Прескочи до съдържание

Виетнам и Камбоджа - 16 дни през април 2026

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, магеланци,

мечтая за тази дестинация от 5 годнини, но Ковид рязко ми промени плановете тогава и чак сега идва най-накрая ред да я осъществя.

Ние традиционно обичаме да пътуваме на по-далечни дестинации около Великден, за да се възползваме от двата допълнители почивни дни, тъй като ни е трудно да ползваме повече от 10 работни дни отпуск. В този контекст, вече съм си избрала датите и съм си харесала полети с Катарците в периода 9-26 април по маршрут София-Пном пен връщане от Хо Ши Мин.

Аз съм ненаситен пътешественик, който иска винаги да види всичко, но на другарчетата, които пътувам моето темпо понякога им идва в повече, за това целя да направя балансирана програма с виждане на маскимално много от двете държави + няколко дни плажна почивка, гмуркане, мързел... Първоначално мислех да плажуваме на остров Phu Quoc, но много ми утежнява логистиката и сега клоня към почивка в района на Хой ан.

До тук изчеток темите на @Цвете и @Zdravko Nestorov и ми бяха много полезни. Следващите дни ще изчета и останалите теми.

Пускам първоначалният вариант на програмата ми с молба за вашето мнение  какво мога да подобря. Още не съм купила билетите. Ще се радвам на обратна връзка каква е приемлива цена на билети по този маршрут - 800/850 евро добре ли е?

Все още се чудя дали да планирам двудневен круиз за Халонг бей или 1 ден е достатъчно.

Чудя се и за Транг ан дали 1 или 2 дни да планирам?

Всякакво мнение ще ми е полезно. Благодаря ви предварително!

date  
4/9/2026 flight Sofia- Doha
4/10/2026 flight Doha- Phnom Penh
4/11/2026 Cambodia-Grand Circuit
4/12/2026 Cambodia-Small Circuit.
4/13/2026 Tonle sap lake; flight  Siem Riep-Hanoi
4/14/2026 Hanoi
4/15/2026 Halong Bay Cruise ?
4/16/2026 Halong Bay Cruise  /Halong Bay до Ninh Binh,
4/17/2026 Tràng An Landscape Complex; нощен влак SE3 в 21:30ч до Hue
4/18/2026 HUE
4/19/2026 пътуване Hue-  Hoi An.(BaBA Hils; Golden Bridge)
4/20/2026 Hoi AN
4/21/2026 Hoi AN
4/22/2026 Hoi AN
4/23/2026 Hoi AN
4/24/2026 Hoi An -Da Nang-Ho Chi Min
4/25/2026 Ho Chi Min
4/26/2026 9.20 fligh Ho Chi Min -Doha 
4/27/2026 Flight Doha -Sofia 7.35
  • Браво 1
Публикувано:

Не се задълбочавам, но веднага ти казвам добави един ден повече за Нин Бин и дните в Хой Ан са много, макс 3 за Хой Ан. Но разпиши в подробности какво точно искаш да видиш на тези места.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравей 🙂 Планирате едно невероятно приключение и ви пожелавам да сте здрави и да имате хубаво време, за да си изкарате прекрасно! Ето и моите коментари по плана, но както и @MayaS спомена по-горе, най-добре е да се дадат повече подробности, за да знаем и ние в каква насока планувате вашето невероятно приключение 🙂 

