Прескочи до съдържание

Кратка забежка в Неапол

Antigona

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 18.01.2026 г. в 12:57, Assya каза:

Препоръка от къде е най-добре да се вземат билети за мач на Наполи? Досега за мачове в Италия съм взимала само от Виватикет, но те явно не продават за домакинствата на Наполи.

Ноември бях на Наполи - Аталанта, билети взех през https://sscnapoli.ticketone.it/catalog

Нямам регистрация в сайта на ТикетУан.ит и въобще не успях да се регистрирам. Другарчето имаше, та той взе без проблем билетите.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 17.01.2026 г. в 22:13, new one каза:

Неапол е в топ 3 на най-противните градове евър - щом жената пожела да стоим 8 часа на летището, вместо да се разхождане, след час културен шок тип нещо средно между фавела и факултето, значи ме е било най-вери гот 😇 градът има потенциал, но ….

п.с. Околията е божествена, това само подсилва контраста с кочината в самия град

Сигурно в София е по-хубаво и по-чисто. 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
На 18.01.2026 г. в 12:57, Assya каза:

Препоръка от къде е най-добре да се вземат билети за мач на Наполи? Досега за мачове в Италия съм взимала само от Виватикет, но те явно не продават за домакинствата на Наполи.

Директно от сайта на Наполи. Не очаквайте билети за дерби мачовете в Ювентус, Милан, интер и Рома.

Публикувано:

Има такъв филм Best of Both Worlds, 2001. Разказва се за стюардеса, която има съпруг и дете, живее в Лондон и лети служебно редовно до Болоня. Там си намира любовник италианец. Започва да води двойствен живот. Той ѝ предлага брак.

Да се внимава с италианските дестинации 😄 някои са високо рискови 🙃😅 

Спойлер
In 2001, Best of Both Worlds was a popular British television drama (often referred to as a "TV movie" in retrospective listings). 

Plot Summary
Written by acclaimed writer Paul Abbott, the story follows Diane Sullivan (played by Alice Evans), a flight attendant working a route between Stansted and Bologna. Diane leads a secret double life: 
  • In London: She is a devoted wife to Martin and mother to their 8-year-old son, Jack.
  • In Italy: She is married to Mark Landucci, a successful Italian architect, after convincing him she was single. 
The drama explores the increasing complexity and eventual unraveling of her bigamy as she struggles to maintain both families without getting caught. 

Key Details
  • Genre: Drama / Thriller.
  • Format: Originally aired as a three-part miniseries on BBC One, starting February 18, 2001.
  • Cast:
    • Alice Evans as Diane Sullivan.
    • Cal MacAninch as Mark Landucci.
    • Jo Stone-Fewings as Martin Sullivan.
    • Cathy Murphy as Trish.
  • Director: Directed by Vadim Jean. 
While there are no major theatrical films with this exact title from 2001, the phrase was also used in film criticism that year to describe Steven Spielberg’s A.I. Artificial Intelligence, which many critics viewed as a combination of Spielberg's and Stanley Kubrick's directing styles. 

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
Преди 1 час, Guinness каза:

Сигурно в София е по-хубаво и по-чисто. 😄 

Щото не съм казал кои са другите два града в топ 3 😎 в момента нашата улица е 1:1 с такава в Неапол със същото разположение - ово е стандарт 🥹

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 9 часа, stanimir каза:

Коя е третата кочина или пазиш позицията свободна за всеки случай ?

Париж, не е Йордания - там нямах някакви очаквания 😎

• Харесвам 2
Публикувано:

За колко случаи на престъпления в Неапол сте чули свързани с туристи? Ама реални от близки и познати, а не слухове и ужасии в нета? Аз само за едно джебчийство и то 10-ина години преди да пуснат директни полети.

А мигранти къде няма, в Стокхолм,  Париж. Лондон...?

