

П.С. И понеже много хора са крайно незапознати и с пенсионната система, например върхът е идиотията, че видиш ли средната продължителност на живота на мъжете у нас била 69 години (произволно число, мързи ме да проверя точно), те се пенсинирали на 65, т.е. получвали само 4 години песния. Ама в реалността средно мъжете, достигнали пенсионна възраст, получват около 21 години пенсия (пак по спомени, мога да проверя и точно), обаче средностатистическият умнокрасив или копейка не проверява нищо и кълве на гола кука. Пак в този ред на мисли, сегашното поколение са абсолютни глаеници на пенсионната система, особено след като една ококорена кака им вдигна пенсиите и особено максимума (пък и минимума), заради отпадналото за такива като мен правило за "три най-добри години". Веднага казвам защо - аз съм се осигурявал почти винаги на максимума (изключвам първите 2-3 години от работния ми стаж) и като си цъкна пенсията в специалния сайт на ноЙ - https://reps.nssi.bg/PensionsCalc/ ми излиза (като си удвоявам стажа във формулата) пенсия от около 2400 лева, ако се пенсионирах хипотетично сега и има съответния стаж. как е, добре ли е - 40 години да се осигуряваш на макса (хипотетично) и накрая едва 2400 лева пенсия, т.е. 1000 лева под тавана - готино, нали? За сметка на това с безобразното вдигане на минималната, хора, които реално трявба да получват 300 лева пенсия, вземат 650 или там колкото е минималната пенсия

та много са нещата и фокусирането върху социалки и особено пенсии е отврат, а достъпът до евтини и почти безконтролни ресурси в такъв момент е 100% гаранция за фалит. Лично мнение, което е неизбежно да се случи 😞

Относно размислите и страстите около пенсионерите, само искам да отбележа, че дълги години работещите се радваха когато в края на месеца въобще получат плик със заплата. Банковите сметки за превод на работна заплата реално започнаха да се ползват активно от по-големите компании едва в края на 90-те години, а от масовия работодател много години по-късно. После минахме през период, в който работодателите ако въобще осигуряваха служителите си, го правеха на минималния праг. Едва в последните десет-петнадесет години има стремеж към изсветляване на работната заплата чрез деклариране и внасяне на дължимите осигуровки в пълен размер. Така че, да обвиняваме сегашните пенсионери, че цял живот са взимали пари в плик защото техните работодатели не са ги осигурявали е меко казано несериозно и обидно...

Иначе съм напълно съгласен с теоретичната част от разсъжденията и при положение, че се разграничаваш от умнокрасивитета и копейките ми е крайно непонятно на какво се дължи общото ти негативно отношение към влизане на страната в еврозоната. Също така не разбирам притесненията и не откривам каквито и да е било бъдещи негативи от нашето членство извън популистичните възгласи от площада и Дондуков № 1. Напротив, само позитиви мога да изложа в подкрепа на приемането на еврото...

• Харесвам 4
  • Браво 2
Публикувано:
преди 5 часа, Lindt каза:

преди 4 часа, Брани каза:

Не знаех, че можело да си даваш известия за хора.

Но така или иначе Брани е бил най-забавен тук от зората на форума!*

* с огромна преднина от останалите забавни ...

Предвид интелигентността на @Lindt  това не беше комплимент, а оценка за нивото на дискусията. :wink:

:biggrin:

• Смея се 4
Публикувано:

Сигурно 1996-97 г. сме били на ръба на приемане на някаква хипервалута, за да фалираме така грандиозно. 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Zaro каза:

Сигурно 1996-97 г. сме били на ръба на приемане на някаква хипервалута, за да фалираме така грандиозно. 

Не, просто пенсионерите с високите си пенсии ни докараха онзи фалит 😉

• Смея се 4
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.