• Доха
    • Виждам, че имате нощувка в Doha - това е страхотно. Лично на мен ми хареса страшно много обиколката на града за едни 20 часа (с нощувка). Заслужава си да се види и живи и здрави да прикачваме пак там, бих обиколил отново.
  • Камбоджа
    • Не бих отделял време за нощувка в Phnom Penh. В зависимост кога кацате, бих направил дневна разходка в града (освен ако не сте си набелязали нещо много специфично) и още същата вечер бих тръгнал към Siem Reap, за да имате следващите дни от ранна сутрин до късна вечер за обикаляне.
    • Ако ви остане време, силно препоръчвам да се постетят и някои от не толкова туристическите храмове, да се срещнете с местните, които не са там просто да ти продадат нещо, да се види изобщо малко извън туризма каква е картинката! Но само ако имате време 🙂 На нас ни "хареса" (слагам го в кавички, защото видяхме страхотна беднотия, но и безкрайно топли и мили хора и тук харесвам изобщо не е подходящо).
  • Виетнам
    • Halong Bay Cruise - ако трябва да съм напълно честен... свръх туризма и огромното замърсяване в този регион ми дойдоха малко в повече. Мястото е невероятно, ама наистина е като приказка, но горните неща са го превърнали в място за печелене на пари. Заслужава си да се види и то много, но от сегашната си гледна точка не бих правил нощувка на корабчето. Но като за първо пътуване, не мисля, че бих се разубедил да я махна 😄 Но тук според мен е въпрос на интереси. 
    • Добавете си още една нощувка в Ninh Binh - едно от местата, които лично на нас лично ни хареса най-много във Виетнам - описал съм доста подробно в темата защо и не искам да се повтарям и тук, но там е просто една приказка и си заслужава повече отделено време.
      • Tràng An Landscape Complex - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!
      • Mua Caves, Tam Coc (via bike) - също!!!
    • Hue-  Hoi An. (BaBA Hils; Golden Bridge) - много е туристическо и е направено според мен за азиатците да видят какво има в Европа като атракции (малък Дисниленд). На мен обаче ми беше голям мерак да видя тези ръце и останах супер доволен и много ми хареса мястото.
      • Marble Mountains е също прекрасно място, но на нас не ни остана време за него (тук говоря само от прочетено в нета).
    • Hoi An е второто ни най-любимо място във Виетнам и си заслужава повече време. Но и аз бих посътвевал, че няма нужда да сте там повече от 3 дена. Даже това е предостатъчно. За мен 2 нощувки и 3 дни към тях са прекрасния баланс!
    • Ho Chi Min - градът трябва да се преживее, така че отделете му един ден само на него. Има какво да се види и си заслужава да похапнете на разнообразни места там. Освен това отделето още един ден за околностите:
      • Mekong Delta Full-Day Tour - тъй като ще е накрая и вече сте направили Halong Bay и Trang An - може спокойно да се пропусне. По-скоро това за мен ще е супер впечатляващо, ако е в началото на пътуването.
      • Cu Chi Tunnels Half-day Tour - това за мен е задължително - много емоционално е да се чуе гледната точка, да се сравни с нещата, които ние знаем и да го видиш от първа ръка!

Това е нашият личен опит с тези места и е съобразено и с нашите интереси, така че може и да не е перфектният вариант за вас 🙂 

Пожелавам ви страхотно приключение и ако мога, ще помагам с информация. Надявам се и нещата в моята тема да са ви доста полезни, тъй като са доста пресни и надявам се, все още валидни 🙂

Бъдете здрави и да се накефите страшно много още докато планувате!

Публикувано:

Времето в Хой Ан не е много, ако се планират дневни екскурзии. Бях споменавал преди, че мога да прекарам там седмица само да ям в ресторантите, но това е друга тема. 🤣 Точно правя екскурзия за приятели и роднини натам  и ще направим пет нощувки, с три дневни трипа извън Хой Ан. Иначе за разглеждане само на града, ако не се правят екскурзии от там, един цял ден стига. 

Между другото , миналата седмица бяха най-тежките наводнения в Хой Ан в историята. Точно старата част с хотелите и островчето сега са в кал и боклуци. Виетнамците, обаче са трудолюбиви хора, а и много пари са намесени, та очаквам и дори до месец нещата да са ок вече. Между другото тези наводнения наводниха чак Буй Виен в Сайгон. Хората пиеха бира, нагазили във водата. :crazy:

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

Сядам с тефтера и преписвам. И аз ще съм във Виетнам /и вероятно Лаос, в Камбоджа съм била/ края на януари до средата на февруари, но съм толкова заета в момента, че нямам никакво време за планиране, така че тази тема ми е добре дошла.

Публикувано:
На 9.11.2025 г. в 16:37, Valery каза:

Халонг бей или 1 ден е достатъчно.

