Прескочи до съдържание

Отпада ограничението за 100мл течности, летища и актуализации

Препоръчани мнения

Публикувано:

Колко ти е престоят в Баку ? При дълъг престой , да не говорим за повече от 24 часа е супер странно как изобщо са решили да ти чекират багажа директно за Истанбул.Дори да искаш, трудно става.

Трябва да благодариш ( в случая да се сърдиш на Azal) за тая работа , защото служителите на чек-ин в Екатеринбург би трябвало да са техни.

П.П.На чек-ин винаги проверявай стикерчето за багажа което дават.На него пише докъде е чекиран.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
На 19.09.2026 г. в 13:08, stanimir каза:

Колко ти е престоят в Баку ? При дълъг престой , да не говорим за повече от 24 часа е супер странно как изобщо са решили да ти чекират багажа директно за Истанбул.Дори да искаш, трудно става.

Трябва да благодариш ( в случая да се сърдиш на Azal) за тая работа , защото служителите на чек-ин в Екатеринбург би трябвало да са техни.

П.П.На чек-ин винаги проверявай стикерчето за багажа което дават.На него пише докъде е чекиран.

В Баку престоят ми беше 2 дни. И точно това е странното – още на чек-ин в Екатеринбург поне 3 пъти казах, че оставам в Баку и че багажът ми трябва да е само до там.

Момичето на гишето беше младо и явно самото то се обърка как точно трябва да ме чекира при такъв престой. Накрая, въпреки всичко, ми пусна багажа директно до Истанбул, ама и аз не погледнах етикета. А хем питам момчето, което беше на другото гише и пак грешка.

Допълнително бях надвишил разрешения багаж и там започна едно преразпределяне и препакетиране, за да сваля килограмите. 😄 Това на чек-ина в Екатеринбург си беше направо ужас и в цялата суматоха изобщо не ми хрумна после да проверя докъде точно е чекиран куфарът.

Така че тук проблемът по-скоро беше, че служителката не знаеше как да оформи правилно багажа, а аз пък не проверих стикерчето след това. Просто след като няколко пъти изрично казах, че оставам 2 дни в Баку, изобщо не ми мина през ума, че накрая пак ще го чекира до IST. 😄

И накрая в Баку платих още около 30 евро, за да ми извадят багажа от транзитната зона и да си го получа там. Та цялата тази грешка на чек-ина в Екатеринбург накрая си я платих. 😄

И всичко това стана в 04:30 часа сутринта на летището в Баку..... което е още по-интересно 😀 След този случай вече със сигурност ще гледам етикета всеки път.

Извинявам се късния отговор. 

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Еми трябва да гледаш... Губил ми се е багажа така два пъти, защото го чакам на друго летище, а не на това, което пише на етикетчето. А те може и да са ми казали къде да си чакам багажа, ама да не съм разбрал.

Публикувано:

Любопитно изключение за пастообразната и пикантна ндуя - италианските авиационни власти (ENAC) и летищният оператор SACAL са направили официално изключение за този местен деликатес и не се прилага ограничението от 100мл за него единствено за трите основни летища в регион Калабрия – Кротоне, Ламеция Терме и Реджо Калабрия. Причина за решението: с цел насърчаване на местния туризъм, кулинарното наследство и най-вече за борба с хранителния отпадък, тъй като тонове ндуя са били унищожавани на скенерите. Трябва само да се извади отделно.

Като така, и от Coop-a близо до Ламеция Терме чентрале, за който разбрах благодарение на магеланци, си купих над 400г ндуя и от местната паста filei и тази вечер ги използвах за паста с ндуя и доматен сос. Брутална стана - не отстъпва на тази дето ядох в ресторанти в Тропея 😃😃😃

IMG_20260927_181640.jpg.6537ae9b7f8b52a4eead5f7d51861074.jpg

Иначе за другите течности ограничението си важи, и трябваше да купя разни минита на неща, които са типични и ми се видяха интересни - мармалад от червен лук, от бергамот (Калабрия е производител на 90%  от световният бергамот, а на мен аромата много ми харесва), от люти чушки, Също и ликьорчета Vecchio Amaro del Capo, от лакрица (интересно какъв вкус ще има, по заведения там имаше черно мохито с лакрица, но не пробвах, може и като диджестив силно охладен, добавка към еспресо, шоколад, сладолед), също и ликьори от бергамот и червен лимон. То пък нямах и прозрачно пликче за тях, а и на летището в Ламеция Терме нямаше, та преди секюрити ги набутах в една полупрозрачна торба, в която си носех джапанките - добре, че не се вглеждаха много и минах благополучно ☺️.

Вече използвах ликьора Rossino (от червен лимон) за шприц (имах просеко вкъщи), много свеж вкус 🍸

Въобще още ментално съм в Калабрия 🙂

IMG_20260927_181551.jpg.d5e7a46c7cba86287c996e5b401117aa.jpg

• Харесвам 7

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.