Прескочи до съдържание

Помощ при търсене на самолетен билет до Сингапур


Препоръчани мнения

Здравейте, опитвам се да организирам едно пътешествие до Сингапур за рекордно кратко време:) Датата на отпътуване трябва да е 29 април или 30 май, а на връщането не по късно от 15 май. Бюджета е ограничен, разбира се:))) Ще може ли да ме посъветвате, според вас от къде да се опитам да търся самолетни билети?:) Съвсем се обърках из всичките сайтове...:(((( Благодаря Ви предварително:)!

 

Връзка към коментар

За тоя регион пари се пестят по следния начин:

 

- Излитане от Истанбул вместо София. Това може да спести 100-150 евро, но се наказваш с автобус до Турция. Не е задължително наказание де, удобен повод ако не си бил/а там.

- Кацане в Куала Лумпур вместо в Сингапур, често също е по-евтино. Транспорта между двата града е относително бърз, лесен, евтин и разнороден, подозирам че за две седмици няма да стоите само в Сингапур, но ти си кажи. 

 

Та, ако те уреждат тия компромиси кажи за да дадем по-конкретно предложение. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

:))) Идеята е да отседнем в Сингапур при едни приятели, които временно са там и имат апартамент. Може би три-четири дни при тях и след това ни се иска да идем до Виетнам, Камбоджа..Шри Ланка..Още ни е хаус в главите:)

Не е проблем да отидем до Истанбул с кола или автобус /колата можем да оставим при друга наша позната там:))))..евентуално/.

Всички компромиси ме уреждат в предвид времето с което разполагаме за организация и навлизане в детайлите. За момента най-голямата болка е първия етап с билетите до Сингапур или както там е по удобно:)) За мен този район е тотална мъгла:))

Връзка към коментар

Това е варианта с цена за 1 човек от Истанбул до Сингапур

това е полет на Saudi Arabian Airlines със смяна на самолетите и престой на летището в Рияд по 5 на отиване, и 15 часа на връщане, което лично аз не го препоръчвам. От вас си зависи доколко сте готови на компромиси в името на евтината цена на билети

post-72-0-02793900-1393333984_thumb.jpg

 

а това от Истанбул до Куала Лумпур = 508 евро на човек за двупосочен

това е директен полет на Turkish Airways, без междинна смяна!

post-72-0-72077000-1393334008_thumb.jpg

(Избери си удобните дати, разлика в цената няма).

 

сайтът за резервиране е trip.bg

Аз бих избрал директния от Истанбул до КЛ, и не само заради по-ниската цена. Ден-два в Куала Лумпур си заслужават при всички положения :)

 

От Куала Лумпур до Сингапур има самолети, влакове и автобуси. Автобусите са най-добрия вариант, но трябва да се отиде до центъра на КЛ, и от там да се вземе автобус, което може да се окаже леко сложна задача, ако не познавате града. Със самолет (AirAsia или Tiger примерно), трябва да смените терминалите в КЛ - от централния KLIA до нискотарифния LCCT, което отнема около 40 мин. + време за емиграционните и вътре в терминалите - общо са нужни минимум 4 часа между полети със смяна на терминалите.

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Сериозна група :)

 

Добре, проверих следните опции:

1.София - Сингапур - София

2.София - Куала Лумпур - София

3.Истанбул - Сингапур - Истанбул

4. Истанбул - Куала Лумпур - Истанбул

 

както и тръгвания от София, връщане през Истанбул и т.н. Резултатите са, че само варианти 1 и 4 имат смисъл. 2 и 3 са подобни по цена като 1, така че няма смисъл. 

 

София - Сингапур  София за цялата ви група е това:

 

 

2014-02-25_15-27-57.png

 

 

А Истанбул - Куала Лумпур е това:

 

2014-02-25_15-28-59.png

 

T.e., спестяват се около 500 евро. За тия 500 евро трябва да вземете 5 двупосочни билета с автобус до Истанбул, които струват 250 евро. Трябва да предвидите и транспорт между Куала Лумпур и Сингапур, който ще изяде прилична сума от останалите спестявания.

 

Хубавото на полета от Истанбул до Куала Лумпур е, че е директен, докато за Сингапур трябва да прекачвате през Лондон, на практика като чисто време на път, ще е еднакво. 

 

Това са плюсовете и минусите. Прецени дали ви се прави разходка в Истанбул, дали вашите приятели биха имали против да ви посрещнат в Куала Лумпур и да започнете пътуването от там, ей такива. Мисля си, че ако Истанбул и Куала Лумпур не ви влизат в плановете няма много смисъл да се прави този лупинг. 

 

Ще се радвам, ако цъкнеш и на този линк към trip.bg, с който ще се идентифицираш като клиент дошъл от нашия сайт. После цъкни на първия линк в тази тема: http://magelanci.com/topic/1837-9-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%BE%D1%82-tripbg-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-aegean-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%84%D1%83-%D0%BE%D1%82-67-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D1%87/ Така ще свалиш приблизително 100 евро от показаните тотални цени. 