Без нощувка ще изпуснеш караокето 😜

И да се паднеш, без да искаш, като нас на пенсионерски круиз, на който гостите си припяват за селските пътища в Западна Вирджиния и си лягат в девет и половина, от съседните кораби ще ти доставят и ламбада, и макарена, и руски романси до след полунощ. Но пък сутринта ще е тихо и изгревът в залива е неповторим!

IMG_20251113_174022.jpg.7f0f8381bb61ed0367c6c5fc6703851e.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Много ви благодаря за препоръките и коментарите. Коментара на Домосед окончателно ме отказа от двудневния круиз в Халонг Бей. 

За момента това е грубата програма. Като купя билетите тези дни ще я прецизидам и детайлизирам.

day No date    
1 4/9/2026 flight Sofia- Doha 13.30 - arriving 18.30 QR228 - Airbus A320 - престой 7.45
2 4/10/2026 flight Doha- Phnom Penh-Siem Reap depart 2:00 - arriving at Phnom Penh Krong Ta Khmau at 16.15
3 4/11/2026 Cambodia-Grand Circuit  
4 4/12/2026 Cambodia-Small Circuit.  
5 4/13/2026 Tonle sap lake; flight  Siem Riep-Hanoi VietJet- 123 $incl.checked baggage; depart 19.05-arrival at 20.50
6 4/14/2026 Hanoi  
7 4/15/2026 Halong Bay 1 day & transfer to Ninh Binh  
8 4/16/2026 Nin Bing Tràng An Landscape Complex; Hang Múa (Mua Caves,  Bich Dong Pagoda.
9 4/17/2026 Nin Bing & нощен влак SE3 в 21:30ч до Hue  
10 4/18/2026 HUE  
11 4/19/2026 пътуване Hue-  Hoi An.(BaNa Hils; Golden Bridge) Lap An Lagoon; Lang Co Beach?; Hải Vân Pass; Golden Bridge; Hoi An City Tour
12 4/20/2026 Hoi AN  
13 4/21/2026 Hoi AN/Da Nang beach; https://vietnamnomad.com/destinations/central-vietnam/da-nang/my-khe-beach-da-nang/
14 4/22/2026 Hoi AN/Da Nang beach or Marble mountains
15 4/23/2026 Da Nang-Ho Chi Min domestic flight VietJet 12 ч - 54 USD incl checked baggage
16 4/24/2026 Ho Chi Min Cu Chi Tunnels.; Bui Vien Walking Street.
17 4/25/2026 Ho Chi Min круиз по делтата на Меконг
18 4/26/2026 9.20 fligh Ho Chi Min -Doha  arrival Doha 12.45
19 4/27/2026 Flight Doha -Sofia 7.35 arrival Sofia 12.35

Публикувано:
преди 2 минути , Valery каза:

Коментара на Домосед окончателно ме отказа от двудневния круиз в Халонг Бей. 

Абе не беше това идеята. Идеята беше да спомена нещо, което рядко се коментира. За да няма изненади. Повече се обсъжда каква категория е корабчето, къде спира и какви "активности" са "включени". Караокето - настрана (изтърпява се!), нощувката сред карстовия пейзаж на залива със залеза и изгрева за мене беше пасивност, по-ценна от дневните активности. Особено тези, при които блъсканицата надделява над елементарните нужди от лично пространство (плажчето и възвишението на остров ТиТоп/Титов на първо място!)

• Харесвам 3
Публикувано:

Хахаха - караокето е активност като никоя друга и наистина рядко се коментира, но... то не се изтърпява, а се преживява 😄 Шегата настрана, но подкрепям всяка казана от @домосед дума. Изгевът и залезът си заслужават, кану-каяците - също (особено ако имаш късмет да сте само 5-6 канута). Пещерата, възвишението и плажа... такова нещо и в Япония на гарите-градове не видях и дори там имаше повече лично пространство. Според мен Халонг Бей е уникално място, невероятна природа и гледки, НО идеята, че е едно от най-посещаваните и респективно най-доходоносните туристически места, са го преобразили в нещото, описано по-горе. За жалост Виетнам не работят в посока да го съхрнят, а да го използват на максимум... Надявам се това да е до време и в един момент тази невероятна природа да не бъде тотално съсипана 😞 

• Харесвам 1
Публикувано:

Привет,

Благодаря! Разбирам какво ми казвате Здравко и Домосед. Аз трудно понасям тълпите, още по трудно ми е да пътувам организирано и в група и да ме режисират кога, какво да правя в този контекст реших, че  ще се чуствам "пленник" на този круиз 2 дни. Както и да е. Ще го помисля още малко малко, дали желанието за красиви залези и тихи изгреви ще надделее над нетолерантността към масови мероприятия.

