Прескочи до съдържание

Кратка забежка в Неапол

Antigona

Препоръчани мнения

Публикувано:
3 hours ago, Argentique said:

Неапол продължава да е евтин и за другия уикенд. 

След едно пътуване от неделя до понеделник сутрин в Неапол и да ми подарят уикенд там не отивам. Толкова хора из центъра не съм виждала, вървяхме пакет с тълпа, само стисках чантата с две ръце, нямаше и милиметър разстояние.  Изключително неприятна разходка. Поводът беше вечеря за РД, поне това успяхме да направим вечерта на спокойствие.

• Харесвам 3
  • Шок 2
  • Замислям се 5
Публикувано:

На мен пък никой не ми подарява уикенд в Неапол, затова съм била само четири пъти. 😃
Майтапа настрана - в края на декември така беше и в Неапол, и в Рим. А в Истанбул - безброй пъти по всяко време извън ковид. Но това е - и ние допринасяме за тълпата. :wink:

20251228_150408.jpg.ffe46334b2e16aae65595c151e5c0867.jpg

• Харесвам 8
Публикувано:

Неапол предлага много интересни и разнообразни неща. Това, че някой е решил да се забие в тълпата на старият град, си е негов личен избор…

• Харесвам 13
Публикувано:
1 minute ago, jorocontrola said:

Неапол предлага много интересни и разнообразни неща. Това, че някой е решил да се забие в тълпата на старият град, си е негов личен избор…

При първото ми посещение в делничен ден си  беше прекрасно, но ми хрумна да подаря за рожден ден, неделята на 13 март беше топла и всички местни се бяха изсипали на разходка навсякъде.

Публикувано:
преди 10 минути , jorocontrola каза:

Неапол е в топ 3 на най-противните градове евър - щом жената пожела да стоим 8 часа на летището, вместо да се разхождане, след час културен шок тип нещо средно между фавела и факултето, значи ме е било най-вери гот 😇 градът има потенциал, но ….

п.с. Околията е божествена, това само подсилва контраста с кочината в самия град

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:

На мен Наполи ми е любимият град в Италия и като нищо ще ударя един уикенд за хапване, разходка и гледане на мач с местни, които 2 думи не могат да обелят на английски. Има удобна Раян - Уиз врътка за 31.01-01.02, домакинство на Фиорентина, ако на някого би му било интересно. 

• Харесвам 9
Публикувано:

Аз

IMG_20250223_122029_Original.jpeg.ce177247a638367b72d9ba771cce0abd.jpeg

и неаполитанките

IMG_20250223_121726_Original.jpeg.492a3f5dc40ece406a1c82cc8f742095.jpeg

надсмивайки се над обърканите туристи от високо в неделна забежка…

IMG_20250223_123944_Original.jpeg.7207853ecfad39209c5611795c483640.jpeg

IMG_20250223_121352_1_Original.jpeg.f0d494ab85058d0183b75d8d893f0ba4.jpeg

• Харесвам 25
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 1 час, jorocontrola каза:

Днес,събота следобед бяхме в старият град. Не бяха огромни тълпите. Вчера-в Кийая пък беше съвсем цивилизовано. Тълпи и то неприятни имаше само около Гарибалди.Единственото нещо,което не понасям в Неапол са лудите шофьори и особено мотористите. Пешеходни пътеки ,а даже и светофари за тях не съществуват.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 4 минути , iMari каза:

Так си и помислих, но не мог д вия кафето/ресторнт на стрийт вю. 🙂

Всичко може:

https://maps.app.goo.gl/BbboDx993VEmCrdcA
Pacu - самото заведение е малко навътре, но има маси на белведерето.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:

Абе тия неаполитанки ...половинката не те ли контролираше накъде гледаш ? За твоята сигурност разбира се , Неапол е опасен град.

• Шок 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 3 минути , stanimir каза:

Абе тия неаполитанки ...половинката не те ли контролираше накъде гледаш ? За твоята сигурност разбира се , Неапол е опасен град.

Нали темата е за “забежки”🤪 - самолетът е само средство 😂

• Харесвам 2
  • Браво 2
  • Смея се 13
Публикувано:
преди 15 минути , stanimir каза:

Ми човека е изследвал релефа на Capodimonte, какво е виновен, че мадамите са седнали точно там, за да му пречат?! 😋

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Сигурен съм , че е изследвал и "релефа".

Ясно , явно не съм схванал правилно заглавието на темата.

И все пак това, че не сме гладни, не пречи да видим менюто… 😉

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, ДиянаВ каза:

Нали темата е за “забежки”🤪 - самолетът е само средство 😂

Да очакваме ли скоро тема - "Търся партньор/ка за уикенд забежка. Дискретността гарантирана"

• Харесвам 2
  • Смея се 17
  • Замислям се 1
Публикувано:
18 minutes ago, Костов said:

Да очакваме ли скоро тема - "Търся партньор/ка за уикенд забежка. Дискретността гарантирана"

То може би има на частните сбирки 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 18 минути , Костов каза:

Тема" Търся билет за концерт на Coldplay" няма ли да звучи по-завоалирано?😜

• Харесвам 1
  • Смея се 14
Публикувано:

Я вижте как @jorocontrola ни подсказа скрития смисъл на заглавието на темата. След почти 6 години и ние простосмъртните не столичани загряхме за какво става дума и защо самолетни билети и нощувки по чуждо в събота са скъпи 😄

^Между другото млади, усмихнати и чаровни жени на съседната маса и аз бих загледала. А съм почти сигурна, че не са били от най-тихите в речта, така да се каже натрапили са се на горкото българското момче😜 Още една поука може да се извлече от тази тема - по-добре “опасни” неаполитанки в Неапол, отколкото пияни младежи-англичани, където и да е по света 🤪

• Харесвам 9
  • Браво 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 минути , iMari каза:

Тема" Търся билет за концерт на Coldplay" няма ли да звучи по-завоалирано?😜

Нека бъдем проактивни. Предлагам билет поне…

• Харесвам 1
  • Смея се 9
Публикувано:
13 hours ago, vivo said:

На мен Наполи ми е любимият град в Италия и като нищо ще ударя един уикенд за хапване, разходка и гледане на мач с местни, които 2 думи не могат да обелят на английски. Има удобна Раян - Уиз врътка за 31.01-01.02, домакинство на Фиорентина, ако на някого би му било интересно. 

Препоръка от къде е най-добре да се вземат билети за мач на Наполи? Досега за мачове в Италия съм взимала само от Виватикет, но те явно не продават за домакинствата на Наполи.

Публикувано:
преди 20 минути , Tim каза:

https://www.p1travel.com/en/organizer/napoli

Вземали сме от тези...

Препоръчвам с две ръце p1travel. През ноевмри използвах услугата им хотел + билет за мач и цените бяха много конкурентни. Допълнително получавате и ваучер за uber след мача. 🙂 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, Assya каза:

Препоръка от къде е най-добре да се вземат билети за мач на Наполи? Досега за мачове в Италия съм взимала само от Виватикет, но те явно не продават за домакинствата на Наполи.

Отговорите след вашия съдържат и моята препоръка. 🙂 

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.