Прескочи до съдържание

Първо самолетно пътуване с бебето: Фуертевентура и Гран Канария

Lindt

Препоръчани мнения

Публикувано:

Аз пък летях за Шимкент от Истанбул и къде точно до мен се паднаха казахстански родители с три малки деца. Най-малкото, на 2-3, не спря да реве силно през целия път, но никой от родителите не му обърна внимание, а си изядоха на спокойствие поръчаната храна и после заспаха. :shok: То не пожела да яде. Четири часа и половина дране на нощен полет. Околните бяха от същия етнос и те не се развълнуваха. Никой не му обърна внимание на това дете. :shok:При мен дори силиконовите тапи за уши не помогнаха. 😃

• Шок 3
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 минута , Lindt каза:

Ще взема да сипя бренди в някое и друго бурканче. Ели за 8 месеца сумарно не е ревала 4,5 часа.

Смятай колко запаси е заделила за самолета. 

• Смея се 13
Публикувано:
преди 7 минути , Lindt каза:

Ще взема да сипя бренди в някое и друго бурканче. Ели за 8 месеца сумарно не е ревала 4,5 часа.

Това как да го разбираме:

а) времето, през което не е ревала, е общо не повече от 4,5 часа

б) времето, през което е ревала, е общо не повече от 4,5 часа

🙂

• Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , Lindt каза:

Златно дете.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , ivailo_radev каза:

Това как да го разбираме:

а) времето, през което не е ревала, е общо не повече от 4,5 часа

б) времето, през което е ревала, е общо не повече от 4,5 часа

🙂

А аз мислех, че за брендито съм се изразила двусмислено :girl_hide:

• Смея се 6
Публикувано:

Усещам как следващите ви покупки ще са за двама, а някое бабе ще гледа детето за по седмичка-две по няколко пъти в годината. 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 23 часа, stanimir каза:

След двайсетина години пак 

Еее де не ги отчайвай. На 16 вече се оправят и сами по самолетите.

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
7 minutes ago, MayaS said:

Еее де не ги отчайвай. На 16 вече се оправят и сами по самолетите.

ОК , още само 15 и половина ...почти не остана.

• Смея се 10
Публикувано:

Малкото бебе, докато още не се е очовечило е малък проблем😃. Без да съм пробвала емоциите на такава възраст, смятам, че ще преминат по-скоро в мисли и грижи за багажи, отколкото за главоболия на място. Поне искрено ви пожелавам първо семейно самолетно пътуване с хубаво време, повече спокойствие и любяща атмосфера 😄

За идните годинки имай предвид възрастта към 2, която за нас бе най-критична. Отиваме на море в България и това дете 1-2 пъти на ден истерично пищи, ама яко пищи, без дори да плаче. После прочетох, че това било някакъв бебешки пубертет. Ясно помня заръките си: Ния, следващото ти море ще е на 18, когато някое гадже се навие да те заведе😂 Не, че не ги наруших много пъти след това 😉 Забравят се неволите или по-скоро се превръщат в емоция.

Също помня как само едно дете може искрено да се радва на кесийка с балони за подарък все едно има най-голямото съкровище на света, както и пълното й изумление, че на първия й полет всички стюардеси се случиха мъже 😂

Радвайте се на детската радост 🙂, бързо се изнизва.

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 5 минути , Gentleman Basta каза:

Ние смело попреполовихме пътуването си като престоят на Фуертевентура приключи (утре сутринта трябва просто да отидем на летището). Понеже @Lindt е мързелива, аз мога да пусна малко спойлери и да й открадна лайкчетата

Та, ако уважаемата госпожа реши да пише, ще разберете:

Как изкарахме фамозните си полети с ултра ранно тръгванеPXL_20251121_074404892.jpg.6e83b1b248ab3d9d854c789d353b8edd.jpg

Какво прави коледна крава на пустинен остров

PXL_20251122_100108134.PORTRAIT.jpg.901ce82fcc5cb2685dec5080b9ea602e.jpg

Защо Елена язди А'Туин

PXL_20251124_153519584.PORTRAIT.jpg.6480c00d1dbeb6d69237c566eaf85c46.jpg

Как се озовахме без настаняване и заживяхме на плажа

PXL_20251125_110747731.jpg.c01d746265c091f641423a3783bfdec1.jpg

Откъде намерихме пари за кръчма (и дали Елена не сръбна все пак малко бира)

PXL_20251125_170249928.PORTRAIT.jpg.470538585f79cc5d26d5da6d22dbc53c.jpg

Прилича на анонс на епизод на Топ Гиър от едно време ... 