 

За сравнение на цените провери как са нещата при http://expedia.com, http://orbitz.com както и сайтовете на Turkish и British, в зависимост от това кои полети избереш: http://turskishairlines.com, http://ba.com

 

Подозирам, че trip.bg  с липсващата административна такса  и отстъпката от 9 евро ще е най-евтиното възможно, но все пак провери. При пет човека пътници всяко спестено евро се превръща в пет и не е за пренебрегване :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Хора, безценни сте:))))

Ние се залагаме тази вечер:)) Вчера бе взето решението..Сега всеки е на работа и върви една неадекватна комуникация...:)))

Истанбул не ни е в плановете, но виж Куала Лампур с удоволствие ще го включим, ако можем да се организираме за хей момент:))))))))))

Разбира се, че ще се цъкнем като дошли от магеланици:)))

 

Споменаха ми за опция "multy way" на полетите. Дали е опция за разсъждение или да не губим време с това? Вие как мислите?

Връзка към коментар

multi way като цяло не е някакво официално наименование :) Подозирам, че се има предвид тръгване от София, а връщане от Истанбул. Т.е. билета ти да е нещо от рода на София - Сингапур - Истанбул. Често се случва такава комбинация да носи спестявания, цяла пролет летят по този начин магеланци благодарение на една катарска промоция, но конкретно за твоя специфичен случай не води до по-ниски цени. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Аз се включвам в разговора като основен виновник за събитието и вълненията :))

Изключително ви благодаря за бързия отговор и информацията! Веднага се отзовахте. А ние наистина трябва да решим всеки момент! Пак ще мислим, но като цяло офертата на trip.bg ми се вижда най-добра.

Аз от Краси разбрах за вашия сайт и много се радвам за което. Ще се включвам и занапред. Хубаво е, когато има съмишленици :)

Хубави дни от мен!

Ели

П.с. multy way го срещнах в сайтовете по повод това, че искам да организирам посещения на още 2 дестинации, когато пристигнем в Сингапур и се чудя как да прелитнем от едно място, та на 2ро и 3то и по-изгодно ли е да се вземат билети, вързани един към друг.

Връзка към коментар

А някой знае ли, ако сега направим резервация и недай си боже някой се разболее и не може да тръгне..как се процедира? Губим парите или можем да променим датите ..или..:)))) Ужас, не съм организрала такова сериозно нещо никога:)))!

Връзка към коментар

Значи, резервация е едно, покупка на билет е друго. Едно време можеше да отидеш в агенция, да ти направят резервация и да я държат няколко дена без да плащаш, обикновено 1 седмица. Това онлайн не можеш да го направиш в общия случай, с малки изключения, примерно Уизеър и плащане по банков път.

Ако купиш билета имаш няколко варианта - гледаш условията на билета, там пише дали имаш право на промяна/ отказ и колко ти струва. Ако не е някаква страшна промоция и билета тръгва от България, обикновено можеш да правиш промени срещу 100 евро и  ако има места от същия клас, иначе доплащаш и разликата.

Ако нямаш право на промяна, а се притесняваш за болест или отказ, си правиш пътническа застраховка. Ако се разболееш си искаш парите от застр. компания. Може и да имаш включена застраховка ако платиш билета с кредитна карта, виж си документите към кредитната карта.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

П.с. multy way го срещнах в сайтовете по повод това, че искам да организирам посещения на още 2 дестинации, когато пристигнем в Сингапур и се чудя как да прелитнем от едно място, та на 2ро и 3то и по-изгодно ли е да се вземат билети, вързани един към друг.

 

Както говорихме и в съседна тема, организирайте си другите дестинации отделно от дългия полет. Най-евтини ще са цените с Air Asia, Jetstar, Tiger Air, а техните билети не се комбинират с дългите полети. И дишайте спокойно, има време до тогава, ще го организирате перфектно :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

А някой знае ли, ако сега направим резервация и недай си боже някой се разболее и не може да тръгне..как се процедира? Губим парите или можем да променим датите ..или.. :)))) Ужас, не съм организрала такова сериозно нещо никога :)))!

Купува се застраховка, която покрива разходите при отказ от пътуването по независещи от вас причини като болест например (cancellation insurance), Георги ще ви обясни откъде да си я купите онлайн :) При тази застраховка са покрити и доста други неща - медицинска застраховка, изгубен/откраднат багаж и пр. Има много клаузи, които трябва да се четат внимателно за да няма изненади после.

 

П. П. Пардон, neuromancer вече е писал за това...

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Има промоция на Qatar Airways в момента, ако още не сте купили билетите. От София за съжаление цените не ми излизат по-добри. От Истанбул има известно спестяване. 

 

Ето това е за Истанбул - Куала Лумпур за всички:

 

2014-03-03_10-22-37.png

 

А това за Истанбул - Сингапур:

 

2014-03-03_10-20-09.png

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, нали знаете, че плановете са за това, за да се променят:)))

Трима от петима вече са с билети за Сингапур и резервирани вътрешни полети, а другите двама, един от които аз, отпаднахме от приключението:((( Дано е за добро:(

Много благодаря за изчерпателното инфо, на тях им бе много полезно. Аз си оставам със следващия план..не, че съм го измислила, но и това ще стане, а Сингапур и околията, some day..may be..:(

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Темата е изчерпана , но да добавя моите 5 стотинки за бъдещи читатели :)

wilks е изчерпал начините за придвижване от Куала Лумпур към Сингапур .

От личен опит казвам никога да не ползвате влак там ... ужасно преживяване , като половината път е все едно сте във въздушна турбуленция. Разместиха ми кокалите за седмица напред :) После здрав митнически контрол заради малазийските гастарбайтери ползващи влака за да се придвижват до Сингапур.

Ако сте в Куала Лумпур автобус е много по-добър вариант от самолет и много по-комфортен. Тръгва от центъра на града.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.