Взех току що билетите с катарците за отиване и връщане. Ще помисля още няколо дни по програмата, преди да купя полетите Siem Riep - Hanoi & Da Nang-Ho Chi Min. Даже с този втория няма да бъразм, защото по тази отсечка има по 10 полета на ден само на VietJet. За маршрута Siem Riep - Hanoi ми се искаше с Vietnam Airways да летим, но цената им е двойна на тази на VietJet, която в момента се намира в диапазона109$ през букинг до 125$ директно през VietJet. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Бих посъветвал да не избързвате с купуването на билети.Миналата година Катарците пуснаха, много хубава промоция за черен петък.По спомен -20% за двама,-30% за трима.Няма гаранция,че ще я повторят,но колко му е да изчакаш още малко.Търпението може да бъде възнаградено.
  Хой Ан (много ни хареса)бих  съчетал с плаж около  Куа Дай .Дори става за база също до Да Нанг,Ба На хилс за Хюе идва малко далече.Има хотели които осигуряват шатъли  до Хой Ан около 15-20 минути в посока.С Граб е към 5 лева. 

Публикувано:
преди 15 минути , palioto каза:

Бих посъветвал да не избързвате с купуването на билети.Миналата година Катарците пуснаха, много хубава промоция за черен петък.По спомен -20% за двама,-30% за трима.Няма гаранция,че ще я повторят,но колко му е да изчакаш още малко.Търпението може да бъде възнаградено.
  Хой Ан (много ни хареса)бих  съчетал с плаж около  Куа Дай .Дори става за база също до Да Нанг,Ба На хилс за Хюе идва малко далече.Има хотели които осигуряват шатъли  до Хой Ан около 15-20 минути в посока.С Граб е към 5 лева. 

П.С. Докато съм писал,сте букнали билетите вече.Иначе София -Ханой излизаха по 950 лв.на човек миналия черен петък за моите дати април месец.

Публикувано:

И аз бях  два дни на Ха Лонг. Те всъщност не са 2 пълни дни. И аз мисля, че този вариант е по добър. Ние пък нямахме кареоке 😢 😆.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 час, Valery каза:

Привет,

Благодаря! Разбирам какво ми казвате Здравко и Домосед. Аз трудно понасям тълпите, още по трудно ми е да пътувам организирано и в група и да ме режисират кога, какво да правя в този контекст реших, че  ще се чуствам "пленник" на този круиз 2 дни. Както и да е. Ще го помисля още малко малко, дали желанието за красиви залези и тихи изгреви ще надделее над нетолерантността към масови мероприятия.

Взех току що билетите с катарците за отиване и връщане. Ще помисля още няколо дни по програмата, преди да купя полетите Siem Riep - Hanoi & Da Nang-Ho Chi Min. Даже с този втория няма да бъразм, защото по тази отсечка има по 10 полета на ден само на VietJet. За маршрута Siem Riep - Hanoi ми се искаше с Vietnam Airways да летим, но цената им е двойна на тази на VietJet, която в момента се намира в диапазона109$ през букинг до 125$ директно през VietJet. 

Със сигурност едно от нещата е какво ви се прави на вас. Аз по-горе го написах - ако сега организирах за първи път, отново щях да избера с нощувка, защото за нас това беше първият такъв круиз и не съжалявам. Няма да сбъркате, което и да изберете. Реално цялото приключение започва от обяд на първия ден и завършва на обяд на втория ден. Ние като го правихме леко сбъркахме с логистиката, тъй като веднага след Халонг Бей, можехме да си изберем да ни закарат до Нин Бин, а избрахме връщане до Ханой и след това от там до Нин Бин, което беше абсолютно ненужна логистика. Така че... няма грешен избор и накрая ще сте супер доволни, каквото и да изберете 🙂 По-скоро "нетолерантността към масови мероприятия" е определящото, но... Халонг Бей, както и Ханой и Сайгон са точно това. Но си е интересно и то не малко.

