Прескочи до съдържание

Предложете ми обходен маршрут от Бангкок до Истанбул

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Намирам се в Бангкок и се опитвам да се добера до Истанбул където паркирах колата преди месец.

Вече 2 полета ми канцелираха, първия с AirArabia през Шаржа а втория с Air India през Рияд, Саудитска Арабия.

Чудя се накъде да излетя а междувременно цените на билетите стават зверски 😟

• Харесвам 1
Публикувано:

До Almaty с Air Asia и после Almaty-Istanbul с Pegasus.Не e  евтино-500-600 евро,но като гледам на колко много полети до Европа статуса е full, все пак е вариант!

• Харесвам 3
Публикувано:

Мда , в момента китайците смазват с цени, но всички от Залива и западните АК са безполезни за полети към Европа.Ако няма разумен вариант зарежи колата, а после ще отидеш да си я прибереш от Истанбул.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, spear каза:

Чудя се накъде да излетя а междувременно цените на билетите стават зверски 😟

Е, нали АК, която е канселирала трябва да издаде нов билет? 

Публикувано:
7 minutes ago, Madonna said:

Е, нали АК, която е канселирала трябва да издаде нов билет? 

Ми ако разполагаш с неограничено време да чакаш полетите все някой ден ще тръгнат.Може още в събота , може след седмица или месец ...той се връща в България, ако е на отиване няма грижи.

Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Ми ако разполагаш с неограничено време да чакаш полетите все някой ден ще тръгнат.Може още в събота , може след седмица или месец ...през това време може да си презаверяват билета 4 free.

Какво точно означава "да се презаверява" билета?  

И значи ли, че ако човек бърза да се прибере/пътува той сам си купува следващия билет?

Публикувано:

Авиокомпанията като канселира полет ти дава избор между нови дати и връщане на парите.В нормални условия всичко минава гладко.Само че избирайки нова дата в момента  няма гаранция , че полета и тогава ще се състои.А кой да ти купи нов билет , ако авиокомпанията изобщо не лети, и никой друг от алианса не лети ? Сам се оправяш както можеш.

• Харесвам 2
Публикувано:

Цените за близките дни са безумни, дори до Алмаати. Директни от КЛ до Истанбул дори с Air Asia са по 2000€.

Ако не се бърза много, другата седмица с 2 нощувки по пътя и чекиран багаж:

Screenshot(1).png.61ad6522ae2492ab2ae0512b79a0669d.png

Screenshot(2).png.2a0e534d6fb053a13000b623db5b39af.png

Цитат

05.01.26, 13:10

Монголия удължи безвизовия режим с България

Монголия удължи и през 2026 г. краткосрочните безвизови пътувания за притежатели на български паспорти, съобщава БТА.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 21 минути , stanimir каза:

Авиокомпанията като канселира полет ти дава избор между нови дати и връщане на парите.В нормални условия всичко минава гладко.Само че избирайки нова дата в момента  няма гаранция , че полета и тогава ще се състои.А кой да ти купи нов билет , ако авиокомпанията изобщо не лети, и никой друг от алианса не лети ? Сам се оправяш както можеш.

Благодаря ти, че го обясни!

• Харесвам 1
Публикувано:

Като гледам от Бангкок до Истанбул през Китай и Средна Азия за около 600-700 евро може да се прибереш което в момента не е лоша цена. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, stanimir каза:

виокомпанията като канселира полет ти дава избор между нови дати и връщане на парите

Зависи от къде е купен билета - нас Ковид ни хвана в Индонезия , от АК ни отрязаха че билета не е купен директно от тях , а от Mytrip ни казаха " Спасявайте се !  Ето ви по едни  20$ за аулирания обратен полет" ... От тогава въобще не рискуваме през посредници за дълги  и/или скъпи полети...

Стискам палци!  И дано не си притиснат с времето ...