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 27 минути , bad kid каза:

За колко случаи на престъпления в Неапол сте чули свързани с туристи? Ама реални от близки и познати, а не слухове и ужасии в нета? Аз само за едно джебчийство и то 10-ина години преди да пуснат директни полети.

Абе лаф да става...

Моята теза е дори обратната - и да има мафия, тя пази туристите, защото те пък от своя страна носят пари 😉

Иначе не може да се каже, че Неапол е най-чистият град и определено е мръсничко. Предполагам е и до манталитет:

IMG_20221030_164135_1.jpg.5762cdbfba4f54135a97842a78ca5bac.jpg

IMG_20221031_073913.jpg.752d5d4fed1323bb890674fc68fee227.jpg

Но всяка сутрин се чисти по начин, на който би завидял всеки БГ град (ако тук изобщо се чисти де):

IMG_20221031_071944.jpg.74fdbe9ed129fad8e3bdde7c60365e92.jpg

• Харесвам 7
Публикувано:

Който не е ходил скоро според мен си заслужава да даде втори шанс- намирам, че градът се е променил - и продължава- в позитивна посока. Има реновирани много сгради, други са в процес, все още има автентична атмосфера- за разлика от някои по-лъснати италиански градове в центъра. Все още има какво да се желае, но поне в центъра е съвсем поносимо. Картата artelite 365 - 26Е -  пък дава безплатен вход на много галерии и исторически обекти, които имате цяла година да посетите. Страхотна уикенд дестинация е Неапол, пък който толкова се плаши - ферибот, влак или автобус и из околията. 

• Харесвам 14
Дани Магелани
Публикувано:

Първото ми посещение на Неапол беше разочароващо, заради квартала между основната търговска улица и гаровия площад.  Не бива да се минава от там. Дадох му втори шанс. Спахме в хотел в самата галерия. Ползвахме Хоп он хоп оф. Хареса ми, защото видяхме, каквото трябва и не видяхме, каквото не трябва. Бяхме и в двореца Казерта. Препоръчвам!

• Харесвам 7
Публикувано:

Казерта е чудесна, включена е в Artelite. Направи ми впечатление, че на ключови места в Неапол има постоянно присъствие на полиция- не да патрулира, а пост. Имаше и на пиаца Данте, и на гарата - превантивно мисля добре действа. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, bad kid каза:

А мигранти къде няма, в Стокхолм,  Париж. Лондон...?

Ами ето ,аз знам. Даже присъствах. Миналата седмица още първият ден около 17 ч след обяд откраднаха златен синджир от врата на моя спътник. За малко да го обесят . Той успя да сграбчи нападателя,но друг (съучастник явно ) го спъна и естествено успяха да избягат. Имаше доста хора,никой не реагира ,защото всичко се разигра за секунди. Даже аз не разбрах първоначално какво точно се случва.

Както и да е, казахме си "здраве да е" и не позволихме да ни помрачи пътуването. Много е неприятно ,затова и не го споделих досега. Разбира се не смятам че подобни неща се случват само или по-често в Неапол.

• Харесвам 1
  • Шок 15
Публикувано:

Е, в транспорта и мен са ме обирали и то не в Неапол,а в Мадрид. Добре,че личната карта и телефона ми бяха във вътрешния джоб на якето. Бях на гости,та липсата на банкови карти не беше проблем,даваха ми и джобни,които естествено после върнах. Затова- никакви чантички,ранички и подобни. Само якета с вътрешни джобове,дори през лятото😀. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Не е много по темата, ама имам страхотен екскурозвод за Неапол и региона (българка). Който има нужда, да ми пише 🙂

• Харесвам 2
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, feel_the_rush каза:

Не е много по темата, ама имам страхотен екскурозвод за Неапол и региона (българка). Който има нужда, да ми пише 🙂

В Римини също - Ани Демирева. Ползвах услугите и преди доста години. Дано още работи там!

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 20 часа, Larena каза:

Благодаря за съветите за Неапол. Предстои ми.

Има ли тема тук за тази дестинация?

има няколко, например

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.