Живи и здрави и да си организирате едно незабравимо пътешествие 🙂 

Публикувано:
преди 16 часа, Valery каза:

Даже с този втория няма да бъразм, защото по тази отсечка има по 10 полета на ден само на VietJet. За маршрута Siem Riep - Hanoi ми се искаше с Vietnam Airways да летим, но цената им е двойна на тази на VietJet, която в момента се намира в диапазона109$ през букинг до 125$ директно през VietJet. 

Моят съвет е да летите с Vietnam Airways вътрешните отсечки, а отсечката Siem Reap - Hanoi с AirAsia или отново с Vietnam Airways. VietJet са леко рискови от гледна точка на спазване на разписания и чести промени...

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за съветите!

Купих вече биетите и за тези полети. Вътрешния полет във Виетнам взех с Vietnam Airways, но Siem Reap - Hanoi  взех с VietJet. Наблюдавах 2-3 дни този полет как се движи и си беше по разписание. Ще го рискувам пък каквото стане. Т.наречения Black friday на Катарците го обявиха вече но билетите за моите дати са си на същите цени. Както и да е, свърших с купуването на билети направих окончателния план и вече мога спокойно да си организирам всичко.

Това е окончателни план по дни:

date    
4/9/2026 flight Sofia- Doha 13.30 - arriving 18.10 QR228 - Airbus A320 - престой 8.15
4/10/2026 flight Doha- Phnom Penh-Siem Reap depart 2:25 - arriving at Phnom Penh Krong Ta Khmau at 16.10
4/11/2026 Cambodia-Grand Circuit https://angkorfriendlydriver.com/3-days-angkor-tour-with-tonle-sap-lake-itinerary-option/
4/12/2026 Cambodia-Small Circuit.  
4/13/2026 Tonle sap lake; flight  Siem Riep-Hanoi flight VietJet- depart 19.05-arrival at Hanoi at 20.50
4/14/2026 Hanoi  
4/15/2026 Halong Bay  cruise  
4/16/2026 Halong Bay& transfer to Ninh Binh  
4/17/2026 Ninh Binh Tràng An Landscape Complex; Hang Múa (Mua Caves,  Bich Dong Pagoda.
4/18/2026 Ninh Binh & нощен влак до Hue  
4/19/2026 HUE  
4/20/2026 пътуване Hue-  Hoi An.(BaNa Hils; Golden Bridge) Lap An Lagoon; Lang Co Beach?; Hải Vân Pass; Golden Bridge; My Khe Beach; 
4/21/2026 Hoi AN  
4/22/2026 Hoi AN/Da Nang beach or Marble mountains, beach 
4/23/2026 Hoi AN/Da Nang beach or Marble mountains
4/24/2026 Da Nang-Ho Chi Min domestic flight  Vietnam Airlines 9:00 - arriving 10.15, Cu Chi tunnels
4/25/2026 Ho Chi Min круиз по делтата на Меконг?
4/26/2026 9.55 fligh Ho Chi Min -Doha  arrival Doha 13.35
4/27/2026 Flight Doha -Sofia 10.40 arrival Sofia 15.35

Вече писах на angkorfriendlydriver и си чакам офертата за трите дни в Камбоджа. Реших в крайна сметка да изберем круиза с нощувка за Халонг бей и да не пропускаме изгрева там 🙂

Резервирах голяма част от хотелите вече. Колебая се за избора за локация на хотел за Hoi An. Там ще нибъде най-големият брой нощувки във Виетнам и концепцията ни за там е да разгледаме Hoi AN за един ден, един ден да отидем до Marble mountains и един ден да си оставим само за плаж, почивка, коктейли, масажи.... т.е. малко почивка от почивката. Като гледах хотелите покрай плажната ивица, не ме впечатлиха много с гледки и плажове. Харесала съм си един Zen Retreat Hoi An, който е малко извън самият град. Можете ли да ме посъветвате дали в този район е добре или в кой район на/около Хой ан да си избера хотел?