Публикувано:

Не виждаме следи от повърнато, няма термометър в кадър, всички части от тялото на детето изглеждат на местата си и нищо не казвате за желание единия родител да удуши другия от недоспиване или едновременно и двамата, ако не изпуснете полета за прибиране, това пътуване с дете изглежа напълно успешно 😎

• Харесвам 3
  • Смея се 14
Публикувано:

Вие сте ми в топ 3 на най-интересните, информативни и позитивни форумци и абсолютно винаги ви чета с огромен кеф, ама още не мога да ви се начудя що си го причинявате това с малко дете? Всеки сам си преценЯ де, моите летяха за пръв път на 6 

Желая ви много весело изкарване на почивката с малката госпожица 😎 и да пишете много, за да съпреживяваме

• Харесвам 4
  • Шок 2
Публикувано:
преди 3 минути , Coo каза:

Не виждаме следи от повърнато, няма термометър в кадър, всички части от тялото на детето изглеждат на местата си и нищо не казвате за желание единия родител да удуши другия от недоспиване или едновременно и двамата, ако не изпуснете полета за прибиране, това пътуване с дете изглежда напълно успешно 😎

На ден 3 дори по-мързеливият родител зърна океана на остров, на който няма друго освен плажове, така че почна да вярва в успеха на експедицията :wink3:

• Харесвам 7
  • Браво 2
  • Смея се 15
Публикувано:

Аз да не се натрапвам много в бебешката тема, но само минавам да оставя една много стара снимка на която с един приятел се правим на детегледачки...

FB_IMG_1764166556296.jpg.94a94441541f25b7594cbfb2ad7d705d.jpg

• Харесвам 1
  • Смея се 11
Публикувано:
преди 6 минути , Gentleman Basta каза:

@Duke я кажи като човек с опит, добре ли се справям?

PXL_20251123_165125739.PORTRAIT2.jpg.e6b535ee3fc27fad0c031c798fa4368b.jpg

Когато преди почти 30 години се роди нашия син, един приятел ме предупреди, че детето е като кучето - ако още в началото не му покажеш кой командва в къщата, много скоро ти се качва на главата. Жалко, че не получих този съвет и по отношение на съпругата преди да се оженим, но с детето поне някак се справих...

• Харесвам 1
  • Смея се 17
Публикувано:
преди 13 часа, Gentleman Basta каза:

@Duke я кажи като човек с опит, добре ли се справям?

PXL_20251123_165125739.PORTRAIT2.jpg.e6b535ee3fc27fad0c031c798fa4368b.jpg

Според мен правиш всичко правилно и се справяш много добре. Единственото, което може малко да се подобри, е да направиш цялата работа на по-оживено място в български град, за да може да получиш и поощрението и благоволението на околните майка и най-вече баби. Но един път приемат ли те в сърцата си, вратите пред теб са отворени. Е, от време на време трябва да затвърждаваш доброто мнение за себе си като пуснеш детето да лази по случайна улица в северноафрикански град или го закараш на поход в дъждовен и ветровит ден в грузинска планина. Но рано или късно ще достигнеш висотата, при която каквото и да кажеш, ще ти отговарят благосклонно с окуражаващи изрази като "Ми мен вече ми е писнало да се разправям с вас", "Нищо не може да ме изненада вече", "То бива, бива, ама това вашето ..."

Но със здрава работа се постига 😄

image.png.e1f001327dde5573bae0102331a2e656.png

• Харесвам 11
  • Шок 2
  • Смея се 12
Публикувано:

На темата за столчето за кола - дъщеря ми пътуват с подложка за столче/количка от този тип и като взимат кола под наем с наето столче, слагат подложката и така се преглъща вида на столчето.

ПП. И нашето бебе "посети" 4 държави в първите 6 месеца от живота си. Свиква се. Натрупваш полезен обем знания и задължителен багаж с всяко ново пътуване 🙂

ПП. Другото полезно нещо при нашето бебе беше играчка с вакум виж. Лепим я на прозореца или на масичката за хранене в самолета и така се забавлява без изпускане по земята на играчки.

• Харесвам 1
Публикувано:

още е малка, ама като попорасне, взимате едно такова 

BoostapakPink6_1024x1024.jpg?v=165945370

и си го носите като раница

нашите изкараха доста пътувания с това, дори едното си го ползвах доста време в моята кола

Има и други марки и варианти, примерно надуваемо съм виждал 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз като една истинска свекърва да изкоментирам "злобно".:wink:

Живот си живеят деншните бебета и родители, та даже и по далечни острови ходят.

Я си представете това пътуване до Канарите без революционното откритие - памперси.

Пелени, три вида, от тензух, бархет, пране, гладене, смяна, ... мъка...

:biggrin:

• Харесвам 12
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 31 минути , ven62 каза:

Пелени, три вида, от тензух, бархет, пране, гладене, смяна, ... мъка..

Точно! 

Да не говорим изобщо за разни столчета, пък сгъваеми колички, раници и подобни екстри.... или адаптирани млека, .... 

(до скоро обяснявах на моите наследници, как повечето от техните набори са отгледани на кисело мляко от магазина 🤣 със захар! )

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.