П.С. така като гледам най-ранния що годе приличен полет , за около 1к ,  e със Saudia през Джеда на 16.03. Което ме навежда на мисълта че положението е наистина е сериозно

• Харесвам 2
Публикувано:

Видях, има на 10 март до Алмаати през Китай - 256€

image.png.235aa451c184172aaabae574aaf2fd28.png

После е по-лесно - от 174€, с нощувки в Пекин и Астана, но цената на билета идва под 450€

image.png.eb16e26c432de0941c74b94a2d669af0.png

• Харесвам 5
Публикувано:

Излизането от летището в Занзибар струва 100$ - 50 за виза и 50 за застраховка. Надали има транзитна зона в онзи хъб. 😃

Иначе има за 250€ от БКК през Индия до Мавриций с Индигоу, ако някой е решил да бедства там. 
Полетите до Европа обаче са на баснословни цени, дори с Кения.

Така и така пиша, поне да се оплача, че си купих миналата седмица полети с Катар за юни до КЛ и Сингапур, че директните с АА нямаше да ми понесат, то с турските баялдисах. 
Поне от сайта им ги взех. 😃
Ама дотогава я камилата...

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, Argentique каза:

Аз не видях 600 евро през Китай в близките дни :dntknw:

Има от Бангкок до Урумчи, Ухан или Ченгду и оттам до Истанбул. Набързо прегледах, имаше варианти. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Всеки час се качват  цените,сутринта гледах, че има някакви опции за кажи речи ''разумни'' цени,но сега вече са двойни. И аз търсех полети  за един приятел,но той взе кардиналното решение да остане за още месец  там 🙂 Иначе излезе тази новина -The Ministry of Tourism and Sports is preparing to provide financial assistance of 2,000 baht per day to foreign tourists stranded in Thailand due to flight cancellations linked to escalating conflict in the Middle East.... 

Tourism ministry plans 2,000-baht daily aid for stranded foreign tourists amid airspace closures

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
6 hours ago, stefanrusev said:

П.С. така като гледам най-ранния що годе приличен полет , за около 1к ,  e със Saudia през Джеда на 16.03. Което ме навежда на мисълта че положението е наистина е сериозно

А не , нищо през Залива !Те и Qatar продават полети за близките дни , ама ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Най-евтиния начин да стигнеш до Истанбул, е да се докопаш по някакъв начин до Сеул,оттам до Улан батор, и съответно Истанбул.  
това беше нашия първоначален вариант, но ние го направихме по друг начин )макар да бяхме в Индия)

от Индия през Баку-Тбилиси-Истанбул-София.

след няколко часа тръгваме към Истанбул, живот и здраве, довечера в София.

Успех. Стискам палци!!

• Харесвам 14
Публикувано:
На 5.03.2026 г. в 6:53, mbuch каза:

До Almaty с Air Asia и после Almaty-Istanbul с Pegasus.Не e  евтино-500-600 евро,но като гледам на колко много полети до Европа статуса е full, все пак е вариант!

Благодаря за съвета. Точно така се прибрахме. Коства ми 2600 евро за двама човека. Това между другото бяха най-евтините билети и то налични в момента когато ги купувах. Всички авиолинии направо полудяха с цени и отделно нямаше места до 20 Март... 

• Харесвам 8
  • Шок 1
Публикувано:

Добре че сте се прибрали, че като гледам ситуацията става още по-несигурна и заплетена.Истанбул скоро също може да отпадне като опция…

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Георги Матеев
Публикувано:

Доста време търсих полети за да помогна на заседнало от 2 седмици в Банкок приятелско семейство и в крайна сметка им взех билети до Истанбул за 18-и за под €450 на човек. Ключови бяха изненадващо евтините полети на MIAT от Хонг Конг до Турция (през Монголия), та ако някой все още има нужда от измъкване от Тайланд или като цяло от региона там - да погледне и този вариант.

• Харесвам 8

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.