Ще ме посъветвате ли също дали сега да купувам билетите за нощния влак Ninh Bin-Hue или е рано? Има ли значение за кой влак ще вземем билети:SE19 или SE3?

Публикувано:
преди 3 часа, Valery каза:

Т.наречения Black friday на Катарците го обявиха вече но билетите за моите дати са си на същите цени. 

Миналата година до -30% бяха реални ,ако я пуснат пак изобщо ще е на 28 петък.Тава в момента е подигравка.

преди 3 часа, Valery каза:

Харесала съм си един Zen Retreat Hoi An, който е малко извън самият град. Можете ли да ме посъветвате дали в този район е добре или в кой район на/около Хой ан да си избера хотел?

За хотел ми трудно да дам съвет, защото приоритет ми е винаги плаж.

Така и така ще посетите Marble mountain . Хубавите хотели (т.с. скъпите) започват от  там посока Ан Банг.Ан Банг по оживено с евтино настаняване.Куа Дай комбинация от цена и спокойствие.Като тук има няколко много хубави 5* резорта от ценовия диапазон на вашия хотел който сте харесали.

Ако не държите на плаж ,  центъра на Хой Ан може да е най -удачно.

Публикувано:

Благодаря, Palioto!

Можеш ли да ми посочиш кои са тези хубави 5* ризорта, които визираш. Мога да си поделя нощувките в Хой ан на 2 в центъра и 2 на плажен хотел 😉

На 28.11. ще пътувам за Краков и хич няма да ми е до купуване на билети. Ще проверя от любопитсвто дали ще има някакво промо на моите билети.

Прочетох пак част от информацията, която е публикувал Zdravko Nestorov  и си отговорих сама на въпроса за влаковете, който съм задала в предния пост.

Възникна ми обаче друг въпрос, свързан с angkorfriendlydriver. Писах запитване по мейл и ми отговори и по мейл и в WhatsApp, но ях останала с впечатление че се казав Jacky Seng, а отговора по мейл е подписан от Mr Vantha. Това едно и също лице ли е или са няколко frienly driverS? Ако са няколко да настоявам ли за Jacky?

Имам и още един въпрос по темата Камбоджа. Ползвате ли гидове по храмовете или шофьорите до някаква степен могат да покрият тази функция?

Публикувано:
преди 6 часа, Valery каза:

Благодаря, Palioto!

Можеш ли да ми посочиш кои са тези хубави 5* ризорта, които визираш. Мога да си поделя нощувките в Хой ан на 2 в центъра и 2 на плажен хотел 😉

На 28.11. ще пътувам за Краков и хич няма да ми е до купуване на билети. Ще проверя от любопитсвто дали ще има някакво промо на моите билети.

Прочетох пак част от информацията, която е публикувал Zdravko Nestorov  и си отговорих сама на въпроса за влаковете, който съм задала в предния пост.

Възникна ми обаче друг въпрос, свързан с angkorfriendlydriver. Писах запитване по мейл и ми отговори и по мейл и в WhatsApp, но ях останала с впечатление че се казав Jacky Seng, а отговора по мейл е подписан от Mr Vantha. Това едно и също лице ли е или са няколко frienly driverS? Ако са няколко да настоявам ли за Jacky?

Имам и още един въпрос по темата Камбоджа. Ползвате ли гидове по храмовете или шофьорите до някаква степен могат да покрият тази функция?

Не се притеснявай - той е (+855 10 964 490) 😛 Прати му специални поздрави от мен и му кажи, че ние с Мадлен (the garbage group) сме го препоръчали - сигурен съм, че ще ви направи хубава отстъпка 🙂 До ден днешен си общувам от време на време с него през FB или WhatsApp - много приятен и земен човек е. Като цяло той предлага опцията да наеме и англоговорящ гид по храмовете, но ние предпочетохме да го караме без. В крайна сметка още от началото много си паснахме с г-н Фанта, както обича да се представя, и той ни беше буквално като гид през цялото време, като ни сподели безкрайно много информация. На огромна част от местата беше постоянно с нас (когато и ние искахме) и ни разказваше страшно много, както и ни даваше много добри съвети за някои от местата. Тъй като имахме и време, ни заведе и на храмове, които рядко се посещават от туристи (както и селцата около тях), което беше дори още по-интересно 🙂 

За влака съм описал много подробно детайлите, тъй като там е наистина супер забавно 😄 Като цяло цените не се променят и въпреки че ги следих над месец, не мръднаха ама изобщо 😄 

Относно нощувките - наистина страшно много зависи какво търсите. Ние бяхме супер щастливи, че бяхме в една малка къщичка на една жена, която се грижеше за нас като за нейни деца. Страхотна закуска за $3, помогна ни да си извикаме такси за последния ден, за да ни закара на летището, като стана с нас в 3 часа сутринта, за да ни помогне с багажа и да ни изпрати... Но ние не сме най-големите фенове на плажовете и затова дори и не обмислихме този вариант, в който да сме близко до тях 🙂 Разделянето на 2 на 2 изобщо не звучи зле и силно препоръчвам 2 нощувки в Хой Ан (поне на нас ни хареса страшно много).

Като цяло програмата е доста подобна на нашата и си мисля, че е много добре структурирана, като това, че ще сте малко повече в Хой Ан е наистина страхотно. Пожелавам ви стархотно изкарване, весела компания и невероятно настроение 🙂 Ако имаш някакви въпроси, съм насреща!

Страхотна нова седмица 🙂 

Публикувано:

Благодаря ви, Palio и Здравко за отделеното време!

Най-вероятно ще разделя нощувките в Хой Ан.

Здравко, за г-н Фанта обаче съм много скептична. Въобще не мисля, че говоря със същия човек. Номерът, от който ми пише е различен и нещата, които ми обяснява са ми много подозрителни. Иначе и този номер, от който ми пише го има на сайта, но не ми върви добре комуникацията с човекът отсреща и не му ги разбирам “Алибализмите”. Уж е Анкор драйвър, пък бил в Пном пен….🙄 Ще си търся друга алтернатива явно.

IMG_1225.png

IMG_1224.png

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравей 🙂 Винаги можеш да му пишеш и на другия номер (който ти дадох), за да си напълно спокоен. Като цяло човекът е локиран във Phnom Penh вече, тъй като след Ковид драстично са намалели туристите в Siem Reap и се е преместил при семейството си (и да му е по-евтино). Ние бяхме по същия начин и се разбрахме, че искаме задължително да сме с него заради препоръката, а не с някой от неговите колеги. Говорихме го и по WhatsUp и после на живо. Реално при него проблемът е, че вече няма къща, където да живее в Siem Reap и си наема хотели/хостели или спи при приятели. Това за жалост му оскъпява цялото нещо и реално гледа как да направи така, че да му е изгодно накрая. Реално когато си писахме още по WhatsUp това е едно от нещата, които обсъждахме - ще сме 4 дена там и, ако е за цялото време, вече има смисъл. За жалост нещата в Камбоджа изобщо не са разови и хората са страшно бедни и... напълно ги разбирам, че си правят сметката страшно много. Затова и предполагам, че ти препоръчва някакви хора, които са негови приятели и живеят там и съответно им е в пъти по-евтино, отколкото на него.

Но и ние държахме той да ни е водачът и не искахме да е с някой друг, защото в противен случай просто щяхме да се спрем на друго от предложенията, които имахме 🙂 

Публикувано:

@Valery Изобщо не се притеснявай ,гидове и шофьори колко щеш.Погледни в TripAdvisor в Klook подобни платформи ,само гледай да са им добри рейтингите и ревютата.И дърпаш за ушите.

Сега , ако не планираш нощувка в Да Нанг съчетай го с Marbel mountain.Ако ще ходиш до Ba Na  hils( една идея е по удобно от Да Нанг) същото важи и за lady Buddha.

Хой Ан е страхотно,но това е машина за пари  направо е лудница от тълпи( доколкото разбрах не искаш това).

Не ти натрапвам ,аз не бих сменял хотел през два дни . Препоръката ми е изкарай си 4- те нощувки около морето дай го по лежерно и се наслади на почивка + разглеждане.Тук много хора правят по 5 атракции ,турове на ден и се получава едно препускане.Направи го с твоя ритъм и темпо,за да не се върнете в България пребити.

Съвсем спокойно вечер можете да отскачате до Хой Ан.Дали ще посетите night market,Японския мост, разходка с лодка и фенери(много красиво) Можете да отидете и до заведението което Антъни Бордей  (човекът който ме е вдъхновил да пътувам)е направил изключително популярно ,ще го познаете по тълпата отпред. Това да не ви притеснява ,вътре винаги има свободни места.Опашката я правят тези които искат, храна за вкъщи.Насладете се на вашата почивка! С интелигентно планиране,става чудесно.Няма смисъл да ти пиша за други атракции,ти ще си усетиш най- добре.😀

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз нещо не схващам идеята от Хюе да се пътува до Хой Ан и после от Хой Ан да се правят тегели в обратна посока към Марбъл Маунтин и Да Нанг. Естествено, както е модерно да се казва - всеки сам си преценя, но Да Нанг е нищо повече от виетнамския Слънчев бряг и поне за мен е напълно достатъчно преминаването по крайбрежната и моста на път от Хюе към Хой Ан. Всъщност по пътя от Хюе към Хой Ан в едната посока се минава през Хай Ван Пас, а после наобратно през Марбъл Маунтин. Не разбирам това излишно разхищение на време с пътувания от Хой Ан. Не виждам в Хюе да е отделен поне един цял ден за посещение на храмовете около града, а според мен си заслужават. Аз също съм на мнение, че смяна на хотела в Хой Ан е излишно упражнение и бих избрал качествен хотел извън централната част. Реално централната част на Хой Ан е интересна основно вечер и спокойно се съчетава с хубава вечеря в някой от безбройните ресторанти. През останалото време на плаж с коктейл и т.н...

• Харесвам 2
Публикувано:
On 11/23/2025 at 10:42 AM, Valery said:

4/18/2026 Ninh Binh & нощен влак до Hue  
4/19/2026 HUE  
4/20/2026 пътуване Hue-  Hoi An.(BaNa Hils; Golden Bridge) Lap An Lagoon; Lang Co Beach?; Hải Vân Pass; Golden Bridge; My Khe Beach; 
4/21/2026 Hoi AN  
4/22/2026 Hoi AN/Da Nang beach or Marble mountains, beach 
4/23/2026 Hoi AN/Da Nang beach or Marble mountains

Ако пътувате до Хуе мое лично мнение е да нощувате и да разгледате поне 3-4 гробници на императори и Императорския град.  Може да си организирате частен транфер до Да Нанг и останалите нощувки да са там при положение, че излитате от там. С частен трансфер или организирано може да посетите БаНа килс ако това искате / за нас не предтсвляваше интерес да губим време/. Лейди Буда с такси от Да Нанг беше нашата опция.  За малкото време в района един ден с частен трансфер или Grab може да разгледате Хой Ан например следобяда, за да се насладите и на вечерна разходка с фенерите там. Крайбрежието на Хой Ан не се различава много от това на Да Нанг. Ако метеорологичните условия позволяват и имате желание за гмуркане с апарат заслужава организираното посещение с гмуркане на о. Cham. Не посетихме мраморните планини и БаНа хилс, защото имахме по-интересни преживявания с велосипеди из полета, местни храмове и гмуркане на острова с превъзходен обяд. В Да Нанг разделихме по 2 нощувки в източната и западни части на реката. Но като цяло 14 нощувки имахме само в тази част на Виетнам - Да Нанг, около Хой Ан и в самия Хой Ан.  Ресторантите като цени са много по-приемливи в Да Нанг, цените на нощувките в Хой Ан също са по-високи.  Мога да дам информация за частен транфер в района, ние го ползвахме за еднодневно посещение на Хуе от Да Нанг и обратно. В останалото време Grab, такси в Да Нанг и велосипеди около и в Хой Ан. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.